Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Οι δήμαρχοι απειλούν με “πόλεμο” την κυβέρνηση για τα οικονομικά – Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 1η Δεκεμβρίου



“Απειλές” προς την κυβέρνηση ότι “δεν είναι δυνατό να περιμένουν άπραγοι τον «θάνατο» της Αυτοδιοίκησης”, εκτοξεύουν οι δήμαρχοι, συγκαλώντας την 1η Δεκεμβρίου έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη oμόφωνα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ μετά από εισήγηση του προέδρου Γ. Πατούλη.

Η σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης κρίνεται επείγουσα και αναγκαία καθώς σήμερα η λειτουργία των δήμων αγγίζει πλέον τα όρια αντοχής και ομαλότητας.

Ειδικότερα μετά τη δραματική μείωση, πάνω από 65%, των δημοτικών πόρων την περίοδο 2010-2014, ενάμιση μήνα πριν τη λήξη του 2015 υπάρχει υστέρηση απόδοσης θεσμοθετημένων πόρων στους δήμους της τάξης του 30%. Αν στα παραπάνω συνυπολογιστούν η αύξηση των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων και η συνεχιζόμενη αποψίλωση του προσωπικού των δήμων διαμορφώνεται ένα ζοφερό αυτοδιοικητικό τοπίο, που θα έχει ως πρώτη και άμεση συνέπεια την αδυναμία των δήμων να καταρτίσουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για το 2016.

«Θεωρούμε εξαιρετικά απαραίτητη τη σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

«Η διάθεσή μας, είναι μέσα από δημιουργικό διάλογο να βρούμε λύσεις που θα ανατρέψουν τη δραματική οικονομική κατάσταση των δήμων. Θα τεθούν, εκ μέρους μας στο τραπέζι προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις. Σε περίπτωση όμως που δεν βρούμε ανταπόκριση θα εξετάσουμε τρόπους και δράσεις αντίδρασης, καθώς δεν είναι δυνατό να περιμένουμε άπραγοι τον «θάνατο» της Αυτοδιοίκησης, αν και νομίζω ότι κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Πάντως ο δικός μας στόχος – και ελπίζω και της κυβέρνησης – είναι να εργαστούμε για μια Αυτοδιοίκηση που θα συναγωνίζεται στα ίσια την Ευρωπαϊκή και να είναι καθημερινά στην υπηρεσία του πολίτη», κατέληξε ο Γ. Πατούλης.

Στην ατζέντα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αναμένεται να τεθούν και τα θεσμικά ζητήματα, κοινωνικά θέματα αλλά και το προσφυγικό.



http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/oi-dimarxoi-apeiloun-me-polemo-tin-kivernisi-gia-ta-oikonomika-ektakti-geniki-sinelefsi-tin-1i-dekemvriou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters