Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Γιατί 340 Ελληνικές επιχειρήσεις την ημέρα, πάνε στη Βουλγαρία


Ο βασικός λόγος που φεύγουν οι Έλληνες για τη Βουλγαρία, δεν είναι μόνο το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, αλλά οι απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης και το σταθερό φορολογικό σύστημα.
«...Υπάρχει ένα φάσμα πλεονεκτημάτων για να δραστηριοποιηθεί μια ελληνική επιχείρηση σε χώρες όπως η Κύπρος ή η Βουλγαρία.
Χαμηλός φορολογικός συντελεστής 10% έως 12,5% για τον βασικό φόρο και λίγο υψηλότερος για τη φορολόγηση μερισμάτων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, ευκολότερη δανειοδότηση από τις τράπεζες, χαμηλό κόστος παραγωγής και απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανική παραγωγή», λέει ο Χρίστος Σερέτης λογιστής, φοροτεχνικός, με έδρα την Αθήνα.

Σε τρεις ώρες έχεις εταιρία


«...Εννέα το πρωί είσαι εκεί, στις δώδεκα το μεσημέρι υπάρχει η εταιρία σου, σε 7 εργάσιμες βγαίνει το ΑΦΜ σου και εγγράφεσαι στο εμπορικό μητρώο και μέσα σε 10 μέρες με δύο εβδομάδες από το πρώτο σου ταξίδι, μπορείς να τιμολογήσεις.
Στη Βουλγαρία το κράτος λειτουργεί πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχει «γρηγορόσημο».
Ξέρεις ότι συγκεκριμένη ημερομηνία θα μπει στο λογαριασμό σου η επιστροφή του ΦΠΑ, δεν έρχεται να σε ελέγξει κανείς, γιατί όλα γίνονται ηλεκτρονικά.
Δεν πας στην εφορία. Ούτε καν ξέρεις πού είναι η εφορία, καθώς ο έλεγχος γίνεται κάθε φορά και σε διαφορετικό φορολογικό κατάστημα. Με λίγα λόγια σε αφήνουν στην ησυχία σου να δουλέψεις και σε διευκολύνουν όσο μπορούν...», αναφέρει ο κ. Ελευθεριάδης, επιχειρηματίας στο Πετρίτσι.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, επιβεβαιώνει την τάση αύξησης μεταφοράς έδρας ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, αλλά κυρίως το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού από πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και όπως λέει: «είναι πολύ ανησυχητικό, από την άποψη ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες εκροές από το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, λόγω των capital controls».
Για τη συνέχεια EyeDoll
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/03/340.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters