Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Στο σφυρί η θρυλική μπουτίκ του Καρούζου

❱❱ Η εμβληματική ναυαρχίδα του οίκου ένδυσης στο Κολωνάκι βγαίνει σε δημοπρασία για χρέη που αγγίζουν το 1.476.710 ευρώ. Τέλος εποχής σηματοδοτεί ο πλειστηριασμός της μυθικής μπουτίκ του οίκου Carouzos στο Κολωνάκι, που βγαίνει στο σφυρί...
από την Alpha Bank στις 8 Νοεμβρίου για χρέη που αγγίζουν το 1.476.710 ευρώ! 
Η εμβληματική ναυαρχίδα της ένδυσης, από το κατώφλι της οποίας περνούσε επί δεκαετίες η αθηναϊκή ελίτ, επλήγη «θανάσιμα» από την οικονομική κρίση και έκλεισε τις πύλες της στο κοινό πριν από περίπου τρία χρόνια.
Οι κληρονόμοι της αυτοκρατορίας, την οποία έχτισε ο πατριάρχης στον χώρο του ρουχισμού Αντώνης Καρούζος, δεν κατόρθωσαν να περισώσουν ούτε τη θρυλική μπουτίκ του ομίλου, καθώς τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα. Σε λίγες ημέρες, το κατάστημα στη συμβολή των οδών Κανάρη και Σέκερη θα αλλάξει χέρια, καθώς θα εκποιηθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Στην είσοδο της πάλαι ποτέ θρυλικής μπουτίκ συνωστίζονταν κάποτε εφοπλιστές, πολιτικοί και επιχειρηματίες για να δοκιμάσουν την τελευταία λέξη της μόδας.
Η εταιρία, που αντιπροσώπευε τα δυνατότερα διεθνή brands, όπως οι οίκοι Prada, Tom Ford, Valentino, Ermenegildo Zegna, Brioni, Corneliani και άλλοι, αποτελούσε την απαραίτητη στάση όλων των επωνύμων, με τις πανάκριβες δημιουργίες και τα μοναδικά κομμάτια να γίνονται συχνά «μήλον της Εριδος» για την υψηλή πελατεία της μπουτίκ.

Αλλωστε, ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας της ένδυσης Αντώνης Καρούζος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου έξι χρόνια χτυπημένος από καρκίνο, είχε «χτίσει» επιμελώς το προφίλ του ομίλου.
Παράδειγμα προς μίμηση
Με αφετηρία το Ηράκλειο Κρήτης, έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στην Αθήνα με ένα μικρό μαγαζάκι στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Δροσοπούλου, στην αριστοκρατική τότε Κυψέλη. Διορατικός, με μία εκ φύσεως εκλεπτυσμένη αισθητική, αναγνώρισε εξαρχής την ιταλική κλίση στο καλό ρούχο, ανοίγοντας τον δρόμο και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για δεκάδες επιχειρήσεις που ακολούθησαν τα βήματά του στις επώνυμες συνεργασίες με διεθνείς οίκους.

Το 2010 και ενώ η κρίση είχε ήδη χτυπήσει τη χώρα μας, ο Αντώνης Καρούζος παρέδωσε στους γιους του τα ηνία της αυτοκρατορίας του, που διέθετε 20 καταστήματα, μεταξύ των οποίων στην Κηφισιά και στο Ψυχικό.
Ομως, η πανάκριβη βιτρίνα του ομίλου είχε ήδη αρχίσει να ραγίζει. Η αλυσίδα, με τα 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο της μόδας, λύγισε υπό το βάρος των χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters