Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

BINTEO. Βρετανία: Κύμα βίας και εκτός Λονδίνου – Τρεις νεκροί στο Μπέρμιγχαμ

BINTEO. Βρετανία: Κύμα βίας και εκτός Λονδίνου – Τρεις νεκροί στο Μπέρμιγχαμ

Αναρτήθηκε από mySatelite 

Για τέταρτη ημέρα συνεχίστηκαν τα επεισόδια στη Βρετανία, με τις αναταραχές να εξαπλώνονται το βράδυ της Τρίτης (09/08) και εκτός Λονδίνου, στο Μάντσεστερ, το Νότιγχαμ και το Μπέρμιχαμ. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα στο Λονδίνο, ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης (09/08) τρεις ακόμη έχασαν τη ζωή τους, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Μπέρμιγχαμ. (vids)

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η βρετανική Αστυνομία συνδέει το θάνατο των τριών νεαρών ανδρών στο Μπέρμιγχαμ με δολοφονία.

Οι τρεις νεαροί, δύο αδέλφια και ένας φίλος, επιχείρησαν να προστατεύσουν την επιχείρησή τους, ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, από τους διαδηλωτές, όταν ένα αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε  πάνω τους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αυτοκίνητο εσκεμμένα άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να τους χτυπήσει και να χάσουν τη ζωή τους, οι δύο ακαριαία και ο τρίτος, λίγες ώρες αργότερα, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Κύμα βίας “πλημμυρίζει” πόλεις εκτός Λονδίνου

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μάντεστερ, στα βορειοδυτικά,  επλήγη περισσότερο, καθώς εκατοντάδες  νέοι με κουκούλες ήρθαν αντιμέτωποι με ειδικές μονάδες της αστυνομίας, σπάζοντας βιτρίνες, λεηλατώντας, βάζοντας φωτιά σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Ένα κατάστημα νεωτερισμών πυρπολήθηκε.

Συνελήφθησαν περίπου 50 άτομα.

Στο Σάλφορντ, στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, νεαροί έριξαν τούβλα εναντίον αστυνομικών και πυρπόλησαν κτίρια.

Ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας Σούαν δήλωσε, πως οι επιθέσεις έγιναν από “ομάδες εγκληματιών με πρόθεση να υπάρξει εκτεταμένη αναταραχή”. “Αυτοί οι άνθρωποι δεν διαμαρτύρονται για κάτι, δεν υπάρχει κάποιο αίσθημα αδικίας ή κάποια σπίθα που να οδήγησε σ’ αυτό. Πρόκειται καθαρά για πράξεις εγκληματικής συμπεριφοράς που είναι οι χειρότερες που έχω δει σ’ αυτή την κλίμακα”.

Σαράντα χιλιόμετρα μακρύτερα, στο Λίβερπουλ, 200 νεαροί έριξαν πέτρες και αντικείμενα μπροστά τους εναντίον των αστυνομικών και προκάλεσαν ζημιές. Συνελήφθησαν 35 άτομα.

Μικρότερα επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο Ρίντινγκ, την Οξφόρδη και το Μίλτον Κέινς, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά και βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Ήρεμη βραδιά στο Λονδίνο

Η πρωτεύουσα παρέμεινε σε γενικές γραμμές ήρεμη, μετά την ανάπτυξη 16.000 αστυνομικών, ωστόσο, στο Κάνινγκ Τάουν, μια πολύ υποβαθμισμένη συνοικία του ανατολικού Λονδίνου, οι αστυνομικοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με ομάδες νεαρών, χωρίς πάντως να σημειωθούν συγκρούσεις.

Από το Σάββατο (06/08) έχουν συλληφθεί 685 άτομα και 111 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στο Λονδίνο, στις χειρότερες ταραχές εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια.

Ένας 26χρονος, ο οποίος τραυματίσθηκε από σφαίρα τη Δευτέρα (08/08) στη διάρκεια των βιαιοτήτων στο Λονδίνο, υπέκυψε στα τραύματά του.


Night of relative calm in London by reuters

 Για δεύτερη διαδοχική νύκτα, άλλα επεισόδια ξέσπασαν στη δεύτερη πόλη της χώρας, το Μπερμιγχαμ (κέντρο) και τα προάστιά του, στο Δυτικό Μπρόμγουιτς, 200 άτομα, καλυμένα πίσω από οδοφράγματα, έριξαν βλήματα εναντίον των δυνάμεων της τάξης και έκαψαν οχήματα και καταστήματα. Καταστήματα λεηλατήθηκαν επίσης στο Γουλβερχάμπτον. Συνελήφθησαν 109 άτομα.

Στο Νότιγχαμ (κέντρο), ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε με βόμβες μολότοφ. “Τουλάχιστον οκτώ άτομα συνελήφθησαν” για το επεισόδιο αυτό ενώ περισσότερα από 90 συνελήφθησαν συνολικά στην πόλη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εικόνες απανθρακωμένων πολυκατοικιών και λεηλατημένων καταστημάτων μεταδίδονταν και πάλι από τα βρετανικά τηλεοπτικά κανάλια τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, μια διαφήμιση διόλου επιθυμητή για την πρωτεύουσα που θα φιλοξενήσει σ’ ένα χρόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να αποθαρρύνει τους ταραχοποιούς, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους τραβηγμένες από κάμερες επιτήρησης και παρακολουθεί τα δίκτυα μέσω των οποίων επικοινωνούν.



Sony warehouse fire may affect UK deliveries by reuters


 http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/08/binteo_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters