Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ & Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ GIGA FM 16-12-13 
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ & Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ 

Δημοσιογράφος: Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για την Τράπεζα της Ανατολής, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το άλλο θέμα πάνω στο οποίο δουλεύει αρκετά η ομάδα ΕΙ-END και ενημερώνει τους Δήμους στην Ελλάδα για το θέμα των 600 δισεκατομμυρίων τα οποία μπορούν να αντλήσουν οι Δήμοι και οι πολίτες και ήθελα να ξεκινήσω λίγο από την αρχή. 

Τι είναι τώρα αυτό το θέμα; Πως ξεκινάμε, δηλαδή με ποιον τρόπο πιστοποιείται ότι μπορούν να εισπραχθούν χρήματα έτσι ώστε να προσφερθεί βοήθεια στους πολίτες που σήμερα περνάνε δύσκολα. Κατ΄ αρχήν πως βεβαιώνουμε τον πολίτη ότι αυτά τα χρήματα όντως μπορούν να εκταμιευθούν. 


ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ


Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ήθελα αρχικά να πω για αυτό που σας άκουσα για το πολιτικό κατεστημένο που υπάρχει και έχει αποτύχει  παταγωδώς. Ότι προσπάθειες έχουνε κάνει και ότι κάνουνε είναι προς το κακό του Ελληνισμού. Βλέπουμε ότι είναι διεφθαρμένο, ότι ό,τι έχει προσφέρει είναι μόνο για τον εαυτό του και για τα «παιδιά» του και όχι για όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μια πολύ άσχημη, σε μια άθλια κατάσταση. Δεν μπορεί να υπάρχει κανένας που να μπορεί σε αυτό το καθεστώς να αισθάνεται ευδαιμονία. 
Ο όρος της ευδαιμονίας κατά τον Αριστοτέλη είναι συλλογικός. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος βολεμένος από το καθεστώς αυτό να αισθάνεται καλά όταν κατεβαίνει από το σπίτι του και βλέπει έξω από την πόρτα του ανθρώπους να ψάχνουμε στα σκουπίδια μέσα για να φάνε.

Δημοσιογράφος: Αυτός όμως αισθάνεται ότι «εγώ είμαι από την άλλη πλευρά». Αισθάνεται την σιγουριά ότι είναι στο κόμμα, είναι κομματόσκυλο, είναι βολεμένος και σου λέει άσε τους άλλους να τραβιούνται.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ναι, τότε θα μιλήσουμε για άλλα θέματα.  Δεν μιλάμε όμως για ευδαιμονία, δεν μιλάμε για Ελληνισμό, δεν μιλάμε για Ελληνικό πολιτισμό. Μιλάμε για άλλες αξίες, αξιακές καταστάσεις που έχουνε δημιουργήσει κάποιοι οι οποίοι δεν έχουνε σχέση με τον Ελληνισμό και έχουνε φέρει τα πράγματα εδώ που τα έχουνε φέρει. Εν πάση περιπτώσει, με αυτό το κατεστημένο ότι και να κάνουμε, όπως και να το κάνουμε δεν υπάρχει αύριο. 
Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση στην Ελλάδα να υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια άνεργοι, αν βάλουμε και τους μικροεπαγγελματίες που δεν είχανε ασφάλιση στο ΙΚΑ για να είναι μέσα στον ΟΑΕΔ για να δηλώνονται σαν ανασφάλιστοι, υπάρχουνε πάρα πολλοί αυτόχειρες οι οποίοι έχουνε φτάσει σε κατάσταση απελπισίας για να προχωρήσουνε σε αυτό το απονενοημένο διάβημα και αυτό το κάνανε από υπηρηφάνεια αυτοί οι άνθρωποι γιατί ως Έλληνες δεν μπορούν να αισθάνονται ότι έχουνε πέσει τόσο χαμηλά. Και το κατεστημένο αυτό έχει φτάσει τα πράγματα σε μια τέτοια κατάσταση που ποιο θα είναι το αύριο, πως μπορεί να αλλάξει αυτό. 
Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα αρνητικό βαθμό ανάπτυξης. Εάν μηδενίσουμε σημαίνει ότι οι άνεργοι παραμένουν όσοι είναι τώρα, εάν πάρουμε θετικό πρόσημο 1 ή 2, πόσο θα γίνουμε Κίνα να πάμε στα 4%;, πάνω από 20 με 30 χιλιάδες τον χρόνο καινούριες θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να ανοίξουν. Οπότε για πόσες δεκάδες χρόνια, για πόσες δεκαετηρίδες μιλάμε ότι θα ξαναφτάσουμε σε κατάσταση να βρούνε οι Έλληνες τις εργασίες που είχαν έστω το 2008, 2007. Είναι μία κατάσταση η οποία προχωράει προς τον όλεθρο. 
alt
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΛΑΜΕ;
Δημοσιογράφος: Και το θέμα είναι πως θα αναπτυχθείς. Όταν υπερφορολογείς ποιος θα επενδύσει; Όταν ξεζουμίζεις την κοινωνία με φόρους, με χαράτσια και τώρα βγαίνει πάλι ο Σταϊκούρας σήμερα και λέει ότι εγώ δεν θα επιτρέπω να παίρνεις ούτε τις επιδοτήσεις για τους εργαζομένους σου στην επιχείρηση γιατί θα σου ζητώ ασφαλιστική ενημερότητα. Όταν ο Σταϊκούρας γνωρίζει ότι το 80% των επιχειρηματιών είναι ανασφάλιστοι, τι λέει εν ολίγοις; Θα σε αφήσω εκεί, να κλείσεις. Ούτε καν θα μπορείς να παίρνεις την επιδότηση για να πληρώσεις τον εργαζόμενό σου, αν έχεις καταφέρει να μπεις σε κάποιο πρόγραμμα. Δηλαδή πως είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη, αυτός ο άνθρωπος γνωρίζει οικονομικά;

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Για ποια ανάπτυξη μιλάμε;

Δημοσιογράφος: Όταν μιλάμε ότι θα συμβεί κάτι για να αναπτυχθεί η οικονομία, τι σημαίνει; Σημαίνει απλώς μείωση των φόρων. Για να γίνει μείωση των φόρων θα πρέπει να γίνει μείωση των δημοσίων δαπανών, περιορισμός των δημοσίων δαπανών. Αλλά πρώτα θα πρέπει να δούμε πως θα γίνει αυτό.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Αυτά προγραμματίζονται από μία Ελληνική κυβέρνηση που απευθύνεται σε Έλληνες και πρέπει να είναι Έλληνες αυτοί που κυβερνούν. 

Δημοσιογράφος: Μα είναι δυνατόν, απευθύνεται σε ηλιθίους; Λέει ότι θα γίνει ανάπτυξη, με ποιον τρόπο θα γίνει ανάπτυξη; Σε μια υπερφορολογημένη οικονομία που συνεχίζεις και την υπερφορολογείς και ψάχνεις να βρεις τρόπους να κλείσεις κάθε τρύπα που μπορεί κάποιος να αντλήσει έστω ένα μικρό ποσό να πληρώσει τον υπάλληλό του, εσύ του λες ότι θα μου φέρεις ενημερότητες από παντού; Όταν γνωρίζεις ότι το 80% των Ελλήνων επιχειρηματιών, δηλαδή από το 1.000.000 οι 800.000 είναι ανασφάλιστοι; Και είναι αδύνατον, αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές στο ταμείο τους, εσύ θα του στερείς το δικαίωμα να πληρώνει ακόμη και τον υπάλληλο; Δηλαδή θα μείνουν πολλοί περισσότεροι υπάλληλοι ακόμη στο δρόμο.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Εφόσον ξέρουν ότι δεν μπορεί άλλοι να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα, οπότε ουσιαστικά σου λένε δεν στα δίνω.

Δημοσιογράφος: Μα δεν μπορεί. Απευθύνονται σε ηλιθίους. 

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Μπράβο. Εάν δούμε το τρίτο μνημόνιο στο ΦΕΚ 254 του 2013, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα εκεί. Άνευ αφέσεως και με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, η ιδιωτική και δημόσια περιουσία είναι εις χείρας των δανειστών. Από εκεί και πέρα όλη η Ελλάδα είναι ξεπουλημένη. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εθνική πολιτική, για Ελληνική πολιτική, γιατί οτιδήποτε περνάει μέσα από τους αντιπροσώπους των επικυρίαρχων, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν υπάλληλους τους δικούς μας τους πολιτικούς και περνάνε αυτά που ακριβώς θέλουν. Και προφανώς το σχέδιο είναι να εξαφανιστεί η Ελλάδα να εξαφανιστούν οι Έλληνες γιατί δεν μπορεί να βρεθεί άλλη λογική.  
Σε αυτήν λοιπόν την κατάσταση έρχεται κάποιος που λέγεται Αρτέμης Σώρρας και δίνει έναν φάκελο που περιέχει μέσα όλα τα δικαιολογητικά - πως βρέθηκαν, από πού πηγάζουνε, τι είναι - και προσφέρει στην Ελληνική Δημοκρατία 600 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να πληρώσει το χρέος της. Αυτόν τον φάκελο τον ενεχυριάζει στον Μπαρόζο, που είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Λαγκάρντ, αντιπρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς επίσης και στον Ντράγκι, που είναι διοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, τον παραδίδει και στην Βουλή την Ελληνική. 
Αυτός ο φάκελος λοιπόν έχει φτάσει στους αρμόδιους, στα καθ΄ ύλην αρμόδια όργανα για να τον εξετάσουνε και για να τον αποδεχθούνε. Η απάντηση από την Βουλή, από τον κύριο Μεϊμαράκη, ήταν ότι εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι, παρακαλώ απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο. Αυτή την απάντηση την έδωσε στις 2/11/12, προσέξτε προτού υπογράψουμε το τρίτο μνημόνιο
Η κατάθεση των φακέλων, δηλαδή η κατάθεση των χρημάτων στην Ελληνική Δημοκρατία έγινε από τον Αρτέμη Σώρρα στις 28/9/12, αρκετά έγκαιρα. Λέει λοιπόν ο κύριος Μεϊμαράκης ότι, έχω μπροστά μου τη δήλωση προς τον Αρτέμιο Σώρρα, προς τον Εμμανουήλ Λαμπράκη ο οποίος είναι ο πρόεδρος του οργανισμού ΕΙ-END, «Σε απάντηση της από τις 2/11/12 εξωδίκως υποσταλείσας αιτήσεώς σας, σας γνωρίζω ότι τα θέματα στα οποία αναφέρεστε δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του προέδρου της Βουλής, παρακαλώ όπως απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο». Ενώ θα μπορούσε να έχει κάνει πάρα πολλά με αυτό ο κύριος Μεϊμαράκης, σαν την ανώτατη αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας, το παραπέμπει στον καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό.»


ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ & Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Έχουνε κυκλοφορήσει πολλά, ότι ο Σώρρας είναι απατεώνας, ότι δεν υπάρχουν αυτά, έχουνε βγει «παπαγαλάκια» στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και θέλουνε να απαξιώσουν την κατάσταση, αυτό όμως δεν φαίνεται από την απάντηση του κυρίου Μεϊμαράκη, ο οποίος με σεβασμό προς την πρόταση αυτή του λέει ναι, τα βλέπω αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος και πήγαινε παρακάτω, πήγαινε σε αυτόν που είναι αρμόδιος. Πήγαινε λοιπόν στο Υπουργείο Οικονομικών. 
Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών είναι, «Σας διαβιβάζεται αρμοδίως αίτημα που επιδόθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κυρίου Στουρνάρα, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας». Σε ποιούς τα λέει αυτά, στον Γεώργιο Προβόπουλο, ο οποίος είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τα λέει στον Βασίλη Μαστρόκαλο, που είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και τα λέει και στην 23η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Και το κοινοποιεί στον Αρτέμιο Σώρρα και στον Εμμανουήλ Λαμπράκη καθώς επίσης και στον δικηγόρο τον κύριο Παπαδάκη. Από αυτό πάλι τι συμπέρασμα βγαίνει, ότι ναι, τα δέχτηκαν, ξέρουνε πάρα πολύ καλά τι είναι και απλώς δίνει εντολή στους καθ΄ ύλην αρμόδιους, στους υφισταμένους, στις υφιστάμενες υπηρεσίες να κάνουν τις νέες ενέργειες και να προχωρήσουνε σε αυτό. 
Οι αρμόδιες ενέργειες ποιες είναι, είναι να πιστοποιηθεί ο λογαριασμός και αυτό γίνεται απλά αν φωνάξουνε τον Αρτέμη Σώρρα και δώσει τους κωδικούς αμέσως υπάρχουνε τα χρήματα αυτά και κατεβαίνουνε στην Ελληνική Δημοκρατία. Από τότε δεν υπάρχει καμία απάντηση, απολύτως καμία.


ΤΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ 600 ΔΙΣ
Θέλω να διευκρινίσω όμως, τα χρήματα αυτά είναι κατατεθειμένα σε έναν κηδεμονευόμενο λογαριασμό στον Καναδά και αυτά έχουνε μπει μέσα σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό για να μπορεί να διαχειρίζετε όπως πρέπει και όταν πρέπει, αυτός ο λογαριασμός. Δεν έγινε δωρεά, γιατί σαν δωρεά θα μπορούσανε οι δανειστές μας να τα κατάσχουν. Γι'αυτό δόθηκε με έναν όρο ότι θα υπάρχει δανεισμός με 0,5% επιτόκιο για 100 χρόνια, για την αποπληρωμή τους. 
Εάν σκεφθείτε ότι τα 600 δις τα οποία έχει καταθέσει ο Αρτέμης Σώρρας στους Έλληνες, στην Ελληνική Δημοκρατία, με το 0,5% επιτόκιο είναι 3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, σκεφθείτε ότι σήμερα πληρώνουμε 72 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι δανειστές μας σήμερα γι'αυτό έχουνε τρελάνει τον κόσμο στην φορολογία, γιαυτό τα παίρνουν όλα, γιαυτό τα ξεπουλάμε όλα, για να πάρουν αυτοί χρήματα, παίρνουν 72 δις τον χρόνο. Ενώ οι ανάγκες του Ελληνικού κράτους είναι 32 - 35 δις, πληρωμένοι μισθοί, πληρωμένες συντάξεις, όλο το λειτουργικό κόστος είναι στα 32 με 35 δισεκατομμύρια, ο δανεισμός, η τοκογλυφία στοιχίζει στο Ελληνικό κράτος τον χρόνο περίπου 72 δισεκατομύρια. Σκεφθείτε αν αύριο το χρέος ήτανε μόνο 0,5, δηλαδή μόνο 3 δισεκατομμύρια τον χρόνο;

Από την άλλη μεριά λέει ότι αυτά τα λεφτά είναι για τους Έλληνες. Το 0,5 αυτό το ξαναγυρίζω πίσω, το δίνω για να γίνουν έργα ανάπτυξης και ταυτόχρονα εκδίδω σαν αντεγγύηση των 600 δις δολαρίων Ελληνικά ομόλογα αντίστοιχης αξίας 1 προς 1. Και να σας πω τι σημαίνει αυτό το 1 προς 1. Και μπαίνουνε σε ένα ίδρυμα Ελληνικό για να μπορέσει να έχει την περιουσία η Ελλάδα να μην ξαναδανειστεί ποτέ της από κανέναν.


ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Στο προηγούμενο διάστημα εκδίδαμε ομόλογα και επειδή είχαμε χάσει την πιστοληπτική μας ικανότητα δανειζόμασταν με 15% με 20%. Δηλαδή, δίναμε ένα ομόλογο Ελληνικό, ένα ομόλογο χρέους 1 δισεκατομμύριο και παίρναμε μόνο 200 εκατομμύρια, γιατί τόσο μας είχανε άξιους οι αγορές, οι λεγόμενες αγορές. Ποιες αγορές; Οι τοκογλύφοι, οι συγκεκριμένοι τοκογλύφοι. Και με αυτό τον τρόπο συνέχεια το χρέος αυτό αυξάνει, αυξάνεται κατά έναν ιλιγγιώδη βαθμό και ουσιαστικά στην Ελληνική Δημοκρατία δεν μπαίνουνε, στο κράτος μας δεν μπαίνουν αυτά τα χρήματα.
Δεν προχώρησαν λοιπόν σε αυτή την πρόταση του Αρτέμη Σώρρα. Και δεν προχώρησαν γιατί. Γιατί ο Αρτέμης Σώρρας έβαλε έναν όρο απλό και αυτονόητο. Ο όρος είναι ότι πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους. Να δώσουμε σε όποιον αυτό που χρωστάμε. Αυτό είναι ξεκαθαρισμένο και δεδομένο. Δεν πρόκειται όμως να πάρουν αυτοί στους οποίους δεν χρωστάμε. Έτσι λοιπόν ένας ο οποίος έχει ένα ομόλογο και αποδεικνύεται ότι έχει φέρει τα λεφτά στην Ελληνική Δημοκρατία, έχει φέρει τα χρήματα, έχουν γίνει καταθέσεις. Γιατί το χρήμα ξέρετε αφήνει ίχνος, οπότε υπάρχουνε οι αποδείξεις όταν αγοράζεις ένα ομόλογο πόσα χρήματα δίνεις. 
Όσοι λοιπόν έχουνε δώσει τα σωστά χρήματα, ναι θα πάρουνε πίσω την αξία των ομολόγων, όσοι όμως έχουνε δώσει ένα 10% ή 15% ή και πολύ πιο λίγο πολλές φορές, πως θα πάρουνε από τους Έλληνες αυτά που δεν έχουνε δώσει; Πως θα απαιτήσουνε; Απαιτούνε μέσα από το σύστημα το δικό τους, το τωρινό. Αν αύριο όμως έχεις το πακέτο εδώ και λες, ναι θα σε πληρώσω, να τα χρήματα τα έχω, φέρε μου την απόδειξη που σου χρωστάω να στην πληρώσω.

alt

ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ & Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Εάν θα έρθει λοιπόν, εάν γίνει αποδεκτός ένας τόκος παγκόσμια 3% το πολύ τον χρόνο, πως μπορεί να πληρώσεις έναν τοκογλύφο ο οποίος παίρνει 200% και 500%; Αυτό είναι το λεγόμενο επαχθές χρέος. Αυτό δεν πρόκειται να πληρωθεί. Εκεί είναι λοιπόν που αρχίζουνε τα προβλήματα. 
Και μετά ένας δεύτερος όρος ο οποίος υπάρχει είναι ότι, να μην κάνουμε και έναν έλεγχο στους κρατικούς και δημόσιους παράγοντες που διαχειριζόντουσαν τον πλούτο των Ελλήνων, τον κόπο των Ελλήνων τόσα χρόνια, να δούμε τι γίνεται, πως διαχειρίστηκαν και αυτά που μπήκανε μέσα όπως μπήκανε να μην κάνουνε έναν έλεγχο να δούμε πως διαχειριστήκανε; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Και γι'αυτό δεν παίρνει καμία απάντηση στην πρόταση που έχει κάνει.
Αναγκάζεται λοιπόν να στείλει μετά εξώδικο, γιατί ξέρει πια ότι η υπόθεση έχει μεταβιβαστεί στον Προβόπουλο, στον Μαστρόκαλο και στη Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Και τους ενοχλεί στέλνοντάς τους ένα εξώδικο και τους λέει περιμένω μία απάντηση. Πλησιάζουνε οι μέρες για να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο. Και πραγματικά στις 19/11/12 δίδεται αυτό το εξώδικο προς τον Υπουργό Οικονομικών και στους υπόλοιπους, να πάρει απάντηση. 
Αυτές οι υπηρεσίες που έχει μεταβιβαστεί αυτό το αίτημα, έχουνε υποχρέωση από τον Ελληνικό νόμο να απαντήσουνε σε 60 ημέρες. Έτσι δεν είναι; Δεν απαντάνε καθόλου. Και παρά το εξώδικο, δεν απαντήσανε ποτέ. Οπότε μετά αναγκάζεται, και δικαιολογημένα, και κάνει μήνυση σε όλους, στον Αντώνιο Σαμαρά, στον Βενιζέλο, στον Κουβέλη, στον Στουρνάρα, στον Κάρολο Παπούλια - με την ιδιότητά τους ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας - γιατί ενώ έχουνε στα χέρια τους το όπλο για να μην μπει η Ελλάδα μέσα στο τρίτο μνημόνιο, που ουσιαστικά εκεί ξεπουλιούνται όλα, δεν κάνουν απολύτως τίποτα, το αγνοούνε παντελώς. Και ενώ ξέρουνε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουνε, δεν κινούνται.
 Αυτή η μήνυση που έχει κάνει ο Αρτέμης Σώρρας είναι πολύ βαριά. Είναι για εσχάτη προδοσία.

Δημοσιογράφος: Όταν μπορείς να σώσεις τόσο κόσμο που υποφέρει και δεν το κάνεις, έστω δεν ερευνάς τη γνησιότητα αυτής της πρότασης και δεν βγαίνεις δημόσια να πεις ότι ξέρεις κάτι, εδώ υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα οι οποίοι βάση αυτών των στοιχείων είναι ψευδολόγοι και εξαπατούν τον κόσμο. Όταν δεν βγαίνεις αυτό να το πεις δημόσια, την ώρα που μπορείς να σώσεις ανθρώπους οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε δυστυχία, τότε υποτίθεται ότι εσύ βρίσκεσαι στον ρόλο σου εκεί ως πρωθυπουργός, ως υπουργός ακριβώς για αυτό το πράγμα, για να προστατεύσεις τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Όταν δεν το κάνεις, τι σημαίνει αυτό;
  eg1.png
   eg2.png
   eg3.png

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΝΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Για να μην τους αδικούμε τελείως, έγινε κάποια επέμβαση από το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο. Δηλαδή, ο κύριος Γεωργιάδης ο Άδωνις έκανε μήνυση στον Αρτέμη Σώρρα γιατί λέει διασπείρει ψευδής ειδήσεις με αποτέλεσμα τον φόβο της κατάλυσης του πολιτεύματος και την ανησυχία του Ελληνικού λαού.  Ο Ελληνικός λαός ανησύχησε γιατί βγήκε κάποιος Αρτέμης Σώρρας και είπε ότι υπάρχουνε 600 δις. Και δεν ανησύχησε που έχουνε χάσει τις δουλειές τους, που έχουνε φτάσει σε σημείο να πεινάνε, να διψάνε, να είναι με κομμένο ρεύμα και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, έτσι; Την περασμένη βδομάδα κάηκε ένα κοριτσάκι γιατί δεν είχανε ρεύμα στο σπίτι και είχανε βάλει ξύλα και δηλητηριάστηκε, πήρε φωτιά, δεν θυμάμαι ακριβώς. Δηλαδή έχει φτάσει ο Ελληνικός λαός σε μια κατάσταση τρομερής ανέχειας. Και λέει, ο Αρτέμης Σώρρας επειδή λέει ότι υπάρχουν 600 δις τον ανησυχεί. 
Γίνεται αυτό το δικαστήριο στις 28/6/13 και αθωώθηκε ο Σώρρας. Να σας διαβάσω μερικά αποσπάσματα από την αθωωτική απόφαση; Θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο να το ακούσουνε.
«Συγκεκριμένα, τούτος προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό στο Ελληνικό κράτος υπό τη μορφή δανείου με διάρκεια αποπληρωμής 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%. 
Οι όροι δε, που έθεσε για την εκταμίευση του ποσού ήταν διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψους του δημοσίου χρέους και η διεξαγωγή έρευνας και η απόδοση ευθυνών σε όσους είχαν στη διαχείρισή τους δημόσιο χρήμα. 
Την πρόθεσή του αυτή γνωστοποίησε στις 28/9/12 στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, στον Υπουργό Οικονομικών (αυτά είναι η απόφαση του δικαστηρίου που σας διαβάζω έτσιWink, στα μέλη του Κοινοβουλίου, στον Άρειο Πάγο, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στον Πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Κυπριακή Δημοκρατία. 
Από κανέναν αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν».


ΓΝΗΣΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΩΡΡΑ
Καταλαβαίνετε; Δηλαδή εκεί ουδόλως αποδείχθηκε ότι είναι πλαστά. Ίσα-ίσα αποδείχθηκε ότι είναι πραγματικά και πάρα κάτω όπως λέει, «Όπως κατέθεσε ο διευθυντής και διαχειριστής ομοσπονδιακού πρακτορείου μεταφοράς μετοχών και θεματοφύλακας των εν λόγω ομολόγων, το ποσό που αυτά ενσωματώνουν είναι πραγματικό, ο ίδιος δε προέβει σε έλεγχο των ομολόγων βάση της σειριακής γραμμής αυτών και διαπίστωσε την γνησιότητά τους».
Αξίζει δε να σημειωθεί, λίγο παρακάτω, στο τέλος, επειδή δεν είναι απλό το πράγμα, αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι υπάρχουν όντως, ήρθανε οι ανάλογοι μάρτυρες από την Αμερική και από τον Καναδά, στο τέλος όμως δεν είναι απλά τα πράγματα. Και επειδή οι δικαστές πρέπει να τα βλέπουν τα πράγματα αρκετά σφαιρικά, ακούστε τι γράφει η απόφαση, 
«Επομένως από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε η πλήρωση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του αδικήματος και λόγω αυτού αμφότεροι κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν αθώοι. Επειδή ωστόσο από την ακροαματική διαδικασία και τα αναγνωσθέντα έγγραφα δημιουργήθηκαν στο δικαστήριο υπόνοιες για την τέλεση αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα (δηλαδή κυβέρνηση, πολιτικά πρόσωπα) πρέπει η δικογραφία να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει την τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτων διωκομένων αδικημάτων».
 Δηλαδή, όταν τα ομόλογα αυτά είναι αληθινά, όταν υπάρχουν και όταν είναι κατατεθειμένα στον Έλληνα πολίτη πως είναι δυνατόν εσύ να του στερείς και να του λες πλήρωνε και πλήρωνε και πρέπει να κάνεις αυτό και στο παίρνω αυτό και στο παίρνω το άλλο και έχεις φτάσει την Ελλάδα σε μια τέτοια κατάσταση.


ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Δημοσιογράφος: Και εδώ λοιπόν μπαίνει το ερώτημα. Το δικαστήριο αποφαίνεται λοιπόν ότι τα ομόλογα αυτά είναι γνήσια, δεν υπάρχει καμία εξαπάτηση, δεν υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων, δεν υπάρχει τίποτε από αυτά για τα οποία κατηγόρησε ο κύριος Γεωργιάδης τον Αρτέμη Σώρρα. Υπάρχει λοιπόν εδώ μια αλήθεια. Το πολιτικό κατεστημένο λοιπόν τι έκανε έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι αυτά τα ποσά μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα και να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία του δημοσίου χρέους; Εδώ μπαίνει το ερώτημα, και γιατί δεν κάνει κάτι;

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Μάλιστα. Το γιατί δεν έκανε το πολιτικό κατεστημένο τίποτα είναι επειδή ακούει στους εργοδότες του, ακούει στους επικυρίαρχους και δεν μπορεί να πράξει Ελληνικά. Πρέπει να κάνει αυτό που λένε οι διεθνής τοκογλύφοι τραπεζίτες οι οποίοι είναι επικυρίαρχοι. Από την άλλη μεριά όχι μόνο πρέπει να κάνουν αλλά κάποτε θα λογοδοτήσουν γιατί τρέχει μία μήνυση για εσχάτη προδοσία. 
Εάν αφήσουμε λοιπόν στην καλή θέληση των πολιτικών μας και των ηγετών αυτή τη στιγμή της χώρας την υπόθεση χρέους, δεν θα γίνει τίποτα. Ήρθε ο καιρός λοιπόν να πάρουμε εμείς οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια μας. Και αυτό είναι πάρα πολύ απλό. Αυτή τη στιγμή εγώ μιλάω ως ένας Έλληνας ενεργός πολίτης ο οποίος είμαι ενημερωμένος για αυτά και θέλω να ενημερώσω και όλους τους συνέλληνές μου.
dimops.jpg
ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ: 

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ & ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
Υπάρχει ένα ψήφισμα το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή και ζητάμε την υπογραφή των συνελλήνων μας όλων, προκειμένου να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αποδεχθεί τα 600 δις και να γίνει ο λογιστικός έλεγχος. 
Ξέρετε η δημοκρατία που χτίστηκε στην Ελλάδα, χτίστηκε από έναν πολιτισμό που τον δημιούργησαν οι πολίτες και όταν έκανε τη δημοκρατία, η δημοκρατία είχε μία, τη βασική της συνιστώσα η οποία είναι ο ενεργός πολίτης. 
Ο ενεργός πολίτης είναι αυτός ο οποίος χαρακτηρίζει μια δημοκρατία ως δημοκρατία, γιατί η δημοκρατία είναι μία μόνο. Όλα τα άλλα είναι κακές απομιμήσεις που έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι. 
Μπορούμε δηλαδή εμείς οι Έλληνες να απαιτήσουμε - δεν ζητάμε, μόνο μία υπογραφή - από την κυβέρνηση να ελέγξει, γιατί πιστεύουμε ότι τα έχει ελέγξει, να αποδεχθεί τα 600 δις αυτά γιατί είναι δικά μας. Είναι στον λογαριασμό αυτόν για τους Έλληνες πολίτες. Κάνοντας αυτό και μαζεύοντας έναν αρκετό αριθμό υπογραφών θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, θα αναγκάσουμε το πολιτικό καθεστώς να πάρει σοβαρά αυτή την πρόταση και να την προχωρήσει, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικά άλλη λύση.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει λοιπόν η λύση να υπογράψουν όλοι αυτό το απλό έγγραφο το οποίο ζητά λογιστικό έλεγχο και την είσπραξη των 600 δις.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Δεν ζητάμε από την κυβέρνηση να δανειστεί, δεν ζητάμε να κάνει πράγματα τα οποία δεν είναι δικά μας. Εμείς λέμε, επειδή αυτά είναι δικά μας και επειδή εσύ πρέπει να τα κατεβάσεις να μας τα δώσεις, είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις.

Δημοσιογράφος: Η νόμιμη κυβέρνηση αυτή σίγουρα πρέπει να το κάνει, δεν μπορεί να το κάνει ο λαός από μόνος του.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Όχι. Ο λαός όμως μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να το κάνει γιατί τα χρήματα αυτά είναι δικά του.

Δημοσιογράφος: Ναι. Οι Ευρωπαίοι έχω καταλάβει, αφού έχει κοινοποιηθεί αυτή η πρόταση και στον Μπαρόζο κλπ, γνωρίζουν το θέμα. Και αυτοί δε, σιωπούν.


ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Βέβαια το γνωρίζουν το θέμα, βέβαια και σιωπούν γιατί και αυτοί είναι δομημένοι, το όλο κατεστημένο, πάνω σε αυτό που θέλουν οι επικυρίαρχοι τοκογλύφοι. Θυμάστε την άλλη φορά που μιλούσαμε για την Τράπεζα της Ανατολής. Η Τράπεζα την Ανατολής ουσιαστικά έχει μεταφερθεί στην Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ο πλούτος όλος ο οποίος ξεκίνησε από τους Έλληνες και είναι Ελληνικός χάθηκε από τους Έλληνες και κάποιοι άλλοι τον καρπώθηκαν τόσα χρόνια και δημιουργούν αυτό το καθεστώς για να μπορούν να κλέβουν τον πλούτο των ανθρώπων.
Αυτοί λοιπόν δεν θέλουνε με κανέναν τρόπο να σπάσει αυτό και να μπορέσει ο άνθρωπος να έχει πρόσβαση στον δικό του τον πλούτο, θέλουν να ελέγχουν αυτοί όλα τα πράγματα, και αυτό είναι από πολλά χρόνια. Σκεφθείτε ότι όταν έκανε τον πόλεμο ο Ναπολέων με τον Γουέλινγκτον δεν είχε λεφτά ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Απευθυνθήκανε λοιπόν στο ίδιο πρόσωπο για να χρηματοδοτηθούνε για τον πόλεμο. Αυτός χρησιμοποιεί τον πόλεμο σαν επιχείρηση, ο συγκεκριμένος, και διαχρονικά. Έτσι λοιπόν τότε πήγανε στον τραπεζίτη τον μεγάλο στην Αγγλία και τους δανειοδότησε και τους δύο. Όπως και να γίνει εγώ τα λεφτά μου τα έχω, γιατί υποχρέωσε τον νικητή ότι εάν νικούσε θα πλήρωνε και τα χρέη του ηττημένου. Οπότε δεν είχε τίποτα να χάσει, μια χαρά ήταν ο πόλεμος, αυτός έπαιρνε τεράστιο τόκο. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το κατεστημένο το οικονομικό το οποίο διευθύνει ουσιαστικά κάθε πολιτικό κατεστημένο. Και μέσω αυτού δημιουργεί αυτή την εξουσία στον λαό και μπορεί και φέρνει τους ανθρώπους, φέρνει την κατάσταση όπως αυτό θέλει.

alt

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
Τώρα όμως αλλάζουν τα πράγματα. Τώρα εμείς οι Έλληνες έχουμε χρήματα. Δεν είναι λίγο απλό, με ποιά έννοια. 
Κάποτε πλησίασε κάποιος τον Κολοκοτρώνη και του λέει πεινάω, έχω πρόβλημα δεν έχω ούτε να φάω. Του λέει ο Κολοκοτρώνης ξέρεις δεν έχω χρήματα να σου δώσω αλλά θα σου έλεγα κάτι άλλο, σε δύο μέρες έχουμε έναν πόλεμο με τους Τούρκους, μία μάχη, τους έχουμε στριμώξει και έτσι θα τους χτυπήσουμε, έλα να πολεμήσεις και όταν νικήσουμε θα έχεις και όπλα και ρούχα και χρήματα και ότι θέλεις. Του λέει λοιπόν ο άνθρωπος αυτός, ναι μα μπορεί να σκοτωθώ. Ναι, μα θα το κάνεις για την πατρίδα σου, θα το κάνεις για σένα, για τα παιδιά σου και την πατρίδα σου θα πολεμήσεις. Πολέμησε λοιπόν και όταν τέλειωσε ο πόλεμος λέει στον Κολοκοτρώνη, έχεις δίκιο, γιατί είχε και σπαθιά στα χέρια του και καρυοφύλλια και πουγκιά και ρούχα από τους Τούρκους.

Πρέπει λοιπόν αυτό το οποίο θέλουμε να προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε. Δεν πρόκειται ποτέ καθήμενοι στον καναπέ με τον φραπέ να μας έρθουν αυτά που πρέπει να μας έρθουν. Τα χρήματα υπάρχουν, πρέπει εμείς λοιπόν ως ενεργοί Έλληνες πολίτες να τα διεκδικήσουμε. Και πως τα διεκδικούμε, υπογράφοντας το ψήφισμα και ενημερώνοντας τους συνέλληνές μας να καταλάβουνε τι γίνεται, να αφυπνιστούνε για να είναι και αυτοί μαζί με όλους που είναι σε αυτή την προσπάθεια για να μπορέσουμε να έχουμε τα δικά μας. Δεν ζητήσαμε από κανέναν τίποτα, αυτά που διεκδικούμε είναι τα δικά μας.


ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ
Δημοσιογράφος: Τώρα το θέμα εδώ είναι επίσης απλό, όταν έχουμε να εισπράξουμε ένα τέτοιο ποσό, η κυβέρνηση δεν το εισπράττει, ο Αρτέμης Σώρρας υποβάλλει μήνυση, έχει κατατεθεί η μήνυση σε Ελληνικό δικαστήριο σχετικά με την εγκληματική αυτή ενέργεια του πολιτικού καθεστώτος να μην εισπράττει αυτό τα ποσό, να μην ανακουφίζει τους Έλληνες πολίτες, έτσι; Κατ΄αρχήν πότε κατατέθηκε αυτή η μήνυση;

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Η μήνυση κατατέθηκε στις 29/11/12.

Δημοσιογράφος: Στις 29/11/12 λοιπόν κατατίθεται μήνυση από τον Αρτέμη Σώρρα. Φυσικά οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ασυλία, το γνωρίζουν όλοι αυτό, τους προστατεύει το σύνταγμα και έτσι αυτή η μήνυση δεν πρόκειται να εκδικαστεί, το γνωρίζετε φαντάζομαι αυτό.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Αυτό είναι θέμα δικαιοσύνης.

Δημοσιογράφος: Είναι θέμα δικαιοσύνης, είναι θέμα συντάγματος. Δηλαδή η δικαιοσύνη εδώ έχει δεμένα τα χέρια. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε δικαστήριο αφού το σύνταγμα δένει τα χέρια στη δικαστική εξουσία αφού ορίζει ότι οι βουλευτές έχουν ασυλία.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ναι, τώρα το δέσιμο των χεριών και όλα αυτά είναι θέμα ερμηνείας, αλλά ενεργήσανε κάπως παράξενα τώρα με τη Χρυσή Αυγή οπότε θέλουνε είναι πολύ τυπικοί, όποτε θέλουνε τα κάνουνε λίγο ελαστικά, εν πάση περιπτώσει κάποτε τελειώνει η βουλευτική ασυλία.


ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ
Δημοσιογράφος: Πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους να πάνε στο δικαστήριο, αλλά οι ίδιοι δεν πρόκειται να φέρουν το θέμα στη Βουλή. Δηλαδή, το σύνταγμα ορίζει ότι για τέτοιες διαδικασίες αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους αν θα δικαστούν ή όχι. Αν θα αρθεί η ασυλία τους θα το αποφασίσουν οι ίδιοι στο Κοινοβούλιο. Κατά συνέπεια οι ίδιοι δεν πρόκειται να αποφασίσουν κάτι τέτοιο για τον εαυτό τους.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Γιαυτό ακριβώς σας είπα ότι εμείς δεν περιμένουμε ούτε τους πολιτικούς ...

Δημοσιογράφος: Δεν μπορούμε πρόκειται να βασιστούμε κάπου νομικά για να δικάσουμε εμείς τους πολιτικούς τους οποίους δεν κάνουν καμία ενέργεια για να πάρουν τα χρήματα και να μπει η χώρα μας σε μια άλλη οικονομική κατάσταση, δεν έχουμε κανένα νομικό όπλο αφού το σύνταγμα προστατεύει όλο αυτό το συνονθύλευμα των αθλίων. Δεν έχουμε νομικό όπλο στην Ελλάδα κανένα.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Εμείς αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε να δικάσουμε κανέναν. Εμείς σκεφτόμαστε αυτό που είναι το αυταπόδεικτο ...

Δημοσιογράφος: Ναι μα όταν κάποιος σου προσφέρει 600 δις, αποφαίνεται το δικαστήριο, αφού εσύ του κάνεις μήνυση ότι είναι ψεύτης, αποφαίνεται το δικαστήριο ότι δεν λέει ψέματα. Ελέγχει τα παραστατικά, διαπιστώνει ότι τα παραστατικά αυτά είναι ακριβή και αληθή και στη συνέχεια θα πρέπει εσύ να κάνεις πράξη. 
Εσύ δεν κάνεις πράξη, σε προστατεύει όμως το σύνταγμα για να μην κάνεις πράξη. Το Ελληνικό σύνταγμα  ορίζει ότι η εξουσία είναι το παν. Δηλαδή είναι, πώς να το πούμε, ένα φασιστικό καθεστώς που δεν μπορείς να το τιμωρήσεις. Γιατί εδώ είναι ένα κεντρικό σημείο που πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι ακροατές μας για ποιο λόγο χρειάζεται εμείς ως πολίτες να παρέμβουμε. 
Υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο το οποίο ορίζει ότι το σύνταγμα αυτό επαφίεται στη συνείδησή μας, στη συνείδηση των Ελλήνων,
 «Η τήρηση του παρόντος επαφίεται στη συνείδηση των Ελλήνων». 
Κατά τα λοιπά η εξουσία έχει τα πάντα και εσύ έχεις το τίποτα φίλε Έλληνα πολίτη προστατεύεται με απόλυτο τρόπο από το σύνταγμα που οι ίδιοι φτιάξανε για να μπορούν να σε κυβερνούν χωρίς να έχεις λόγο. Και εδώ τώρα λοιπόν θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο, κάνε εσύ 150 μηνύσεις, όταν η Βουλή δεν προχωρήσει στη διαδικασία άρσης της ασυλίας, που δεν θα σηκώσει ο άλλος χέρι να χτυπήσει το μάγουλό του. Είναι πράγματα που τα λέμε εδώ από αυτή την εκπομπή εδώ και 15 χρόνια. 
Νομίζω ότι πρέπει να έχουν γίνει κτήμα σε ένα μέρος των ακροατών της εκπομπής, αλλά πρέπει αυτό να το καταλάβουν όλοι. Δεν υπάρχει τρόπος νομικά να σύρεις στα δικαστήρια το πολιτικό καθεστώς. Αυτό το άθλιο οσφιοκαμπτικό πολιτικό κατεστημένο γιατί προστατεύεται από το σύνταγμα.

alt

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Εάν καταλάβουμε αγαπητέ μου πόση δύναμη έχουμε ...

Δημοσιογράφος: Η δύναμή μας λοιπόν είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Δηλαδή να ενωθούμε πολλοί μαζί ...

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Όταν ενωθούμε, όταν καταλάβουμε, ενημερωθούμε και ενωθούμε εμείς οι Έλληνες, η δύναμη είναι τεράστια. Είναι όλα στα χέρια μας.

Δημοσιογράφος: Είναι μόνο αυτή η δύναμη. Και η ίδια δύναμη μπορεί να ανατρέψει ακόμα και το υπάρχον σύνταγμα και με μια συντακτική εθνοσυνέλευση να γίνει αλλαγή του παρόντος συντάγματος με ένα σύνταγμα δημοκρατικό. Οι κρίνοντες πρέπει να κρίνονται. Οι πολιτικοί, όσοι ασκούνε εξουσία πρέπει να κρίνονται και να τιμωρούνται για τις πράξεις τους. Και αυτό, το νέο σύνταγμα μπορούμε να το επιβάλλουμε. Και για να το επιβάλλουμε πρέπει να είμαστε πολλοί, ενωμένοι για να τους πολεμήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πολεμήσεις, ούτε είναι λογική ο άλλος να λέει υπάρχει αδικία, μα υπάρχει αδικία εκ φύσεως. Εδώ τους δίνουνε 600 δις για να προστατέψεις τα συμφέροντα των Ελλήνων και δεν τα παίρνεις.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Λοιπόν αυτή τη στιγμή η μήνυση τρέχει. Εντάξει;

Δημοσιογράφος: Μα δεν πρόκειται να γίνει κάτι με τη μήνυση κύριε Θεοδωρόπουλε. Ένα είναι βέβαιο, θα συνεδριάσει η Βουλή για να αποφανθεί για την άρση της ασυλίας ή μη των πολιτικών προσώπων για τέτοιο θέμα; Για τέτοιο θέμα δεν πρόκειται να συνεδριάσει η Βουλή. Κατά συνέπεια το δικαστήριο κρίνεται αναρμόδιο. Δεν μπορεί το δικαστήριο να παραβιάσει, οι δικαστές δεν μπορούν να παραβιάσουν το σύνταγμα.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ωραία, αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σταματήσουμε, θέλω να προχωρήσουμε, θέλω να πω ...

Δημοσιογράφος: Φυσικά να προχωρήσουμε αλλά πρέπει να ξέρουμε και τα αδιέξοδα ενός φασιστικού ολιγαρχικού πολιτεύματος. Που ενώ του προσφέρονται λύσεις αυτό παραμένει εκεί γαντζωμένο να εξαθλιώνει τους πολίτες. Και έχει όλα τα νομικά όπλα στα χέρια του, έχει το μαχαίρι, έχει το πεπόνι και δεν πρόκειται να φτάσει αυτό το θέμα στη Βουλή να συζητηθεί.


ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΠΛΑ
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Αυτή τη στιγμή ως Έλληνες έχουμε τεράστια όπλα. Τα είχαμε πάντα, αλλά τώρα έχουμε πιο χειροπιαστά.  Έχουμε τεράστια δύναμη όταν συνενωθούμε. Όταν γίνει η ένωση των Ελλήνων γίνεται αυτό που θέλουμε εμείς. 
Αυτή τη στιγμή ο Αρτέμης Σώρρας μας έχει δώσει αυτά τα όπλα τα οποία είναι συγκεκριμένα και μας δίνουνε τη δύναμη για να καταλάβουμε το τι γίνεται. Γιατί, μας λέγανε ότι δεν έχουμε χρήματα, τώρα ορίστε υπάρχουνε. Γιατί θέλετε ακόμα έτσι δηλαδή να είναι ο Ελληνικός λαός κάτω από το μνημόνιο. Αυτό βοηθάει στην αφύπνιση. Όταν καταλάβουμε λοιπόν, αλλά πρέπει και εμείς που τα έχουμε καταλάβει να τα διαδίδουμε, να προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο να καταλάβουνε.

Δημοσιογράφος: Εξηγώντας όμως αναλυτικά στον κόσμο γιατί πρέπει να ενωθείς ρε φίλε; Γιατί εσύ Έλληνα πολίτη πρέπει να ενωθείς σε μεγάλες ομάδες για να μπορείς να το γκρεμίσεις αυτό το καθεστώς. Γιατί αλλιώς το καθεστώς αυτό δεν θα γκρεμιστεί από μόνο του. Δεν πρόκειται αυτό το σάπιο, άθλιο πολιτικό καθεστώς να δεχθεί καμία λύση, έστω και αν η λύση υπάρχει. Γιατί εσύ δεν έχεις πετρέλαιο στο σπίτι σου δεν πρόκειται κανείς να σε βοηθήσει να ζεσταθείς, δεν πρόκειται κανείς να σου δώσει χρήματα για να επιβιώσεις γιατί το κατεστημένο είναι άθλιο και δεν φτάνει ένας, πρέπει να γίνουμε πολλοί. Δεν μπορεί να το πολεμήσουμε από μόνοι μας.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Δεν είπαμε ότι εμείς πρέπει να ενεργήσουμε για να ζεσταθούμε, αν περιμένουμε από τους άλλους τελειώσαμε.  Για να σας πω, εάν δεν γίνει τώρα η συνένωση των Ελλήνων, εάν σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται ο Ελληνισμός, σε αυτή την άθλια κατάσταση ...

Δημοσιογράφος: Συγνώμη κύριε Θεοδωρόπουλε, την ώρα που ψάχνεις να φύγεις φίλε μου στη Γερμανία, η φυγή είναι δειλία. Να μείνεις εδώ να πολεμήσεις. Να μείνεις εδώ να πολεμήσεις φίλε μου αντί να ψάχνεις στη Γερμανία για να πας εκεί να γίνεις δούλος των Γερμανών για να πάρεις ένα μεροκάματο για να επιβιώσεις. Να πολεμήσεις αυτό το πολιτικό, φασιστικό καθεστώς πρέπει να το καταργήσουμε, πρέπει να αλλάξουμε σύνταγμα, υπάρχουν τα χρήματα για να ζήσουμε όλοι μαζί καλά. Πρέπει να πολεμήσουμε την κομματοκρατία. Για να γίνει αυτό πρέπει παράλληλα εφόσον συμβούν αυτά και εφόσον ενωθούμε να γνωρίζουμε ότι ο στόχος είναι η πραγματική δημοκρατία. Γιατί η δημοκρατία είναι μία. 
Όλα τα φασιστικά πολιτεύματα βάζουν την πινακίδα πάνω «δημοκρατία», η δημοκρατία είναι μία. Όταν ο λαός ψηφίζει τον νόμο. Όταν ο λαός έχει την εξουσία. Έτσι πρέπει να οριστεί στο νέο σύνταγμα, ότι δεν υπάρχει νόμος που δεν έχει εγκριθεί από τον Έλληνα πολίτη. Δεν υπάρχει νόμος που δεν τον έχει εγκρίνει ο πολίτης. Για να πάμε εκεί λοιπόν πρέπει να πολεμήσουμε. Όταν μάλιστα σου προσφέρεται μια λύση και είναι αυτή η λύση. Γιατί είναι όλα δικά μας και θα τα πάρουμε.


ΑΝΕΚΚΛΗΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ακριβώς. Να μιλήσουμε συγκεκριμένα λοιπόν. Ο Αρτέμης Σώρρας λέει ότι είμαι αυτός που πρέπει, την ώρα που πρέπει, για να κάνω αυτό που πρέπει. Έρχεται λοιπόν με ένα ανέκκλητο πληρεξούσιο το οποίο έχει μέσα ένα τεράστιο πλούτο, τον οποίο λέει τον δίνω στην Ελλάδα. Έρχεται την κατάλληλη ώρα γιατί τώρα μπορεί ο Έλληνας να αφυπνιστεί, τώρα που δέχεται αυτή την ανηλεή επίθεση, αυτή τη φρικιαστική επίθεση.   
Ο κάθε Έλληνας αυτή τη στιγμή έχει περίπου 36.000 ευρώ κατά κεφαλή χρέος. Ο κάθε Γερμανός έχει 65.000 ευρώ κατά κεφαλή χρέος και ο κάθε Λουξεμβούργιος - αυτοί του Γιούνγκερ - έχει ένα αστρονομικό ποσό 3.500.000 ευρώ κατά κεφαλή χρέος. Και ιδιωτικές εταιρίες, όπως η Standard & Poor's και η Moody's και δεν ξέρω ποια άλλη μία, λένε ότι τα δικά μας ομόλογα είναι σκουπίδια ενώ αυτονών είναι 3Α. Με ποιες προϋποθέσεις και τι παίχτηκε εδώ με την ΕΛΣΤΑΤ να μας βάλουνε σε αυτή την κατάσταση της πτώχευσης. 
Είναι όλα σχεδιασμένα, μας πάνε για εκεί που θέλουνε. Εμείς τώρα όμως πρέπει να το αναστρέψουμε αυτό το πράγμα, έχουμε τα όπλα, μπορούμε σε αυτή τη φάση που είμαστε να ενωθούμε για να ζητήσουμε τα δικά μας. Δεν ζητάμε από κανέναν, ζητάμε τα δικά μας.

Δημοσιογράφος: Έρχεται ο Αρτέμης Σώρρας και σου λέει, τι έχεις πρόβλημα χρέους; Σου δίνω τα 600 δις να ξεχρεώσεις. Και εσύ δεν δέχεσαι τον λογιστικό έλεγχο; 

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Είναι δικά μας λοιπόν αυτά.

Δημοσιογράφος: Απλά δεν ασχολείσαι καθόλου με το θέμα επειδή δεν θέλεις να γίνει αυτό γνωστό. Πάρε φίλε τα λεφτά, ξεχρέωσε την Ελλάδα, μείωσε τους φόρους στον κοσμάκη και σου περισσεύουν και χρήματα για να γίνουν επενδύσεις, για να βρει δουλειά ο Έλληνας! Και εσύ λες όχι.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Δεν το κάνουνε; Το βλέπουμε ότι δεν το κάνουνε. Έχουνε μήνυση για εσχάτη προδοσία και δεν το κάνουνε. Θα το κάνουμε εμείς τώρα.

Δημοσιογράφος: Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος και κάτι από τότε που κατατέθηκαν τα χρήματα όπως είπατε.

Βασ. Θεοδωρόπουλος: Ακριβώς. Από τις 28/9/12

Δημοσιογράφος: Από τις 28/9/12 είμαστε ήδη στους 14 και πάμε στους 15 μήνες. Και το κατεστημένο αδρανεί, ολιγωρεί, δεν θέλει να το ακούσει το θέμα. Γιατί δεν το ακούτε κύριοι το θέμα; Δε σας αφορά η πρόοδος των Ελλήνων; Δε θέλετε να ξεχρεώσει το Ελληνικό κράτος; Δε θέλετε ο πολίτης να ζήσει με αξιοπρέπεια; Γιατί το κάνετε;

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Έχει νόημα να ρωτάμε ακόμα; Δεν θέλουνε, φαίνεται. Δηλαδή τι άλλο να μας πούνε. Δεν θέλουνε. Από δω και πέρα είναι θέμα των Ελλήνων. Τα χρήματα υπάρχουν, οι προϋποθέσεις υπάρχουν, πρέπει να ενωθούμε για να απαιτήσουμε αυτό το οποίο είναι δικό μας. 
Ήτανε δυνατόν να βγαίνει σήμερα, πριν από δύο ώρες είχε ο Αρτέμης Σώρρας συνέντευξη σε ένα ραδιόφωνο, ήτανε δυνατόν να είναι έξω ακόμα ο Σώρρας και να μιλάει όπως μιλάει και να κατακεραυνώνει το πολιτικό καθεστώς, αν ήτανε απάτη;

Δημοσιογράφος: Όχι. δεν πρέπει το Ελληνικό δημόσιο, με τις αρχές που είναι σήμερα δομημένες, με τον τρόπο που είναι δομημένες, να δώσει μια απάντηση στον Ελληνικό λαό που υποφέρει σήμερα; Υποφέρεις, είσαι άνεργος, δεν έχεις να ζήσεις την οικογένειά σου, σου προσφέρει κάποιος 600 δις να ξεχρεώσεις, να τακτοποιήσεις τον Έλληνα, να μπορέσει να επιβιώσει ο άνθρωπος, και εσύ δεν απαντάς; Και έρχεσαι και λες ότι εγώ δεν θα σου δώσω το δικαίωμα ούτε καν να παίρνεις επιδότηση από το δημόσιο για να πληρώσεις έστω αυτούς τους λίγους υπαλλήλους που έχουν απομείνει, αφού γνωρίζεις ότι είμαι ανασφάλιστος; Και συνεχίζεις να αυξάνεις φόρους κλπ για να πάρεις από αυτόν που δεν έχει, όταν ο άλλος σου δίνει 600 δις;

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Δεν πρόκειται να βγουν επίσημα να πούνε γιατί ξέρουν ότι υπάρχει. Και εφόσον υπάρχει πως θα δικαιολογηθούν. Οπότε δεν ρωτάμε πιά γιατί. Επειδή ξέρουμε γιατί. Προχωράμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Έλληνες πολίτες.


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Δημοσιογράφος: Ο απλός Έλληνας πολίτης όμως δεν το γνωρίζει, τον πυροβολούν όλη μέρα τα μέσα ενημέρωσης με βλακείες, με παπαρολογίες, με αλητεία. Οι καλοπληρωμένοι εξαπατητές της κοινής γνώμης στήνονται κάθε βράδυ στην τηλεόραση και του πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και ο πολίτης δεν γνωρίζει.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Μα γιατί είναι μόνο οι πολιτικοί υπεύθυνοι και δεν είναι και οι δημοσιογράφοι; Είναι και οι δημοσιογράφοι υπεύθυνοι. Είναι στο ίδιο μέρος και στην ίδια πλευρά και εξυπηρετούνε τα ίδια συμφέροντα.

Δημοσιογράφος: Εγώ τους δημοσιογράφους τους ονομάζω καλοπληρωμένους εξαπατητές της κοινής γνώμης. Αυτή είναι η έκφραση. Δεν είναι δημοσιογράφοι αυτοί, είναι καλοπληρωμένοι εξαπατητές της κοινής γνώμης. Δεν είναι δημοσιογράφοι, είναι άλλο πράγμα η δημοσιογραφία. Δημοσιογραφία είναι να ελέγχεις την εξουσία.
mme.jpg 

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Έρχεται όμως η στιγμή που κάθε ένας δίνει λογαριασμός και παίρνει την ευθύνη για τις πράξεις του και ενεργεί ανάλογα όπως αισθάνεται. Υπάρχουνε όμως πολλοί δημοσιογράφοι, σε μικρούς σταθμούς δεν έχει σημασία, οι οποίοι ενημερώνουν τον κόσμο, όπως εσείς κύριε Τζιώρα. Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τον κόσμο. Είναι υποχρέωσή μας να ελευθερώσουμε την Ελλάδα. Και αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα το κάνει κανένας.  Είναι υποχρέωσή μας και καθήκον μας αυτή τη στιγμή να αφυπνίσουμε, να ενημερώσουμε και να ενώσουμε τους Έλληνες για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που είναι δικά μας. Και πρώτα από όλα την ελευθερία μας.


Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
Δημοσιογράφος: Βέβαια έχει περάσει και η ώρα και δεν προλαβαίνουμε να πούμε για την δυνατότητα που έχουνε οι Δήμοι να εισπράξουν χρήματα και οι Δήμοι δεν το κάνουν, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τα 600 δις.

Βασ. Θεοδωρόπουλος: Όχι δεν έχει σχέση με τα 600 δις. Είναι για τους Έλληνες πολίτες, που ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει ένα τμήμα από αυτά τα χρήματα.

Δημοσιογράφος: Τα 600 δις, θα το πούμε πάλι, αφορούν έναν λογαριασμό που έχει κατατεθεί από τον Αρτέμη Σώρρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας. Χρήματα για να ξεχρεώσουμε, να μην χρωστάμε, να μηδενιστούν οι φόροι, αφού δεν χρωστάς δεν χρειάζεται φίλε μου να εισπράττεις τόσα πολλά. Δεν μπορεί η Δ.Ε.Η. που είναι δημόσια να κοστίζει όσο ένας κατώτατος μισθός, ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. να κοστίζει όσο ένας κατώτατος μισθός. Δε χρωστάς. Έλα λοιπόν εδώ, μείωσε όλα τα τιμολόγια και κάνε την Ελλάδα την χώρα που πρέπει να κάνεις.

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Πρωταρχικά να ελευθερώσουμε την Ελλάδα, όλα τα άλλα θα γίνουνε. Οι ακροατές πρέπει να ξέρουν ότι αυτά που τους λέμε, αυτά που ακούγονται στον αέρα είναι οι μόνες αλήθειες. Αυτά που ακούνε στις τηλεοράσεις από τα μεγάλα κανάλια και τους πληρωμένους δημοσιογράφους όλα είναι εικονική πραγματικότητα.

Δημοσιογράφος: Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια, τώρα εδώ προσφέρεται μια λύση υπό έναν όρο, τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, σε όσους χρωστάμε θα πληρώσουμε. Και ήρθε η ώρα εμείς οι Έλληνες να ενωθούμε έτσι ώστε να βρούμε μια οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ένωση Ελλήνων! Και όσο πιο γρήγορα ενωθούμε τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από αυτό το διεφθαρμένο καθεστώς.

Εγώ θα έλεγα ότι είναι αποστολή μας, όσοι έχουμε καταλάβει και όσοι έχουμε αφυπνιστεί, να κάνουμε το ίδιο για τους συνέλληνές μας. Δηλαδή η αποστολή μας αυτή τη στιγμή είναι η αφύπνιση και η συνένωση των Ελλήνων, όλα τα άλλα είναι απλά. Όταν συνενωθούμε, όταν οι Έλληνες γίνουν ένα έχουνε τόση μεγάλη δύναμη που όλα είναι δικά τους, αρκεί να το καταλάβουμε αυτό. Πρέπει λοιπόν να αφυπνίσουμε και να ενώσουμε τους Έλληνες για να μπορέσουμε να έχουμε την ελευθερία της πατρίδας μας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ GIGA FM 16-12-13

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 

mnemosyne.jpgΟΜΑΔΑ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 




http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/basilhs-theodwropoylos-to-epahthes-hreos-h-eshath-prodosia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters