Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΤΕΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ Nymi: Ένα βραχιόλι που «ξεκλειδώνει» τα… πάντα!



Μπορεί ένα βραχιόλι να ξεκλειδώνει κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πόρτες αυτοκίνητα, αλλά και να χρησιμοποιείται ως χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Φαίνεται πως μπορεί. Πρόκειται για το Nymi, το νέο gadget της καναδικής εταιρείας Bionym. Πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «όνομα», καθώς η εταιρεία, αλλά και η έρευνα για το νέο αυτό βραχιόλι ανήκει στην Eλληνίδα Φωτεινή Αγραφιώτη, που μαζί με την ομάδα της κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα βραχιόλι που αναμένεται να αντικαταστήσει όλα τα PIN και password των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούνται καθημερινά, αλλά και όλα τα κλειδιά.
Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Αγραφιώτη όταν το Nymi φορεθεί από τον ιδιοκτήτη του τότε μπορεί να ξεκλειδώνει τις προσωπικές του συσκευές, όπως για παράδειγμα το smartphone, τα tablets και τους σταθερούς υπολογιστές. «Σύντομα το Nymi θα μπορεί να ξεκλειδώνει αυτόματα πόρτες με "έξυπνες" κλειδαριές, δηλαδή κλειδαριές που έχουν ενσωματωμένο bluetooth, αλλά και αυτοκίνητα. Επίσης, στο μέλλον το Nymi θα διαχειρίζεται τις αγορές μας, ακριβώς όπως ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι».
«Η Bionym σχεδίασε το Nymi με σκοπό να γίνει η κεντρική ταυτότητα του ανθρώπου», λέει η κ. Αγραφιώτη και προσθέτει: «Έχετε μετρήσει κατά τη διάρκεια μιας ημέρας πόσες φορές "αποδεικνύετε" στο περιβάλλον σας ποιος είστε; Κουβαλάμε στις τσέπες μας κλειδιά σπιτιού, δουλειάς, αυτοκινήτου, κάρτες ανάληψης χρημάτων και πιστωτικές και επιπλέον πρέπει να θυμόμαστε τουλάχιστον 5 διαφορετικά passwords και αριθμούς PIN. Όμως όλα αυτά τα αντικείμενα έχουν τον κοινό στόχο του να αποδεικνύουν στο περιβάλλον μας ότι είμαστε αυτοί που ισχυριζόμαστε ότι είμαστε. Στη Bionym αποφασίσαμε να επαναπροσδιορίσουμε την «ανθρώπινη ταυτότητα» με μια τεχνολογία που θα είναι άνετη στη χρήση της αλλά ταυτόχρονα πολύ ασφαλής και που θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το Nymi είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας».
Το Nymi χρησιμοποιεί την τεχνολογία HeartID για την ταυτοποίηση του χρήστη από το καρδιογράφημα. Ο χρήστης μπορεί να φοράει το Nymi το πρωί όταν ξυπνάει και ακουμπώντας το με το αντίθετο χέρι να επιτρέπει στο Nymi να καταγράφει το καρδιογράφημα του χρήστη και να το ενεργοποιεί. Στη συνέχεια το βραχιόλι μένει ενεργοποιημένο για όλη τη μέρα μέχρι να το βγάλει ο χρήστης από το χέρι του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το Nymi «θυμάται» την ταυτότητα του ανθρώπου που το φοράει και έτσι ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο για να ταυτοποιηθεί. Όλες οι προσωπικές συσκευές του χρήστη ξεκλειδώνουν αυτόματα απλά στην παρουσία του.
Η τεχνολογία HeartID προέκυψε από τις έρευνες της ομάδας της κ. Αγραφιώτη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Το Nymi είναι το πρώτο βραχιόλι που μπορεί να ταυτοποιήσει ένα χρήστη με τα βιομετρικά δεδομένα του, και μάλιστα με το καρδιογράφημα το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλαπεί.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters