Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιβεβαιώνονται από τα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής πρεσβείας οι συνέπειες που έχει για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα η ενσωμάτωση της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
Τις συνέπειες που έχει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας η ενσωμάτωση στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς, με κυρίαρχους αυτούς που αφορά τη λειτουργία του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, επιβεβαιώνουν τα τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τις πρεσβείες σε Αθήνα και Αγκυρα, σχετικά με το χειρισμό των υπερπτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.
Από τα τηλεγραφήματα που εστάλησαν το καλοκαίρι του 2009 και έρχονται στη δημοσιότητα μέσω του ιστότοπου WikiLeaks (δημοσιεύονται στην «Καθημερινή»), προκύπτει η προσπάθεια να αποχαρακτηριστεί το Αιγαίο από ελληνική θάλασσα και μέσω της νομιμοποίησης των προκλήσεων της Τουρκίας να μετατραπεί τελικά σε ΝΑΤΟική λίμνη.


Ειδικότερα, στις 12 Ιούνη 2009, αποστέλλεται από την Ουάσιγκτον τηλεγράφημα σε Αθήνα και Αγκυρα, με συντάκτη τον αρμόδιο βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Μάθιου Μπράιζα, με το οποίο ζητείται από τις εκεί αμερικανικές πρεσβείες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, «οι ΗΠΑ είναι πολύ ανήσυχες από την αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας και των αντιπαραθέσεων στο Αιγαίο, τόσο από τις τουρκικές υπερπτήσεις αλλά και από τις ελληνικές παρενοχλήσεις, τους τελευταίους έξι - επτά μήνες (...) Αυτές οι αντιπαραθέσεις διαμορφώνουν μη αποδεκτό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος».
Σε ό,τι αφορά τις «συστάσεις» προς την Αθήνα, στο τηλεγράφημα προτείνεται να έχουν την εξής διατύπωση:
«Κατόπιν αιτήματός σας, έχουμε επανειλημμένως επικοινωνήσει με ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους, πολιτικούς και στρατιωτικούς, για τις υπερπτήσεις σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Θα το κάνουμε εκ νέου, ως μέρος του παρόντος διαβήματος.
Παράλληλα, προκειμένου να παραχθεί κοινώς αποδεκτό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να γίνουν κατανοητές οι ανησυχίες της Τουρκίας σε ελληνικές δραστηριότητες, οι οποίες προκαλούν τις τουρκικές θέσεις στο Αιγαίο, όπως οι "επιθετικές" παρεμβολές για το FIR Αθηνών ή η μονομερής στρατιωτική χρήση περιοχών που οι Τούρκοι πιστεύουν ότι βάσει συνθηκών θα πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένες.

Δεν μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στο να περιορίσουμε την Τουρκία, εάν η Ελλάδα συμπεριφέρεται επιθετικά, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής για στρατιωτικές ασκήσεις νησιών που η στρατιωτική τους αξιοποίηση αμφισβητείται».
Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ευθαρσώς τις «ανησυχίες» της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών, καθιστώντας άνευ περιεχομένου την επισήμανση προς τη γείτονα ότι «ειδικά όσον αφορά το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, οι ΗΠΑ, ως μέρος της συνθήκης των Παρισίων του 1947, αποδέχονται ότι τα νησιά αυτά είναι αδιαμφισβήτητο μέρος της ελληνικής επικράτειας», όπως περιγράφεται στο κομμάτι εκείνο του τηλεγραφήματος που αφορά το διάβημα προς την Τουρκία.
Στο ίδιο πνεύμα, σημειώνεται: «Ενώ σε πολλά από τα θέματα του Αιγαίου η Τουρκία υιοθετεί θέσεις με τις οποίες είτε συμφωνούμε είτε μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε, δεν συμμεριζόμαστε τις θέσεις σας όσον αφορά αυτά τα νησιά. Εάν συμβεί κάποια τραγωδία ή εάν το θέμα λάβει μεγαλύτερη δημοσιότητα, θα είναι δύσκολο να αποφύγουμε να δηλώσουμε δημοσίως τη θέση των ΗΠΑ. Παράλληλα, διατυπώνουμε και στην ελληνική πλευρά τον προβληματισμό μας για συμπεριφορές και πρωτοβουλίες που αμφισβητούν το de facto καθεστώς και τις οποίες κατανοούμε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει ως χρήζουσες απάντησης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/03/blog-post_138.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters