Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αρχαιότητες του 18ου αιώνα εντοπίστηκαν σε αμερικανικό πλοίο

Αρχαιότητες του 18ου αιώνα εντοπίστηκαν σε αμερικανικό πλοίο
Λεμεσός: Αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας που χρονολογούνται από τον 18ο περίπου αιώνα φαίνεται ότι συγκαταλέγονται στο φορτίο του αμερικανικού πλοίου «Odyssey Explorer», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού. Στο πλοίο μεταβαίνουν σήμερα Πέμπτη αρχαιολογικοί λειτουργοί για πληρέστερη έρευνα του φορτίου, το οποίο έχει ήδη κατασχεθεί και θα διερευνηθεί πλήρως. Στις έρευνες εμπλέκονται επίσης η Λιμενική Αστυνομία και το Τελωνείο. Στο αμπάρι του πλοίου, εντοπίστηκαν 57 πλαστικά κιβώτια, τα οποία περιείχαν ειδικό νερό για προστασία των αρχαιοτήτων.
Πιστεύεται ότι οι αρχαιότητες εντοπίστηκαν σε ναυάγιο που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ, με τα μέλη του πληρώματος, τον καπετάνιο και αρχαιολόγους από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τις Φιλιππίνες, τη Ρωσία και την Ουκρανία, να επιμένουν στην ανάκριση ότι εντοπίστηκαν σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Ο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε ότι υπήρχε σχετική πληροφορία εδώ και καιρό, η οποία δόθηκε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων. «Φαίνεται ότι τελευταία ειδοποιήθηκε και το Υπουργείο Εξωτερικών ότι υπάρχει ένα πλοίο πράγματι κοντά στις ακτές της Κύπρου, ονόματι 'Odyssey Explorer', ένα αμερικάνικο πλοίο και υπήρχε μια υποψία ότι είχε αρχαιότητες», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη ερευνήθηκε το πλοίο, που βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού, «και πράγματι έχει αρχαιότητες του 18ου περίπου αιώνα».

Σε ερώτηση ποιά είναι τα επόμενα βήματα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι στο πλοίο θα μεταβούν αύριο Πέμπτη αρχαιολογικοί λειτουργοί για να ερευνήσουν το φορτίο, να δουν ακριβώς τι υπάρχει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το πλοίο, υπό σημαία των Μπαχαμών, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Λεμεσού από τις 17 Δεκεμβρίου.

Πηγη: philenews/ΚΥΠΕ
See more at: http://www.philenews.com
http://greeknation.blogspot.gr/2015/12/18_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters