Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΒΡΕΘΗΚΕ μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΦΙΓΓΑ στην ΚΙΝΑ (εικόνες)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής 
Δεν είναι μόνο η Νίγια, η αρχαία ελληνική πόλη που έχει εντοπιστεί στην Κίνα. Ούτε είναι μόνο οι πυραμίδες που υποδηλώνουν την ελληνικότητά τους. Πολλά ευρήματα που κατά καιρούς ανασκάπτονται στην Κίνα, δίνουν ένα αρχαίο ελληνικό παρόν. Ένα από αυτά είναι και μία Σφίγγα που βρέθηκε πρόσφατα.
Ένα σπάνιο μαρμάρινο γλυπτό μιας Σφίγγας πολύ καλά διατηρημένο που χρονολογείται πάνω από 1.000 χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, έχει βρεθεί σε τάφο στη βορειοδυτική Κίνα.

Έχει ύψος 36cm με 21 Χ 13 cm πλάτος βάσης. Έχει ανθρώπινο πρόσωπο με ένα εξόγκωμα στο κεφάλι και σώμα καθισμένου λιονταριού, σύμφωνα με αναφορές του Xinhuanet.



Credits: Ningxia Cultural Relics and Archaeology Institute



Ανασκάφηκε μέσα στον Νοέμβριο του 2015, μαζί με οκτώ πολεμιστές, άλογο, καμήλα και ένα γλυπτό λιοντάρι, σε ένα τάφο στην Πόλη Guyuan, της Αυτόνομης Περιφέρειας Ningxi Hui.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα, η Σφίγγα είναι κατασκευασμένη από λευκό μάρμαρο, και βρέθηκε σχεδόν άθικτο με εξαίρεση μικρές υλικές ζημιές στο μέσον του προσώπου.

Είναι εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, είπε ο Fan Jun, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας του Ningxia Cultural Relics and Archaeology Institute.

Ο αρχαίος τάφος όπου βρέθηκε ήταν ένας από τους 29 στην περιοχή που οι αρχαιολόγοι έχουν ανασκάψει φέτος προκειμένου να ανοίξουν δρόμο για την κατασκευή ενός τοπικού εργοστασίου νερού. Περισσότερα από 150 είδη αντικειμένων έχουν αποκαλυφθεί από τους τάφους μέχρι στιγμής.




Σύμφωνα με επιτάφια επιγραφή, στον τάφο στεγάζεται ο Liu Jun και η σύζυγός του, οι οποίοι έζησαν κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Tang (618-907).


Credits: Ningxia Cultural Relics and Archaeology Institute

"Τα γλυπτά (η Σφίγγα όπως και άλλα ευρήματα) έχουν δυτικά χαρακτηριστικά και είναι εξαιρετικά σπάνια για τους αρχαίους κινέζικους τάφους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου," δήλωσε ο Fan. Το λευκό μάρμαρο, είναι επίσης κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στη βόρεια Κίνα, πρόσθεσε.


Πιθανόν τα αντικείμενα αυτά να βρέθηκαν εκεί ύστερα από διακίνηση εμπορίου. Οι ανασκαφές θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα τις εμπορευματικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, είπε ο Fan.

Η περιοχή Ningxia βρισκόταν κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, δηλαδή στην διαδρομή του εμπορίου.

Ο νους όλων πηγαίνει κατευθείαν και συσχετίζει το μαρμάρινο εύρημα με την Αιγυπτιακή Σφίγγα στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου κοντά στις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας στα δυτικά του Καΐρου. Όμως, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το εξαιρετικά φιλοτεχνημένο μυθικό ον, έχει ελληνική προέλευση, λόγω πολλών ελληνικών ευρημάτων που κατά καιρούς έχουν βρεθεί στην γύρω και την ευρύτερη περιοχή. 

diadrastika.com

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/12/sphinx-Ningxi-china.html#sthash.O6D3ImzC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters