Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Απίστευτο: Έκοψαν το επίδομα αναπηρίας σε 26χρονο με ΕΝΑ πόδι και του είπαν «πάθε κάτι ακόμη…». ΦΩΤΟ & ΕΓΓΡΑΦΑ

«Μου είπαν να πάθω και κάτι άλλο για να αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας και να πάρω το επίδομα». 
Αντιμέτωπος με το άκαρδο πρόσωπο της Πολιτείας ήρθε ένας 26χρονος παραπληγικός ο οποίος βίωσε μια άκρως απαράδεκτη συμπεριφορά από τους ανθρώπους της Πρόνοιας στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τα αυτονόητα.... Μπορεί να γεννήθηκε ανήμερα την πρωταπριλιά του 1991 αλλά αυτό που άκουσε δια στόματος των δήθεν «αρμόδιων» ο Παναγιώτης Μονόλιθος από τα Λεχαινά Ηλείας δεν ήταν ψέμα. Ήταν η σκληρή πραγματικότητα του ανύπαρκτου προνοιακού κράτους.
1
«Μου είπαν να πάθω και κάτι άλλο για να αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας και να πάρω το επίδομα» καταγγέλλει στο patrisnews.com ο άτυχος νεαρός.
Ο Παναγιώτης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας,  στην ηλικία των τριών ετών νόσησε με μηνιγγίτιδα και αποτέλεσμα της ασθένειας ήταν ο ακρωτηριασμός του δεξιού του ποδιού από το γόνατο. Από την ηλικία των 6 ετών λάμβανε προνοιακό επίδομα, μέχρι και το 2012, οπότε το επίδομα κόπηκε «μαχαίρι»…
Από τότε ξεκίνησε ένας απίστευτος Γολγοθάς με συνεχείς αιτήσεις για να του χορηγηθεί εκ νέου το επίδομα, που εκ των πραγμάτων δικαιούταν.
Στις 14 Οκτωβρίου 2016 έλαβε από την διεύθυνση αναπηρίας και ιατρικής της εργασίας (ΙΚΑ) γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά από αξιολόγηση από την  Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α. διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα: Ακρωτηριασμός  δεξιάς κνήμης στο ύψος του κάτω τριτημόριου αυτής, αστάθεια αριστερού γόνατος ανεπαρκώς ελεγχόμενη. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 55% κατά ιατρική πρόβλεψη, από 1/7/16 έως εφ’ όρου ζωής».
Δηλαδή, η αρμόδια επιτροπή απεφάνθη ότι το ποσοστό της αναπηρίας του δεν δικαιολογεί το επίδομα που έπαιρνε από 3 χρονών και πως για το υπόλοιπο της ζωής του θα πρέπει να  ξεχάσει το ενδεχόμενο να επανακτήσει αυτό το βοήθημα.
1
«Πέρασα δευτεροβάθμια επιτροπή και  μου δώσανε ποσοστό αναπηρίας 55% ενώ ήδη έχω μεγάλο πρόβλημα και στο αριστερό πόδι. Και το χειρότερο: το ποσοστό αυτό όπως μου είπανε θα είναι εφ’ όρου ζωής. Με καταδικάσανε δηλαδή  από τα 26 μου χρόνια! Μια ζωή χωρίς καμία οικονομική βοήθεια. Πήγα και  στην Πρόνοια και εκεί μου είπαν το εξής: “Δεν παθαίνεις και κάτι άλλο για να σου αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας;” Έμεινα άναυδος. Μου ζητάνε να πάθω και κάτι ακόμη για να πάρω επίδομα… Τι να παραπάνω να πάθω δηλαδή; Δείτε πώς είμαι… » ανέφερε ο ίδιος με ένα πικρό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.
 

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Να τα βλέπει ο νομοθετής που βαθμολόγησε τους ακροτηριασμους μέχρι 35% και δεν μας είπε αν εκείνος θα τον προσλαμβάνε στην επιχηρηση του
. Και στη συνέχεια να ακούς και τους βολεμενους συμπονουντες έξυπνακιδες να σου λένε να κόψεις και το άλλο . .

christos είπε...

Αυτα τα βρωμοσκυλα που υπογράφουν τετοιους νόμους, να το πουν στα παιδιά τους... να δουν τι ομορφα ειναι να κρινεις τετοιους ανθρώπους.. και οι αρμοδιοι στις επιτροπές, ας το βουλωνουν με την βρωμο υποκρισια τους, γιατί επρεπε να υπαρχουν νομοι,οπως στις αραβικες χωρες, που σε καθε εγκληματικη ενεργεια, που προσβαλει την ανθρωπινη αξιοπρέπεια πεφτει ράβδος...γιαυτο πρέπει ολα αυτα τα γουρουνια, απο τους αρμοδιους που υπογραφουν τετοιους νόμους, μεχρι και αυτους που τους τηρουν στις επιτροπες, να καθησουν στο σκαμνι της Δικαιοσυνης και να δικαστουν... οχι να χαιδεψουν τα αυτια τους...γιαυτο υπάρχει αυτο το υπεροχο εργαλειακι η Λεμιτομος....εκλεψες πάμε... προσβαλες και εκμεταλευτικες την ανθρωπινη αξιοπρέπεια παμε... χερακι ποδαρακι....αυτα κανει ενα σοβαρο κρατος, οσο και ακραιο και εαν ειναι... ετσι δημιουργειτε και ο σεβασμος...οπως λεει και η παροιμία και ο αγιος φο ερα θέλει...!!!

Unknown είπε...

Κακόμοιρε, δεν είσαι και "πρόσφυγας"...όλα θα είχαν λυθεί...!!!!

Fanrider είπε...

Μόνο με μιλημένη και λαδωμένη επιτροπή όπως πάντα αν δεν έχεις αυτό είναι το αποτέλεσμα.

DIMITRIS είπε...

ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ! ΨΕΥΤΕΣ !!

Giannis είπε...

2012 ! δυο χιλιάδες δώδεκα ! παμε ξανα ! 2012 (δυο χιλιάδες δώδεκα) Από την ηλικία των 6 ετών λάμβανε προνοιακό επίδομα, μέχρι και το 2012, οπότε το επίδομα κόπηκε «μαχαίρι»…

Unknown είπε...

Ντρέπομαι για λογαριασμό όλων αυτών που ψηφίζουν και βγάζουν τέτοιες αποφάσεις. Τις εισφορές αλληλεγγύης κάθε μήνα τις δίνουμε για'υτο τον λόγο και όχι για να κάθονται στα εδρανα της βουλής να κοιμούνται. "Ας ξυπνησουν επιτέλους και να κοιτάξουν τον ΕΛΛΗΝΑ".

Unknown είπε...

Ντρέπομαι για λογαριασμό όλων αυτών που ψηφίζουν και βγάζουν τέτοιες αποφάσεις.
Αυτα τα βρωμοσκυλα που υπογράφουν τετοιους νόμους, να το πουν στα παιδιά τους... να δουν τι ομορφα ειναι να κρινεις τετοιους ανθρώπους.. και οι αρμοδιοι στις επιτροπές, ας το βουλωνουν με την βρωμο υποκρισια τους.
Να τα βλέπει ο νομοθετής(βολεμένοι βουλευτές) που βαθμολόγησε τους ακρωτηριασμους μέχρι 35% και δεν μας είπε αν ήταν εκείνος πόσο θα έδινε και αν εκείνος θα τον προσλάμβανε στην επιχείρηση του .
Μια περίληψη όλων των παραπάνω προς .....γνώση και συμμόρφωση .
Αλλά στου βολεμένου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΙΛΗΣ είπε...

ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου Συν Έλληνες πάρτε το χαμπάρι μας πάνε για ξέκαμα Πάρτε άλλο ενα παράδειγμα ψηφίζεται τώρα ο νεος ΚΟΚ ξέρετε τι προβλέπει για τους επαγγελματίες οδηγούς;;;; μετα τα 65 δεν μπορούν να ασκούν το επάγγελμα αλλα ο οδηγός συνταξιοδοτείτε στα 67 άρα δεν θα πάρει την πλήρη μικροσύνταξη θα την πάρει μειωμένη για να πεθάνει από πείνα και ανέχεια .Και το ποιο δυσάρεστο είναι οτι και μετά τις εκλογές όποτε γίνουν πάλι τσιπροφώφη θα έχουμε θα μας λείψει ο τσιπροπάνος

Unknown είπε...

Σε όποιον βγάζει τέτοιες αποφάσεις ας του τύχει να δούμε πως θα αντιδράσει μετά και ας μας πει αν δικαιούται επίδομα το παλικάρι!!

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters