Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β': ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΣΚΑ ΣΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΣΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ


Τα ίχνη χουντίτη και πορφύρας που βρέθηκαν στα 350 οστά και θραύσματα οστών στις δύο χρυσές λάρνακες στον τάφο του Φιλίππου Β’ στη Βεργίνα είναι τα κομμάτια μιας περίπλοκης κατασκευής (μάσκας) που κάλυπτε το πρόσωπο του νεκρού, την οποία φορούσε εν ζωή. 

 Τα στοιχεία της τετραετούς έρευνας στο υλικό του τάφου, το οποίο παλαιότερα πιστευόταν οτι συνιστά τα υπολλείμματα ενός κομματιού υφάσματος που τύλιγε τα οστά πριν απο την καύση του νεκρού, παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τη διεπιστημονική ομάδα της πανεπιστημιακής ανασκαφής της Βεργίνας.

Η μάσκα που κάλυπτε το πρόσωπο του Φιλίππου Β’ ήταν πολύ επιμελημένη και εκτιμάται ότι ο νεκρός τη φορούσε στη διάρκεια θρησκευτικών τελετών και μάλιστα των ορφικών μυστηρίων, όπου εικάζεται ότι ήταν αρχιερέας.

 Όταν έφυγε από τη ζωή, σε ένδειξη τιμής και αναγνώριση της προσφοράς του τη φόρεσαν στο πρόσωπό του και αποτεφρώθηκε μαζί με τον νεκρό. Η κατασκευή ήταν πολύπλοκη και πολυστρωματική και αποτελείτο από πολλά στρώματα χουντίτη (ορυκτό) και πορφύρας.

 Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα νέα ευρήματα στους σκελετούς του τάφου, από τα οποία προκύπτει ξεκάθαρα πλέον ότι ο νεκρός είναι ο Φίλιππος Β και η νεκρή η κόρη του σκύθη βασιλιά Ατέα. Οι ανθρωπολογικές αναλύσεις των οστών έδειξαν ότι ο άντρας υπέφερε από χρόνια ιγμορίτιδα, ενώ η ηλικία του ήταν 41-49 ετών και είχε ιππική δραστηριότητα.

 Έφερε δε ένα τραύμα στο αριστερό του χέρι. Η γυναίκα, που ήταν περίπου 32 ετών, ήταν πολεμίστρια και ιππέας, ενώ είχε κάταγμα στο αριστερό πόδι και κούτσαινε.

www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters