Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Παγκόσμια ανησυχία. Σκάει η κινέζικη 'φούσκα'

Σε χαμηλό τετραμήνου έκαναν σήμερα βουτιά οι κινεζικές μετοχές με τους επενδυτές να προχωρούν σε αθρόες ρευστοποιήσεις παρά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις βαριές χρηματιστηριακές απώλειες.
ADVERTISEMENT
Περισσότερες από 500 εταιρίες εισηγμένες στα κινεζικά χρηματιστήρια ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν τη διαπραγμάτευση των μετοχών τους στα χρηματιστήρια της Σανγκάη και του Σενζέν, με το συνολικό αριθμό των εταιρίων που έχουν αναστείλει τη διαπραγμάτευσή τους το τελευταίο διάστημα να ανέρχεται στις 1.300 – 45% της αγοράς.
«Δεν έχω δει ποτέ τέτοια βουτιά. Νομίζω ότι κανένας δεν την έχει δει. Η ρευστότητα εξαντλήθηκε τελείως» δήλωσε στο Reuters ο Ντου Τσανγκτσούν, αναλυτής στην Northeast Securities.
«Αρχικά, πολλοί ήθελαν να κρατήσουν τα blue chips. Αλλά καθώς έχει ανασταλεί η διαπραγμάτευση για τόσες πολλές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η έκθεση στο ρίσκο είναι η πώληση των blue chips».
Ο δείκτης CSI300 των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιριών στη Σανγκάη και το Σενζέν υποχωρούσε 6,8%, με το δείκτη Shanghai Composite να σημειώνει βουτιά 5,9%.
Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, διάφορες κρατικές κινεζικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν σειρά μέτρων, καλώντας μεταξύ άλλων τους μεγάλους μετόχους και τα υψηλόβαθμα στελέχη των εισηγμένων εταιρίων να αγοράσουν τις δικές τους μετοχές και να επιτρέψουν στις ασφαλιστικές και άλλους θεσμικούς επενδυτές να αγοράσουν περισσότερα blue chips.
Από τα μέσα Ιουνίου, οι κινεζικές μετοχές έχουν χάσει περίπου το 30% της αξίας τους, τερματίζοντας το φαινόμενο "φούσκας" που χαρακτήριζε τη συγκεκριμένη αγορά όπως επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές. Για κάποιους επενδυτές ο φόβος ότι η αναταραχή στην κινεζική αγορά θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την πραγματική οικονομία είναι μεγαλύτερος από την κρίση στην ευρωζώνη, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Η βουτιά στα κινεζικά χρηματιστήρια αποτελεί μεγάλο ‘πονοκέφαλο’ για τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τους ηγέτες της χώρας που ήδη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Οι παρεμβάσεις του Πεκίνου έχουν επίσης εγείρει ερωτήματα ως προς την ικανότητά του να θεσπίσει μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

news247
http://greeknation.blogspot.gr/2015/07/blog-post_887.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters