Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Τεράστιο ραδιενεργό σύννεφο πάνω από την Ευρώπη οφείλεται σε πυρηνικό ατύχημα που κρατήθηκε μυστικό


Συμφωνά με μια ομάδα ερευνητών, το τεράστιο ραδιενεργό σύννεφο που απλώθηκε πάνω από την ηπειρωτική Ευρώπη το 2017, οφείλεται σε πυρηνικό ατύχημα που συνέβη στη Ρωσία. Η Ρωσική κυβέρνηση όμως, πότε δεν παραδέχτηκε ένα τέτοιο γεγονός.


Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές λένε ότι, το ραδιενεργό σύννεφο που εντοπίστηκε πάνω από την Ευρώπη στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, θα μπορούσε μόνο να οφείλεται σε ατύχημα που συνέβη κατά την επανεπεξεργασία πυρηνικού καυσίμου στην πυρηνική εγκατάσταση Mayak στην περιοχή Chelyabinsk, στα Ουράλια όρη. Το ατύχημα εικάζεται ότι συνέβη μεταξύ 26ης και 27ης Σεπτεμβρίου.

Η Ρωσία επίσης παραδέχτηκε ότι όντως ένα ραδιενεργό σύννεφο εντοπίστηκε πάνω από τα Ουράλια όρη, αλλά ποτέ δεν πήρε ευθύνη για το αυτό, άλλα ούτε παραδέχτηκε καν το συμβάν Βεβαίως ο κεντρικός ερευνητής για αυτή την υπόθεση, πυρηνικός χημικός Georg Steinhauser (Leibniz University, Ανόβερο), δήλωσε ότι σύμφωνα με 1300 ατμοσφαιρικές μετρήσεις που έγιναν σε όλο τον κόσμο, απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μεταξύ 250 και 400 τεραμπεκερελ του ραδιενεργού ισοτόπου Ρουθήνιο 106.
Παρόλο που το ραδιενεργό σύννεφο τελικά αραίωσε αρκετά, ώστε τελικά να μην αποτελεί κίνδυνο για τον πληθυσμό, η συνολική ραδιενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν 30 με 100 φορές περισσότερη από την ραδιενέργεια που απελευθερώθηκε κατά την διάρκεια του ατυχήματος στην Φουκουσίμα το 2011. Οι μετρήσεις που έγιναν υποδεικνύουν ότι το ραδιενεργό σύννεφο μπορεί να προήλθε μονάχα από το πυρηνικό εργοστάσιο του Mayak, χωρίς μάλιστα καμία απολύτως αμφιβολία.
Το ατύχημα συνέβη σχεδόν 60 χρόνια μετά από ένα άλλο παρόμοιο ατύχημα, που συνέβη στην ίδια πυρηνική εγκατάσταση, το 1957. Η σοβαρότητα εκείνου του ατυχήματος έπεται μονάχα του ατυχήματος του Τσερνομπίλ. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι, το πρόσφατο ατύχημα στο Mayak πιθανόν να εξέθεσε τους εκεί εργαζόμενους σε βλαβερά επίπεδα ραδιενέργειας. Το ότι η Ρωσία δεν έχει παραδεχτεί το γεγονός, πιθανόν να σχετίζεται με το ότι στην εκεί εγκατάσταση παράγεται πλουτώνιο για χρήση σε πυρηνικά όπλα.
Παρόλα αυτά η Ρωσία συνέταξε επιτροπή διερευνήσεως η οποία συνεργάστηκε με του Ευρωπαίους ερευνητές. Το συμπέρασμα της Ρωσικής επιτροπής ήταν ότι το θέμα έχρηζε περαιτέρω διερεύνησης, καθώς δεν είχαν αρκετά στοιχεία και μετρήσεις. Παρόλο που οι Ευρωπαίοι ερευνητές πρότειναν ανταλλαγή στοιχείων και μετρήσεων οι Ρώσοι δεν το δέχτηκαν. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πληρέστερη και καθαρότερη εκτίμηση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters