Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Πούτιν: «Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο» ...


«Οι Τούρκοι αποφάσισαν να γλείψουν τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου με 1392 δημοσιογράφους και διάρκεια πάνω από 3 ώρες, σε μια άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση στην Τουρκία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ερμήνευσε δηλαδή την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα τέλη Νοεμβρίου ως κίνηση "καλοπιάσματος" της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ. Έκανε ακόμα λόγο για “εχθρική πράξη” της Τουρκίας η οποία “κρύφτηκε” πίσω από τους συμμάχους της όταν κατέρριψε το SU-24. Επεσήμανε δε ότι αν νόμιζαν στην Άγκυρα ότι θα φοβηθεί η Ρωσία, έκαναν λάθος.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία πιστεύει πως η στάση της Τουρκίας όσον αφορά τη ρίψη του ρωσικού αεροπλάνου δεν είναι καθόλου φιλική , αλλά απεναντίας εχθρικότατη . Καταρρίφθηκε πολεμικό αεροσκάφος με ανθρώπινες απώλειες . Κι εκείνο που εξόργισε τις ρωσικές αρχές έχει να κάνει κυρίως με την αντιμετώπιση του συμβάντος από την τουρκική πλευρά .

Αν επρόκειτο όντως για ατύχημα – όπως έσπευσαν να δηλώσουν οι τουρκικές αρχές που δεν ήξεραν καν ότι ήταν ρώσικο το αεροπλάνο -τότε θα έπρεπε , όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις , να προβούν σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία δεδομένης μιας ανθρώπινης απώλειας ώστε να δοθούν κι οι απαραίτητες εξηγήσεις .

Αντί για αυτό όμως , όπως τόνισε ο Β.Πούτιν , έτρεξαν γρήγορα στις Βρυξέλλες με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι αδικούνται , πράγμα που οδήγησε τον Πούτιν στο να αναρωτηθεί ποιος ακριβώς τους αδίκησε και πώς . Υπογράμμισε μάλιστα πως οι Τούρκοι άρχισαν να κρύβονται πίσω από την πλάτη του ΝΑΤΟ , δείχνοντας έντονα προβληματισμένος για το αν κάτι τέτοιο φάνηκε χρήσιμο τελικά στο ίδιο το ΝΑΤΟ .

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρώσου Προέδρου το γεγονός ότι η Ρωσία όχι μόνο έχει να αντιμετωπίσει μια τραγωδία με τη μορφή ανθρώπινης απώλειας , αλλά συνάμα και τη μη τήρηση συνεργασίας που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία .

Ο Β . Πούτιν φρόντισε να γνωστοποιήσει ότι την τελευταία φορά που ήταν ο ίδιος στην Αττάλεια για να συζητήσει με τις τουρκικές αρχές θέματα ευαίσθητα για την ίδια την Τουρκία έπειτα από αίτημα των ιδίων για στήριξη από πλευράς των Ρώσων , η Ρωσία είχε δείξει κατανόηση στα ερωτήματα που είχε θέσει η τουρκική πλευρά σε ζητήματα μάλιστα που έβγαιναν εκτός πλαισίου δράσης του Διεθνούς Δικαίου , χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε αυτά , γιατί όπως είπε κι ο ίδιος δεν είναι του στυλ του τέτοιου είδους ενέργειες . Κι είχε αποφασίσει να τους στηρίξει , πράγμα που τη δεδομένη στιγμή παραξενεύει και τον ίδιο τον Πούτιν .

Συνέχισε το λόγο του αναφέροντας την περίπτωση των Τουρκομάνων , για τους οποίους δεν είχε ιδέα , διευκρινίζοντας ότι το μόνο που ήξερε μέχρι τώρα είναι ότι ζουν στο Τουρκμενιστάν , χωρίς να γνωρίζει τίποτα απολύτως όμως για τη δράση τους στην περιοχή . Διερωτήθηκε έντονα σχετικά με το γεγονός ότι εφόσον η Ρωσία έδειξε διαλλακτική στάση επιλέγοντας τη συνεργασία με την Τουρκία όσον αφορά τη Συρία , δε θα έπρεπε κι η τουρκική πλευρά είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω στρατιωτικών διαύλων να τους ενημερώσει σχετικά με τις δικές της προθέσεις και τις περιοχές που θα αναλάμβαναν οι μεν και οι δε , ποιες περιοχές θα χτυπούσαν οι δείνα και οι τάδε ! Προέβη στην παρατήρηση όμως πως κανένας δεν είπε τίποτα , πράγμα που δεν μπορεί μέχρι σήμερα να κατανοήσει αφού στα πλαίσια μιας συνεργασίας τα πάντα αποφασίζονται από κοινού και μπήκε στη διαδικασία να αναρωτηθεί το τι κατάφεραν εν τέλει με τη στάση τους κι αν πραγματικά πίστευαν πως οι Ρώσοι μετά απ’ όλα αυτά θα το έβαζαν στα πόδια , τονίζοντας για άλλη μια φορά πως η Ρωσία δεν είναι από τις χώρες που απλώς υποχωρούν .

Και για να καταστεί πλήρως κατανοητό το τι κάνει η Ρωσία σε τέτοιου είδους περιπτώσεις , ο Β . Πούτιν υπογράμμισε πως όχι μόνο δε φύγανε από την περιοχή , αλλά απεναντίας ενίσχυσαν την παρουσία τους εκεί , αυξάνοντας τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας εκεί , τώρα πια έχει τοποθετηθεί Αντιπυραυλικό σύστημα S400 στην περιοχή . Αυτό σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες , όπως η επισκευή των νωρίτερα τοποθετημένων τουρκικών συστημάτων αεράμυνας « Μπουκ » , έκανε τον Β. Πούτιν να αναρωτηθεί αν και τώρα η Τουρκία θα προβεί σε πτήσεις στην περιοχή παραβιάζοντας τα σύνορα της Συρίας .

Εν συνεχεία έδωσε απάντηση στην ερώτηση σχετικά με το αν εμπλέκεται και μια τρίτη χώρα στα πράγματα λέγοντας τα εξής :

"Το υπονοούμενό σας το καταλαβαίνω . Εμείς δεν έχουμε πληροφορίες για κάτι τέτοιο . Όμως αν κάποιος από τις τουρκικές αρχές αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικάνους σε συγκεκριμένο σημείο, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω".

Το είπε αυτό χωρίς να είναι σίγουρος αν έχουν ανάγκη οι Αμερικάνοι κάτι τέτοιο ή όχι . Όσον αφορά τις συμφωνίες σχετικά με το ότι η μια πλευρά θα αναλάμβανε το ρωσικό αεροσκάφος κι άλλη θα έκανε τα στραβά μάτια όταν εκείνοι θα έμπαιναν στο Ιράκ , ο Β. Πούτιν έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κάτι τέτοιο . Ωστόσο , ασχέτως από το αν ήταν τα πράγματα έτσι ή όχι , έχουν έρθει σε δύσκολη θέση όλες οι πλευρές .

Και κατά τη γνώμη του, το ISIS φαίνεται πως έχει περάσει πλέον σε δεύτερο πλάνο . Και το στήριξε αυτό ως εξής :

"Κάποια στιγμή μπήκαν στο Ιράκ , διέλυσαν τη χώρα – καλώς ή κακώς , δεν το εξετάζουμε τώρα αυτό – δημιουργήθηκε ένα κενό ( πεδίο δράσης ) , όπου μετά εμφανίστηκαν στοιχεία σχετικά με το εμπόριο πετρελαίου κι αυτή η κατάσταση γινόταν για χρόνια με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί λαθρεμπόριο σε τεράστια βιομηχανική κλίμακα . Και μετά για να μπορεί να διατηρηθεί όλος αυτός ο όγκος παράνομης δραστηριότητας εξαγωγών , χρειάστηκαν στρατιωτικές δυνάμεις .

Και ο ισλαμικός παράγοντας είναι κάτι που μπορούσαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο , οδηγώντας στη βορά των κανονιών υπό την αιγίδα ισλαμικών συνθημάτων , που απλώς αποτελούν τα πιόνια που φέρουν εις πέρας το όλο οικονομικό παιχνίδι στην περιοχή .

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε κατά την άποψή μου η ISIS . Από κει και πέρα έπρεπε απλώς να εξασφαλίσουν τις διαδρομές παράδοσης . Μόλις αποφασίσαμε εμείς να χτυπάμε αυτά τα κομβόι , παρατηρήσαμε ότι αυτά άρχισαν να χωρίζονται , να μετακινούνται νυχτερινές ώρες μονάχα , από 5 με 6 ή 10 αυτοκίνητα , με τα υπόλοιπα να διαφεύγουν μέσω Ιράκ και συγκεκριμένα διαμέσου του Κουρδιστάν . Εκεί , λοιπόν, σ’ ένα σημείο , θα παρακαλέσω το Υπουργείο Άμυνας να το δείξει , ανακαλύψαμε 11.000 βυτιοφόρα . Γι’ αυτό , λοιπόν , αν υπάρχει εκεί μια τρίτη πλευρά δεν ξέρω , μπορεί και να υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο , χωρίς να έχει συμφωνηθεί από κανέναν ."


"Ο Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του βλέποντας την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας"

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα προτιμούσε την Τουρκία ως ένα κοσμικό κράτος, όπως το οραματιζόταν ο Κεμάλ Ατατούρκ, κι αυτό δεν το έχει κρύψει ποτέ. Η ατάκα του όμως αυτή μπορεί να παρεξηγηθεί.

«Ο Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του βλέποντας την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας» είπε κατά τη συνέντευξη.

Σε μια περίοδο που οι ρωσο-τουρικές σχέσεις είναι "στο κόκκινο", η τοποθέτηση αυτή μπορεί να εκληφθεί ως άμεση παρέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας. Ο Ερντογάν μπορεί να κριθεί για πολλά αλλά κανείς δεν αμφισβητεί πως οι Τούρκοι συνεχίζουν να τον επιλέγουν για ηγέτη τους.

Εξάλλου, μπορεί η Ρωσία να μην είναι χριστιανο-κρατούμενη χώρα αλλά σε πολλούς τομείς, (βλ. ασφάλεια των δημοσιογράφων), δεν τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από την Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος έχει βρεθεί στο ταφικό μνημείο του ιδρυτή της Τουρικής Δημοκρατίας πριν ένα χρόνο, κατά την επίσκεψή του στη γείτονα.



Οικονομία και σχέσεις με ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην ρωσική οικονομία είπε ότι αναμένεται αύξηση της οικονομίας κατά 0,7% το 2016, κατά 1,9% το 2017 και 2,4% το 2018. “Η οικονομίας ξεπέρασε την κρίση και θα έχουμε σημάδια σταθεροποίησης στο δεύτερο τρίμηνο” είπε χαρακτηριστικά

Σε σχέση με τις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στη χώρα στις εκλογές του 2016. “Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο εκλέξει ο αμερικανικός λαός. Εκείνοι είναι που προσπαθούν να επηρεάσουν τον ρωσικό λαό ως προς το ποιον να ψηφίζει”.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Μόσχα υποστηρίζει σε γενικές γραμμές την πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον να προετοιμάσει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, προσθέτοντας ότι το σχέδιο ψηφίσματος είναι αποδεκτό στο σύνολό του.




Πηγή: www.1tv.ru


Επιμέλεια - Μετάφραση : Το ιδιόμελο για το logiosermis.net
http://www.logiosermis.net/2015/12/blog-post_535.html#.VnNMW14qxeg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters