Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ποιος κέρδισε από την σφαγή των Ελλήνων στην αρένα;


Οι Γερμανοί κοιτάζουν κάθε φορά στον καθρέπτη και ερωτεύονται παράφορα το είδωλό τους. Τόσο, που στο τέλος δεν θα θέλουν να βλέπουν κανέναν άλλον στην Ευρώπη πέρα από τους εαυτούς τους και τους πιστούς τους συμμάχους. Η Ευρώπη της Γερμανίας και του Σόιμπλε δεν έχουν μέλλον. Από την άλλη, η μικρή Ελλάδα έπαιξε σε λάθος γήπεδο. Κτυπήθηκε με τα κτήνη στην αρένα και φυσικά έχασε. Γι' αυτό φέρει τεράστια ευθύνη το δίδυμο Βαρουφάκη – Τσίπρα. Μας οδήγησαν στην σφαγή. Από άγνοια;

Το παιγνίδι ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή. Οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να γράψουν από την αρχή τους κανόνες λειτουργίας της Ευρώπης. Ήθελαν μία κρίση, μία αφορμή. Η Ελλάδα του Βαρουφάκη και του Τσίπρα, λοιπόν, έπαιξε τον ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου. Γίναμε ο σάκος του μποξ για τον Σόιμπλε και την παρέα του. Ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη τον λογαριασμό αυτής της ανοησίας.

Μας είπαν ότι ήσαν αντίπαλοι με τον Σόιμπλε. Πιάστηκαν κορόιδα και μαζί με αυτούς πέσαμε όλοι στην φάκα. Ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας έπαιξαν από την αρχή το παιγνίδι του Σόιμπλε. Grexit ήθελε ο Σόιμπλε, Grexit σκεπτότανε και ο Βαρουφάκης από την πρώτη στιγμή και κατά δήλωσή του.

Αν υπήρχε κράτος θα είχε ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν και πως ωφελήθηκαν κάποιοι από αυτή την σημαντική πληροφορία. Αν έβγαλαν πολιτικοί στο εξωτερικό τα λεφτά τους και αν πόνταραν με οποιονδήποτε τρόπο στην πτώση του ευρώ. Μιλάμε για το παιγνίδι του αιώνα. Όποιος ήξερε, μπορούσε να κερδίσει απίστευτα λεφτά. Το έκαναν; Κι αν ναι ποιοι; Δεν είμαστε ντετέκτιβς. Γι' αυτό υπάρχουν αρχές. Για να διερευνούν και να αποδεικνύουν κάθε φορά τα όσα μάθαμε στο σχολείο για την γυναίκα του Καίσαρα.

Αυτό είναι το μεγάλο θέμα που αφορά τον ελληνικό λαό και τα ψέματα με τα οποία τον ξεγέλασαν. Του είπαν ότι στόχος τους ήταν να μείνουμε στο ευρώ και από την πρώτη στιγμή το σχέδιό τους ήταν η δραχμή. Για ποιόν λόγο θα οδηγούσαν έναν ολόκληρο λαό στην καρμανιόλα; Τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν;

Το άλλο θέμα είναι η γερμανική Ευρώπη. Οι Γερμανοί αισθάνονται αυτή την στιγμή πανίσχυροι. Προσπαθούν να σώσουν τον πλούτο τους και την καλή τους τύχη. Οι μεγάλοι ασθενείς του 2008 έγιναν οι ηγέτες της Ευρώπης του 2015. Δεν θα αντέξουν πολύ! Όχι μόνο διότι οι τακτικές τους δεν είναι συμπαθείς, αλλά κι επειδή ο στρουθοκαμηλισμός δεν υπήρξε πετυχημένη μέθοδος σε κάποιον πόλεμο του παρελθόντος. Η Ευρώπη έχει δομικά προβλήματα. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ΗΠΑ και δεν κάνει τον κόπο να βρει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ευρώπη είναι ένα απολίθωμα της αποικιοκρατίας που αναζητά σωσίβιο στο ευρώ. Το κοινό νόμισμα, όμως, δεν μπορεί να κρύψει ούτε την υστέρηση της Ευρώπης σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας σε σχέση με τις ΗΠΑ, ούτε να γεφυρώσει τις όποιες διαφορές στο εσωτερικό της.

Η Ευρώπη είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όσο επιμένει σε εθνικές λύσεις. Η ομάδα Σόιμπλε πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες με τα διπλά νομίσματα. Μέχρι χτες το λέγαμε ορισμένοι άνθρωποι. Σήμερα το ομολογούν οι ίδιοι. Η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι ότι θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να σηκώσει το βάρος αυτής της αντιπαράθεσης. Και δυστυχώς είχαμε δίκιο, κρίνοντας από το τρίτο μνημόνιο.

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει με μία κακή συμφωνία στην πλάτη μας. Η κακή αυτή συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Μας δίδει όμως χρόνο. Το ερώτημα είναι πως αξιοποιούμε αυτό τον χρόνο. Διότι μέχρι σήμερα έχουμε πατήσει όλες τις πεπονόφλουδες. Η λύση είναι μόνο μία: Να καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας όλες τις παραγωγικές τάξεις της χώρας σε έναν ειλικρινή διάλογο. Είναι ο μόνος δρόμος. Οτιδήποτε άλλο θα μας φέρει πιο κοντά στο τέλος. Είτε λέγεται συμφωνία, είτε ρήξη. Με την ρήξη αυτό θα συμβεί με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Capital
Επικοινωνία με τον συντάκτη
thanasis.mavridis@capital.gr

http://kostasxan.blogspot.gr/2015/07/blog-post_796.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters