Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

TOΥΣ ΞΕΦΥΓΕ;… δημοσίευμα του Reuters με εσωτερικό έγγραφο με την ξεκαθαρη θέση της Γερμανίας.

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Το «Τείχος» το Βερολίνου - Σκηνικό ρήξης μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας

TOΥΣ ΞΕΦΥΓΕ;… δημοσίευμα του Reuters με εσωτερικό έγγραφο με την ξεκαθαρη θέση της Γερμανίας

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου
Σε οριακό σημείο, με δυναμική ρήξης, κινούνται οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη. Χθες, μία μόλις μέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση, σήμερα, του Β. Σόιμπλε με τον Γ. Βαρουφάκη στο Βερολίνο, διαρροή εσωτερικού εγγράφου της γερμανικής κυβέρνησης καθιστά σαφές ότι η Γερμανία ζητά πλήρη υπαναχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης από τις αντιμνημονιακές υποσχέσεις των πρώτων ημερών της διακυβέρνησης και τήρηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Λίγη ώρα αργότερα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, κινούνταν επίσης σε σκληρή γραμμή, ξεκαθαρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με όλους, αλλά οι προτάσεις της Γερμανίας, «που επιλέγει σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης», δεν θα γίνουν αποδεκτές και προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στη νέα κυβέρνηση.
Σήμερα δε πιθανόν θα κριθεί, στη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup, της προπαρασκευαστικής ομάδας του Eurogroup, εάν θα απαιτηθεί ή όχι, ένα έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου, μία δηλαδή μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Το «Τείχος» το Βερολίνου - Σκηνικό ρήξης μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας
Λίγο μετά τις δηλώσεις Μέρκελ, η οποία υπογράμμισε την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, εκτιμούσε πως οι θέσεις των κρατών-μελών δεν διαφοροποιούνται ουσιαστικά έναντι της Ελλάδας και δήλωσε ανυπόμονη να συναντήσει τον Αλ. Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, δημοσίευμα του Reuters έφερε στο φως εσωτερικό έγγραφο, όπου καθίσταται ξεκάθαρη η θέση του Βερολίνου. Ενδεικτικές της πόλωσης είναι πληροφορίες που μετέδωσε χθες το MEGA, επικαλούμενο ανώτατο γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο που ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει βοήθεια προς την Ελλάδα εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις και δεν υπάρχει πρόγραμμα.
Ξεκαθάρισε πως τα περιθώρια είναι ασφυκτικά σε όλα τα επίπεδα και πως ανεξάρτητα από τις προθέσεις της γερμανικής ηγεσίας, υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις στο γερμανικό Κοινοβούλιο. «Η Γερμανία δεν δέχεται εκβιασμούς και δεν φοβάται έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ακόμη και εάν δεν την επιθυμεί», έλεγε η ίδια πηγή, τονίζοντας πως η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο.
Το «Τείχος» το Βερολίνου - Σκηνικό ρήξης μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας
Εγγραφο 
Στο έγγραφο με τις γερμανικές θέσεις, ενόψει του σημερινού Euro­WorkingGroup, το Βερολίνο δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας τα εξής:
[1] Το Eurogroup χρειάζεται σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή βασικών μεταρρυθμίσεων, αναγκαίων για να διατηρηθεί το πρόγραμμα, εντός τροχιάς.
[2] Στόχος είναι η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας που έχει συμφωνηθεί -και όχι υπαναχώρηση από τα μέτρα-, ατζέντα που καλύπτει μεγάλους τομείς, όπως η φορολογική διοίκηση, η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υγεία, οι συντάξεις, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της διαφθοράς.
[3] Η τρόικα πρέπει να παραμείνει στη θέση της.
[4] Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της ΤτΕ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι το μαξιλάρι ασφαλείας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών αρχών.
[5] Η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016, καθώς επίσης και να κλείσει το υπόλοιπο κενό στον προϋπολογισμό του 2015 για να επιτύχει τον συμφωνημένο στόχο.
[6] Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία για τη μείωση της απασχόλησης στη γενική κυβέρνηση κατά 150.000, να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος που δημιουργεί στενή σχέση μεταξύ εισφορών και παροχών, να καταργηθεί ο μειωμένος κατώτατος μισθός και να γίνει ευρύτερη χρήση των αποκεντρωμένων μισθολογικών διαπραγματεύσεων.
[7] Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των ενεργειακών εταιρειών κοινής ωφελείας και ειδικά των ακινήτων και την προώθηση των άμεσων ξένων επενδύσεων με στόχο έσοδα 2,2 δισ. ευρώ φέτος.
[8] «Στη βάση των στοιχείων που προαναφέρθηκαν είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για την προώθηση ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Χρειάζονται περισσότερα που πρέπει να γίνουν σε διμερή βάση καθώς και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο», καταλήγει το έγγραφο. Σύμφωνα, πάντως, με το Reuters, δεν είναι ξεκάθαρη η υποστήριξη που θα έχουν οι γερμανικές θέσεις, που φαίνεται να μη λαμβάνουν υπόψη την πολιτική αλλαγή που έγινε στην Ελλάδα.
Μαξίμου: Η Γερμανία μπήκε στη διαπραγμάτευση με «σκληρή γραμμή»
Πηγές του Μαξίμου υποστήριζαν χθες πως το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιοποίησε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στη διαπραγμάτευση.
Όπως υπογραμμίζουν «είναι φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει τη 'σκληρή τοποθέτηση' στην έναρξη της διαπραγμάτευσης» και με το έγγραφο της ζητά από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο. Δηλαδή να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
«Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης», σημειώνουν και προσθέτουν πως «θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης».
Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Το αδιέξοδο δεν συμφέρει ούτε τη Γερμανία ούτε την Ελλάδα
Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να χειροτερέψει η κατάσταση, εκτίμησε χθες ο Γ. Βαρουφάκης, στη σκιά των διαροών του γερμανικού εγγράφου αλλά και της «απάντησης» της Αθήνας. Δήλωσε δε βέβαιος πως η Αγκ. Μέρκελ και ο Β. Σόιμπλε θα δείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Νωρίτερα, σε άλλη του συνέντευξη στη Die Zeit, ο κ. Βαρουφάκης, δηλώνοντας «υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας» υποσχέθηκε ένα γεναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δημιουργήσει ποτέ ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.
Β. ΣΟΪΜΠΛΕ
Η Ελλάδα πέτυχε πολλά αλλά έχει ακόμη δρόμο
Χθες ο Β. Σόιμπλε υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι προβλεπόταν πριν από τρία χρόνια, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν. Δηλώνει ανυπόμονος να δει πως βλέπουν οι Έλληνες τον δρόμο τους στην Ε.Ε. και χαρακτηρίζει «μεγάλη ανοησία» την «απειλή» μιας «γερμανικής Ευρώπης», υπογραμμίζοντας πως η η Γερμανία είναι τόσο ισχυρή διότι είναι αξιόπιστη και υπεύθυνη στη δημοσιονομική της πολιτική.
 
 
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2015/02/to-reuters.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters