Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η Δίκη για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάχωσης του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους

sumboulio-tis-epikrateias-ste
Εκδικάζεται την Τετάρτη 22/4/2015 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή των αιτούντων για ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάχωσης του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους.
Υπενθυμίζεται ότι οι μεταξύ άλλων λόγοι ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που προβάλλονται από τους πιο πάνω αιτούντες είναι οι εξής:    
  • Παραβίαση της παρ. 1 εδ. 1, του άρθρου 24 του Συντάγματος   (προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος)   και παραβίαση της αρχής της αειφορίας, ή της «βιώσιμης ανάπτυξης» - άρθρο 24 παρ. 1, εδ. 2
  • Παράβαση του Ν.3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
  • Παράβαση Κείμενης Νομοθεσίας Προστασίας περιβάλλοντος (ν.1650/88).
  • Παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.
  • Έλλειψη διαδικαστικής προϋπόθεσης νομιμότητας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Υπέρβαση των ορίων της νομιμότητας και σκοπιμότητας της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.
Σαν υπενθύμιση της σημασίας του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους, είναι σημαντικό να τονίσουμε τα εξής:
Ο Bωμός των 12 Θεών, καθιερώθηκε ως ο ομφαλός της πόλης των Αθηνών, ως το ιερό κέντρο της και έκτοτε αποτέλεσε το Θρησκευτικό και το ηθικό κέντρο της πόλης, αλλά και το σημείο μηδέν από το οποίο μετρούνταν οι αποστάσεις εντός της Αττικής.
Αποτέλεσε ουσιαστικά ίσως το πρώτο θεσμοθετημένο άσυλο, στο οποίο κατέφευγαν οι ικέτες, του οποίου η ιερότητα ήταν, κατά τους αρχαίους αιώνες, αδιαμφισβήτητη.
Τέλος, δύναται να θεωρηθεί και ως ένα σύμβολο των πολιτικών διαδικασιών που οδήγησαν στην αυτοθέσμιση των Αθηναίων πολιτών, στην άμεση δημοκρατία και στο ιστορικό φαινόμενο του Χρυσού Αιώνα, μη υπολειπόμενο ως τέτοιο από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.
Τα άτομα, τα κινήματα και οι συλλογικότητες που συμμετέχουν στην προσπάθεια για ακύρωση της Υπουργικής απόφασης κατάχωσης του Βωμού, αντιλαμβανόμενοι το μέγιστο ηθικό χρέος που κουβαλούν στις πλάτες τους, σαν απόγονοι και συνεχιστές μιας σπουδαίας κληρονομιάς, συμβάλουν ο καθένας απ’ το δικό του μετερίζι στον Ωραίο Αγώνα.
Ανάμεσά τους κι αυτοί που πρόσφεραν τον οβολό τους, καθείς στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στις 22 Απριλίου 2015.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν με την συνεισφορά τους στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα (1800 ευρώ) για τα απαραίτητα δικαστικά έξοδα.
Χωρίς την συνδρομή τους δεν θα ήταν δυνατή η παράστασή μας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελληνικής Επικράτειας.
Η συμμετοχή είναι συγκινητική και δίνει κουράγιο και ελπίδα για την δικαίωση οποιουδήποτε αγώνα κρίνεται ωφέλιμος για την κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters