Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Υπάρχει Θεός και δεν υπάρχει Θεός

Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Υπάρχουν καλικάτζαροι;

Ας υποθέσουμε ότι εγώ πιστεύω στους καλικάντζαρους. Θα γελάσουν μερικοί, αλλά πριν τελειώσουν θα πρέπει να μου αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν. Εγώ ισχυρίζομαι ότι τους είδα και όχι μόνο, η λαογραφία είναι γεμάτη ιστορίες. Μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι δεν τους είδα και ότι όλες οι ιστορίες είναι παραμύθια. Ότι και να πείτε, εγώ θα ισχυρίζομαι ότι τους είδα και υπάρχουν, εκτός αν αποδείξετε ότι δεν τους είδα εγώ και τόσοι άλλοι.

Βλέπεται ότι είναι αδύνατο να αποδείξεις ότι κάτι δεν υπάρχει. Όσο γελοίο και αν σας φαίνεται. Αν πείτε δεν υπάρχουν καλικάτζαροι, χωρίς απόδειξη, τότε είστε δογματικοί.




Ο θεός είναι φαντασία ή πραγματικότητα

Ας φανταστούμε μία σφαίρα γεμάτη με όντα που ρίχνει τη κυκλική σκιά της σε ένα επίπεδο. Μαζί με τη σκιά της σφαίρας προβάλλονται και οι σκιές των όντων. Αυτές οι σκιές δεν έχουν επίγνωση της προβολής τους και προσπαθούν να αντιληφτούν τον κόσμο που βρίσκονται. Κάποιες σκιές έχουν μια ελάχιστη επαφή με τον πραγματικό εαυτό τους και προσπαθούν κάτι να πουν.  Πως να περιγράψουν όμως κάτι που δεν βλέπουν αλλά μόνο διαισθάνονται. Το πάνω χέρι τόχουν όσοι υποστηρίζουν ότι γίνεται αντιληπτό από τις αισθήσεις. Στις άπειρες φιλοσοφικές συζητήσεις, περιγελούν και χαρακτηρίζουν φαντασιόπληκτους όσους ισχυρίζονται ότι είμαστε σκιές της πραγματικότητας. Αυτοί οι κακόμοιροι αναφέρουν κάποιες ενδείξεις ότι είμαστε δισδιάστατες σκιές ενός τρισδιάστατου κόσμου. Δεν μπορούν να αποδείξουν με την δισδιάστατη λογική τους τη ύπαρξη του τρισδιάστατου κόσμου. Είναι γνωστό ότι η φύση δεν μπορεί να εξηγήσει την υπερφύση.

Τότε έρχονται κάποιοι που έχουν μελετήσει τον δισδιάστατο κόσμο των σκιών, με ένα βουνό περγαμηνές, υψώνουν το επιβλητικό παράστημα και το φουσκωμένο εγώ τους και με την αρίστη λογική τους λένε: “Εμείς ότι βλέπουμε το περιγράφουμε με τις ιδιότητες του και λέμε αυτή είναι η πραγματικότητα. Εσείς αναφέρεστε σε κάτι άυλο που δεν βλέπουμε, σε μια σφαίρα που περιβάλει τα πραγματικά ομοιώματα μας. Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή τη φαντασία, άρα κάνετε λάθος και ορθά σας χαρακτηρίζουμε φαντασιόπληκτους!”


Έχει ο Θεός εγώ; 

 Ο Θεός δεν υπάρχει, λένε, που είναι, ας δείξει κάτι από την ύπαρξη του. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε το άρθρο (Είδα ένα όνειρο). Εκεί θα δείτε ότι όταν ονειρευόμαστε, τα πρόσωπα που βλέπουμε, παρόλο ότι συμπεριφέρονται τελείως διαφορετικά από εμάς δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σκέψη μας δηλαδή εμείς. Αν κάποιος αντιληφτεί μέσα στο όνειρο του ότι είναι όλα αυτά τα πρόσωπα, τότε θα πάψει να έχει εγώ ή ατομικότητα (βλέπε στο τέλος του άρθρου διεύρυνση συνείδησης). Ο Θεός τώρα είναι όλα, αν είναι ένα, δεν μπορεί να είναι όλα. Είναι μια λογική αντίφαση. Ο Θεός δεν έχει εγώ για να το κοινοποιήσει, είναι εσύ και ότι υπάρχει! Θα φανεί περίεργο αν πω ότι ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό. Αφού έχει μέσα του τον Θεό προσπαθεί να τον εκφράσει. Όσο περισσότερα τον αντιλαμβάνεται, τόσο μεγαλειώδης γίνεται ο εκ των έσω θεός.

Είναι ο Θεός ένα ή πολλά;

Ο Θεός δεν μπορεί να υπάρχει σαν μια μοναδική ορθολογική σκέψη. Διότι, αν είναι ένας τότε είναι μέλος του εαυτού του και, επομένως μπορεί να γίνει γνωστός μόνο μέσω μυστικιστικής θέασης. Ο Θεός είναι άπειρη οντότητα και μπορούμε να αμφισβητήσουμε αν υπάρχει σαν ενιαία οντότητα. Τότε δεν είναι δυνατό να συλληφθεί πλήρως από τον ανθρώπινο νου.

Η αντίφαση της τελειότητας και του απείρου

Μέσα από τις λογικές αντιφάσεις βγαίνουν πολλά περίεργα. Πχ. Αν ο θεός είναι τέλειος, δεν μπορεί να είναι άπειρος διότι το άπειρο πάντα έχει και κάτι παραπάνω που δεν το ξέρει ο θεός. Εδώ όμως παραβλέπουν ότι ένας τέλειος είναι και πάνσοφος και γνωρίζει ότι κάτι πεπερασμένο δεν είναι τέλειο. Ένας τέλειος συνεπώς είναι άπειρος. Δείτε το άρθρο (Από το Big Bang στη Θέωση, μύηση με το λουλούδι της ζωής) εκεί ο θεός συμβολίζεται με ένα κύκλος χωρίς αρχή και τέλος. Το μέτρο του κύκλου αν μετρηθεί με την έκταση του δηλαδή την διάμετρο βγαίνει ο αριθμός π=3,14… με άπειρα απρόβλεπτα ψηφία, αυτός είναι ο Θεός.
Ο κύκλος αποτελείται από σημεία. Σημείο είναι αδιάστατο ανύπαρκτο κάτι που υπάρχει στη σκέψη μας. Ο Θεός είναι μια εστιασμένη σκέψη που πριν 15 δις ανθρώπινα χρόνια, εισχώρησε το ανύπαρκτο στον εαυτό του και δημιουργήθηκε μια πύκνωση που την λέμε ύλη (η γνώστη καμπύλωση του χωροχρόνου). Απόηχος αυτής της γέννησης είναι το σημερινό γνωστό σεξ και η ευχαρίστηση που ένοιωσε από την δημιουργία.

+∞ – ∞ = 0 ;;; 

Λένε μια κβαντική ανωμαλία γέννησε το σύμπαν, όμως είναι τόσες πολλές οι συμπτώσεις που προβληματίζουν. Όταν ξεκίνησε το μηδέν να εκδηλώνεται, εμφανίστηκαν τόσα συν όσα και πλην ώστε να κάνουν πάλι μηδέν (ή γνωστή αντίθεση). Δηλαδή η ύλη και ή αντιύλη ήταν ισοδύναμες, τότε θα έπρεπε να υπήρχε πλήρης εξουδετέρωση. Όμως λένε από απλή σύμπτωση παρέμεινε ένα ελάχιστο ποσό ύλης που δεν εξουδετερώθηκε που έφτιαξε το Σύμπαν.

Αφού πέρασε η κβαντική περίοδος των 11 διαστάσεων, η πληθωριστική περίοδος και έγινε το Bing Bang, ήρθε η περίοδος των ανδρονίων και μετά από 380.000 χρόνια, ανθρώπινα, διότι η μέτρηση είναι λανθασμένη, εμφανίστηκε ο γνωστός κοσμολογικός ορίζοντας με τις γνωστές ιδιότητες του. Εδώ εμφανίστηκαν ένα σωρό σταθερές (Θεμελιώδεις φυσικές σταθερές). Τώρα γιατί σε ένα τυχαίο σύμπαν, να υπάρχουν τόσες σταθερές ΤΥΧΑΙΕΣ, που αν μια αλλάξει ελάχιστα, επέρχεται ανισορροπία ή μη ύπαρξη του σύμπαντος, αυτό δεν το εξηγεί κανείς. Σύμφωνα με την θεωρία των πιθανοτήτων η τυχαία επιλογή όλων αυτών των σταθερών δεν υπάρχει.

Ας δούμε μερικές σταθερές τι επιπτώσεις έχουν

Η σταθερά της λεπτής υφής

Η σταθερά της λεπτής υφής α 2/2 πhc, όπου είναι το φορτίο του ηλεκτρονίου, η σταθερά του Πλανκ, η ταχύτητα του φωτός και π = 3,14   αν ήταν μεγαλύτερη κατά 4% δεν θα ήταν δυνατή η παραγωγή του άνθρακα που είναι βασικό στοιχείο της ζωής. Ρίτσαρντ Φάινμαν είχε κάποτε γράψει για τη σταθερά λεπτής υφής πως «το μόνο που μπορούμε να πούμε για αυτήν είναι ότι την έγραψε το χέρι του Θεού, και δεν γνωρίζουμε καν πώς χειρίστηκε το μολύβι του!». 

Η σταθερά της παγκόσμιας έλξης

Η περίφημη σταθερά της παγκόσμιας έλξης (G). Έχει μια σταθερή, καθορισμένη τιμή. Γιατί όμως το G έχει αυτή ακριβώς την τιμή, και όχι κάποια άλλη; Αν η σταθερά αυτή G ήταν μεγαλύτερη, η γη θα περιστρεφόταν γύρω από τον ήλιο σε χρονικό διάστημα μικρότερο από ένα έτος. Ο ήλιος όμως θα ήταν «μπλε γίγαντας», δηλαδή τα ανώτερα στρώματά του θα ασκούσαν ισχυρότερη βαρυτική δύναμη, θα συρρίκνωναν την ηλιακή μάζα. Ο ήλιος θα έδινε πολύ μεγαλύτερα ποσά ακτινοβολίας για να εξουδετερώσει τη συρρίκνωση, θα έλαμπε ισχυρότερα, θα έσβηνε γρηγορότερα. Πριν ο ήλιος όμως σβήσει, η ζωή στη γη θα είχε γίνει εντελώς αδύνατη.


Αν το G ήταν μικρότερο, ο ήλιος θα ήταν αντίθετα «ερυθρός νάνος», ψυχρός, με αμυδρή ακτινοβολία. Το νερό στη γη θα ήταν όλο στερεό (πάγος), οι συνθήκες ακατάλληλες πάλι για τη δημιουργία ζωής για πάρα πολλούς λόγους.
Αν το G ήταν μικρότερο δεν θα συγκρατούσε την ατμόσφαιρα, αν ήταν μεγαλύτερο τα όντα θα έπρεπε να είχαν ισχυρότερο μυϊκό σύστημα για την κίνηση τους, που σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, συνεπώς περισσότερη τροφή.



Ισχυρές και ασθενείς πυρηνικές δυνάμεις

Τα ηλεκτρόνια εκτελούν  τρισεκατομμύρια περιστροφές σε 1 sec. Ο πυρήνας έχει θετικά πρωτόνια τα οποία πρέπει να απωθούνται και συνεπώς ο πυρήνας να διασπάται. Εδώ ήρθε η τύχη και έθεσε τιςισχυρές πυρηνικές δυνάμεις που συγκρατούν τα πρωτόνια που απωθούνται. Αν οι ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις, ήταν λίγο ισχυρότερες, στα πρώτα στάδια της δημιουργίας θα είχε εξαφανιστεί τελείως το υδρογόνο. Θα είχαν δημιουργηθεί μόνο τα βαρύτερα στοιχεία. Ο ήλιος και οι αστέρες, δεν θα ακτινοβολούσαν, η ζωή δεν θα υπήρχε. 

Έπρεπε οι δυνάμεις αυτές να είναι ακριβώς τόσες, ώστε και να επιτρέπουν σε μια ποσότητα υδρογόνου να μείνει σαν υδρογόνο, και να επιτρέπουν στην υπόλοιπη ποσότητα υδρογόνου να μετατραπεί σε βαρύτερα στοιχεία.

Η διάρκεια της ζωής του πυρήνα αυτού, καθορίζεται από τις «ασθενείς πυρηνικές δυνάμεις». Αν οι ασθενείς πυρηνικές δυνάμεις ήταν λίγο ισχυρότερες δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί βηρύλλιο, ούτε άνθρακας, διότι θα είχε διασπαστεί αμέσως μόλις θα είχε δημιουργηθεί.
Αν οι ασθενείς πυρηνικές δυνάμεις ήταν λίγο ασθενέστερες, όλα τα άτομα ηλίου θα δημιουργούσαν βηρύλλιο, οπότε δεν θα υπήρχαν ελεύθερα άτομα ηλίου για να δημιουργήσουν άνθρακα, δεν θα υπήρχε άνθρακας, δεν θα υπήρχε ζωή.

Οι ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις

Και οι ηλεκτρομαγνητικές όμως δυνάμεις, που καθορίζουν τη δημιουργία των μορίων και των κυττάρων, είναι με θαυμαστό τρόπο ρυθμισμένες.
Αν ήταν ασθενέστερες, δεν θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τα ηλεκτρόνια γύρω από τους πυρήνες. Τα άτομα θα ήταν αδύνατο να σχηματιστούν. Θα υπήρχαν μόνο πυρήνες και ηλεκτρόνια, όχι σταθερά μόρια, όχι κύτταρα, όχι ζωή.
Αν ήταν ισχυρότερες, τα ηλεκτρόνια θα είχαν δεσμευτεί απόλυτα από τους πυρήνες τους. Δεν θα μπορούσαν τότε να γίνουν οι χημικοί δεσμοί, που προϋποθέτουν αποβολή και πρόσληψη ηλεκτρονίων, δεν θα υπήρχαν χημικές αντιδράσεις, ούτε πιο πολύπλοκα μόρια. Το νερό επίσης θα ήταν πάντα στερεό.
 (Βλέπε: Υπάρχει θεος;)

Υλοποίηση αποϋλοποίηση

Γνωρίζουμε ότι υφίσταται αποϋλοποίηση σύμφωνα με τον τύπο E=mc2   Αλλά αν δύο άυλα φωτόνια συγκρουστούν στην θέση τους εμφανίζονται στοιχειώδη σωματίδια της ύλης, που έχουν μάζα! Χάνεται ενέργεια και εμφανίζεται ύλη!

Το μικρό άτομο, κρύβει μέσα του τρομακτική ποσότητα ενέργειας. Ένα γραμμάριο οποιασδήποτε ύλης, αν μεταστοιχειωθεί μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, εκλύει ενέργεια επτά δισεκατομμυρίων κιλοβατωρών. Δηλαδή 10 γρμ ύλης μπορούν να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια την Ελλάδα για ένα χρόνο. Αν σκεφτούμε ανάποδα αντιλαμβανόμαστε τι ενέργεια χρειάστηκε για να γίνουν 10 γραμμάρια ύλης.


Όλος ο χώρος γύρο μας είναι γεμάτος με ενέργεια πυκνών εγκεφαλικών κυματισμών. Στοχευμένη προσανατολισμένη εγκεφαλική δραστηριότητα σημαίνει αύξηση της πυκνότητας ενέργειας, άρα και της καμπυλότητας του χώρου, δηλαδή δημιουργία υλικής πραγματικότητας. Κατά προέκταση η εστιασμένη σκέψη δημιουργεί την μελλοντική υλική πραγματικότητα κάθε ατόμου. Είμαστε ότι σκεφτόμαστε. Οι εμμονές εστιάζουν την σκέψη και δημιουργούν άλλου είδους πραγματικότητες που εκφράζονται στο επίπεδο της ύλης όπως συναισθήματα ψυχολογικές καταστάσεις. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε πως η στοχευμένη εγκεφαλική πραγματικότητα επιδρά και φέρνει αποτελέσματα στην ύλη.


Η διπλή φύση του φωτός (φωτονίου)

Μια άλλη περίεργη τυχαίοτητα κατά τους αθεϊστές μέσα στις άπειρες τυχαιότητες που έφτιαξαν το σύμπαν, είναι η διπλή φύση του φωτός, δηλαδή ότι το φως συμπεριφέρεται ως κύμα αλλά και ως σωματίδιο, που ονομάζεται φωτόνιο.  Το φαινόμενο κατά το οποίο το φως συμπεριφέρεται άλλοτε σαν κύμα και άλλοτε σαν σωματίδιο είναι γνωστό ως κυματοσωματιδιακός δυϊσμός (wave–particle duality). Υποατομικά σωματίδια όπως τα ηλεκτρόνια επιδεικνύουν και αυτά την ίδια συμπεριφορά με το φως. Όταν παρατηρούμε το φως διαδίδεται ευθύγραμμα όταν δεν το παρατηρούμε είναι κύμα, όπως ο ήχος. Αν δεν είχε αυτή την ιδιότητα το μάτι δεν θα μπορούσε να δει κάτι συγκεκριμένο αλλά ένα θολό τοπίο. Όσο δεν βλέπετε γύρω σας όλα είναι ασαφή και συγκεχυμένα, μόλις ρίξετε μια ματιά, όλα γίνονται συγκεκριμένα και απολαμβάνεται την δημιουργία.


Η αναλογία του φωτός προς την ύλη στην αρχή της δημιουργίας

Στο βιβλίο του Steven Weihberg «Τα τρία πρώτα λεπτά» (The first three minutes - a modern view of the ori-gin of the universe, London, Fontana Paperbacks, 1983). Ο διάσημος αυτός φυσικός αναφέρει:

«Αν η αναλογία του φωτός προς την ύλη ήταν μεγαλύτερη, το φως θα υπερίσχυε και δεν θα επέτρεπε στην ύλη να δημιουργήσει τοπικά συγκεντρώσεις, που θα εξελισσόντουσαν σε γαλαξίες και αστέρες. Η πίεση της ακτινοβολίας θα διέλυε τη συμπαγή ύλη.

Αν η αναλογία του φωτός προς την ύλη ήταν μικρότερη, το φως δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει τη δημιουργία πυρήνων τα πρώτα λεπτά του σύμπαντος. Όλη η ύλη του σύμπαντος θα είχε μετατραπεί σε βαριά στοιχεία, και δεν θα υπήρχε υδρογόνο, ούτε ήλιος, ούτε ζωή. 

Το φως έπρεπε να είναι ακριβώς τόσο, ώστε και να εμποδίσει τη συνολική μετατροπή του υδρογόνου και ηλίου σε βαρύτερα στοιχεία, αλλά και να μην εμποδίσει το σχηματισμό των αστέρων και γαλαξιών μεταγενέστερα. Μια φοβερή χρυσή τομή, μια απίστευτη ισορροπία ύλης και ενέργειας, που εξασφάλισε τη δυνατότητα στη ζωή να υπάρξει.

Η ταχύτητα διαστολής του σύμπαντος

Ο Steven Hawking (A brief history of time - From the Big Bang To Black Holes, Bantam Books, New York, 1988) αναφέρεται σε ένα ακόμη θαυμάσιο γεγονός, που συνέβη κατά τη δημιουργία του κόσμου, την μεγάλη θερμή έκρηξη!

«Αν η ταχύτητα διαστολής, ακριβώς ένα δευτερόλεπτο μετά τη μεγάλη έκρηξη, ήταν πολύ λίγο μικρότερη από την πραγματική, το σύμπαν θα είχε καταρρεύσει πριν προλάβει να δημιουργηθεί η ζωή».

Το αεικίνητο ισχύει στην ατομική θεωρεία

Σύμφωνα με την ηλεκτρομαγνητική θεωρία, αφού το ηλεκτρόνιο κινείται σε κυκλική τροχιά γύρω από τον πυρήνα, εκπέμπει συνεχώς ακτινοβολία, όπως οποιοδήποτε άλλο κινούμενο φορτίο στον κόσμο. Η ακτινοβολία αυτή φυσικά συνοδεύεται από συχνή απώλεια ενέργειας.
Αν αυτό συνέβαινε στο ηλεκτρόνιο, η ακτίνα περιστροφής θα έπρεπε συνεχώς να μικραίνει και το ηλεκτρόνιο να πέσει τελικά πάνω στον πυρήνα. Ε, λοιπόν, ειδικά στο ηλεκτρόνιο, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ αυτό που συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο κινούμενο φορτίο στη φύση. Ο Bohr το διαπίστωσε, και από τότε ξέρουμε για την καταπληκτική αυτή εξαίρεση, που αν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε ζωή. Το ηλεκτρόνιο και το φορτίο του δεν είναι μόνο αεικίνητο, 
είναι και αθάνατο, σε αντίθεση με τον νόμο φθοράς που επικρατεί στη φύση.

Ένα βίντεο με τον Μ Δανέζη και το Στρ. Θεοδοσίου Υπάρχει θεός; Μια επιστημονική προσέγγιση 

Νερό, Ο αλλόκοτος εξωγήινος, Η μνήμη του σύμπαντος

Στο άρθρο (Νερό, Ο αλλόκοτος εξωγήινος, Η μνήμη του σύμπαντος) Διαβάζουμε:  στην αρχή της δημιουργίας της. Τα πάντα βράζουν, λειωμένα υλικά αναβλύζουν από παντού, αναθυμιάσεις, σύννεφα υδρατμών καλύπτουν την ατμόσφαιρα, υγροποιούνται πέφτουν και ξαναεξατμίζονται είναι μια κόλαση. Και όμως μια περίεργη τύχη ρυθμίζει την απόσταση της γης από τον ήλιο για την σωστή θερμοκρασία, τον χρόνο περιστροφής για την νύχτα μέρα και το σωστό διαμοιρασμό της ηλιακής ενέργειας σ΄ όλη την επιφάνεια, την κλίση του άξονα της ελλειπτικής για τις εποχές, χειμώνα και καλοκαίρι. Το στρώμα όζοντος, την ιονόσφαιρα για την κράτηση της βλαβερής ακτινοβολίας του ήλιου, την ιδανική μάζα για μια σωστή βαρύτητα που θα μπορούσε να συγκρατήσει το νερό, την ατμόσφαιρα της και να αναπτύξει μορφές ζωής.

 Και πάλι η περίεργη τύχη, στέλνει ένα υδάτινο εξωπλανήτη που ήταν σε μεγάλη απόσταση από τον ήλιο και μπορούσε να κρατήσει το νερό του, να έλθει να συγκρουσθεί με την Γή, να σβήσει την φωτιά της και να την γεμίσει με το θαυμάσιο, μοναδικό, περίεργο υγρό, το Νερό.

Μια άλλη τυχαία ιδιότητα του νερού που συμβαίνει στη μοναδική χημική ένωση. (Ίσως τόσες συμπτώσεις να προβληματίσουν κάποιον). Μόλις φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου, το νερό έχει αποκτήσει τη μεγαλύτερη του πυκνότητα και καταβυθίζεται. Αν το ψύχος επιμείνει, η επιφάνεια των υδάτων θα γίνει πάγος, στο βάθος όμως η θερμοκρασία θα είναι 4 βαθμοί Κελσίου, και η ζωή θα συνεχίζεται!

Αν δεν συνέβαινε αυτή η «ανωμαλία διαστολής» του νερού, ο πάγος θα ήταν βαρύτερος από το νερό και θα βυθιζόταν. Θα ακολουθούσε το επόμενο στρώμα νερού, που θα πάγωνε και θα βυθιζόταν, μέχρι ολόκληρη η ποσότητα του νερού του ποταμού, της λίμνης, της θάλασσας να είχε γίνει πάγος, και η ζωή μέσα στο υγρό στοιχείο να είχε θανατωθεί. 
Το νερό είναι το μοναδικό ρευστό σε θερμοκρασίες 0-100 με την μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα. Αυτό συντελεί να κρατάει τις αυξομειώσεις των θερμοκρασιών των κοντινών περιοχών σε μικρά επίπεδα, βελτιώνοντας το κλίμα.

Το νερό εξατμίζεται στις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος! Γίνονται τα σύννεφα, και μεταφέρονται με αυτά τεράστιες ποσότητες από το πολύτιμο αυτό μόριο. Τι νόημα έχει αυτή η διαδικασία; Τα μολυσμένα νερά αυτοκαθαρίζονται! Οι ρύποι δεν εξατμίζονται με το νερό, αλλά αποχωρίζεται το καθαρό από το ακάθαρτο! Δημιουργούνται πηγές, αποθηκεύεται στη γη, εμπλουτίζεται με ιχνοστοιχείο.

Η συμβολή της θερμικής κίνησης των αερίων στη ζωή στο κλίμα

Μια άλλη τυχαία ιδιότητα που διευκολύνει την ζωή. Οι αναθυμιάσεις, συσσωρεύσεις ρύπων, καπνοί, εξαφανίζονται, χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, αλλά μόνο του νόμου αυτού των αερίων, που τα αναγκάζει να απλωθούν. Τα φυτά βοηθούν σημαντικά την κάθαρση της ατμόσφαιρας. Απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα.
Τα φυτά, μέσω της χλωροφύλλης κάνοντας την καταπληκτική 
φωτοσύνθεση, παίρνουν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα, το διασπούν σε άνθρακα και οξυγόνο, κρατούν τον άνθρακα, ελευθερώνουν το οξυγόνο.
Τον άνθρακα, τι τον κάνουν; Αν είναι δέντρα, καρπούς! Ενώνεται με υδρογόνο (του νερού) και άλλα άτομα, και δημιουργούν πολύτιμες χημικές ενώσεις, κατάλληλες για την τροφή των ζώων και του ανθρώπου.


Η λόξωση της εκλειπτικής και οι 24 ώρες περιστροφής

Επειδή το επίπεδο του ισημερινού της Γης βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτό του ουράνιου ισημερινού, τα δύο επίπεδα σχηματίζουν με το επίπεδο της γήινης τροχιάς, γωνία 23½°.  Αυτή η γωνία λέγεται λόξωση της εκλειπτικής.

Εάν ο άξονας της Γης ήταν κάθετος προς το επίπεδο της τροχιάς της Γης, τότε η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας θα ήταν πάντοτε ίση. Οι εποχές δεν θα υπήρχαν, θα υπήρχαν μόνιμα πάγοι στο μεγαλύτερο μέρος της γης, το ευνοϊκό μέρος ύπαρξης ζωής θα είχε περιοριστεί μόνο σε δύο μικρές ζώνες.

Όσο μεγαλώνει η λόξωση, τόσο αυξάνει ο κύκλος φωτός στους πόλους και συνεπώς στον αντίθετο πόλο μειώνεται το φως, με αύξηση των πάγων σε μεγαλύτερο μέρος της Γής.

Αν οι ώρες περιστροφής ήταν περισσότερο από 24 ώρες, η μεγαλύτερη διάρκεια του ημερονυχτίου θα έφερνε το κλίμα σε ακραίες καταστάσεις θερμότητας και ψύχους.
Αν ήταν μικρότερο των 24 ωρών η γρήγορη διαδοχή του φωτός στις περιοχές με καλοκαίρι δεν θα έφερνε το σωστό ψύχος.
                                    
Η σωστή λόξωση 23ο και η 24ωρη περιστροφή επιτυγχάνει την ύπαρξη εποχών με τον ποιο άριστο τρόπο κατανομής σε όλη τη γη. Βλέπουμε μια διαβολική τύχη να συνηγορεί στη καλλίτερη επιλογή μεγεθών.


Πόσο τυχαία είναι το μέγεθος, η απόσταση, η περιστροφή, η ελλειπτική της σελήνης

Αν η σελήνη ήταν πιο κοντά στη γη, η παλίρροια θα ήταν τεράστια. Δύο φορές τη μέρα τεράστιες εκτάσεις γης θα καλύπτονταν από τα νερά των θαλασσών, η γη θα δεχόταν φοβερή διάβρωση, θα υπήρχαν τρομερές καταιγίδες. Η απόσπαση της σελήνης από τη γη λέπτυνε τον φλοιό της γης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λεπτές ευκίνητες λιθοσφαιρικές πλάκες που συγκρούονται ώστε να σχηματίζουν το ανάγλυφο της γης στο οποίο οφείλονται οι κλιματικές αλλαγές. Αν δεν υπήρχε η κίνηση των πλακών, η γη θα ήταν καλυμμένη από θάλασσα.

Η Σελήνη έχει βρεθεί πολύ μακριά απ' τη Γη. Οι αποστάσεις, με βάση τις οποίες ένας δορυφόρος περιστρέφεται γύρω από έναν πρωτεύοντα πλανήτη, έχουν να κάνουν και με την απόσταση ασφαλείας, που κρατάει ο δορυφόρος από τον πλανήτη για να μην καταστραφεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις, οι οποίες αναπτύσσονται εξ' αιτίας της βαρυτικής έλξης, που ασκείται μεταξύ των σωμάτων. Η απόσταση αυτή είναι γνωστή σαν «όριο του Ρος». Το όριο του Ρος για τo δίδυμο Γη-Σελήνη είναι 18.261 χιλιόμετρα. Αν η Σελήνη πλησιάσει ή περάσει αυτή την απόσταση, θα διαλυθεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις της Γης. Η Σελήνη όμως, βρίσκεται σε μέση απόσταση...384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή 21 φορές μακριά από το όριο του Ρος της Γης, (!) όταν οι πλησιέστεροι δορυφόροι των άλλων πλανητών βρίσκονται 1,5 φορά μακριά από το όριο του Ρος του κάθε πλανήτη.
                   
Η παλιρροιακή έλξη δημιουργεί ελλειπτικό σχήμα των ωκεανών που δεν συμπίπτει ακριβώς με την ευθεία που ενώνει τα κέντρα της Γης και της Σελήνης. Εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς ανάμεσα στην περίοδο περιστροφής της Γης (24 ώρες) και την περίοδο περιφοράς της Σελήνης (περίπου 28 ημέρες) ο άξονας του εξογκώματος έχει απόκλιση 10ο ‘έτσι έχει φρενάρει την περιστροφή της γης σε 24 ώρες. Αν δεν υπήρχε η σελήνη η ημέρα θα διαρκούσε 11 ώρες. (Βλέπε: Αν έλειπε απ΄ τον ουρανό μας το φεγγάρι..) Τι σημαίνει αυτό μόνιμους ανέμους με ταχύτητα 200χλμ., αύξηση θερμοκρασιών, δηλαδή δεν θα μπορούσε να φυτρώσει ούτε χορταράκι. Οι θάλασσες δεν θα είχαν αλάτι. Η σταθερή λόξωση των 23ο οφείλετε αποκλειστικά στη σελήνη στην σχεδόν σύμπτωση των ελλειπτικών τους. Χωρίς σελήνη η λόξωση θα άλλαζε συχνά με αποτέλεσμα μη σταθερό κλίμα και συνθήκες αρνητικές για ζωή.

Χωρίς φως τη νύχτα δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν οι μακρινοί θερμόαιμοι πρόγονοι των σημερινών θηλαστικών που εξαναγκάστηκαν να βγαίνουν προς αναζήτηση της τροφής τους τη νύχτα. Για προσαρμογή στη νυχτερινή όραση η ίρις απέκτησε την ικανότητα να διαστέλλεται περισσότερο για να αφήνει να περάσει μεγαλύτερη ποσότητα φωτός, ενώ ο αμφιβληστροειδής ενισχύθηκε με την παραγωγή της ροδοψίνης, μιας πρωτεΐνης που εμπλέκεται στην παραγωγή των φωτοευαίσθητων κυττάρων που βλέπουν στο αμυδρό φως. Χωρίς το σεληνόφως κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα υπήρχαμε σήμερα. Και οπωσδήποτε θα είχαμε χειρότερη όραση.

Η Γη, ένας παράδεισος μέσα στο αφιλόξενο διάστημα


 
Έρημος ένας ακαταπαύστος θυελλώδης άνεμος κτυπάει τα πάντα. Η άμμος μαστιγώνει τα ρούχα, το πρόσωπο, θολώνει τα μάτια. Ο αδυσώπητος ανελέητος ήλιος κατακαίει ότι υπάρχει. Τα χείλη στεγνώνουν, το κεφάλι βουίζει. Αυτός ο ήλιος φαίνεται αιώνια καρφωμένος εκεί πάνω, πότε θα πάψει αυτή η θύελλα, πότε θα έρθει η δροσιά της νύχτας. Μια οπτασία εμφανίζεται πάνω από τον ορίζοντα. Έχει χρώμα, είναι πράσινη, κάποια δέντρα αρχίζουν να φαίνονται. Μπορεί νάναι όνειρο, σε λίγο θα ξέρω. Τα δέντρα άρχισαν να σχηματίζονται, κάποια υγρασία χτυπάει το πρόσωπο μου, νερό η πηγή της ζωής, σκιά, δροσιά, χώμα, το μαστίγωμα της άμμου σταματάει. Ακούγονται φωνές, η χαρά τις ζωής οι ήχοι των πουλιών, το θρόισμα των φύλων.

Αυτό είναι η γη, μια όαση ζωής, ένας παράδεισος μέσα στο απέραντο αφιλόξενο διάστημα. Είναι δύσκολο αν όχι απίθανο να συντρέχουν όλες οι παραπάνω συμπτώσεις ώστε να υπάρχει κάτι παρόμοιο.  (Δεν θα πρέπει λοιπόν να εκπλήσσει η διατύπωση της άποψης ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες ακριβώς σαν τη Γη, αφού η πιθανότητα 1 στα 10158   ισοδυναμεί μαθηματικά με έναν αριθμό εξαιρετικά μικρό, κάτι δηλαδή το οποίο πρακτικά είναι αδύνατο. Πόσο σπάνια είναι η Γη μας;)

Ο άνθρωπος, τα ζώα, το πιο μικρό κύτταρο

Ζωή, χωρίς τη λήψη τροφής, είναι αδύνατη. Για να δούμε πως γίνεται αυτό. Δόντια, σάλιο, στοματική κοιλότητα, μηχανισμοί μάσησης, θαυμάσιο ξεκίνημα για τη σωστή διάσπαση της τροφής. Η επιγλωττίδα κλείνει, η τροφή δεν πάει στους πνεύμονες, αλλά στο στομάχι. Εκκρίνονται τα κατάλληλα υγρά, το υδροχλωρικό οξύ σκοτώνει μικροοργανισμούς, διασπά την τροφή, την εμποδίζει να σαπίσει. Ο πυλωρός (η είσοδος για τα έντερα) μένει κλειστός, μέχρι να του δοθεί εντολή να ανοίξει, γιατί τότε μόνο η τροφή είναι κατάλληλη να προχωρήσει στην επόμενη φάση της απορρόφησης! Χολή, παγκρεατικό υγρό, εντερικές εκκρίσεις αναμιγνύονται με την τροφή, και γίνεται εφικτή η αφομοίωση. Το υλικό που απορροφήθηκε καταλήγει στο συκώτι, αποχωρίζεται η ουρία, συμβαίνουν διαδικασίες που χρειάζονται βιβλία για να περιγραφούν.

Η καρδιά, μια ζωντανή αντλία που εργάζεται συνεχώς, με καταπληκτική κατασκευή. Είναι χωρισμένη σε διαμερίσματα. Γεμίζει αίμα και το εκσφενδονίζει μέχρι τα άκρα του οργανισμού, όπου γίνεται η ανταλλαγή της ύλης. Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, η καρδιά κάνει 60.000 διαστολές και άλλες τόσες συστολές κατά μέσο όρο, μετακινώντας σε κάθε διαστολή 200 περίπου (κατά μέσο όρο) γραμμάρια αρτηριακού αίματος που καταλήγει σε φλεβικό και επανέρχεται στην καρδιά. Όλοι γνωρίζουν, πόσο καθοριστική για τη ζωή και την υγεία είναι η σωστή λειτουργία της καρδιάς, που συνεχώς την επιβαρύνουμε με κακή διατροφή, κάπνισμα, κλπ. Θα μπορέσει κάποτε ο άνθρωπος που διαθέτει λογική και προφανώς είναι πιο πάνω από την τύχη, που κατά τους σκεπτόμενους κατασκευάζει την καρδιά (η τύχη), να φτιάξει ένα μηχάνημα να ανανεώνεται, να αυτοτροφοδοτείται, να δουλεύει χωρίς συντήρηση 80 - 110 χρόνια και όχι μόνο;

Αν μου έλεγαν να φτιάξω μια μεγάλη επιφάνια σε ένα όσο το δυνατό μικρό, χώρο πριν μάθω πως τυχαία έλυσε το πρόβλημα η μη διαθέτουσα λογική φύση, θα έλεγα ίσως ανοησίες. Οι πνεύμονες έχουν αναπνευστική επιφάνεια εβδομήντα περίπου τετραγωνικών μέτρων μέσα σε μισό τετραγωνικό. Πως γίνεται; Με τις κυψελίδες, που φτάνουν τα 300 εκατομμύρια, και έχουν σφαιρικό σχήμα. Εκεί γίνεται διαπίδυση, όπου το φλεβικό αίμα παίρνει οξυγόνο και αποβάλλει διοξείδιο του άνθρακα.
Το σχήμα εξασφαλίζει την τεράστια επιφάνεια επαφής, που είναι απαραίτητη για το είδος αυτό των φυσικών και χημικών κατεργασιών.

Το νευρικό σύστημα, μεταβιβάζει τις πληροφορίες από όλο το σώμα στο κέντρο ελέγχου, τον εγκέφαλο. Ερεθισμοί, αισθήσεις, ευχαρίστηση, πόνος, όλα μεταφέρονται στον εγκέφαλο.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, με ένα μόνο σπέρμα απειροελάχιστων διαστάσεων, που ενώνεται με ένα ωάριο, κληρονομούνται και αναδημιουργούνται στους απογόνους. Ένα αρχικό κύτταρο, εξελίσσεται σε πλήθος διαφορετικών κυττάρων που έχουν τελείως διαφορετική αποστολή.

Το ανθρώπινο σώμα είναι τόσο εξαιρετική δημιουργία, που δεκάδες τόμοι της ιατρικής καταφέρνουν να περιγράψουν μόνο ένα μέρος και μόνο ορισμένες λειτουργίες. Η σκέψη, τα αισθήματα, η κρίση, η συνείδηση, η δυνατότητα σχεδιασμού, οι νοητικές δυνατότητες σύλληψης και επεξεργασίας, οι αόρατες εντολές που δίδονται, ποιος ξέρει από πού, για να κινήσουμε τους μυώνες είναι αδύνατο να ερμηνευτούν κάτω από οποιοδήποτε ανθρώπινο μικροσκόπιο.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει 100 δις νευρώνες, 100 δις υποστηρικτικά κύτταρα, αν τον συγκρίνουμε με υπολογιστή αντιστοιχεί σε εκατοντάδες δις υπολογιστές συνδεδεμένους στο διαδίκτυο, αναδημιουργείται, έχει την περίφημη “πλαστικότητα του εγκεφάλου”. Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται 400 δις πληροφοριών το δευτερόλεπτο... εμείς, όμως, αντιλαμβανόμαστε 2.000 από αυτές. Είναι ανεξερεύνητος με περισσότερα μυστικά από το σύμπαν, παρόλα αυτά οι φορτωμένοι με περγαμηνές επιμένουν ότι φτιάχτηκε από μια, μη έχοντας ίχνος νοημοσύνης, εξελικτική διαδικασία  (
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποκαλύπτει τα μυστικά...).

Αν αναφερθώ μόνο στο μάτι το οποίο η άλογη φύση δημιούργησε και ειδικά για το πιο τέλειο μάτι, του αετού. Ο ίδιος ο Δαρβίνος ομολόγησε:
Πλήρες απόσπασμα του Δαρβίνου μπορεί να βρεθεί εδώ
“Να υποτεθεί ότι μάτι θα μπορούσε να έχει σχηματιστεί από τη φυσική επιλογή , φαίνεται,
  να μπορώ ελεύθερα να ομολογήσω ότι είναι παράλογο στο μέγιστο δυνατό βαθμό”

Η κόρη του ματιού ενός αετού είναι πολύ πιο μεγάλη από την κόρη του ανθρώπινου ματιού και του επιτρέπει να βλέπει τις εικόνες των διαφόρων αντικειμένων πολύ πιο καθαρά. Επιπλέον, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι πιο πυκνός από τον ανθρώπινο κι έχει παραπάνω από ένα εκατομμύριο φωτοευαίσθητα κύτταρα σε κάθε 1/600 του τετραγωνικού εκατοστού. Σε σύγκριση με την όραση του ανθρώπου, η όραση του αετού είναι 5 φορές πιο ισχυρή. Αν υποθέσουμε ότι εμείς οι άνθρωποι είχαμε την όραση του αετού, θα μπορούσαμε να διαβάσουμε τους τίτλους μιας … εφημερίδας, από απόσταση 30 μέτρων!!! 

Το θαύμα της ζωής. Από ένα κύτταρο με την γονιμοποίηση, κατά αντιστοιχία έγινε η γονιμοποίηση του σύμπαντος, παράγεται το δεύτερο και με γεωμετρική πρόοδο τα άλλα κύτταρα, αναπτύσσεται το έμβρυο και όταν είναι έτοιμο, βγαίνει από την μήτρα. Αρχίζει η αστρική εποχή. Ένας κόσμος έχει γεννηθεί. Καμία διαφορά από την γέννηση του σύμπαντος.

  


Το DNA  ένα άλλο από τα άπειρα θαύματα του σύμπαντος, με  τις τέσσερις βάσεις-νουκλεοτίδια A, G, C και Τ αποθηκεύει δισεκατομμύρια πληροφορίες για την ζωή. Δεκάδες επιστήμες ασχολούνται με κάτι που δεν το βλέπει ο φυσικός οφθαλμός και φυσικά ακόμη είναι άγνωστο.

Να μιλήσουμε για το κύτταρο τη πιο απλή μορφή της ζωής, όχι δεν τολμώ. Καλλίτερα διαβάστε( Κυτταρική Βιολογία   μελέτη 264 σελίδων του κυττάρου που κατά τους εξελικτικούς έγινε τυχαία! ή στην 164 σελίδων  Κυτταρική βιολογία του Σαρρή Παναγιώτη),
Αν για την νοημοσύνη μας, το ποιο απλό συστατικό της ζωής το κύτταρο, φαίνεται δυσνόητο, τότε η κορωνίδα της δημιουργίας ο άνθρωπος στην ολότητα του είναι αδύνατον να κατανοηθεί.


Γιατί υπάρχει πόνος αδικία …

Η βασική αναφορά και το μεγάλο παράπονο πολλών ανθρώπων είναι οι αδικίες, ο πόνος, ο θάνατος αθώων και μη, η δυστυχία και πολλά άλλα κακά. Δικαιολογημένα λένε που είναι ο τέλειος και ο πανάγαθος Θεός.  Εδώ λείπει η ολοκληρωμένη προοπτική του χρόνου και όχι μόνο, και δικαιολογημένα ο μελετητής εκφράζει την απορία του για το πανάγαθο και το τέλειο. Στα άρθρα μου (Ο υπερδιαστατικός νόμος του Κάρμα μέσα από αναδρομές ζωών , Θεραπεία της παχυσαρκίας με αναδρομές σε άλλες ζωές) αναφέρω την οπτική τριών ζωών από το παρελθόν ως το παρόν. Βλέπουμε ότι μια δολοφονία ή ένας βίαιος θάνατος, δεν είναι τυχαίος, είναι μέσα στους νόμους του σύμπαντος. Μια προέκταση της αρχής διατήρησης της ενέργειας ή απλά, μου πήρες κάτι, θα πρέπει να πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα ή με κάτι ανάλογο. Με μόλις τρεις ζωές ανακαλύπτομε μια νομοτέλεια που εκπλήσσει. Αν βλέπαμε τις ζωές σε όλον τον χρόνο, από τότε που δημιουργήθηκε έως το τέλος του, αν υπάρξει, φανταστείτε την αρμονία που θα βλέπαμε.

 Θα πει κάποιος παραμύθια, με όνειρα φαντασιόπληκτων δεν πείθομαι για τον πόνο και την αδικία που υπάρχει γύρω μου. Ας δει τον εαυτό του, αυτός δεν προκαλεί πόνο όταν τρέφεται από παντός είδους ζώα χωρίς να πάρει την άδεια τους ή να ζητήσει συγνώμη, μήπως πρέπει να το αντιληφθεί όταν πονέσει ο ίδιος. Μιλάει για αδικία και έχει από πολλά αγαθά έως ελάχιστα, ίσως μόνο την τροφή, σκέφτηκε ότι δεν είναι δίκαιο κάποιοι να πεθαίνουν από την πείνα όταν εκείνος έχει να φάει. Όταν κάποιος παραπονιέται για κάτι που το θεωρεί λογικό ας ψάξει μέσα του να δει, έχει αντιληφτεί πόσο λογικό είναι.

Πχ είχαμε την περίπτωση ενός παιδιού με σύνδρομο ντάου, ψάχνοντας για πληροφορίας μέσα σε προηγούμενες ενσαρκώσεις του, είδαμε ότι σε κάποια ζωή ήταν κτηματίας με πλήθος δούλων που τους αποκαλούσε ηλίθια ζώα. Δεν πρέπει να νοιώσει και αυτός τι θα πει ηλιθιότητα. Τι είναι μια ζωή μέσα στο άπειρο να χαράξει το υπερσυνείδητο του. Τι είναι πείρα υπερσυνειδήτου, δεν έχετε παρά να ψάξετε μέσα σας να δείτε τι θεωρείτε φυσικό ότι το γνωρίζετε χωρίς να το έχετε ζήσει. Αποκλείεται να μη υπάρχουν αρκετά πράγματα, εκτός αν είστε καινούργιες ψυχές.

Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί

Κάποιοι επικαλούνται του σεισμούς, τους θανάτους και τη δυστυχία που προκαλούν και λένε αν υπάρχει Θεός πού είναι. Ο Θεός είσαι εσύ, μην τον ψάχνεις αλλού. Σαν Θεός μπορείς να βρεις την λύση να αντιμετωπίσεις την σεισμικότητα. Θυμήσου εσύ διάλεξες να έλθεις να βιώσεις και να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις των νόμων του σύμπαντος. Η κίνηση των τεκτονικών πλακών είναι απαραίτητη για την δημιουργία του ανάγλυφου της Γής, έτσι προκύπτει στη ίδια ζώνη της γης ποικιλία κλίματος, βροχοπτώσεις και βιοποικιλότητα. Δεν είναι δυνατόν να καταλυθούν βασικοί νόμοι του σύμπαντος, να μη σπάνε οι πλάκες για να μη δημιουργούνται σεισμοί. Οι καταστροφές οι λιμοί και λοιπά έχουν τον λόγο που συμβαίνουν που μόνο αν δούμε τα γεγονότα σε όλο τον χρόνο θα δώσουμε πλήρη εξήγηση.  (Βλέπε: Η εξέγερση και η εμπλοκή των ψυχών στη γη του Edgar Cayce).


Ο Θεός είναι μεγάλος (Allahu Akbar ελοου ικμαρ)

Ένας πιστός του τζιχάντ φωνάζει, ελόου ικμαρ, ανατινάζεται και παίρνει μαζί του 20 περίπου άπιστους και 5 παιδάκια. Στο όνομα του Θεού έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία.

Μια πεινασμένη λέαινα παραφυλάει ένα κοπάδι από ζέβρες. Τινάζεται και αρχίζει το κυνήγι, ένα μικρό ξεμένει, το αρπάζει το δαγκώνει στο λαιμό και εκείνο εγκαταλείπει τη σύντομη ζωή του. Αρχίζει να το σέρνει, τρέχουν τα μικρά της και αρχίζουν να τρώνε. Μια ζωή χάθηκε, κάποιες ζωές συνεχίζουν να υπάρχουν. Αδυσώπητοι νόμοι, ενός αδυσώπητου Θεού;;;

Βρισκόμαστε μέσα στο μεγάλο πείραμα. Δεχτήκαμε να συμμετάσχουμε ως ψυχές την βίωση αυτών των σκληρών νόμων. Στόχος είναι μέσω του αυτοξελισσόμενου ανθρώπου να φτάσουμε στην πνευματοποίηση και την βιωματική Θέωση, (Από το Big Bang στη Θέωση, μύηση με το λουλούδι της ζωής)

Μέσα από έρευνες στο πνευματικό πεδίο πολλών ερευνητών και δικές μου διαπιστώσεις, βρίσκουμε υποκείμενα που έχουν προσυμφωνήσει στο πνευματικό πεδίο να υποστούν αυτή την βία, για συνειδητοποίηση της ομαδικής ψυχής καταστάσεων που θα την οδηγήσουν στη στόχο της.

Τον Θεό ποιος τον δημιούργησε;

Πολλοί λένε το σύμπαν το έφτιαξε ο Θεός, τον Θεό ποιος τον έφτιαξε. Εδώ παίζουμε με την λογική (λογική; περίεργο πράγμα έγινε κατά τύχη) διότι αν τον έφτιαξε κάποιος και αυτόν ποιος το έφτιαξε. Η απάντηση είναι απλή. Αρκεί να δεις όλα τα μαθηματικά δημιουργήματα και τις άλλες επιστήμες, στηρίζονται σε αξιώματα δηλαδή σε προτάσεις που τις δεχόμαστε χωρίς αποδείξεις. Με τα αξιώματα οικοδομούμε μια επιστήμη που μας εξυπηρετεί στην ζωή ή αν θέλετε να το πείτε, την πραγματικότητα. Ο Θεός είναι αξίωμα, για να φτιάξουμε το αντιληπτό σύμπαν (αν μπορούμε να το πούμε έτσι).

Το θεώρημα των απείρων πιθήκων, το σύμπαν και ο θεός

Οι αθεϊστές αναφέρουν ότι η τυχαιότητα μπορεί να παράξει το σύμπαν και συνεπώς τον άνθρωπο και αναφέρουν το ο παρακάτω γνωστό θεώρημα των απείρων πιθήκων  . Λέγοντας ότι ένας πίθηκος που χτυπάει πλήκτρα στην τύχη σε μία γραφομηχανή για ένα άπειρο χρονικό διάστημα θα παράξει σχεδόν βέβαια τον Άμλεττου Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ακόμα και αν το παρατηρήσιμο σύμπαν ήταν γεμάτο πιθήκους που δακτυλογραφούσαν όλη την ώρα, η συνολική πιθανότητα να παράξουν ένα αντίγραφο του Άμλετ θα ήταν 1 / 10183,800. Όπως το έθεσαν ο Τσαρλς Κάιτελ και ο Χέρμπερτ Κρέμερ, «η πιθανότητα για τον Άμλετ είναι έτσι μηδέν υπό οποιαδήποτε επιχειρησιακή έννοια…»

Μαγνητικό πεδίο, στρώμα όζοντος

Κάτω όμως από την επιφάνεια της Γης, υπάρχει μια «καυτή» μάζα υγρού κράματος νικελίου και σιδήρου, καθώς και στερεός σίδηρος σε διάμετρο σχεδόν 6.000 μιλίων. Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός πυρήνας μαζί, συγκεντρώνουν το ένα τρίτο της συνολικής μάζας της Γης, δημιουργώντας ένα μαγνητικό πεδίο που προστατεύει την ζωή του πλανήτη από τα διάφορα φορτισμένα σωματίδια που προέρχονται από τον Ήλιο.

Δίχως την προστατευτική ασπίδα που δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο της Γης, η ανάπτυξη της ζωής στον πλανήτη μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολη, εάν όχι αδύνατη.


Η βαρυτική έλξη της σελήνης, και οι τεκτονικές πλάκες με την βοήθεια του νερού, ενεργοποιούν το κράμα του σιδήρου στον πυρήνα, διατηρώντας τη θερμοκρασία και το μαγνητικό πεδίο προστατεύοντας τη Γη. Δεδομένου όμως ότι το μαγνητικό πεδίο λειτουργεί ως ασπίδα που προστατεύει τη Γη από επικίνδυνα σωματίδια του Ήλιου και της κοσμικής ακτινοβολίας, η απώλειά του θα μπορούσε θεωρητικά να αυξήσει τη συχνότητα των καρκίνων στον άνθρωπο και πολλά άλλα είδη.

Επιπλέον, η απώλεια του μαγνητικού πεδίου θα άφηνε τη Γη εκτεθειμένη σε γεωμαγνητικές καταιγίδες, οι οποίες μπορούν να κάψουν τα κυκλώματα των δορυφόρων και να καταστρέψουν δίκτυα ηλεκτροδότησης λόγω της εμφάνισης επαγωγικών ηλεκτρικών ρευμάτων. Το μαγνητικό πεδίο εκτρέπει τον ηλιακό άνεμο ο οποίος θα έδιωχνε την ατμόσφαιρα της γης στο διάστημα.

Το όζον βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της στρατόσφαιρας σε ένα στρώμα πάχους 7 χιλιομέτρων. Το στρώμα του όζοντος απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της βλαβερής υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας, εμποδίζοντάς την να φτάσει στη Γη. Χωρίς αυτό το ηλιακό φως θα προκαλούσε εγκαύματα, καρκίνο του δέρματος και καταρράκτη στα μάτια μας.

Η ελευθερία της βούλησης ο θεός τιμωρός

Στο άρθρο (Ταρώ Ιστορίες για αρχαρίους) αναφέρω: (Η διάσταση που μπορούμε να δούμε όλον τον χρόνο είναι πέρα από την ύλη, Ο χρόνος είναι δημιούργημα της ύλης. Εκτός ύλης όλα γίνονται τώρα. Είμαστε τυχεροί γιατί φέρουμε και εξωυλικούς φορείς με τους οποίους μπορούμε να βλέπουμε πράγματα που δεν μπορούν να δουν υλικά κατασκευάσματα, δηλαδή μηχανές και δεν μπορούν να αποδειχτούν με συλλογισμούς που απορρέουν από την υλική πραγματικότητα.

Το 1983 οι θεωρητικοί Don Page και William Wootters πρότεινε ότι η κβαντική διεμπλοκή θα μπορούσε να δώσει λύση στο "πρόβλημα του χρόνου" του Wheeler-DeWitt . Έδειξαν ότι ένα ζεύγος διαπλεγμένων σωματιδίων είναι ένα είδος ρολογιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της αλλαγής. Το αποτέλεσμα εξαρτάτε από το είδος της παρατήρησης. Αν η παρατήρηση γίνει εκτός σύμπαντος χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό ρολόι, τα σωματίδια φαίνονται αμετάβλητα, σαν ο χρόνος να μη υπήρχε σε αυτή τη παρατήρηση.  (ΒλέπεΚβαντική και φιλοσοφική θεώρηση του χρόνου).

Έτσι το μέλλον είναι προκαθορισμένο λένε. Προφανώς όχι. Αν προβλέψουμε ότι κάτι θα συμβεί, μπορούμε να το αποφύγουμε, ναι. Ο παρατηρητής που έχει όραση όλου του χρόνου βλέπει και την αλλαγή. Έτσι είναι γνώστης του μέλλοντος με όλες τις αλλαγές. Δηλαδή το μέλλον είναι γνωστό από μια άλλη διάσταση τώρα χωρίς να εμποδίζεται η ελεύθερη βούληση).

Γιατί ο θεός αφήνει το κακό και δεν το τιμωρεί; Ο Θεός δεν επεμβαίνει, είναι αντίθετο με την ελευθερία, έχει θέσει τους σοφούς νόμους του σύμπαντος τους οποίους πρέπει να μάθουμε να χειριζόμαστε για να έχομε τη βοήθεια που θέλουμε. Πχ το κακό που φέρνει πόνο  δημιουργεί μια εστίαση σκέψης προς αποφυγή, δημιουργεί το κατάλληλο μορφογενετικό πεδίο και έρχεται η εξέλιξη. ( Βλέπε: Τα μορφογενετικά πεδία ο κρίκος στη θεωρία του Δαρβίνου ). Στη συνέχεια ο νόμος του κάρμα έρχεται να κάνει αντιληπτό σε αυτόν που έκανε το κακό ότι είναι λάθος (Βλέπε: Ο υπερδιαστατικός νόμος του Κάρμα μέσα από αναδρομές ζωών ).

Ο άνθρωπος προέρχεται από το πίθηκο;


Το γονιδίωμα του ανθρώπου είναι 98% ίδιο με του χιμπατζή. Ο χιμπατζής και ο ουρακοτάγκος είναι τα μόνα ζώα που έχουν αντίληψη του εαυτού τους, τα άλλα απλώς υπάρχουν. Τώρα έχετε δει κάποιο πιθηκοειδές να έχει γυμνό πρόσωπο και μακριά μαλλιά. Έχετε δει κάποιο πιθηκοειδές να λύνει εξισώσεις, να φιλοσοφεί, να μιλάει, να έχει ανάγκη του Θεού; Τα πιθηκοειδή μπορούν να σκεφτούν και να θυμηθούν ότι αφορά την τροφή και την διαιώνιση.

Σύμφωνα με έρευνες πολλών, μέσω αναδρομών, διαλογισμού κλ οι ψυχές ενσαρκώθηκαν πριν 200. 000 χρόνια στα ανώτερα πιθηκοειδή με στόχο την βίωση της γήινης πραγματικότητας. Μέσα από τις ανάγκες και τη εστιασμένη σκέψη, άρχισε η τροποποίηση του DNA Βλέπε: Νέα μελέτη αποκαλύπτει πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τα γονίδιά σας! ) Έκτοτε κουβαλάμε τα καλά και τα κακά της ζωώδους φύσης. Γίνεται ένας μεγάλος αγώνας από όσους το έχουν αντιληφθεί να τα θέσουν στον έλεγχο τους. 

Το στοίχημα του Πασκάλ

Ο Πασκάλ διάσημος φυσικομαθηματικός όταν αποτραβήχτηκε στο παλιό μοναστήρι Port-Royal, βλέποντας μέσα από από την επιστήμη και την κοσμική εμπειρία του διατύπωσε το στοίχημα του:
«Θεός υπάρχει ή δεν υπάρχει; Ίσως πείτε δεν ξέρω, δεν μ’ ενδιαφέρει… Δεν μπορείτε όμως να ξεφύγετε τόσο απλά… Και μόνο που το σκέφτεστε, μπλέξατε! Λοιπόν, βάλτε στοίχημα ότι Θεός υπάρχει! Αν δεν υπάρχει και χάσετε, τελικά δεν χάνετε τίποτε. Έτσι κι αλλιώς καμιά ογδονταριά χρόνια θα ζήσετε στον αγώνα για το ανέφικτο και θα πεθάνετε. Αν όμως υπάρχει Θεός και κερδίσετε το στοίχημα, κερδίζετε τα πάντα! Πνευματική σχέση με το υπέρτατο ον, νόημα στη ζωή, αιώνια ζωή! Στοιχηματίστε λοιπόν ότι υπάρχει!».

Το δικό μου στοίχημα. Το στοίχημα είναι ότι θα κερδίσεις είτε πιστεύεις είτε δεν πιστεύεις (Βλέπε: Αλλαγή της πραγματικότητας με τον Ανώτερο Εαυτό, το όχημα της Πέμπτης διάστασης) Αν πιστεύεις στον Θεό και τον Α.Ε. ενθυμούμενος ότι είσαι μαζί τους ενωμένος, θα αρχίσουν να συμβαίνουν περίεργες ευεργετικές συγχρονικότητες που θα αλλάξουν την ζωή σου. Με το συχνό μισόλεπτο αυτόν διαλογισμό εκτελείς υπερκοσμική μαγεία (Λευκή Υπερκοσμική Μαγεία εναντίον Μαύρης Κοσμικής Μαγείας) εστιάζοντας την σκέψη και κατεβάζοντας ενέργεια από την πηγή των πάντων. Αν δεν πιστεύεις, αντικατέστησε τις δύο υπερπηγές με το υποσυνείδητο που συνδέονται. Σκεφτείτε ότι μόλις 4-8% από τις εντυπώσεις που αντιλαμβάνεστε καταγράφετε στη συνείδηση, τα υπόλοιπα υπάρχουν στο σοφό υποσυνείδητο, άσε που αν κάνετε σύνδεση με το υποσυνείδητο, αρχίζετε και την σύνδεση με το υπερσυνείδητο.

Είναι ο Θεός αυτό που μας λένε;

Υπάρχουν τεράστια προβλήματα λογικής που αναφέρουν οι Αθεϊστές και αυτό οφείλεται στο ότι έχουν εσφαλμένη εντύπωση για τις ιδιότητες του Θεού. Θεός είναι ότι υπάρχει, είναι η αντίθεση διότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει και να κατανοηθεί τίποτα. Είναι το καλό και το κακό, είναι το όμορφο και το άσχημο, είναι η ευτυχία και η δυστυχία, είναι τέλειος μέσα στη ατέλεια. Μιλάνε για πανσοφία πως γίνεται όταν δεν μπορεί να γνωρίζει το επόμενο ψηφίο του π=3,14. Πάρτε παράδειγμα τον εαυτό σας αν δεν υπήρχε κάτι άλλο να ζήσετε σε λίγο διάστημα θα είχατε βαρεθεί. Για τον Θεό π=3,14 πάντα υπάρχει ένα ψηφίο να υπολογίσει.

Όταν λένε είναι πανάγαθος, είναι με τον τρόπο του. Μέσα από την βίωση της αντίθεσης ένα αθάνατο όν βαδίζει  στην τελειότητα χωρίς ποτέ να την φτάνει. Τώρα τα μεγέθη τις τελειότητας, του απείρου της γνώσης όχι παγγνωσίας κλ, είναι ασύλληπτα σε μέγεθος για τον φυσικό νου μας. (Βλέπε: Το στοίχημα περί θεού).

Ο Θεός τρελλάθηκε;;;

 
·         Το φως είναι κύμα και όταν το παρατηρούμε είναι σωματίδιο που διαδίδεται ευθύγραμμα.

·         Η ύλη των γαλαξιών δεν αρκεί για να συγκρατήσει τα εξωτερικά σμήνη. Εκεί έρχεται η σκοτεινή ύλη, το 85% του σύμπαντος, μιας παραλλαγής πιονίων, αναπληρώνεται η έλλειψη μάζας και οι γαλαξίες δεν διαλύονται.

·         Ο χώρος και ο χρόνος συστέλλονται όταν πλησιάζουμε την ταχύτητα του φωτός. Επειδή εμείς ζούμε σε ταχύτητες ελάχιστες σε σχέση με το φως αντιλαμβανόμαστε την κίνηση μας μέσα στο χρόνο. Αν η ταχύτητα μας φτάνει την ταχύτητα του φωτός στο χώρο ή ταχύτητα κίνησης στο χρόνο μηδενίζεται. Δηλαδή παύει να υπάρχει χρόνος. ( Βλέπε: Η θεωρία της σχετικότητας αποδεικνύει ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών ).

·         Το Σύμπαν πιστεύεται ότι περιέχει 100 δισ. έως ένα τρισ. γαλαξίες, ο συνολικός αριθμός άστρων εκτοξεύεται στο 3x1023. Οι γαλαξίες στα άκρα του σύμπαντος τρέχουν με ταχύτητα 284.000 χλμ/δευτ. Η ταχύτητα αυτή πλησιάζει την ταχύτητα του φωτός που υποτίθεται ότι είναι μια συμπαντική σταθερά. Υποπτεύονται ότι υπάρχουν γαλαξίες που κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Αυτό φυσικά δεν αποδεικνύεται διότι είναι αδύνατο να μετρηθεί. Αντί λόγω της βαρυτικής έλξης να συστέλλεται το σύμπαν, διαστέλλεται λόγω της σκοτεινής ενέργειας, η οποία αντί να έλκει απωθεί, αντιβαρύτητα, (ότι δεν αντιλαμβανόμαστε είναι σκοτεινό).

·         Τα σωμάτια που γίνονται αντιληπτά από δευτερογενή φαινόμενα, το κουαρκ, το χινγκ, τα ηλεκτρόνια, δεν μπορούμε να τα αντιληφτούμε, είναι πολλών διαστάσεων. Τα σωματίδια αυτά δεν τα βλέπουμε αλλά την σκιά τους.

·         Όταν προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τη θέση ενός σωματιδίου ή ταχύτητα του είναι απροσδιόριστη και ανάποδα (Η Αρχή της Αβεβαιότητας του Heisenberg).

·         Δεν μπορεί να υπάρχει κενός χώρος. Σε σύντομα χρονικά διαστήματα δημιουργούνται σωματίδια και αντισωματίδια από το μηδέν τα όποια αλληλοεξουδετερώνονται.

·         Σε διαστάσεις της τάξης 10-33  δημιουργούνται μαύρες τρύπες ή παραδοξότητες, στα σημεία αυτά δεν υπάρχει χωρόχρονος.

·         Κβαντική διεμπλοκή ή κβαντικός συσχετισμός (quantum entanglement).  Όταν παράγονται δύο ηλεκτρόνια, τα οποία έχουν αντίθετα spin και κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις Ο τρόπος που παράχθηκαν τα ηλεκτρόνια σημαίνει όμως πως είναι «συσχετισμένα». Συνεπώς, αν μετρηθεί το spin του ενός ηλεκτρονίου, και πάρει συγκεκριμένη τιμή, θα πρέπει το άθροισμα των spin των δύο σωμάτων να συνεχίσει να είναι μηδενικό. Κάτι που σημαίνει πως το δεύτερο ηλεκτρόνιο θα επηρεασθεί ακαριαία, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, αποκτώντας αντίθετο spin. Προέκταση της κβαντικής διεμπλοκής, είναι πως τα πάντα, αφού δημιουργήθηκαν μαζί, είναι ακόμα συνδεδεμένα μεταξύ τους, «ακουμπούν» υπό μία έννοια ακόμα το ένα το άλλο. Έτσι, ο χώρος εμφανίζεται σαν ένα κατασκεύασμα που δίνει την ψευδαίσθηση πως υπάρχουν χωριστά αντικείμενα (Quantum Entanglement (κβαντικό μπλέξιμο) ).  (ΒλέπεΤο ολογραφικό Σύμπαν ).

 
·       Τετραδιάστατα αντικείμενα που το μέσα είναι έξω και το έξω μέσα  (Η τετραδιάστατη μπάλα και η τρισδιάστατη σφαίρα). Ο Νταλί απεικόνισε τον εσταυρωμένο πάνω στο ανάπτυγμα ενός υπερκύβου που μοιάζει με σταυρό. Το μυστήριο της θείας φύσης Του κρύβεται στα νήματα της μη αισθητής φύσης του τετραδιάστατου υπερχώρου. Εκείνο που μπορούμε να κατανοήσουμε σε σχέση με αυτόν είναι η προβολή του υπεραισθητού γίγνεσθαι στον τρισδιάστατο χώρο  (Βλέποντας τον Υπερκύβο).

·         Το σύμπαν κατά τον Edouard Lemaitre ξεκίνησε από μια σημειακή ιδιομορφία και όχι από  ένα ρεβίθι υπερσυμπικνωμένης ύλης όπως πίστευαν. Το σύμπαν γεννήθηκε από μια πολυδιάστατη λευκή οπή. Ο LeeSmolin διατύπωσε την άποψη ότι οι μελανές οπές μεγάλης μάζας, μέσω του λώρου Einstein – Rosen, καταλήγουν σε λευκές οπές που θα δημιουργήσουν νέα Σύμπαντα.

·         Έτσι το σύμπαν μας είναι ένα από τα άπειρα σύμπαντα ενός υπερσύμπαντος. (Από μετριοπαθείς ερευνητές αναφέρεται ότι υπάρχουν τουλάχιστο 10.000 σύμπαντα). Το υπερσύμπαν απλώς υπάρχει άχρονο μεταβαλλόμενο, άπειρο, συνεπώς μη μετρήσιμο, (δίχως όρια πρόταση του Hawking-Hartl).

                                
·         Εδώ έρχονται τα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα, τους παραπάνω φυσικούς νόμους του πολυσύμπαντος ποιος τους δημιούργησε; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα ανέφερα, για να δημιουργηθούν οι μελανές οπές και οι γενεσιουργές λευκές χρειάζεται τεράστια μάζα με άπειρες ιδιότητες, ποιος τα δημιούργησε;

·         Αν το σύμπαν μας έχει το Θεό του τότε τα άλλα σύμπαντα έχουν άλλο Θεό; Άρα υπάρχει ο Θεός των Θεών, ο Θεός του υπερσύμπαντος. Μήπως όπως ο άνθρωπος αγωνίζεται για την Θέωση, το ίδιο συμβαίνει με τους Θεούς των συμπάντων. (Πάνω που είχα εξοικειωθεί με την ασημαντότητά μου στο σύμπαν μας, η σκέψη του πολυσύμπαντος με εκμηδένισε).  Ποιος Θεός είναι καλλίτερος;  Στο άπειρο δεν υπάρχει σύγκριση, έστω και αν φαίνεται ότι το ένα άπειρο περιέχει το άλλο. Η ύπαρξη μιας άπειρης ολοκληρωμένης πολλαπλότητας είναι αδύνατη. Συνεπώς ο υπερθεός είναι εν δυνάμει.

Ο Θεός είναι το άυλο αίτιο του σύμπαντος

Γνωρίζουμε τις ιδιότητες ενός ηλεκτρικού φορτίου θετικού ή αρνητικού, το γιατί έλκονται και γιατί απωθούνται, κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει, λένε απλά είναι ιδιότητα, την υφή του φορτίου και το φορτίο κανείς δε το έχει δει, ούτε ξέρει τι είναι διότι είναι κάτι άυλο. Γνωρίζουμε τι είναι ηλεκτρομαγνητικό κύμα και τις πολυάριθμες εφαρμογές του, το ηλεκτρομαγνητικό κύμα κανείς δεν το έχει δει, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί η κίνηση των φορτίων το δημιουργεί, λένε απλά έτσι είναι, ούτε γνωρίζει την υφή του, διότι είναι κάτι άυλο. Ένα σώμα όσο ανυψώνεται από την γη λέμε ότι αυξάνει την ενέργεια του, γενικά μιλάμε για ενέργεια και βλέπουμε το αποτέλεσμα, κανείς όμως δεν είδε τη ενέργεια αλλά μόνο το αποτέλεσμα.

Υπάρχει πληθώρα άυλων μεγεθών στη φύση των οποίων γνωρίζομαι τις ιδιότητες αλλά ποτέ δεν τα έχομε δει, ούτε μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί είναι έτσι και όχι αλλιώς, και συμπεραίνομαι την ύπαρξη τους. Όταν μιλήσεις για ένα άυλο αίτιο του σύμπαντος, ας το ονομάσουμε Θεό, του οποίου βλέπεις τα προηγούμενα αποτελέσματα και πολύ περισσότερα, δεν είναι αποδεκτό και χαρακτηρίζεσαι αιρετικός επιστήμων.

 Το εύπλαστο σύμπαν

·         Σε πειράματα με εικονικά χάπια, πλασέμπο, και χημικά προτεινόμενα για ίαση, υπήρχε μικρή έως καθόλου διαφορά στην ίαση ασθενειών. (Θαύματα και .. Placebo ή πως ο Νούς επηρεάζει το Σώμα).

·         Στο ανθρώπινο σώμα γνωρίζουμε πως μεταδίδεται η πληροφορία, την χημική και ηλεκτρική της υφή, τι προκαλεί αυτή την εκκίνηση κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει. Πως εγώ σκέπτομαι και δίνω εντολή να κινήσω το μικρό μου δακτυλάκι, δεν το γνωρίζει κανένας. Τι είναι αυτό που ένας άνθρωπος αποφασίζει να κάνει αυτό και όχι κάτι άλλο, κανείς δεν το έχει δει, ούτε μπορεί να το ανιχνεύσει. Και εδώ βλέπουμε ότι ο νους επηρεάζει το σώμα.

·         Γενικά μια όμορφη σκέψη, είτε την πάρουμε απέξω, είτε την δημιουργήσουμε εμείς, επηρεάζει τη ψυχική και την σωματική υγεία του σώματος προς το καλύτερο.

·         Στα διάφορα περάματα τηλεκίνησης είδαμε ότι ο νους μπορεί να επηρεάσει την εξωτερική πραγματικότητα μέχρι ενός σημείου (Τηλεκίνηση για αρχαρίους, Οπτική ενδυνάμωση του Τσι (αποκλειστικό) ,  Πώς να κάνουμε τηλεκίνηση (Tutorial) )

·         Στα (Δημιουργία Τούλπας από την Αλεξάνδρα Νταίηβιντ-Νηλ (Alexandra David-Néel),  Πως να δημιουργήσετε ένα φάντασμα ) είδαμε τη δυνατότητα του νου να δημιουργήσει οντότητες που έχουν μια μικρή επίδραση στην ύλη.

·         Στο (Εννιά Απίθανες Ιστορίες Σύμπτωσης ) είδαμε πως μια εστιασμένη σκέψη προκαλεί την προσέλκυση γεγονότων σύμπτωσης.
·         Είδαμε ότι 10 γρμ ύλης μπορούν να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια την Ελλάδα για ένα χρόνο. Αν σκεφτούμε ανάποδα αντιλαμβανόμαστε τι ενέργεια χρειάστηκε για να γίνουν 10 γραμμάρια ύλης. Η ενέργειά που θα δώσουν όλοι οι υδρογονάνθρακες της γης, ενέργεια για μερικές 100δες χρόνια, μπορούμε να την πάρουμε από την μετατροπή ενός κυβικού χιλιομέτρου θάλασσας σε ενέργεια. Η σκέψη είναι ενέργεια, αντιλαμβανόμαστε την τεράστια σκεπτοενέργεια που χρειάζεται να φτιάξουμε έστω και ένα μόριο ύλης.

·         Ένα φωτόνιο της κοσμικής ακτινοβολίας που δημιουργήθηκε τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, και ταξιδεύει 14 Δισεκατομμύρια χρόνια, όταν παρατηρηθεί, τροποποιεί το παρελθόν του. Δηλαδή η συνείδηση έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ίδια την δημιουργία του Σύμπαντος! (Η σχέση της δημιουργίας του Σύμπαντος με την παρατήρηση)

·         Γράφονται θεωρίες για μικροσωματίδια που δεν τα είχαν ανιχνεύει και ως εκ θαύματος βλέπουν τα ίχνη τους στους μεγάλους επιταχυντές, μήπως τα δημιούργησε η σκέψη;

·         Η σκέψη μπορεί να επηρεάσει το σύμπαν στα πλαίσια του σώματος μας και με τηλεπαθητική επίδραση τα σώματα των άλλων, εκτός σπανίων ειδικών περιπτώσεων (Θαυμάτων, δημιουργία βροχής κλ.) (Βλέπε:Πραγματικότητα και σκεπτοχωροχρόνος ).


·         Το σύμπαν έγινε από μια άπειρη σε μέγεθος σκεπτοενέργεια και επηρεάζεται από την μηδαμινή ανθρώπινη σε μικρομεγέθη. Το σύμπαν δηλαδή ο θεός είναι ότι υπάρχει.

Η τυχαιότητα υπάρχει όταν κάνουμε μετρήσεις εντός του συστήματος μας

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα κυβικό δωμάτιο, με μια σταθερή θερμοκρασία, είμαι εγώ μέσα σε αυτό και δρω ως παρατηρητής.
Αν έχω κάποιες υπερφυσικές ιδιότητες και μπορώ να βλέπω τα μόρια του αέρα, όλα θα μου φαίνονται χαοτικά. Θα βλέπω τα μόρια να πηγαίνουν όπου θέλουν, να κάνουν ό,τι θέλουν. Μάλιστα όσο πιο μικρό κομμάτι του κουτιού μελετώ, τόσο το τυχαίο γίνεται κυρίαρχο. Αυτά αντιλαμβάνομαι όταν είμαι μέσα στο κουτί.
Αν βγω τώρα ως παρατηρητής έξω από το δωμάτιο και δω από έξω τα μόρια να κινούνται, θα αντιληφθώ ότι ίσος αριθμός μορίων χτυπάει κάθε πλευρά του κύβου. Άρα, βλέπω ότι υπάρχει ένας νόμος που καθορίζει την κίνηση των μορίων που δεν αναγνώριζα όταν ήμουν μέσα.
Συνεπώς, για να μπορώ να καταλάβω τη λειτουργία ενός συστήματος πρέπει να το βλέπω απέξω. Επίσης πρέπει να βλέπω όλο και μεγαλύτερες ενότητες. Σε όσο μικρότερη ενότητα προσπαθώ να κάνω τον πειραματισμό και να βγάλω συμπεράσματα, τόσο πιο λανθασμένα θα είναι τα συμπεράσματά μου. (Δρ Μάνος Δανέζης - Το πείραμα του Κουτιού)

Τελικά ο Θεός υπάρχει ή δεν υπάρχει;

Αυτός είναι ο Θεός αφού τα περιέχει όλα, η ύπαρξη και η μη ύπαρξη.

Η περιστρεφόμενη χορεύτρια. Αν στρέψεις το βλέμμα σου αριστερά οι χορεύτριες στρέφονται αριστερόστροφα, να στρέψεις το βλέμμα σου δεξιά οι χορεύτριες στρέφονται δεξιόστροφα.


Αν εστιάσετε την σκέψη σας στη ύπαρξη, ο Θεός υπάρχει. Αν εστιάσετε την σκέψη σας στη μη ύπαρξη, ο Θεός δεν υπάρχει.

Δεν χρειάζεται να διαφωνείται, και οι δύο συμφωνείται, απλώς βλέπεται διαφορετική πλευρά του Θεού, (Bλέπε: Δεν μπορεί να υπάρχει η πλήρης γνώση).



Έγραφα αυτό το άρθρο γνωρίζοντας τις καλόπιστες και κακόπιστες διαφωνίες που θα προκαλέσει σε πολλούς πολύ ή λίγο σκεπτόμενους. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μη συμμετάσχω σε καμία συζήτηση και να παραπέμψω τους καλόπιστους και τους κακόπιστους σαν απάντηση στο,  Ένας κόσμος με τρία χρώματα                


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters