Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ανατροπή: Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε την παραίτηση του Μενγκ Χονκγούει που κρατείται στην Κίνα


Αποτέλεσμα εικόνας για Χονκγούει

Ανατροπή  στην υπόθεση του Κινέζου επικεφαλής της Ιντερπόλ, Μενγκ Χονγκγουέι καθώς η Ιντερπόλ ανακοίνωσε την  παραίτησή του και μάλιστα με άμεση ισχύ από τα καθήκοντά του. Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκουέι παραιτήθηκε από πρόεδρος του Οργανισμού και η παραίτησή του έχει άμεση ισχύ.

Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό, υπηρεσιακός πρόεδρος της Ιντερπόλ αναλαμβάνει ο νυν αντιπρόεδρος, Κιμ Γιονγκ Γιανγκ από τη Νότια Κορέα.  Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί στη 87η Γενική Συνέλευση του οργανισμού οι εργασίες της οποίας έχουν προγραμματιστεί για τις 18-21 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι. Η θητεία του νέου προέδρου θα διαρκέσει για δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020, χρονιά κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν και η θητεία του Μενγκ.

Η Ιντερπόλ επισήμανε στην ανακοίνωσή της ότι παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της «για τη διασφάλιση των συνόρων, την προστασία των πολιτών, την πρόληψη και διερεύνηση του εγκλήματος και την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αστυνομικής συνεργασίας».

Κρατείται στη Κίνα

Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Κίνας ανακοίνωσε απόψε ότι οι κινεζικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα κατά του Μενγκ Χονγκγουέι, του προέδρου της Ιντερπόλ που έχει εξαφανισθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, και τον οποίο θεωρούν ύποπτο για παραβιάσεις του νόμου.
Η εξαφάνιση του Μενγκ, ο οποίος είναι υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στην Κίνα και η σύζυγός του ετέθη υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της. Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για μία «εξαφάνιση που προκαλεί ανησυχία».
Νωρίτερα, η σύζυγος του Μενγκ Χονγκγουέι του Kινέζου προέδρου της Ιντερπόλ, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, απευθύνει έκκληση προς την διεθνή κοινότητα με δήλωσή της στον Τύπο στην Λυών, όπου έχει την παγκόσμια έδρα της η Ιντερπόλ.
«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα», δηλώνει η Γκρέις Μενγκ σε δήλωσή της που διαβάστηκε στα κινεζικά και τα αγγλικά. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη επίσης να φωτογραφηθεί.
Χθες, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ, ζήτησε από την Κίνα «αποσαφηνίσεις» για την κατάσταση του προέδρου του οργανισμού, ηλικίας 64 ετών, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του από τα τέλη του Σεπτεμβρίου όταν επισκέφθηκε την Κίνα.
Θυμίζουμε ότι η Interpol ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της, του Μενγκ Χονγκγουέι, και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα.
Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του Μενγκ για την εξαφάνισή του, όπως δήλωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές. Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία ζει στη Λιόν, όπου και εδρεύει η Ιντερπόλ, επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς δεν είχε νέα του από τις 29 Σεπτεμβρίου που ταξίδεψε στη γενέτειρα του Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
«Είναι ένα ζήτημα για τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ιντερπόλ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, και όχι ο Μένγκ, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.
Ο 64χρονος, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα South China Morning Post, ανακρίνεται από τις αρχές της Κίνας, ωστόσο, είναι άγνωστο ο λόγος διερεύνησης αλλά και του πού κρατείται.

Ο Μενγκ έχει θητεύσει σε αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και του υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας. Διορίστηκε πρόεδρος της Ιντερπόλ το 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters