Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ο Ερντογάν ζητά αλλαγή του Εθνικού Ύμνου και απειλεί την Ελλάδα με το «σημαντικότερο όπλο» του

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Θέμα αλλαγής του εθνικού ύμνου της Τουρκίας θέτει ξαφνικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την αιτιολογία ότι: «Η μουσική του ύμνου δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα του», ενώ την ίδια ώρα επαναφέρει το «σημαντικότερο όπλο» του κατά της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο Ερντογάν αναρωτιέται:

«Ο εγγονός μου προχωρά στο σπίτι με τον βηματισμό των Γενιτσάρων. Οι συνθέτες δεν μπορούν να κάνουν μουσική όπως αυτή των Γενιτσάρων;».
Οι Γενίτσαροι ήταν επίλεκτα σώματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Συγκροτούνταν από αιχμαλώτους πολέμου και παιδιά χριστιανικών οικογενειών, κυρίως ελληνικών, που εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία.

Τι σχέση έχει αυτό με τον τουρκικό εθνικό ύμνο;
Ο τουρκικός εθνικός ύμνος υπάρχει εδώ και 97 χρόνια και ουσιαστικά συμβολίζει τη γέννηση του σύγχρονου τουρκικού κοσμικού-κεμαλικού κράτους, με βάση την Συνθήκη της Λωζάννης.
Ωστόσο, ο Ερντογάν που επιδιώκει να γίνει «ισόβιος» Πρόεδρος στην Τουρκία, εποφθαλμιά, μεταξύ των άλλων, εδάφη, ιδιαίτερα από την Ελλάδα, προκειμένου να ανακτήσει την έστω μερική αίγλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Το θέμα που ανοίγει ο Ερντογάν αξιολογείται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνο από σχολιαστές, ακόμα και στην γείτονα χώρα.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο Ερντογάν θέλει να κλείσει την περίοδο του κοσμικού κράτους στην Τουρκία και μετά να ανοίξει την συζήτηση για τη συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αποτελεί την διακήρυξη, το ιδρυτικό συμβόλαιο του νέου τουρκικού κράτους, μετά την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν απείλησε πριν από λίγο, μετά και την τρίτη αρνητική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης κατά της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία, πως θα αμολήσει ΜΑΖΙΚΑ εκατομμύρια μουσουλμάνων «προσφύγων και μεταναστών» με πρώτο σταθμό, φυσικά την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε σε πόλη της Τουρκίας και λίγο μετά την κηδεία πεσόντος στην Αφρίν της Συρίας:
«Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Αν ανοίξουμε τις πόρτες (σ.σ. σύνορα) δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Με παρακαλέσατε να μην ανοίξω τα σύνορα. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!».




http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters