Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Αμοιβές-μαμούθ στην Standard and Poor’s, για επικείμενες επιτυχημένες εξόδους της χώρας στις αγορές !!!


Γιώργος Παλαιτσάκης
Απόφαση-βόμβα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη βάζει τον διεθνή οίκο αξιολόγησης ως «προστάτη» και βοηθό των επικείμενων προσπαθειών εξόδου της χώρας μας στις αγορές, καθώς προβλέπει ότι το Δημόσιο θα πληρώνει στον συγκεκριμένο οργανισμό αμοιβές εκατομμυρίων ευρώ όσο πιο μεγαλύτερη θα είναι η ονομαστική αξία των προσεχών εκδόσεων ελληνικών ομολόγων! 
Αμοιβές-μαμούθ συμφώνησε να καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο στον οίκο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας Standard & Poor’s, προκειμένου να … «βάλει τα δυνατά του» μέσω των αξιολογήσεών του, ώστε την περίοδο από την 1η-11-2017 έως την 31-10-2018 να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες έξοδοι στις διεθνείς αγορές με εκδόσεις ομολόγων όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ύψους!

Ουσιαστικά, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης θα αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο με τόσο υψηλότερα ποσά όσο πιο μεγάλο θα είναι το ύψος της ονομαστικής αξίας ομολόγων που θα εκδίδει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σε κάθε προσεχή απόπειρά εξόδου της χώρας μας στις αγορές! Έτσι ο διεθνής οίκος έχει πλέον ισχυρό οικονομικό κίνητρο να αναβαθμίζει συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας καθώς όσο μεγαλύτερο θα είναι το ύψος της κάθε επόμενης έκδοσης ελληνικών ομολόγων τόσο υψηλότερη θα είναι η αμοιβή που θα λαμβάνει από το Ελληνικό Δημόσιο εν είδει προμήθειας.


Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη που εκδόθηκε από τις 23 Οκτωβρίου προβλέπεται ότι:


1) Εγκρίνεται, κατ’ αρχήν, η καταβολή ποσού 42.500 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο στον διεθνή οίκο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας Standard & Poor’s, «ως βασική αμοιβή για την ανανέωση της παροχής υπηρεσιών αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας για το χρονικό διάστημα από 01-11-2017 έως 31-10-2018.

2) Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, για όλες τις νέες εκδόσεις ελληνικών ομολόγων θα καταβάλλεται σωρευτική αμοιβή επί της ονομαστικής αξίας των εκδιδόμενων τίτλων, η οποία θα υπολογίζεται κλιμακωτά, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:




Σύμφωνα δηλαδή με την απόφαση Χουλιαράκη, αν η χώρα μας βγει στις αγορές τον προσεχή Δεκέμβριο με νέα έκδοση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, το Δημόσιο θα πληρώσει ως αμοιβή στην Standard and Poor’s το ποσό-μαμούθ του 1.148.000 ευρώ (123.000 ευρώ για τα πρώτα 200 εκατ. ευρώ της έκδοσης, 300.000 ευρώ για τα επόμενα 800 εκατ. ευρώ, 375.000 ευρώ για το επόμενο 1 δισ. ευρώ και 350.000 ευρώ για το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ της έκδοσης). Αν η έκδοση φθάσει τα 5 δις. ευρώ η αμοιβή που θα καταβληθεί στην Standard and Poor’s θα φθάσει το 1.748.000 ευρώ, ενώ αν η έκδοση φθάσει τα 10 δις. ευρώ, η αμοιβή του διεθνούς οίκου αξιολόγησης θα εκτιναχθεί στα 2.748.000 ευρώ!

Είναι προφανές ότι η σύνδεση της αμοιβής του διεθνούς οίκου με το ύψος της ονοματιστικής αξίας κάθε έκδοσης ελληνικών ομολόγων αποτελεί ένα ισχυρό οικονομικό κίνητρο για τον συγκεκριμένο οίκο ώστε να αξιολογεί θετικά από δω και στο εξής την ελληνική οικονομία αυξάνοντας διαρκώς τη βαθμολογία της πιστοληπτικής της ικανότητας ώστε οι εκδόσεις ελληνικών ομολόγων στις αγορές να αυγατίζουν και να στέφονται και με επιτυχία!


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters