Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ;

Ένα άλλο στοιχείο στρατιωτικής διοίκησης και ελέγχου των Η.Π.Α. είναι τώρα απομονωμένο σε μια τρίτη, ακοινοποίητη τοποθεσία.

Η Βόρεια Διοίκηση των ΗΠΑ έχει διασκορπίσει τις βασικές ομάδες εντολών και ελέγχου σε πολλαπλές σκληρές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου συγκροτήματος του Cheyenne Mountain Bunker στο Κολοράντο, καθώς επίσης και σε μια άλλη μη καθορισμένη περιοχή και τις διατηρεί μεμονωμένα. Η εντολή έλαβε τα μέτρα αυτά για να διασφαλίσει ότι το προσωπικό αυτό μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί όλο το εικοσιτετράωρο για πιθανές απειλές για την πατρίδα των ΗΠΑ καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού στρατού .
ΗΠΑ Air Force Γενική Τέρενς O'Shaughnessy, επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης (NORTHCOM), ο οποίος χρησιμεύει επίσης ως διοικητής της Διοίκησης Άμυνας των ΗΠΑ, του Καναδά στη Βόρεια Αμερική Aerospace (NORAD), λεπτομερώς τις αλλαγές κατά τη διάρκεια μιας εικονικής δημαρχείο στο Facebook σε Μαρ 24, 2020. Υπό κανονικές συνθήκες, οι ομάδες παρακολούθησης, οι οποίες υποστηρίζουν τόσο τις αποστολές NORTHCOM όσο και NORAD, θα πραγματοποιούν βάρδιες στελέχωσης ενός κεντρικού κέντρου διοίκησης στην Πολεμική Αεροπορία της Peterson στο Κολοράντο. 
"Για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα παρά την πανδημία αυτή, η ομάδα ελέγχου και ελέγχου μας εδώ στην έδρα χωρίστηκε σε πολλαπλές βάρδιες και τμήματα της ομάδας ρολογιών μας άρχισαν να εργάζονται από το σταθμό αεροπορικών δυνάμεων βουνών Cheyenne", εξήγησε ο O'Shaughnessy. Ένα τμήμα του προσωπικού της ομάδας ρολογιών παραμένει στη θέση του και στον Peterson.
Το Cheyenne Mountain είναι ένας σκληρός χώρος εντολών και ελέγχου, ο μεγαλύτερος όγκος του οποίου βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο βουνό, το οποίο είναι μέρος της Front Range της Rocky Mountains και βρίσκεται λίγο έξω από το Colorado Springs. Από το 1965 έως το 2006, το συγκρότημα λειτουργούσε ως το κύριο κέντρο διοίκησης και ελέγχου της NORAD. Ήταν επίσης το σπίτι της αμερικανικής διαστημικής διοίκησης μεταξύ του 1985 και του 2002. Έχει επίσης αποτελέσει ένα κεντρικό χαρακτηριστικό γνώρισμα ή άλλως αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα δημοφιλών μέσων μαζικής ενημέρωσης , ίσως πιο γνωστό ως βασικό σκηνικό στην ταινία WarGames του 1983 .
Η NORTHCOM και η NORAD συνέχισαν να χρησιμοποιούν το Cheyenne Mountain για ορισμένες άλλες λειτουργίες από το 2006, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης εισερχόμενων βαλλιστικών πυραύλων και εντοπισμού αντικειμένων στο διάστημα , ενώ οι εγκαταστάσεις του έχουν λάβει αρκετές αναβαθμίσεις κατά την τελευταία δεκαετία. Το 2015, η NORTHCOM και η NORAD μετακόμισαν διάφορες λειτουργίες επικοινωνιών από τη βάση πολεμικής αεροπορίας Peterson στο συγκρότημα λόγω ανησυχιών σχετικά με τη δυνητική απειλή ηλεκτρομαγνητικών παλμών ή EMPs. 
"Λόγω της ίδιας της φύσης του τρόπου που χτίστηκε το Cheyenne Mountain, είναι EMP-hardened", δήλωσε ο ναύαρχος των ΗΠΑ William Gortney, τότε διοικητής του NORTHCOM και του NORAD. "Έτσι, υπάρχει πολλή κίνηση για να βάζετε ικανότητες στο βουνό Cheyenne και να είστε σε θέση να επικοινωνείτε εκεί.
Το πλήρες συγκρότημα είναι θαμμένο κάτω από 2.000 πόδια από συμπαγές γρανίτη και οι ατομικές του εγκαταστάσεις βρίσκονται μέσα σε πέντε στρέμματα από μαζικές ανασκαμμένες σήραγγες που μπαίνουν πίσω από τις πόρτες που ζυγίζουν 25 τόνους. Η αμερικανική κυβέρνηση πέρασε τέσσερα χρόνια στην κατασκευή του τόπου, το οποίο σχεδίασε με πρόθεση να είναι σε θέση να επιβιώσει από μια πυρηνική απεργία.


AP
Μία από τις πόρτες 25 τόνων του Cheyenne Mountain.

"Η κύρια ανησυχία μου ήταν ... ότι θα έχουμε τον χώρο μέσα στο βουνό για όλους όσους θέλουν να κινηθούν εκεί και δεν είμαι ελεύθερος να συζητήσω ποιος κινείται εκεί", πρόσθεσε. Η NORTHCOM και η NORAD καταλαμβάνουν περίπου το 30% του φυσικού χώρου του συγκροτήματος και το προσωπικό που έχει ανατεθεί σε αυτές τις εντολές αποτελεί μόνο το 5% του καθημερινού πληθυσμού της εγκατάστασης υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας, σύμφωνα με επίσημο δελτίο .
Το Cheyenne Mountain χτίστηκε επίσης για να είναι αυτάρκης για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με δικό του κινητήρα, συστήματα θέρμανσης και ψύξης και παροχή νερού. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό τώρα για τη διατήρηση των ομάδων ρολογιών NORTHCOM και NORAD απομονωμένων από τον γενικό πληθυσμό για να μειώσουν την πιθανότητα να εκτεθούν στον κοροναϊό COVID-19.
"Οι αφοσιωμένοι μας επαγγελματίες του NORAD και του NORTHCOM έχουν αφήσει τα σπίτια τους, αποχαιρέτησαν τις οικογένειές τους και απομονώθηκαν από όλους για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να σταθούν κάθε μέρα για να υπερασπιστούν την πατρίδα μας", δήλωσε ο στρατηγός O'Shaughnessy δήλωσε κατά τη διάρκεια του εικονικού δημαρχείου. "Είναι σίγουρα όχι βέλτιστο, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο και κατάλληλο δεδομένης της κατάστασης."


USAF
Ένα τεθωρακισμένο όχημα με τροχοφόρο όπλο από το Στρατό των ΗΠΑ από το 4ο τμήμα πεζικού τοποθετημένο μέσα σε μία από τις σήραγγες του βουνού Cheyenne κατά τη διάρκεια μιας άσκησης.

O'Shaughnessy σίγουρα δεν είναι λάθος. Το COVID-19 έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και χωρίς να αναγκάσει τους μολυσμένους ανθρώπους να παρουσιάσουν αμέσως συμπτώματα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να τους μεταβιβάσουν σε άλλους. Μόλις αυτή την εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό έχει δει περιπτώσεις που εμφανίζονται μεταξύ του πληρώματος τριών νικητών κατηγορίας Nimitz , οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της υπηρεσίας να σχεδιάζει την εξουσία στην περιοχή του Ειρηνικού.
Με αυτό το σκεπτικό, O'Shaughnessy ότι ένα άλλο τμήμα των ομάδων ρολογιών είχε σχηματίσει "μια τρίτη ομάδα σε μια εναλλακτική θέση, επίσης." Ο στρατηγός δεν διευκρίνισε πού βρίσκεται αυτή η τρίτη ομάδα ελέγχου και ελέγχου.
Το Υπουργείο Άμυνας διατηρεί μια σειρά λεγόμενων περιοχών "συνέχειας" σε όλη τη χώρα ειδικά για να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ μπορεί να εκτελεί βασικές λειτουργίες κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε σημαντικού σεναρίου έκτακτης ανάγκης, από πυρηνική επίθεση μέχρι πανδημία, ένας κόσμος βιώνει τώρα. Πολλές από αυτές τις ίδιες εγκαταστάσεις υποστηρίζουν τα ευρύτερα σχέδια "συνέχειας της κυβέρνησης" για την παροχή ασφαλούς χώρου, ώστε και άλλες ομοσπονδιακές κυβερνητικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, να συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω αυτών των ίδιων σοβαρών κρίσεων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την αμερικανική συνέχεια του κυβερνητικού σχεδιασμού σε αυτό το προηγούμενο χαρακτηριστικό της Ζώνης Πολέμου .


GOOGLE EARTH
Μια δορυφορική εικόνα του Σταθμού Πολεμικής Αεροπορίας του Cheyenne Mountain, με τον μακρύ δρόμο που οδηγεί στην κύρια είσοδο του.

Το υπόλοιπο της έδρας της NORTHCOM στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Peterson έχει υιοθετήσει επίσης ακραία μέτρα λεγόμενα «κοινωνικής απομάκρυνσης» για να μειώσουν την αλληλεπίδρασή τους μεταξύ τους και να περιορίσουν και πάλι τη δυνητική εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που φτάσει στη βάση. "Το προσωπικό μας λειτουργεί σε φυσικές ζώνες στο κτίριο [της έδρας] και κανείς δεν διασχίζει αυτές τις προκαθορισμένες ζώνες", ανέφερε ο O'Shaughnessy.
Οι κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει παρόμοια μέτρα στο Πεντάγωνο και τα πρωτόκολλα κοινωνικής απομάκρυνσης υποτίθεται ότι ισχύουν σε όλες τις υπηρεσίες, αν και υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι αυτές οι πολιτικές δεν έχουν εφαρμοστεί ομοιόμορφα. Λάβετε μέτρα για να μπορέσετε να εργαστείτε εξ αποστάσεως, αλλά με αυτόν τον τρόπο έχουν γίνει εμφανείς και ορισμένες σοβαρές αδυναμίες στις κυβερνοεπιτάξεις που τώρα πρέπει να μετριαστούν. 
Ο O'Shaughnessy δήλωσε ότι η NORTHCOM είχε μιλήσει ειδικά με την Apple για την ανάπτυξη λύσεων τόσο για την επέκταση όσο και για τη βελτίωση των ευκαιριών τηλεργασίας. Επισημαίνει επίσης ότι ορισμένες βασικές λειτουργίες, όπως αυτές που παρακολουθούν οι παρατηρητές σε κέντρα ελέγχου και ελέγχου, απλώς δεν μπορούν να γίνουν απομακρυσμένα.


NORAD
Μια άποψη μέσα στο κεντρικό κέντρο διοίκησης της NORAD στη βάση πολεμικής αεροπορίας του Peterson. Το σύνθημα της NORAD είναι "Έχουμε το ρολόι".

Το Πεντάγωνο έχει πράγματι λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι οι εξειδικευμένες εγκαταστάσεις συνέχειας όπως το Cheyenne Mountain διατηρούνται διαθέσιμες για κρίσιμες αποστολές και δεν γεμίζουν με προσωπικό από μονάδες που αναζητούν απλώς επιπλέον χώρο εργασίας για να τηρήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές κοινωνικής απομάκρυνσης. Στις 18 Μαρτίου 2020, ο Derek Maurer, αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας για τη συνέχιση της άμυνας και την αποστολή της αποστολής, εξέδωσε ένα υπόμνημα το οποίο συγκεκριμένα σημείωσε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί να χρησιμοποιούν "εναλλακτικές τοποθεσίες σε επίπεδο DoD ... για καθαρά κοινωνικές απομακρύνοντας τους σκοπούς "και ότι" η πρόσβαση στις περιοχές αυτές απαιτεί ειδική έγκριση από την υπεύθυνη διοίκηση ". 
Το σημείωμα του Maurer ανέφερε συγκεκριμένα μια άλλη περιοχή συνέχειας, το Raven Rock Mountain Complex (RRMC), γνωστό και ως Site R, μια άλλη τεράστια υπόγεια πόλη που χτίστηκε κάτω από τα βουνά Appalachian κοντά στο Blue Ridge Summit, Pennsylvania. Βρίσκεται κοντά στο προεδρικό καταφύγιο στο Camp David , το Raven Rock, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στη δεκαετία του 1950, περιγράφηκε ως "υπόγειο Pentagon" και εξυπηρετεί τον κύριο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το ανώτερο προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας.
Το Raven Rock, μαζί με το βουνό Cheyenne και το Κέντρο Επιχειρήσεων Επείγουσας Χειμώνας του Όρους, ένα άλλο σκληρότερο συγκρότημα που βρίσκεται στην κοιλάδα Shenandoah της Βιρτζίνια, αντιπροσωπεύουν το βασικό τρίο της γνωστής αμερικανικής συνέχειας κυβερνητικών τοποθεσιών. Ένα τμήμα του συγκροτήματος Mount Weather χρησιμεύει επίσης ως κύριο κέντρο διοίκησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), η οποία συμμετέχει επίσης στις προσπάθειες απόκρισης του COVID-19 . Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το Rock Raven και αυτές τις άλλες τοποθεσίες σε αυτό το κομμάτι της ζώνης War War .


DOD
Το τμήμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Maurer μιλάει για περιοχές συνέχειας, όπως το Raven Rock.

Οι περιορισμοί του Πενταγώνου σχετικά με την πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους είναι επίσης απαραίτητοι για να αποφευχθεί η διείσδυση του COVID-19 σε αυτές, όπου θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα και να καταστήσει τις εγκαταστάσεις μη λειτουργικές μέχρις ότου το προσωπικό ολοκληρώσει αυτό που είναι πιθανόν μια χρονοβόρα και δαπανηρή προσπάθεια απολύμανσης. "Για άλλους εναλλακτικούς τόπους, εξετάστε τον αντίκτυπο των αποφάσεων που σχετίζονται με το COVID-19 και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζονται μέτρα ελέγχου για να αποφευχθεί η μόλυνση του τόπου", ανέφερε το σημείωμα του Maurer.
Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο οι παρατηρητές του NORTHCOM και του NORAD είναι πλέον απομονωμένοι, ακόμη και από το άλλο προσωπικό αυτών των εντολών. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα παραμείνουν σε αυτό το κράτος στο βουνό Cheyenne και στην άλλη, ανώνυμη εναλλακτική τοποθεσία. Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι το COVID-19 θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι μια σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σημαντικές επιπτώσεις δεύτερης τάξης , για μήνες, αν όχι και χρόνια , για να έρθουν. 
"Αυτός είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ", δήλωσε ο στρατηγός O'Shaughnessy σε όσους συμμετείχαν στο εικονικό δημαρχείο, το οποίο περιλάμβανε μέλη της οικογένειας του προσωπικού που είχε ανατεθεί στην εντολή.
Το Cheyenne Mountain και άλλες σκληρές ή απομονωμένες περιοχές μοιάζουν να είναι το σπίτι για να παρακολουθήσουν ομάδες από το NORTHCOM και NORAD για το εγγύς μέλλον για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν τη ζωτική τους αποστολή παρακολούθησης του ουρανού και του διαστήματος πάνω από τη Βόρεια Αμερική και να κρατούν μια έντονη επιφυλακή για άλλες απειλές στην πατρίδα.
Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα: joe@thedrive.com


https://www.thedrive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters