Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Σε κίνδυνο το απόλυτο εργαλείο εκμαυλισμού της Ελλάδας



Φόβοι απώλειας 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ
Γιάννης Λαζάρου
Έντονη ανησυχία στην Ελλάδα μήπως χαθούν κονδύλια 2 δισ. ευρώ από το  ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (τίτλος που παραπέμπει σε Αφρικανό δικτάτορα). Για τον λόγο αυτό ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξη τύπου καθησύχασε τον πληθυσμό πως θα αγωνιστεί για να γίνουν όλα όπως πρέπει.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που βαριέται να πάρει ανάσα εκτός κι αν πρόκειται για καλαμπούρια και μπαλαφάρα,
Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε τους Έλληνες να μην ανησυχούν διότι βάζει στο κόλπο και τον ΟΟΣΑ αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα Γιούνγκερ. Πράγμα που σημαίνει πως πανηγυρίζουν όλοι όσοι κατάπιναν τα πακέτα από την εποχή Ντελόρ.
Μάλιστα θα εντάξει και τρία νέα πακέτα ύψους 220 εκ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Και αυτά όπως όλα τα προηγούμενα αφορούν αέρα κοπανιστό για την πραγματική ζωή - εργασία - ανάπτυξη αλλά είναι χαράς ευαγγέλια για όσους μασάνε χρόνια τώρα το χρήμα μέσω υπόγειων διαδρομών.
Μετά τα φοβερά σεμινάρια για αγρότες άνω των 60 ετών για το πως θα οργώνουν το χωράφι, έρχεται  η Νεοφυής Επιχειρηματικότητα η οποία  επιχορηγεί δράσεις ως 50.000 ευρώ στο 100% από φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών, ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς σχέση μισθωτής εργασίας. Προτεραιότητα δίνεται στην αγροδιατροφή, την ενέργεια, υγεία-φάρμακα, τεχνολογίες πληροφορικής κ.λπ. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ, σε δύο κύκλους και οι διαδικασίες είναι ίδιες με τα προηγούμενα προγράμματα.
Μετά την κάρτα σίτισης που σαν αριστεροί υποστηρίζουν για την επικράτησης επανάστασης έρχεται η Αυτοαπασχόληση η οποία φορά σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άνω των 25 ετών, ανέργους ή ελεύθερους επαγγελματίες (χωρίς μισθωτή εργασία) για την άσκηση επαγγέλματος συναφούς με την ειδικότητά τους. Επιχορηγούνται στο 100% δράσεις από 5.000 ως 25.000 ευρώ ια δραστηριότητες όπως π.χ. ιατρού, οδοντιάτρου, ηθοποιού, δημοσιογράφου, βιολόγου, ψυχολόγου, συγγραφέα, διερμηνέα κ.λπ. για επαγγελματικό εξοπλισμό, δαπάνες προβολής, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ και οι διαδικασίες της προκήρυξης ξεκινούν τον Σεπτέμβριο με την προκήρυξη του πρώτου κύκλου τον Δεκέμβριο 2015.
Μετά την διάλυση κάθε ίχνους ελεύθερης απασχόλησης με τους μικρο επαγγελματίες ακόμη και του τουρισμού να ετοιμάζονται να κάνουν χαρακίρι, μην σκάτε διότι έρχεται η Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ ο καθένας. Αφορά σε υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και επιχορηγεί σε ποσοστό 50% επενδύσεις από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό/αναβάθμιση κτιριακών και λοιπών υποδομών, εξοικονόμηση ενέργειας/ύδατος, εμπλουτισμό υπηρεσιών, πιστοποιήσεις υποδομών-υπηρεσιών, προβολή- προώθηση, αμοιβές συμβούλων και μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή νέου προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η προδημοσίευση της προκήρυξης για τον Ενδιάμεσο Φορέα και τον Δεκέμβριο θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την υποβολή των προτάσεων με καταληκτική προθεσμία τον Μάρτιο 2016.
Η διαπίστωση και σ' αυτή την περίπτωση είναι πως τα εκατομμύρια πάνε και έρχονται και όσοι αγωνίζονται να πάρουν μέρος σ' αυτό εκμαυλιστηκό εργαλείο και χάνονται στις διαδρομές λαδώματος και αναμονής, μένουν πάντα με την απορία. Μα που πάνε τόσα λεφτά; 
Μα φυσικά σ' αυτούς που υλοποιούν πάντα τα άυλα έργα ή τα φωτογραφικά προγράμματα για να δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να αναπτυχθεί χώρα με τέτοια τερτίπια. 
stontoixo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters