Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας - Κόπερφιλντ... θα εξαφανίσει το "όχι"

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Είναι πολύ δύσκολο να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ καιρό. Και αυτή την πικρή αλήθεια θα την μάθει δυστυχώς για όλους μας η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο 24ωρο ή το αργότερο 48ωρο. Τώρα που τονώθηκε το εθνικό φρόνημα από το περήφανο "όχι" έρχεται και η ώρα του λογαριασμού.

Ο κ. Τσίπρας έχει δύο μοναδικούς δρόμους μπροστά του. Ο πρώτος είναι να δεχτεί τη συμφωνία που θα του προταθεί υπό μορφή τελεσιγράφου και ο δεύτερος να οδηγήσει τη χώρα σε ρήξη με την Ευρώπη. Γιατί η σκληρή αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε καμία διαπραγμάτευση.

Αν λοιπόν αποδεχθεί την συμφωνία που θα του προταθεί, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει στη συνέχεια γιατί χρειάστηκε να κλείσουν οι τράπεζες, να καταστραφεί ολοκληρωτικά η οικονομία και να γίνει ένα δημοψήφισμα που πόλωσε το κλίμα, για να καταλήξει εκεί όπου βρισκόταν εξαρχής. Και πιθανότατα σε πολύ σκληρότερα μέτρα. Έτσι μία... μαγική κίνηση θα έχει μετατρέψει το "όχι" σε "ναι" και μάλιστα πολύ σκληρότερο από εκείνο που είχαν κατά νου όσοι ψήφισαν "ναι". Ως νέος μάγος Κόπερφιλντ, ο κ. Τσιπρας θα... εξαφανίσει το "όχι" στην ύφεση και τη λιτότητα.

Βεβαίως ως εξαιρετικός τακτικιστής εγκλώβισε και την αντιπολίτευση με το κίνητρο της εθνικής συνεννόησης. Να με συγχωρείτε, αλλά χθες είδαμε μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών (και προσωρινών...) που με εξαίρεση τον κ Κουτσούμπα ήταν σαν παιδική χαρά σε σχέση με τον μπαρουτοκαπνισμένο πλέον Τσίπρα. Εύκολα πήρε τη συνευθύνη. Συγγνώμη, την εθνική συναίνεση εννοούσα. Περίπατο έκανε. Και βέβαια φώναξε και τον Λαφαζάνη για εσωκομματική επίδειξη ισχύος.

Αυτά βέβαια, αν δεχτεί τη συμφωνία. Ο άλλος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει είναι αυτός της ρήξης. Υπάρχει plan B σε αυτή την περίπτωση στο μυαλό του και ποιο είναι αυτό; Μήπως η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα; Γιατί οι διαβεβαιώσεις του, είναι σεβαστές αλλά να με συγχωρεί, όχι απαραίτητα πιστευτές. Πάλι από την αρχή θα το ξεκινήσουμε το blame game αν δεν υπάρξει λύση;

Το μήνυμα από τον Ντράγκι δεν ξέρω πόσο τον κατανόησε αλλά ήταν ξεκάθαρο. Συμφωνείστε αλλιώς χρεοκοπείτε. Γιατί αν δεν το καταλάβατε, ELA τέλος επί της ουσίας μετά την θεαματική αύξηση του haircut στις εγγυήσεις. Ρευστότητα τέλος χωρίς συμφωνία και τα ATM θα αρχίσουν άμεσα να στερεύουν. Δεν θα δοθεί άλλος χρόνος στον κ. Τσίπρα. Είχε πέντε μήνες και τους σπατάλησε...

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/blog-post_622.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters