Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Έλληνας ο άνδρας που εξουδετέρωσε τον ισλαμιστή στην συμπλοκή στο τρένο στο Βέλγιο

 
 Με την φράση «Πιάστε τον», ο Ελληνικής καταγωγής πεζοναύτης Άλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos) όπως ο ίδιος αναφέρει, φώναξε στους άλλους δύο συναδέλφους του όταν είδε τον ένοπλο Μαροκινό τζιχαντιστή να βγαίνει οπλισμένος μέσα από την τουαλέτα, στην υπερταχεία που έκανε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι.
Ο Άντονι Σάντλερ (Anthony Sadler) και ο Σπένσερ Στόουν (Spencer Stone), αφού ειδοποιήθηκαν από τον παρατηρητικό Ελληνοαμερικανό που κατάλαβε τους σκόπους του ισλαμιστή, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οπλισμένο με ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι Μαροκινό που ως μόνο σκοπό είχε να προκαλέσει λουτρό αίματος μεταξύ των επιβατών του τρένου.
Έτσι δύο Αμερικανοί στρατιώτες, ο ένας Ελληνοαμερικανός, ακινητοποίησαν τον τζιχαντιστή που ήθελε να προκαλέσει μακελειό στην υπερταχεία που πραγματοποίησε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι.
Οι Αμερικανοί πεζοναύτες Άλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos), τον βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία, και Άντονι Σάντλερ (Anthony Sadler) είναι οι ηρωικοί άνδρες που εξουδετέρωσαν τον Μαροκινό τζιχαντιστή πριν σφάξει αθώους ανθρώπους.



skarlatos2

Ο Ελληνοαμερικανός Άλεκ Σκαρλάτος, μέλος της εθνοφρουράς του Όρεγκον

Ο Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης Άλεκ Σκαρλάτος, μέλος της εθνοφρουράς του Όρεγκον, είναι ένας από τους τέσσερις συνολικά άνδρες (ο τέταρτος είναι ένας Βρετανός, ο Κρις Νόρμαν – Chris Norman) που πήραν την πρωτοβουλία και όρμησαν στον τζιχαντιστή, σώζοντας εκατοντάδες ζωές από βέβαιη σφαγή.
Επέβαιναν στην υπερταχεία Thalys 9364 που έκανε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι. Το περιστατικό συνέβη όταν το τρένο βρισκόταν σε βελγικό έδαφος.
Ο Άλεκ Σκαρλάτος και οι δύο φίλοι του κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν τον τζιχαντιστή να βάζει τον γεμιστήρα στο καλάσνικοφ, με το οποίο ήταν οπλισμένος, μέσα στην τουαλέτα του τρένου.
Οι ηρωικοί άνδρες κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον παρανοϊκό Μαροκινό τζιχαντιστή, αλλά ο Στόουν και δύο ακόμα επιβάτες τραυματίστηκαν.
Ο πρώτος από τους τραυματίες είναι Βρετανός πολίτης, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ, κάτι που επιβεβαίωσε η οικογένειά του. Ο 60χρονος ηθοποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες όπως το «Killing Zoe», το «Betty Blue και το «Nikita».

skarlatos

Η ελληνική σημαία στο προφίλ του Άλεκ Σκαρλάτου στο Facebook.

Ο Άλεκ Σκαρλάτος, που ζει στο Ρόζενμπουργκ του Όρεγκον, βρισκόταν σε προσωπική άδεια από την Εθνοφρουρά του Όρεγκον και έκανε διακοπές στην Ευρώπη με τους φίλους του Σπένσερ Στόουν και Άντονι Σάντλερ.
Ο 22χρονος Άλεκ Σκαρλάτος μόλις είχε γυρίσει, ένα μήνα πριν, από το Αφγανιστάν. Υπηρετεί στη 41η Ταξιαρχία της Εθνοφρουράς του Όρεγκον.
Ως γνήσιος Έλληνας ο Άλεκ Σκαρλάτος, μετά την εξουδετέρωση του τζιχαντιστή στο τρένο, τηλεφώνησε στους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν, να τους πει τι συνέβη.
Χάρη στην στρατιωτική εκπαίδευση τόσο του ίδιου, όσο και του φίλου του Άντονι Σάντλερ, κατάφεραν να βγάλουν εκτός μάχης τον τζιχαντιστή.

Η μάχη με τον τζιχαντιστή

Ο Μαροκινός τζιχαντιστής γέμισε το καλάσνικοφ του στην τουαλέτα του τρένου προετοιμαζόμενος για την επίθεση.
Ο Σκαρλάτος και οι φίλοι του τον άκουσαν, προετοιμάστηκαν και μόλις βγήκε του όρμησαν. Ο τζιχαντιστής πυροβόλησε εναντίον τους με το πιστόλι, τραυματίζοντας τον ένα της παρέας.
Στη μάχη σώμα με σώμα, κατάφεραν να αφοπλίσουν τον τζιχαντιστή, ωστόσο ο παρανοϊκός Μαροκινός κατάφερε να μαχαιρώσει ακόμα έναν.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά τρεις επιβάτες.
Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Άλεκ Σκαρλάτος λίγο μετά την εξουδετέρωση του τζιχαντιστή. Τον έχουν μπρούμυτα δεμένο με τα χέρια πίσω. Επίσης βλέπετε και τραυματίες από τους επιβάτες:

 
«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Βέλγος Πρωθυπουργός Τσαρλς Μισέλ την ένοπλη επίθεση μουσουλμάνου που συνέβη την Παρασκευή στην υπερταχεία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, κοντά στο Αράς, στη βόρεια Γαλλία.
«Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση στο τρένο της εταιρείας Thalys και εκφράζω την συμπόνια μου στα θύματα», δήλωσε ο Βέλγος Πρωθυπουργός με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
«Οι ταξιδιώτες είναι ασφαλείς, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Το τρένο έχει σταματήσει και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται επί τόπου», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η εταιρεία Thalys στην οποία ανήκει η αμαξοστοιχία.
Ήταν γνωστός στις αρχές
Νωρίτερα, μια γαλλική αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο ύποπτος, που έχει συλληφθεί, είναι ένας 26χρονος άνδρας Μαροκινός ή μαροκινής καταγωγής σε βάρος του οποίου φέρεται ότι διεξαγόταν έρευνα από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Μέχρι στιγμής πάντως η ταυτότητα του άνδρα αυτού δεν έχει επιβεβαιωθεί.
cnn
Ομπάμα: "Είναι ήρωες"
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το «θάρρος και την γρήγορη σκέψη» των επιβατών της υπερταχείας αμαξοστοιχίας στην Γαλλία, ανάμεσα τους και στους δύο Αμερικανούς στρατιώτες, που ακινητοποίησαν τον ένοπλο τζιχαντιστή που άνοιξε πυρ.
«Ο πρόεδρος εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη για το θάρρος και την γρήγορη σκέψη αρκετών επιβατών, περιλαμβανομένων και Αμερικανών στρατιωτών, που με αυταπάρνηση ακινητοποιήσαν τον ένοπλο», ανέφερε με ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος. «Είναι ξεκάθαρο πως οι ηρωικές τους ενέργειες απέτρεψαν μια μακράν χειρότερη τραγωδία».
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/08/blog-post_623.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters