Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σε διαφορετική γραμμή ο Παπούλιας από το Γιώργο – Δυσφορία στο Μαξίμου από τις δηλώσεις Παπούλια

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη γραμμή με τη κυβέρ­νηση κινείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ζήτη­μα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αμφισβητώντας επί της ουσίας τις καλές προθέσεις της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή που ο Γ. Πα­πανδρέου μιλά για κλίμα προσέγγισης και συνεννόησης με τον ομόλογο του Τ. Ερντογάν, ο κ. Παπούλιας δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του ως προς το αν οι προ­θέσεις των γειτόνων θα με­τεξελιχθούν σε πράξεις.

Υποδεχόμενος τον αρμένιο ομόλογο του Ζ. Σαρκισιάν και αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, ο Κ. Παπουλιας σημείωσε με­ταξύ άλλων ότι «εμείς απλώνουμε το χέρι σε όλους, θέλου­με να είμαστε φίλοι με όλους, αλλά περιμένουμε και από αυτούς που τους απλώνουμε το χέρι, ειλικρίνεια και θέλη­ση για συνεργασία».
Λίγο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για τους «δεσμούς αίματος» που συνδέουν ‘Ελληνες και Αρμένιους διότι «υπέφε­ραν πολλά σε περιόδους βαρβαρότητας», αναφερόμενος στους διωγμούς που υπέστησαν από την Τουρκία. «Τον εικοστό αιώνα τα έθνη μας εβίωσαν επώδυνες δοκιμασίες» πρόσθεσε. «Δεν ξεχνάμε την αρμένικη γενοκτονία του 1915, δεν ξεχνάμε τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού». Αναφερόμενος στη σημερινή ηγεσία της Τουρκίας τόνισε ότι «είναι απαράδε­κτο για μια χώρα που επι­διώκει να γίνει μέλ0ς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείνει τα σύνορα και να δημιουργεί συνθήκες απο­κλεισμού και δυσφορίας. Οι προθέσεις πρέπει να με­τουσιωθούν σε απτή πρά­ξη» σημείωσε.
Οι αναφορές αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας ενόχλησαν, σύμφωνα με πληροφορία, το Μαξί­μου, ενώ εμφανής ήταν η δυσφορία του παριστάμε­νου υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα. Ως αιχμή για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου θα μπορούσαν να εκληφθούν όσα είπε ο Κ. Παπούλιας ως προς την πολιτική που εφαρμόζει η Κύπρος. «Η Κυπριακή Δημοκρατία», επισήμανε, «είναι παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και όλα δεί­χνουν ότι θα αναδειχθεί σε σημαντικό παίκτη στα ενερ­γειακά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής». Και πρόσθεσε: «Ανακηρύσσοντας τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και συνάπτοντας συμφωνίες οριοθέτησης με τις γειτονικές της χώρες, η Κύπρος εξασκεί τα δικαιώματα της και ισχυροποιεί τη γεωπολιτική της θέση». Πολιτικοί παρα­τηρητές σχολίαζαν ότι αυτή ακριβώς η τελευταία αποστροφή του Προέδρου έχει ως αποδέκτη τον κ. Παπανδρέου που δεν ακολουθεί το παράδειγμα της Κύπρου.


Εφημερίδα: ΠΑΡΟΝ – ΣΕΛ.12 (23.01.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters