Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η Ελλάδα τελευταία στην παιδική θνησιμότητα στη γέννα.. παγκοσμίως

news-sperm-check-fertility-test
«Η ασφαλέστερη χώρα για να γεννήσει μια γυναίκα είναι η Ελλάδα», έγραφε πριν έναν χρόνο η βρετανική εφημερίδα The Independent, εξηγώντας ότι στη χώρα μας καταγράφεται η μικρότερη αναλογία παιδικής θνησιμότητας στη γέννα, παγκοσμίως, με μόλις έναν θάνατο ανά 31,800 γεννήσεις.
Η Ελλάδα, όμως, φαίνεται ότι ενισχύει ακόμη περισσότερο το διεθνές της «status» γύρω από το πολύ ευαίσθητο θέμα της μητρότητας, καθώς πλέον θεωρείται και από τους ιδανικότερους προορισμούς για να συλλάβει μια γυναίκα, ακολουθώντας κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Περισσότερες από 1.000 γυναίκες υπολογίζεται ότι ταξιδεύουν μέχρι τη χώρα μας- σε ετήσια βάση- προκειμένου
να διαπιστώσουν στην πράξη αυτό που συζητιέται με αμείωτο ενδιαφέρον στα διάφορα διαδικτυακά forum γυναικών με προβλήματα γονιμότητας. Ότι, δηλαδή, στην Ελλάδα, καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας ανά προσπάθεια εξωσωματικής (άνω του 50% σε ορισμένα κέντρα), με πιο «φιλική» νομοθεσία όσον αφορά στους ηλικιακούς περιορισμούς, αλλά και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με χώρες όπως η Αυστραλία ή οι ΗΠΑ.

Μαθαίνουν από το διαδίκτυο για το «θαύμα» της IVF στην Ελλάδα

Η Κάντρια Χεν, μια 38χρονη από τη Νέα Υόρκη, είναι μία από τις χιλιάδες γυναίκες που είδε το όνειρο της, πριν τέσσερα χρόνια, να γίνεται πραγματικότητα, ερχόμενη στην Ελλάδα. Τέσσερα κέντρα εξωσωματικής στις ΗΠΑ της είχαν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να γίνει μητέρα, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες σ΄αυτά. Η «πληροφορία» που είχε συλλέξει από το διαδίκτυο, ότι, δηλαδή, στην Ελλάδα γίνονται «θαύματα», την οδήγησε τελικά στην Αθήνα. Μια ανέλπιστα επιτυχημένη εμβρυομεταφορά και το αγοράκι που, τελικά, ήρθε στον κόσμο εννέα μήνες μετά, έγινε κύριο θέμα συζήτησης στα διαδικτυακά forum όπου μετείχε η ίδια. Επακόλουθα, αρκετές ακόμη Αμερικανίδες ετοίμασαν βαλίτσες για Ελλάδα.
Η ίδια, μάλιστα, η Κάντρια Χεν, βρέθηκε και πάλι πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, μαζί με τον σύζυγό της και τον τετράχρονο γιο τους. Είχε φτάσει η ώρα για ακόμη μία επιτυχημένη εξωσωματική. «Ο γιός μας μας ζήτησε αδελφάκι. Ήρθαμε και πάλι στην Ελλάδα έχοντας απόλυτη πίστη ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι», λέει ο σύζυγός της. « Θα κάνουμε την εμβρυομεταφορά, θα κάνουμε αξέχαστες διακοπές στα ελληνικά νησιά και, είμαστε σίγουροι, ότι θα επιστρέψουμε και πάλι στη Νέα Υόρκη με την Κάντρια έγκυο».

Διακοπές και…μωρό, αξία ανεκτίμητη

«Δεκαοκτώ έως είκοσι χιλιάδες δολάρια κοστίζει μία προσπάθεια εξωσωματικής- μαζί με τα φάρμακα- στη Νέα Υόρκη. Με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και, παράλληλα, γνωρίζεις και μια πανέμορφη χώρα», λέει η ίδια η Κάντρια, και εξηγεί: «Έρχεσαι για διακοπές, άρα κουβαλάς πολύ λιγότερο από το άγχος της καθημερινότητάς σου. Το μόνο που χρειάζεται πια είναι και ένας καλός γιατρός, κι εσείς εδώ, στην Ελλάδα, έχετε τους καλύτερους».
Κάτι που επιβεβαιώνει-στην πράξη- και ο γιατρός της στην Αθήνα, ο γυναικολόγος Κώστας Πάντος, υπεύθυνος του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Genesis. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «τα ποσοστά επιτυχίας στο Genesis υπερβαίνουν το 50%, και αυτό οφείλεται κυρίως στην εμπειρία της επιστημονικής μας ομάδας και στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε, τα οποία είναι εξατομικευμένα, ανάλογα με την κάθε περίπτωσης γυναίκας. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και το μειωμένο άγχος που έχει η γυναίκα, καθώς συνδυάζει την εμβρυομεταφορά με διακοπές στην Ελλάδα».

Έγκυος στην Ελλάδα μετά από 14 αποτυχημένες προσπάθειες στην Αυστραλία

Ανάλογη και η περίπτωση της 45χρονης Ελληνοαυστραλέζας Νικολέτας Μπέκας, που βρέθηκε μαζί με τον σύντροφό της Νίκο, στην Ελλάδα και στο Genesis, έπειτα από 14 αποτυχημένες προσπάθειες IVF στη Μελβούρνη. Τις επόμενες σαράντα μέρες θα επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά. Η χαρά τους, όμως, για τις διακοπές, έρχεται δεύτερη… Διότι η Νικολέτα, η οποία υποβλήθηκε σε IVF από τον κ. Πάντο, κατάφερε, επιτέλους, να μείνει έγκυος. «Δεν είχα έρθει ποτέ στην Ελλάδα», λέει με σπαστά ελληνικά. «Είμαι διπλά ευτυχισμένη γιατί κατάφερα να κάνω δύο όνειρά μου πραγματικότητα. Να επισκεφθώ την πατρίδα μου και να μείνω έγκυος. Στην Αυστραλία δεν είχα πλέον καμία πιθανότητα να αποκτήσω παιδί με εξωσωματική, διότι είχα περάσει το όριο ηλικίας που επιτρέπεται η IVF. Τα κατάφερα στην Ελλάδα, όπως και αρκετές άλλες γυναίκες από την Αυστραλία που, απ΄ ό,τι γνωρίζω, έχουν έρθει γι’ αυτόν τον σκοπό στην Αθήνα».

Άνοιγμα σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ανατολική Ευρώπη, Κίνα

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Πάντο, τα τελευταία χρόνια, μόνο από την Αυστραλία έχουν έρθει τουλάχιστον 300 γυναίκες προκειμένου να υποβληθούν σε IVF στο Genesis και αρκετές από αυτές επιστρέφουν για να αποκτήσουν και δεύτερο παιδάκι. «Οι ηλικιακοί, αλλά και άλλοι περιορισμοί- όπως οι θρησκευτικοί- που ισχύουν σε αρκετές χώρες, σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό κόστος της εμβρυομεταφοράς στις χώρες αυτές, καθιστούν την Ελλάδα ιδανικό προορισμό, παγκοσμίως, για τέλεση IVF.
Πρόσφατα, μάλιστα, το Genesis έκανε ένα πολύ φιλόδοξο άνοιγμα και σε λιγότερο παραδοσιακές «αγορές», όπως της Ανατολικής Ευρώπης. Ήδη, καθημερινά, έχουμε δεκάδες επιβεβαιώσεις για έλευση στο κέντρο μας, γυναικών από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία, ενώ η Κίνα είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία διεθνώς, όπως το CNN, φιλοξενούν ρεπορτάζ για το Genesis, ενώ χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό αναπαραγωγικού τουρισμού…».
http://ygeiaonline.gr
Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters