Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Οι καταναλωτές της ΔΕΗ αντιμέτωποι με τη JP Morgan: Υπερήμεροι λογαριασμοί μέχρι 60 ημερών περνούν στον αμερικανικό οίκο

Οι καταναλωτές της ΔΕΗ αντιμέτωποι με τη JP Morgan: Υπερήμεροι λογαριασμοί μέχρι 60 ημερών περνούν στον αμερικανικό οίκοΣύμφωνα με το Reuters η ΔΕΗ πουλάει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς μέχρι 60 ημερών των -φτωχοποιημένων από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό- Ελλήνων στην τράπεζα JP Morgan.
Πλέον οι καταναλωτές θα έρθουν αντιμέτωποι με την τράπεζα-κολοσσό η οποία αναμένεται να τους πιέσει ασφυκτικά για να καταβάλουν άμεσα μέχρι και την τελευταία «δεκάρα».
Άγνωστο βέβαια που θα βρουν να πληρώσουν με την ελληνική οικονομία κατεστραμμένη από τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού και με το νέο μνημόνιο να είναι προ των πυλών.

Μάλιστα οι λογαριασμοί αυτοί που έχουν αξία περίπου 300 εκατ. ευρώ, δεν θα είναι «στρατηγικών κακοπληρωτών», αφού η μέγιστη διάρκεια οφειλής θα είναι οι 60 ημέρες.

Αυτό σημαίνει πως νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα έρθουν αντιμέτωπα με τις πιεστικές τακτικές της αμερικανικής τράπεζας, η οποίες εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ κι έχουν οδηγήσει πολλούς πολίτες στην απόγνωση. 

Συγκεκριμένα το Reuters αναφέρει: 
Κοντά σε συμφωνία για την πώληση δέσμης απλήρωτων λογαριασμών αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ στην JP Morgan, βρίσκεται η ΔΕΗ, όπως αναφέρουν δύο πηγές προσκείμενες στο ζήτημα.

Η ΔΕΗ, η οποία είναι κατά 51% κρατική, παλεύει υπό το βάρος των περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας από τους Έλληνες καταναλωτές, ως απόρροια της δεκαετούς κρίσης χρέους της χώρας.
Η επιχείρηση εργάζεται εδώ και μήνες πάνω σε ένα σχέδιο για την τιτλοποίηση μέρους των ανεξόφλητων λογαριασμών και την πώλησή τους σε επενδυτές.

Θα επιδιώξει τώρα να αντλήσει 200 – 250 εκατομμύρια ευρώ από την συναλλαγή που περιλαμβάνει ανεξόφλητους λογαριασμούς έως και 60 ημερών, ανέφερε μία από τις πηγές στο Reuters, προσθέτοντας πως η συμφωνία θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σήμερα.

Η δεύτερη πηγή, ανέφερε πως η ΔΕΗ επιδιώκει να τιτλοποιήσει και να πουλήσει μια δεύτερη δόση των καθυστερημένων λογαριασμών για πάνω από 90 ημέρες, τα οποία θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα. Σύμφωνα με τις πηγές, η δεύτερη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί είτε τον Σεπτέμβριο είτε τον Οκτώβριο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters