Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την προπαγάνδα

Στην Ελληνική κοινωνία, οι θεσμοί της Οικογένειας, της Πατρίδας και του Έθνους υπάρχουν αιώνες τώρα και είναι βαθιά ριζωμένοι, αποτελούμε ως Έλληνες μια κοινωνία που διέπεται από αξίες και ιδανικά .
Ενδεικτικά θα δούμε στην ιδανική Πολιτεία που μας περιγράφει ο Πλάτωνας να κυριαρχούν οι αρετές της Σοφίας, της Ανδρείας, της Σωφροσύνης και της Δικαιοσύνης, με την ίδια την πολιτεία να εξασφαλίζει στους πολίτες της τον άριστον βίον .
Από την αρχαιότητα, οι αρχές αυτές ήταν ουσιαστικά και γνώμονας στη λειτουργεία της Ελληνικής κοινωνίας, όπως και πρότυπο συμπεριφοράς των Ελλήνων.

Η ελευθερία να χαιρόμαστε τους θεσμούς αυτούς, να υπάρχει ακόμα η έννοια του Ελληνικού Έθνους έχει πληρωθεί ακριβά, με το μεγαλύτερο των αντιτίμων, την αυτοθυσία, τους αγώνες και το ίδιο μας το αίμα .
Ο πιο άμεσος και ακριβής τρόπος, για να υπερισχύσεις σε μια κοινωνία και να μπορέσεις να χειραγωγήσεις το λαό της, είναι να επιτεθείς συναισθηματικά στους ίδιους της τους θεσμούς, να διαβάλεις τις αξίες της ώστε να μπορέσεις να επιβληθείς σε αυτήν. Να την αλλοιώσεις ώστε να την άγεις και να τη φέρεις κατά το δοκούν…

Η τεχνική αυτή της συναισθηματικής επιθέσεως έχει ονομασία, ονομάζεται προπαγάνδα. Προπαγάνδα ουσιαστικά, είναι η άμεση παρουσίαση ενός μηνύματος με ένα τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς και να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων .
Ποτέ και καμία επιτυχημένη προπαγάνδα δεν έγινε βασισμένη σε λογικά επιχειρήματα, κάθε προπαγανδιστής που σέβεται τον εαυτό του αλλοιώνει συναισθηματικά και χειρίζεται καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο.
Όπλο του προπαγανδιστή αποτελούν οι συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις και χαρακτηρισμοί, λέξεις που συνήθως πηγάζουν από γεγονότα που ιστορικά έχουν πληγώσει την κοινωνία στόχο.
Όταν προπαγανδίζεις με τέτοιο τρόπο μια κοινωνία της δημιουργείς σύνδρομα, σύνδρομα που η κοινωνία δεν μπορεί να υπερκεράσει και να φτάσει σε μια αντιμετωπίσιμη κατάσταση. (Με σκοπό να διατηρήσω την αγωνία σε κάθε αναγνώστη , θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στα σύνδρομα αυτά με νέο άρθρο )

Η αλήθεια και η λογική σε τέτοιες καταστάσεις είναι περιττά μέσα και φυσικά η μαζική καθοδήγηση προς μια κατεύθυνση παίρνει περισσότερο χρόνο με τον τρόπο αυτό, εξού και η θυσία τους στο βωμό της προπαγάνδας .

Χαρακτηριστικά δε, αρκετοί πολιτικοί , στοχαστές, συγγραφείς και ποιητές έχουν αναφερθεί σχετικά :

Paul Virilio, 1932-2018, Γάλλος στοχαστής: Πλέον οι κοινωνίες μας δεν είναι τόσο κοινότητες πεποιθήσεων όσο κοινότητες συγκινήσεων.

Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953: Η Ιστορία θα είναι ευγενική μαζί μου. Σκοπεύω να τη γράψω.

Καρλ Κράους 1874-1936, Αυστριακός συγγραφέας: Το μυστικό του δημαγωγού είναι να φαίνεται τόσο ηλίθιος, ώστε οι ακροατές του να νομίζουν ότι είναι τόσο έξυπνοι όσο εκείνος.

Philip Dick, 1928-1982, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. Φαντασίας: Το βασικό εργαλείο για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι η διαστρέβλωση των λέξεων. Αν μπορείς να ελέγξεις την έννοια των λέξεων, μπορείς να ελέγξεις τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις λέξεις.

Eleanor Roosevelt, 1884-1962, Αμερικανίδα, σύζυγος του Φ.Ρούζβελτ: Για να χειριστείς τον εαυτό σου, χρησιμοποίησε το κεφάλι σου. Για να χειριστείς τους άλλους, χρησιμοποίησε την καρδιά σου.

Το βλέπουμε να συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα, ξενιστές εισβάλουν στο συναίσθημα μας και δεν είναι φυσικά υπόθεση της μιας ημέρας, απαιτεί χρόνιο σχεδιασμό και επίσης διάρκειας ετών εφαρμογή στην κοινωνία .
Δυστυχώς δεν είμαστε στην αρχή του πλάνου αλλοίωσης, ούτε καν στη μέση, αλλά βρισκόμαστε στα τελικά του σχέδια. Πράγμα που σημαίνει ότι η κοινωνία μας έχει μεταβληθεί αρκετά από αυτό που συνήθιζε να είναι.

Η Ελλάδα των Εθνικών αγώνων, οι Πατριωτικές αξίες και οι Οικογενειακοί θεσμοί απομακρύνονται βιαίως από τους σημερινούς Έλληνες .
Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις απαξιώνονται, τα καθιστούν ξένο σώμα μέσα στην ίδια την κοινωνία που τα γέννησε .

Η Ανδρεία, η Σοφία και η σωφροσύνη παραμερίστηκαν προς τιμήν της ανανδρείας και του παραλογισμού, το Εθνικό και Πατριωτικό φρόνημα πέφτει σε μαρασμό.
Οι θεσμοί και οι αρχές αυτές που χαρακτηρίζουν μοναδικά την Ελληνική κοινωνία, μπορούν να χωρέσουν σε μια μόνο λέξη, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Αυτό ακριβώς είναι που αφαιρούν από τον Έλληνα σήμερα τον Ελληνισμό του και το καταφέρνουν με σύγχρονους Δούρειους Ίππους, με σύνδρομα μέσω καλοδουλεμένης προπαγάνδας με συναισθηματική επίθεση.

Τέτοια είναι η κοινωνία μας, ευάλωτη, έχουμε περάσει δια πυρός και σίδηρου, πάντα μαχόμενοι για την ελευθερία μας, με φυσικό επόμενο την έντονα συναισθηματική μας σύνδεση με ορισμένες χρονικές περιόδους και χαρακτηρισμούς.
Αυτή η μεγαλύτερη αδυναμία μας, μια αδυναμία που τα πτωματοφάγα αρπακτικά δεν θα άφηναν ανεκμετάλλευτη.


Γιάννης Μπινιάρης


ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΣΤΕΚΙ


https://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters