Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Όλες οι καταθέσεις καίνε τον Παπακωνσταντίνου

Τους «εγκληματικούς» πολιτικούς χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έσπρωξαν τη χώρα και τους πολίτες σε μια καταστροφική περιδίνηση, αναδεικνύει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. 

Οι συνταρακτικές μαρτυρίες ορισμένων εκ των βασικών πρωταγωνιστών της οικονομικής ζωής της Ελλάδας, όπως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Πέτρος Χριστοδούλου, χρεώνουν ευθέως στον κ. Παπακωνσταντίνου μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι η χώρα οδηγήθηκε, άνευ όρων, στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αν και -όπως ξεκαθαρίζουν- υπήρχαν περιθώρια αποφυγής του! Με τον τρόπο αυτό, όπως παραδέχεται πλέον το σύνολο των μελών της επιτροπής, «νομικά έχουμε ορισμό πολιτικών ευθυνών», ο οποίος βασίζεται σε δύο βασικά, κρίσιμα και ιδιαιτέρως ευαίσθητα για τη χώρα επίπεδα:

Ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας -και άρα κατεξοχήν αρμόδιος- αντί να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους, να καθησυχάσει τις αγορές και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο με μέτρα που θα περιόριζαν τη δυναμική του ελλείμματος, αδράνησε σε επίπεδο μέτρων και σκόρπισε τον πανικό με αψυχολόγητες δηλώσεις περί «Τιτανικού».
Επέβαλε τον κ. Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τον προστάτεψε ακόμα και όταν ενημερώθηκε από άλλα μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι ο προϊστάμενός τους καθοδηγείται για να εμφανίσει φουσκωμένο έλλειμμα.

Πάντως, το ότι η εξεταστική επιτροπή γίνεται αφορμή για να τσαλακωθεί το αγέρωχο προφίλ που επιχειρεί να διατηρήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται να τον έχει φέρει σε απόγνωση. Σε αυτό συνηγορούν και οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό να πυκνώνει τις «υπόγειες» επικοινωνίες του με μέλη της επιτροπής, προκειμένου να τους πείσει ότι ενήργησε σωστά και πως το τελικό πόρισμα πρέπει να εξυμνεί τους πολιτικούς χειρισμούς του και όχι να τους καταδικάζει!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη τακτική δεν διστάζει να αφήσει υπονοούμενα για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου σημειώνοντας ότι τον χρησιμοποιεί ως «αποδιοπομπαίο τράγο για να γλιτώσει ο ίδιος».
 
 
protothema 
 
 http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_488.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters