Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ μνημόνιο. Όλο το παρασκήνιο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμφωνία. Όλο το παρασκήνιο
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής. δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο. Δεκτό επί της αρχής, κατ' άρθρο και στο σύνολό του έγινε από τις τέσσερις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές - και με ευρεία πλειοψηφία - το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. «Όχι» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ....
Υπερψηφίστηκε από τις Επιτροπές και θα ξεκινήσει στις 17.00 στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο.
Την απόφαση για ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας, στο πλαίσιο των αρμόδιων επιτροπών, στις 14:30, έλαβαν, νωρίτερα, κατά πλειοψηφία, οι βουλευτές των αρμόδιων επιτροπών.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο θα πρέπει να γίνει μέσα στη σημερινή ημέρα, σημειώνοντας ότι πρέπει να μετρήσουμε τον χρόνο ανάποδα και να υπολογίσουμε και τον χρόνο που χρειάζεται για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Μάλιστα, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι αυτό πρέπει να γίνει και «επειδή επελέγη να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί στις 10:00 οι επιτροπές».
Αρκετοί βουλευτές ζητούσαν να συνεχιστεί η συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών μέχρι τις 16:00, και άλλοι μέχρι τις 17:30. Τελικά, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συζήτηση, στο πλαίσιο των επιτροπών, να ολοκληρωθεί στις 14:30.
Συγκεκριμένα, η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές (Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου) άρχισε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 14:30.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα πρέπει να ξεκινήσει στις 18:00 για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία πριν από τα μεσάνυχτα, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δύο άρθρα -ένα με τη συμφωνία και ένα με τα προαπαιτούμενα- και αναμένεται να υπερψηφιστεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ). Όπως ξεκαθαρίστηκε στη διάρκεια της ημέρας, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχωρίσουν τη θέση τους. Εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 30 έως 40.
Δείτε εδώ όλο το παρασκήνιο από τις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας
Νίκος Παππάς: Όποιος λέει ότι εκτός συμφωνίας και ευρώ θα καταργηθεί η λιτότητα λέει ψέματα. Όποιος έχει εναλλακτικές ας τις περιγράψει. Η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή υποστήριξη, είμαι βέβαιος ότι αυτό θα επικυρωθεί.
Όχι από Ραχήλ Μακρή. Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, η οποία πρόκειται να διαλύσει τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας. Ό, τι τουλάχιστον απέμεινε από τα προηγούμενα μνημόνια.
Δεν είμαι ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, είμαι ένα ελεύθερο άτομο.
Αυτήν την ώρα, το λόγο έχει ο Γιάνης ΒαρουφάκηςΑντί να προτάξουμε την αναδιάρθρωση του χρέους, κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Ή τουλάχιστον μας επιβάλανε ακριβώς το αντίθετο. Τα δύο πρώτα μνημόνια ήταν επέκταση χρεοκοπίας του δημόσιου τομέα. Με το πακέτο που καλούμαστε να επικυρώσουμε επιβάλλεται η ίδια λογική, χωρίς χρηματοδότηση, αλλά τοξική υπόσχεση χρηματοδότησης. Επικροτώ τις προσπάθειες να νερωθεί το κρασί της κακεντρέχειας του EuroSummit.
Θα αρκέσουν όλα αυτά τα μέτρα άραγε; Θεωρώ επαίσχυντη την πρόταση για την ΕΛΣΤΑΤ. Αλλά αναρωτιέμαι, υπάρχει η πιθανότητα βιωσιμότητας;
Δυστυχώς, για άλλη μία φορά μάς πηγαίνουν σε αναδιάρθρωση μετά τα μέτρα.
Τα ποσά που αναφέρονται για το νέο πακέτο από τον ESM αποκλείουν τη σοβαρή αναδιάρθρωση χρέους. Συνέχιση χρεοδουλοπαροικίας. Βρισκόμαστε προ πολύ σημαντικής απειλής να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM, καθώς το ΔΝΤ αποκλείει τη συμμετοχή, ενώ ο ESM το ζητεί. Έχουμε μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών. Προτείναμε κοινό τόπο, μια έντιμη συμφωνία, μια γέφυρα, θέλοντας να απομονώσουμε τον δρ. Σόιμπλε.
Εμείς προτείναμε ένα πρόγραμμα - γέφυρα που από κοινού με την γερμανική Καγκελαρία σχεδιάσαμε. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι μία συμφωνία τιμωρητική. Αυτή είναι η στιγμή που αποδομείται η Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν όλοι.
Φωνές και έντονες αντιδράσεις αυτή την ώρα στην ομιλία Βαρουφάκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη

 

Βούτσης: Να έχουμε τελειώσει με το ν/σ μέχρι το βράδυ

Μερίδιο από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα ζητεί η Βρετανία

Οχι και από τον Θανάση Πετράκο. Ένα μεγάλο όχι ζητησε από τους συναδέλφους του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Στις 16.30 η Κ.Ο. της ΝΔ . Άλλαξε η ώρα συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ. Ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί για τις 13.00, θα γίνει στις 16.30
Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη. Με μια μακροσκελή επιστολή  προς τον πρωθυπουργό, η κα Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι παραιτείται. Δείτε εδώ την ανακοίνωση της
Λαφαζάνης: Δεν θα ψηφίσω το 3ο Μνημόνιο
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Βουλή, «Ο ελληνικός λαός δεν μας εξέλεξε για να ψηφίσουμε νέο Μνημόνιο, δεν ψηφίσαμε το πρώτο ούτε το δεύτερο και δικαιωθήκαμε. Δεν θα ψηφίσω και το τρίτο Μνημόνιο».
«Με τα μνημόνια η χώρα δεν πάει μπροστά. Η Ελλάδα έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις», τόνισε ο ίδιος για να καταλήξει:
«Το δίλημμα Μνημόνιο ή καταστροφή είναι τρομοκρατικό, είναι ανύπαρκτο δίλημμα».
Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Να μην ολοκληρωθεί ο εκβιασμός των δανειστών
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από τα έδρανα τις Βουλής, δήλωσε, "Είναι υποχρέωση της Βουλής να μην επιτρέψει να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός των δανειστών στην κυβέρνηση, οφείλουμε συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους εταίρους να εφαρμόσουν αυτά που είναι υποχρέωσή τους."
"Οι εταίροι πρέπει να σεβαστούν τη δημοκρατία. Κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό αυτή την πίεση".
Είπε ακόμα ότι: «Αισθάνθηκα πραγματική αγανάκτηση όταν άκουσα κ. Μέρκελ που δεν έχει εξουσία επιβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο να ανακοινώνει τι, πως και πότε θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο».
Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Τιμώ αφάνταστα τον πρωθυπουργό, αλλά η στάση του έχει τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας αλλά η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό στον οποίο υπόκειται η κυβέρνηση. Οφείλουμε να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να σεβαστούν τη δημοκρατία».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αρκετά σημεία της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου επικράτησε ένταση, κυρίως από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση ανάμεσα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Καταλαβαίνω ότι μερικοί που είναι κατά των μεταναστών, είναι και κατά των Ελλήνων του εξωτερικού που δεν είχαν ποτέ το προνόμιο να πάνε σε ελληνικό σχολείο», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο ΥΠΟΙΚ, εξηγώντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ανέφερε ότι αύριο συνεδριάζει το Eurogroup, ενώ έως την Παρασκευή θα κληθούν να αποφασίσουν τα κοινοβούλια άλλων χωρών.
Θέλω να σας πω λίγα πράγματα είπε ο κ. Τσακαλώτος. Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε από την πρώτη στιγμή τον συμβιβασμό. Ποτέ δεν θριαμβολογήσαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Αυτός ο έντιμος συμβιβασμός δεν ήταν καλοδεχούμενος από όλους. Υπήρχε αντίρρηση για μέτρα και παρεμβάσεις διαφορετικές από την προηγούμενη λογική.
Δύσκολα και υφεσιακά μέτρα, αλλά γλιτώσαμε το GREXIT και είναι νωρίς να πούμε το ο, τιδήποτε για τη συμφωνία. Θα δούμε στη διαπραγμάτευση την τελική εκδοχή και όλοι και όλες μετά μπορούμε θα κρίνουμε το τελικό κείμενο, με γνώμονα το συμφέρον των μεσαίων και χαμηλών τάξεων που έχουν πληγεί περισσότερο από όλους
Τα καλά νέα είναι ότι εάν αυξηθεί η εισπραξιμότητα, είτε να μειωθούν οι συντελεστές, είτε να βρούμε άλλα ισοδύναμα μέτρα
Είχαμε μπροστά μας μία διαπραγμάτευση για δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις.
Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που συνεχίζουν να είναι σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, με αμφίβολη αναπτυξιακή τροπή. Αλλά υπάρχουν και αρκετά πράγματα που έχουν κατεύθυνση αναδιανομής. Ο φόρος αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ κλιμακωτά, για παράδειγμα.
Δεν μπορέσαμε να περάσουμε όλα τα μέτρα αναδιανομής που θέλαμε.
Οι πιο εχθρικές χώρες μας έλεγαν ότι αφού παίρνετε πρόγραμμα 82 δισ. θα πρέπει να πάρετε και μεγαλύτερο πρόγραμμα. Διαπραγματευόμαστε μέτρα για διαφθορά, διεύρυνση φορολογικής βάσης, μετασχηματισμό κράτους. Δυνατότητα στις ελληνικές κυβερνήσεις στο μέλλον να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα. Έχουμε μια υπόσχεση πολύ πιο ισχυρή από αυτό που πήρε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/07/blog-post_206.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters