Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Μουζάλας την ώρα που οι Έλληνες πένονται: «Κλείνουμε τα camp και δίνουμε μετρητά και διαμερίσματα στους αλλοδαπούς»


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από από κοινού ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λεκλέρκ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιώργος Κωτσός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αναλύθηκε σε γενικές γραμμές ο σχεδιασμός του υπουργείου αλλά και της Ε.Ε για την μετεγκατάσταση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται σε καταυλισμούς, όπως το Κουτσόχερο,
σε διαμερίσματα αρχικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- όπως στο δήμο Λαρισαίων και στην συνέχεια σε μικρότερους δήμους της χώρας και της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα θα είναι σε εθελοντική βάση και σύμφωνα με του υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής το νέο πρόγραμμα δίνει στους πρόσφυγες χρήματα στο χέρι αντί συσσίτια. Έτσι εθελοντικά όσοι επιθυμούν και έχουν διαμέρισμα κενό στην κατοχή τους θα μπορέσουν να το ενοικιάσουν σε πρόσφυγες καθώς το εν λόγω πρόγραμμα καλύπτει την διαμονή την πληρωμή των λογαριασμών, πρωτοβάθμια φροντίδα και άλλα. Το πρόγραμμα αφορά 10.000 παράνομους μετανάστες για το 2017 και άλλους 10.000 το 2018 με προτεραιότητα στις οικογένειες και σε αυτούς που αιτούνται άσυλο.

Ο κ. Μουζάλας μιλώντας για το πρόγραμμα τόνισε ότι «δεν επιτάσσουμε διαμερίσματα. Απλώς ζητάμε με όρους ελεύθερης αγοράς τη ενοικίασή τους σε μεγάλους δήμους της χώρας. Σε αυτό το σχέδιο καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι δήμοι οι οποίοι και θα βοηθήσουν στην διαδικασία. Το πρόγραμμα αυτό δίνει οικονομική ανάσα στις τοπικές κοινωνίες. Όλα αυτά θα γίνουν με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να ισχύει η συμφωνία Ε.Ε Τουρκίας για το μεταναστευτικό».

Με το τρόπο αυτό- υπογράμμισε ο υπουργός θα αποσυμφορηθούν οι καταυλισμοί. Σήμερα 40.000 άνθρωποι βρίσκονται σε 40 καταυλισμούς ανά την χώρα. Με το νέο πρόγραμμα αυτοί θα μειωθούν στους 17 με 20 με μάξιμουμ 500 άτομα ο καθένας για το 2017. Το 2018 που το πρόγραμμα προβλέπει μετεγκατάσταση άλλων 10.000 προσφύγων Αρκετοί και από αυτούς θα κλείσουν.

Οι κενοί τενεκέδες και το μεταναστευτικό

Ο Μουζάλας απάντησε σε ερώτηση του onlarissa.gr για τις πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν λέγοντας ότι «Κάποιοι πρόσπαθούν να πείσουν το ελληνικό λαό ότι δεν είναι έτοιμος. Υπήρξαν τέτοιες προσπάθειες. Υπήρξαν κενοί τενεκέδες που έκαναν θόρυβο».

Έτσι για το Κουτσόχερο που φιλοξενούνται 1000 μετανάστες με το πρόγραμμα για φέτος αναμένεται να μείνουν 500. Σύμφωνα με το δήμαρχο Λαρισαίων θα υπάρξει για αρχή για δήμο της Λάρισας μια φόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Κλείνουν καταυλισμοί στη Θεσσαλία

Με αυτό το πρόγραμμα στόχος είναι να κλείσουν οι καταυλισμοί σε Κουτσόχερο, Βόλο και Τρίκαλα. Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Φιλίπ Λεκλέρκ τόνισε «ότι ο ΟΗΕ θα βοηθήσει την διαδικασία επέκτασης του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων σε διαμερίσματα ώστε οι πρόσφυγες να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους.»

Το πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λιβαδειά με επιτυχία. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιώργος Κωτσός υποστήριξε ότι «Πλέον συζητάμε για το προσφυγικό κάτω από συνθήκες ηρεμίας. Με το πρόγραμμα δίνεται δυνατότητα στους δήμους να μεταφέρουν χρήματα στην τοπική κοινωνία μέσω της μίσθωσης των διαμερισμάτων. Στους μεγάλους δήμους θα χρειαστεί μια τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση».

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε ΄»ότι ο δήμος Λαρισαίων θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Παλαιότερα δέχθηκα πιέσεις για να φιλοξενήσουμε μετανάστες σε διαμερίσματα αλλά ήταν πρώιμο. Σήμερα δεν μας φοβίζει τίποτα».

Πηγή: www.onlarissa.gr


http://www.pentapostagma.gr/2017/04/μουζάλας-την-ώρα-που-οι-έλληνες-πένοντ.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters