Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Jan 11 ΕΥΓΕ κ. Παύλο Αλεβιζάτο- ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

http://www.lifo.gr/icache/500/360/2/929062_Paul-Alivisatos-XBD201002-00076-02-628x412.jpg

Το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών των ΗΠΑ στον Παύλο Αλιβιζάτ

Το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών των ΗΠΑ στον Παύλο Αλιβιζάτο

O διακεκριμένος Ελληνο-αμερικανός χημικός θα βραβευτεί με την ύψιστη διάκριση του αμερικανικού κράτους για τη συνεισφορά του στον τομέα της νανοτεχνολογίας

O διακεκριμένος Ελληνο - αμερικανός χημικός, ο Παύλος Αλιβιζάτος, καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ως παγκόσμια αυθεντία στον τομέα της νανοτεχνολογίας, της επιστήμης των υλικών και γενικότερα της χημείας.

Πιο συγκεκριμένα συγκαταλέγεται στους «πατέρες» της νανοεπιστήμης για την επαναστατική του έρευνα στα quantum dots και άλλες τεχνητές νανοκατασκευές, καθώς και πρωτοπόρος στη χρήση της νανοτεχνολογίας για τη δημιουργία νέας γενιάς ηλιακών φωτοβολταϊκών κυττάρων. Αποτελεί έναν από τους πρώτους επιστήμονες που δημοσίευσαν επιστημονικά αποτελέσματα στον τομέα των νανοεπιστημών, τομέα τον οποίο και άλλαξε ριζικά με τη δημιουργία νανοκρυστάλλων σε διάφορες μορφές (rod-shaped semiconductor nanocrystals).

Ο Αλιβιζάτος γεννήθηκε στο Σικάγο το 1959 και σε ηλικία δέκα ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα, όπου έβγαλε το γυμνάσιο και έμαθε ελληνικά. Στη συνέχεια επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και έκανε καριέρα.

Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, καθώς και πολλών άλλων επιστημονικών ενώσεων. Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της Thomson Reuters, θεωρείται πέμπτος στη λίστα των 100 κορυφαίων χημικών διεθνώς κατά την τελευταία δεκαετία. Έχει πρόσφατα τιμηθεί με κορυφαία επιστημονικά βραβεία, όπως το «Βραβείο Linus Pauling» (2011) και το «Βραβείο Χημείας Wolf» (2012), ενώ το 2013 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων για το Νόμπελ Χημείας.

Φέτος, ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να τιμήσει τον Ελληνό - αμερικανό επιστήμονα με την ύψιστη διάκριση του αμερικανικού κράτους σε επιστήμονες-ερευνητές, για τη διαχρονική συνεισφορά του στην επιστημονική έρευνα στον τομέα των νανοεπιστημών.

Η τελετή και η παράδοση του μεταλλίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επόμενη χρονιάς.


Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_6947.html#ixzz3wyRjhHFr
http://amphiktyon.blogspot.gr/2016/01/blog-post_282.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters