Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: Βρέθηκε η άτρακτος του Noratlas

Βρέθηκε η άτρακτος του αεροσκάφους Noratlas στο οποίο επέβαιναν ο Αγρινιώτης  επισμηναγός Βασίλης  Παναγόπουλος ως Κυβερνήτης και ο καταδρομέας από την Παραβόλα Μανιάς Αιμίλιος oι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο όπως και άλλα 30 άτομα του πληρώματος στις 22 Ιουλίου  1974 στην Κύπρο....
noratllas708
Το συνεργείο, που διενεργεί από τις αρχές του μηνός εκσκαφή στο μνημείο του Τύμβου Μακεδονίτισσας εντόπισε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, την άτρακτο του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είναι θαμμένο από τις 22 Ιουλίου 1974, όταν από λάθος καταρρίφθηκε από φίλια πυρά και σκοτώθηκαν το πλήρωμα και οι καταδρομείς, που μετέφερε. Συνολικά 32 άνθρωποι. Επέζησε μόνο ένας, ο Θανάσης Ζαφειρίου, ο οποίος έμεινε ανάπηρος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν εντός του των συντρημιών, έχουν εντοπιστεί οστά καταδρομέων, που είναι ο κύριος λόγος της εκσκαφής. Την Κυριακή ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή Κύπρου» ότι την περασμένη βδομάδα εντοπίστηκε το φτερό του αεροσκάφους.
Το φτερό, σύμφωνα με το δημοσίευμα βρέθηκε στο κέντρο του μνημείου στο σημείο, όπου βρισκόταν ο μεγάλος σταυρός και γίνονταν οι καταθέσεις στεφάνων. Με βάση τη θέση, στην οποία εντοπίστηκε το φτερό του Noratlas, εικάζεται ότι το μεταγωγικό αεροσκάφος χτυπημένο από φίλια πυρά πήρε κάθετη τροχιά, για να συγκρουστεί με τη μύτη της ατράκτου στο σημείο όπου αργότερα σκεπάστηκε με χώμα. Στην περιοχή εκταφής, η οποία «χτενίζεται» διαρκώς από τους πυροτεχνουργούς της Εθνικής Φρουράς, έχουν εντοπιστεί επίσης υπολείμματα χειροβομβίδων, αλλά και σφαίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters