Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Προσοχή! Προστατευτείτε απο τη θανατηφόρα ουσία που βρίσκεται σχεδόν παντού!

Πρόκειται για τη χημική ουσία δισφαινόλη Α
Τα πλαστικά προιόντα που περιέχουν το δηλητήριο αποσύρονται μετά τη καταγγελία, όπως στη περίπτωση των μπιμπερό του "Jumbo" ένα χρόνο πριν.
Το σκάνδαλο όμως είναι ότι η Δισφαινόλη-Α , παρουσιάστηκε ως ακίνδυνη απο τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ενώ το περιοδικό TIME προσπάθησε να την αθωώσει κατα κάποιο τρόπο αναφέροντας σε άρθρο του πως όποιος δεν φέρει την ουσία αυτή στον οργανισμό του, "δεν είναι απο τη γη".
Την ίδια στιγμή ο Καναδάς ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που το 2008 απαγόρευσε τη χρήση της δισφαινόλης-Α στα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με παιδιά, ιδίως στα μπιμπερό και ο δήμος του Παρισιού αποφάσισε να αντικαταστήσει και να στείλει για ανακύκλωση σε ειδικά κέντρα 28.000 μπιμπερό που χρησιμοποιούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω των ανησυχιών για τους κινδύνους από την τοξική ουσία!

Που χρησιμοποιείται η ουσία;
Στις κονσέρβες, στα μπιμπερόμ στα οδοντικά γεμίσματα, σε CD, DVD, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ( ξυπνητήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές), αθλητικό εξοπλισμό, όπως παπούτσια, εξοπλισμό αυτοκινήτων, όπως φώτα και προφυλακτήρες, πλαστικά δοχεία και πλαστικά μπουκάλια ποτών, πιάτα, ποτήρια, πλαστικά κουτάλια...
Τι αποσύρεται απο όλα αυτά;

To ζουμί είναι όμως στο τί προκαλεί!

"Η χημική ουσία δισφαινόλη Α που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών και άλλων προϊόντων θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία", ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), αλλά αντι να απαγορευτεί αποφασίστηκε η μείωση κατά 10 φορές της ανώτατης ημερήσιας αποδεκτής ποσότητας για τον οργανισμό παρόλο που μετά τις εργαστηριακές έρευνες που έκαναν οι εμπειρογνώμονές της Υπηρεσίας, διαπίστωσαν ότι η δισφαινόλη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους νεφρούς, στο συκώτι, στο σύστημα αναπαραγωγής, στο μεταβολισμό και στην καρδιά, καθώς και στην εμφάνιση καρκίνων.
Με απλά λόγια, η επαφή μας με τη δισφαινόλη-Α είναι καθημερινή, συνεχής, αόρατη και άκρως επικίνδυνη, αφού, όπως τονίζει ο Αχιλλέας Πληθάρας, «η συγκεκριμένη ουσία θεωρείται ορμονικός διαταράκτης, δηλαδή με απλά λόγια μπορεί να μιμηθεί τις ορμόνες παρεμβαίνοντας στους ορμονικούς υποδοχείς. Πολυάριθμες μελέτες ανά τον κόσμο έχουν καταδείξει τις επιπτώσεις της δισφαινόλης-Α σε ζώα, που κυμαίνονται από αλλαγή φύλου σε αλιγάτορες της Νοτίου Αμερικής και αναπαραγωγικές δυσμορφίες σε ποντίκια έως αλλαγές σε αδένες πουλιών».

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Rochester προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χημική ουσία δεν αποβάλλεται εύκολα και στο σύνολό της από τον οργανισμό μέσω των ούρων, όπως πίστευαν παλιότερα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα επίπεδα χημικών που βρέθηκαν στα ούρα 1.469 Αμερικανών ενηλίκων και διαπίστωσαν ότι η χημική ουσία εντοπιζόταν στον οργανισμό τους στα ίδια επίπεδα και μετά από 8 ώρες και μετά από 24 ώρες.

Ειδικοί από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ εκφράζουν τον φόβο ότι η δισφαινόλη-Α μπορεί να είναι επικίνδυνη για την ανάπτυξη προστάτη καθώς και όγκων στον εγκέφαλο ακόμα και εμβρύων και βρεφών.

Τρόποι προστασίας:

Οι πέντε βασικοί κανόνες που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να ακολουθούμε είναι:

Να αποφεύγονται τα δοχεία από πολυανθρακικό πλαστικό, που συνήθως χρησιμοποιούνται για αποθήκευση τροφών και ποτών. Τα πολυανθρακικά πλαστικά αναγνωρίζονται από τη σήμανση «PC» ή τον αριθμό 7.

Προτιμήστε πιπίλα από σιλικόνη και όχι από ελαστικό ή λάτεξ, από το οποίο μπορεί να εκλυθούν τοξικές χημικές ουσίες.

Να αποφεύγετε το ζέσταμα φαγητών σε πλαστικά δοχεία όταν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων και να χρησιμοποιείτε δοχεία από γυαλί, πορσελάνη ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Να αποφεύγετε την κατανάλωση τροφίμων που είναι σε κονσέρβες και να επιλέγετε τρόφιμα αλλά και συστατικά όπως σάλτσες που πωλούνται σε γυάλινες ή χάρτινες συσκευασίες.

Επιλέξτε πλαστικά σκεύη για το μωρό σας, όπως μπιμπερό κ.λπ., μόνο εάν επάνω στα πλαστικά προϊόντα αναφέρεται η ένδειξη «χωρίς δισφαινόλη-Α» ή «bisphenol free». Οι περισσότεροι και μεγαλύτεροι κατασκευαστές παιδικών προϊόντων προσφέρουν πλέον μπιμπερό αλλά και άλλα σκεύη χρήσιμα για τα μωρά και φέρουν την ένδειξη.
Πηγη voicenews
http://www.ksipnistere.com/2015/06/blog-post_246.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters