Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Γενικός Εισαγγελέας ΗΠΑ για τη λογοκρισία στα social media: Κάτι πολύ ενοχλητικό συμβαίνει - Βίντεο

Ως «ανησυχητική» χαρακτήρισε τη λογοκρισία που υποστηρίζει πως συμβαίνει από εταιρείες τεχνολογίας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ουίλιαμ Μπαρ, Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του, η οποία μεταδόθηκε την Κυριακή (21/06, τοπική ώρα).

Ο Ουίλιαμ Μπαρ, Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, εξέφρασε σε τηλεοπτική συνέντευξή του την ανησυχία του για τη «λογοκρισία διαφορετικών οπτικών» από εταιρείες τεχνολογίας, χαρακτηρίζοντάς τες «περισσότερο επιλεκτικές». 


Ειδικότερα, ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Fox News, που μεταδόθηκε την Κυριακή (21/06, τοπική ώρα), ανέφερε:

«Κάτι πολύ ανησυχητικό συμβαίνει εδώ. Η δημοκρατία μας ιδρύθηκε με την ιδέα, και ολόκληρη η λογική ήταν ότι θα υπήρχε μεγάλη ποικιλία φωνών και θα ήταν δύσκολο για κάποιον να μπορεί να δημαγωγήσει, δηλαδή μια μεγάλη φατρία στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να κυριαρχήσει πολιτικά και να καταπιέσει τη μειοψηφία. Τώρα, όμως, έχουμε με το διαδίκτυο και με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση δύναμης, τη δυνατότητα να το κάνουμε ακριβώς αυτό, δηλαδή να ωθούμε γρήγορα τις απόψεις των ανθρώπων, επειδή παρουσιάζουν μόνο μία άποψη και μπορούν να κατευθύνουν το κοινό πολύ γρήγορα».
Ακόμα, ο Μπαρ επαίνεσε έναν νέο αντιμονοπωλιακό νόμο που προωθείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως τρόπο αντιμετώπισης των ισχυρισμών που περιέγραψε και τον χαρακτήρισε ως «απαιτητικό για τις εταιρείες που ασχολούνται με μονοπωλιακές πρακτικές».

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ σημείωσε, επίσης, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές ότι, παρά το δικαίωμα των εταιρειών να επισημαίνουν ή να αφαιρούν περιεχόμενο που θεωρούν ακατάλληλο και «παράνομο» σχετικά με τους όρους υπηρεσίας τους, οι όροι τους πρέπει να είναι «ξεκάθαροι». 

Η νομοθετική πρωτοβουλία που άρχισε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκνευρίστηκε για την επισήμανση σχολίου του ως παραβίαση των όρων υπηρεσίας, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να αποσύρει τη νομική προστασία που απολαμβάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διευκολύνοντας, έτσι, τις αγωγές εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση ανάμεσα στον Τραμπ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κλιμακωθεί, αφού το Twitter επισήμανε πολλές ακόμα δημοσιεύσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν στην ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου και στις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters