Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο έλεγχος συσκευών πτήσης μόνο με τον εγκέφαλο είναι πια πραγματικότητα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Minnesota ανακάλυψαν νέα τεχνολογία η οποία δίνει σε οποιονδήποτε τη δυνατότητα να κατευθύνει μια ιπτάμενη συσκευή μόνο με τη σκέψη.
Χρησιμοποιώντας ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ), μια συσκευή που τοποθετείται στο κεφάλι σαν σκούφος και περιέχει 64 ηλεκτρόδια τα οποία διαβάζουν τα εγκεφαλικά κύματα και στη συνέχεια η πληροφορία μεταφέρετε σε έναν υπολογιστή οποίος αναλύει τα κύματα και τα μεταφράζει σε εντολές τις οποίες δίνει ασύρματα στην ιπτάμενη συσκευή για να τη κατευθύνει.

Για παράδειγμα, όταν ο χειριστής σκέφτεται ότι κάνει γροθιά στο αριστερό του χέρι, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί συγκεκριμένη περιοχή του κινητικού φλοιού του εγκεφάλου, τα ηλεκτρόδια αναγνωρίζουν αυτή την ενεργοποίηση η οποία μεταφράζεται από τον υπολογιστή ο οποίος δίνει εντολή στη συσκευή να στρίψει αριστερά. Ή, όταν ο χειριστής σκέφτεται ότι κάνει γροθιά στο δεξί του χέρι η συσκευή στρίβει δεξιά, και όταν σκέφτεται γροθιά και στα δύο χέρια η συσκευή ανυψώνεται. Με αυτό το τρόπο, πέντε εθελοντές στην έρευνα — δύο άνδρες και τρεις γυναίκες — μπόρεσαν επιτυχώς να πιλοτάρουν τη συσκευή ταχύτατα και για παρατεταμένο χρόνο μέσω εμποδίων, στο χώρο του γυμναστηρίου του πανεπιστημίου.
Ο καθηγητής Bin He, εισηγητής της έρευνας, είναι σχεδόν σίγουρος πως τα αποτελέσματα αυτής είναι σημαντικότατα για το μέλλον των ανάπηρων ανθρώπων. "Ο επόμενος στόχος μας είναι ο έλεγχος ρομποτικών τεχνητών μελών, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογίας αλληλεπίδρασης εγκεφάλου και ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία θα απαλλάξει από τα προβλήματα τους ασθενείς με αναπηρία η νευροεκφυλιστικές ασθένειες," τονίζει ο καθηγητής.
Δεν θα είναι το πρώτο τεχνητό μέλος που θα ελέγχεται από τον εγκέφαλο, μιας και πέρυσι τον Δεκέμβριο δημιουργήθηκε το πρώτο τεχνητό μέλος που όμως ελέγχεται μέσω εμφυτεύματος στο εσωτερικό του εγκεφάλου, σε αντίθεση με τη λύση του καθηγητή Bin He η οποία είναι απλούστερη και δεν απαιτείται καμία χειρουργική διαδικασία με κανένα εμφύτευμα.
Μετάφραση – επιμέλεια © Χριστόφορος Χιονίδης
Video



Παραπομπές
Starr Michelle. "Mind-controlled Quadcopter Takes to the Air." CNET Australia. CBS Interactive, 5 June 2013. Web. 02 Nov. 2013. <http://www.cnet.com.au/mind-controlled-quadcopter-takes-to-the-air-339344515.htm>.
LaFleur, Karl, Kaitlin Cassady, Alexander Doud, Kaleb Shades, Eitan Rogin, and Bin He. "Quadcopter Control in Three-dimensional Space Using a Noninvasive Motor Imagery-based Brain–computer Interface." Journal of Neural Engineering 4th ser. 10 (2013): n. pag. 4 June 2013. Web. 2 Oct. 2013. doi:10.1088/1741-2560/10/4/046003
blackstate
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters