Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ο ΟΗΕ δεν έχει χρήματα για τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου!

Ο γ.γ. του Οργανισμού καλεί τα κράτη -μέλη να καταβάλουν τα ποσά που οφείλουν και κάνει λόγο για "το βαθύτερο έλλειμμα της δεκαετίας"
Ο ΟΗΕ μπορεί να μην έχει αρκετά χρήματα για να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων του τον ερχόμενο μήνα, αν τα κράτη μέλη δεν καταβάλουν αυτά που οφείλουν, προειδοποίησε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Απευθυνόμενος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της 193μελούς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Γκουτέρες σημείωσε μάλιστα ότι, αν ο ίδιος δεν είχε εργαστεί από τον Ιανουάριο για να περικόψει τις δαπάνες, "δεν θα είχαμε την ρευστότητα για να υποστηρίξουμε" την ετήσια σύνοδο των παγκόσμιων ηγετών τον περασμένο μήνα.
"Αυτόν τον μήνα θα φτάσουμε στο βαθύτερο έλλειμμα της δεκαετίας. Κινδυνεύουμε (...) να μπούμε στον Νοέμβριο χωρίς να έχουμε αρκετά μετρητά για να καλύψουμε τη μισθοδοσία", τόνισε ο ΓΓ του οργανισμού. "Κινδυνεύουν η δουλειά και οι μεταρρυθμίσεις μας".
Στις ΗΠΑ, οι οποίες καταβάλλουν την μεγαλύτερη συνδρομή στον οργανισμό, αναλογεί το 22% από τα περισσότερα από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια του τακτικού προϋπολογισμού του ΟΗΕ για το 2019, από τον οποίο καλύπτονται οι αποδοχές των εργαζομένων σε τομείς, στους οποίους περιλαμβάνονται αυτοί των πολιτικών, ανθρωπιστικών, οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων, όπως και αυτός του αφοπλισμού και οι επικοινωνίες.
Η Ουάσινγκτον οφείλει περίπου 381 εκατομμύρια δολάρια από προηγούμενους τακτικούς προϋπολογισμούς και 674 εκατομμύρια για τον τακτικό προϋπολογισμό του 2019. Η αποστολή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επιβεβαίωσε τα ποσά αυτά. Ωστόσο δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει σχετικά με το πότε θα τα καταβάλει.
Αξιωματούχος της αμερικανικής αποστολής δήλωσε ότι οι ΗΠΑ "θα δώσουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που οφείλουμε στον τακτικό προϋπολογισμό αυτό το φθινόπωρο, όπως έχουμε κάνει και τα προηγούμενα χρόνια".
"Συνολικά οι ΗΠΑ, ως η χώρα που συνεισφέρει τα μεγαλύτερα ποσά στον ΟΗΕ, συνεισφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε προϋπολογισμένες και εθελοντικές συνδρομές στο σύστημα του ΟΗΕ", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον σηκώνει ένα άδικο φορτίο των δαπανών των Ηνωμένων Εθνών και έχει ασκήσει πιέσεις για μεταρρυθμίσεις στον παγκόσμιο οργανισμό. Ο Γκουτέρες εργάζεται για την βελτίωση των επιχειρήσεων του ΟΗΕ και την περικοπή των δαπανών του.
Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντούζαριτς δήλωσε ότι 129 χώρες έχουν καταβάλει μέχρι στιγμής τις συνδρομές τους για το 2019, οι οποίες αναλογούν σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια.
Ο Γκουτέρες πρόσθεσε ότι εισήγαγε έκτακτα μέτρα τον περασμένο μήνα για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα --κενές θέσεις δεν θα πληρωθούν, επιτρέπονται μόνον τα απαραίτητα ταξίδια και ορισμένες σύνοδοι μπορεί να χρειαστεί να ματαιωθούν ή να αναβληθούν. Επίσης θα επηρεαστεί η λειτουργία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τη Γενεύη, τη Βιένη και το Ναϊρόμπι και σε περιφερειακές επιτροπές.
Οι ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ χρηματοδοτούνται από ξεχωριστό προϋπολογισμό, ο οποίος ανερχόταν σε 6,7 δισεκατομμύρια για το έτος ως τις 30 Ιουνίου του 2019 και σε 6,51 δισεκατομμύρια για το έτος ως τις 30 Ιουνίου του 2020.
Οι ΗΠΑ καλύπτουν σχεδόν το 28% του προϋπολογισμού για τις ειρηνευτικές αποστολές, αλλά έχουν δεσμευτεί να καταβάλουν μόνον το 25%, όπως αξιώνει η αμερικανική νομοθεσία. Η Ουάσινγκτον οφείλει σήμερα περίπου 2,4 δισεκατομμύρια για τις ειρηνευτικές αποστολές.
Ο ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι οι ειρηνευτικές αποστολές του στοιχίζουν λιγότερο από το μισό του 1% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών.
Reuters, ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters