Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Θα στείλει κόσμο στη Δικαιοσύνη η Ζωή και πολύ καλά θα κάνει...

Κωνσταντοπούλου: Θεμελιώδες καθήκον η διερεύνηση των υποθέσεων που διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη...


Η ανάκληση και διερεύνηση των υποθέσεων που διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και «αραχνιάζουν» στα συρτάρια, αποτελεί την προτεραιότητα -ως στοιχειώδες και θεμελιώδες δημοκρατικό καθήκον- της Βουλής υπό την προεδρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως και η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το κατέστησε σαφές η νέα πρόεδρος της Βουλής στην πρώτη της ομιλία στην Ολομέλεια, καλώντας τα μέλη του Κοινοβουλίου να συμπράξουν, είτε μέσω των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, είτε με τη συγκρότηση νέων οργάνων, επισημαίνοντας πως είναι επιβεβλημένο η Βουλή να εγγυηθεί τη διερεύνηση όλων των εκκρεμουσών υποθέσεων. «Όποια κι αν είναι τα ελεγχόμενα πρόσωπα, είτε πρόκειται για πολιτικά, κοινοβουλευτικά πρόσωπα, είτε πρόκειται για εκπροσώπους οικονομικών συμφερόντων και εταιρειών διαφθορέων, όπως στις υποθέσεις της Siemens και των εξοπλιστικών», όπως τόνισε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι δεν πρέπει «να λησμονούμε ότι τέτοιες υποθέσεις ενεργοποιούν και διεθνείς υποχρεώσεις άλλων κρατών, σύμφωνα με το διεθνές θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς, και ότι η χώρα μας δεν έχει εξαντλήσει το νομικό της οπλοστάσιο για την απόδοση δικαιοσύνης και αλήθειας αλλά και για την ανάκτηση των προϊόντων εγκλήματος».

«Τις διεθνείς αυτές υποχρεώσεις γνωρίζουν και οι εκπρόσωποι άλλων κυβερνήσεων, ώστε είναι εντελώς άστοχη και αβάσιμη η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι κάθε χώρα κοιτάζει απλώς και μόνον τα του οίκου της» ανέφερε, προσθέτοντας πως η χώρα και ο λαός της υπήρξαν θύματα μεγάλης κλίμακας διαφθοράς, που δεν περιορίζεται στα εθνικά σύνορα και δεν αφορά μόνον τον οίκο μας, «και είναι υποχρέωση και των ευρωπαϊκών κρατών να συμπράξουν για να καθαρίσουν τα του συλλογικού ευρωπαϊκού οίκου μας».

Αναφερόμενη στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, την οποία χαρακτήρισε «την πιο σημαντική κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της περασμένης περιόδου για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι», η κ. Κωνσταντοπούλου ανήγγειλε ότι η διακομματική αυτή επιτροπή θα συγκροτηθεί τάχιστα και θα αναβαθμιστεί, προκειμένου να φέρει σε πέρας «το εθνικό καθήκον αποτελεσματικής διεκδίκησης του ηθικού, ιστορικού και οικονομικού αυτού χρέους απέναντι στην πατρίδα μας και τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας» για την αποκατάσταση των καταστροφών, για την επιστροφή και αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, για την αποζημίωση των θυμάτων και την ανάκτηση των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Ως πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει και προσωπικά τις πρωτοβουλίες ώστε αυτό το χρέος, που επιβιώνει πάνω από 70 χρόνια, να εξοφληθεί, και δήλωσε ότι θα είναι χαρά και τιμή να συμπράξουν «γι’ αυτό τον ιστορικό και ευγενή στόχο όλες οι πτέρυγες της Βουλής». Ακόμη, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως το Κοινοβούλιο θα αναλάβει ενεργό συμβολή στην προώθηση των ελληνικών διεκδικήσεων για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την πρόβλεψη ρητρών ανάπτυξης και εγγυήσεων αναχαίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ανακούφισης του λαού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_161.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters