Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η πλημμυρισμένη υπόγεια πόλη 5.000 ετών που βρέθηκε τυχαία στην Τουρκία


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Μια υπόγεια πόλη εν μέρει βυθισμένη κάτω από το νερό και με εκτιμώμενη ηλικία περίπου 5.000 χρόνων ανακαλύφθηκε από δημοτικούς υπάλληλους της πόλης που προσπαθούσαν να προσδιορίσουν την αιτία των πλημμυρών σε διάφορα σπίτια στην περιοχή Avanos, στην κεντρική επαρχία Nevşehir της Τουρκίας

Οι ιδιοκτήτες περίπου 15 κατοικιών στο δήμο Çalış της Avanos, που κατοικούνται από 2.200 άτομα, ενημέρωσαν τον δήμο ότι τα σπίτια τους γέμισαν νερό και δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ή από πού προήλθε, όπως αναφέρει η dailysabah.com


Τα ειδικά πληρώματα του δήμου άρχισαν να τραβούν νερό από τα σπίτια, αναζητώντας την αιτία της πλημμύρας, χρησιμοποιώντας μηχανές βαρέως τύπου για να ανοίγουν τις εισόδους μιας κλειστής σήραγγας για λόγους ασφαλείας η οποία είχε μείνει ξεχασμένη από τους ντόπιους.

Μετά την είσοδό τους στη σήραγγα, οι εργάτες βρήκαν μια υπόγεια πόλη μερικώς πλημμυρισμένη με καθαρό νερό, που είχε προκαλέσει και την πλημμύρα στα σπίτια που βρίσκονταν πλησίον της σήραγγας και της πλημμυρισμένης πόλης.

Σχετική εικόνα

Οι αρχικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η υπόγεια πόλη είχε τρεις ορόφους και αποτελούνταν από σπίτια, σήραγγες και τόπους λατρείας που εκτείνονταν για πέντε χιλιόμετρα.

Τα μέρη της υπόγειας πόλης που βρίσκονται πλησιέστερα στην επιφάνεια χρησιμοποιήθηκαν από τους ντόπιους ως καταφύγιο ζώων μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν από αυτούς.
Ο Alaaddin Sarıtaş, από την Çalış, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Demirören ότι η υπόγεια πόλη ανακαλύφθηκε στην πραγματικότητα πριν από 25 χρόνια όταν ένα παιδί έπεσε στη σήραγγα, αλλά οι είσοδοι καλύφθηκαν με χώμα για να αποφευχθούν περισσότερα ατυχήματα.

Σχετική εικόνα

Οι τοπικές ιστορίες αναφέρονται στην υπόγεια πόλη ως Gir-Gör, η οποία μεταφράζεται περίπου ως “μπες να δεις”. Η υπόγεια πόλη απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από τις διάσημες υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, του Derinkuyu και του Kaymakli.

Η ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή για τα οινοποιεία της στο ημιυπαίθριο κλίμα και το ηφαιστειογενές έδαφος, ενώ προσέλκυσε τα μεγαλύτερα κράτη της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Χετταίων, Φρύγων, Περσών, Ρωμαίων, Βυζαντινών, Σελτζούκων και Οθωμανών. Ήταν επίσης μια από τις πρώτες περιοχές που υιοθέτησαν τον Χριστιανισμό και επιβίωσαν από τη δίωξη με την οικοδόμηση πόλεων και υπόγειων οικισμών.

Σχετική εικόνα

Παρά τους υπάρχοντες ιστορικούς οικισμούς και το συνεχιζόμενο αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην περιοχή, η Καππαδοκία πιστεύεται ότι περιέχει αναρίθμητες ιστορικές τοποθεσίες και αντικείμενα τα οποία ακόμα δεν έχουν βγει στην επιφάνεια.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters