Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Aπό τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας...


Γιάννης Καλογερόπουλος
Ντοκουμέντο από το 1964: Πώς «αναρρύθμισαν» εις βάρος της Ελλάδας τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!

«Εφημερίδα «Ελευθερία» 1964″

Με τη βοήθεια αυτού του ντοκουμέντου, οποιοσδήποτε θα μπορέσει να κατανοήσει ότι δεν μιλάμε για “θεωρία” αλλά για συνωμοσία πραγματική! Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων χωρών διεγράφησαν.Όμως, το 1964, με Πρωθυπουργό τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Υπουργό Οικονομικών Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, έγινε μια «ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ», δηλαδή επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009). Όλα αυτά για να μας παρουσιάσουν τα πράγματα τραγικά, να μας επιβάλλουν δάνεια και να είμαστε σήμερα υποτελείς στους δανειστές μας.
Εφημερίδα «Ελευθερία» (1964) : Εκείνη την εποχή και ενώ πάγια θέση της Αριστεράς (Από την εποχή του ΕΑΜ) ήταν η διαγραφή των προπολεμικών χρεών, η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων».
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση, τότε, του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009,μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010. Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 1994 ο ίδιος, από το βήμα της βουλής, είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμού του για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας, ένα μέλλον το οποίο είναι πια εφιαλτικό παρόν.
Πως το υποθήκευσε; Αναγνωρίζοντας, μέσω των συμβάσεων, ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους. Οπότε αν θέλει κανείς να αναζητήσει τις αιτίες για το τερατώδες χρέος, το οποίο καταπίνει ήδη την Ελλάδα, θα ανατρέξει στη θητεία του κυρίου Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και στις εφημερίδες της εποχής. Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον». Πρόκειται για την αναγνώριση από τον Μητσοτάκη του χρέους σε αξία υπέρ το άρτιο (!?!) όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί ανάμεσα στους ομολογιούχους-κατόχους του ελληνικού χρέους ήταν τότε το Παλάτι, διάφοροι πολιτικοί φίλοι και παρατρεχάμενοι αχυράνθρωποι, όπως σημειώνεται στα κιτάπια της Ιστορίας…
Και κάτι ακόμα: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, η οποία μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε και υπερδιπλασίασε το έλλειμμα.

Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι Εβραίοι-Σπύρος Χατζάρας 
 

https://newradiofmb.blogspot.gr/2017/05/1964.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters