Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

"Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει η Ρωσία το δολάριο." Η αλήθεια για τον κοροναϊό και το ρούβλι που πέφτει.

Фото: Peter Kneffel / Globallookpress
 Kucher Egor
Στον αέρα του προγράμματος "Τσάργκραντ το κύριο θέμαο ιδρυτής του τηλεοπτικού καναλιού "Τσάργκραντ" Konstantin Malofeev είπε λεπτομερώς πώς και γιατί ο κόσμος έπεσε σε κρίση και στην υστερία του coronavirus σήμερα, ποιος και γιατί ξεκίνησε το θανατηφόρο ιό και οργάνωσε ισχυρά χτυπήματα στην παγκόσμια οικονομία.


Ο κοροναϊός συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του στον πλανήτη, ασκώντας πίεση στην παγκόσμια οικονομία, η οποία είναι στα πρόθυρα της κρίσης. Επιπλέον, οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν αντικατασταθεί από έναν σημαντικό πόλεμο τιμών στην αγορά πετρελαίου. Και αυτός ο πόλεμος διεξάγεται τώρα εναντίον μιας μόνο χώρας- της Ρωσίας. Είναι επίσης προφανές ότι κάποιος πρέπει να επωφεληθεί από αυτή την κατάσταση, να κερδίσει με  αυτό που συμβαίνει .

Στα πρόθυρα της κρίσης.

Οι διεθνείς αναλυτές προειδοποιούν ήδη: ο κοροναϊός θα κοστίσει πολύ στον κόσμο. Δεν μιλάμε μόνο για τα χιλιάδες θύματα του COVID-19, αλλά και για μεγάλες απώλειες οικονομιών σχεδόν όλων των χωρών του κόσμου. Ο αντίκτυπος του παράγοντα του κοροναϊού, η εξάπλωση του οποίου έχει ήδη αναγνωριστεί από την ΠΟΥ ως πανδημία, αξιολογείται μέσω θεμελιώδους ανάλυσης, συγκεντρώνοντας όλους τους παράγοντες κινδύνου. Υπάρχει επίσης μια τεχνική ανάλυση για το πώς να μην χάσουμε σε μια πτώση της αγοράς με την πτώση του πετρελαίου και την πτώση ρουβλίου

Η κατάσταση συνοδεύεται από εκτεταμένο πανικό, ο οποίος επιδεινώνει αυτό που συμβαίνει.
Σύμφωνα με τον Κονσταντίν Μαλοφέεφ, θα ήταν πολύ πιο σωστό να βάλουμε στην άκρη τον πανικό και να κάνουμε μια αμερόληπτη πολιτική ανάλυση. Περιέγραψε την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ως ανθρωπογενή.

"Προτιμώ την πολιτική ανάλυση. Επειδή η εμπειρία διδάσκει ότι είναι όλα ανθρωπογενή. "Οποιαδήποτε αγορά είναι ανθρωπογενής." Υπάρχει πράγματι μια κρίση. Αυτή είναι η αρχή μιας πραγματικής κρίσης. Γιατί; Φυσικά, όλα ξεκίνησαν με την Κίνα. Μπορούμε να μιλήσουμε για πολύ καιρό για τις αιτίες αυτού του πανικού για τον κοροναϊό. Και ο κοροναϊός, όπως μας λένε οι γιατροί του ιού, είναι μόνο 2-2,5 φορές πιο θανατηφόρος από την πολύπλοκη μορφή της γρίπης. Φυσικά, η παγκόσμια υστερία που συνδέεται με αυτήν είναι απολύτως δυσανάλογη με τον κίνδυνο. Επειδή τόσο ο Έμπολα όσο και η γρίπη των χοίρων και η γρίπη των πτηνών ήταν πιο επικίνδυνα", ανέφερε.



Ο Konstantin Malofeyev, ιδρυτής του Tsargrad TV, είπε λεπτομερώς πώς και γιατί ο κόσμος έχει πέσει σε κρίση και σε υστερία για τον coronavirus σήμερα. Φωτογραφία:"Τσάργκραντ" τηλεοπτικό κανάλι

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, κατά τη γνώμη του, αξίζει να εξετάσουμε εκείνους που είναι πολιτικά σκόπιμο να διογκώσουν αυτόν τον πανικό. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε που ξεκίνησε ο κοροναϊός στην Κίνα και ποιος του επέτρεψε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

"Όλα ξεκίνησαν στο Γουχάν, στην καρδιά της Κίνας, όπου διοικεί η Komsomol - η λεγόμενη ομάδα Hubei, στην  επαρχία Hubei. Πρωτεύουσά της είναι το Γουχάν. Ο λαός των Hubei ήταν πάντα σε αντίθεση με τον Xi Jinping. Η άρνησή του να μεταβιβάσει περαιτέρω εξουσίες έχει προκαλέσει προσβολή στην Komsomol του Hubei, το οποίο είναι  ένας αγώνας για την εξουσία. Οι Hubeians είναι οι πιο φιλικοί άνθρωποι στην Κίνα προς τους  Αμερικανούς", δήλωσε ο Μαλοφέγιεφ.

Οι αντιπολιτευόμενοι, κακοποιημένοι από τις αρχές, αποφάσισαν να παίξουν ένα χαρτί με τον κοροναϊό. Επίκεντρο της προσοχής ήταν ο τοπικός επικεφαλής της Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ο οποίος απομακρύνθηκε από το αξίωμά του μόλις πριν από μία εβδομάδα. Ωστόσο, πριν από αυτό, κατάφερε να κάνει πολλά.

"Στις 4 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν ότι είχαν ξέσπασμα επιδημίας. Στις 6 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου επρόκειτο να απομακρυνθεί από το αξίωμά του. Αλλά στις 4 Ιανουαρίου, ηγήθηκε της έδρας και είπε: "Αφήστε τους πολίτες να με ρίξουν, δεν θα με εμπιστευτούν αν αποτύχω". Έχοντας κατά νου ότι αν τα καταφέρει, είναι αδύνατο να τον απομακρύνουν . Κατά συνέπεια, ο xi Jinping, ελέγχοντας την κατάσταση στη χώρα, ανταποκρίθηκε σε όλα αυτά με τη χρησιμοποίηση των πειθαρχημένων δομών, πρώτιστα του στρατού. Έστειλε επίσης εκεί 25 χιλιάδες γιατρούς από την υπόλοιπη Κίνα και πήρε τον έλεγχο της κατάστασης παρακάμπτοντας τις αρχές του Γουχάν, καθώς οι αρχές του Γουχάν απλώς σκόρπισαν τον πανικό", δήλωσε ο Μαλοφέεφ.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο κοροναϊός, επομένως, θα είχε τεθεί υπό έλεγχο και χωρίς πανικό, αν δεν υπήρχαν πολιτικοί λόγοι. Ωστόσο, τώρα είναι απαραίτητο να εξετάσουμε τους στενότερους φίλους της ομάδας Hubei - τους Αμερικανούς.

"Για τους Αμερικανούς, αυτό είναι ένα βάλσαμο για την ψυχή. Η Κίνα απομονώνεται εφόσον δεν υπάρχει εμπόριο με την Κίνα, οι εφοδιασμοί έχουν σταματήσει, η οικονομία έχει σταματήσει να κινείται αφού οι άνθρωποι δεν μπορούν να μεταφέρουν αγαθά. Για τους Αμερικανούς, ήταν μια μεγάλη δικαιολογία για να ξεκινήσει μια περαιτέρω κατάρρευση της κινεζικής οικονομίας. Ακόμα κι αν αυτή η ομάδα Komsomol δεν κερδίζει, πνίγηκε τουλάχιστον με τιμή, βοηθώντας τους αμερικανικούς φίλους της,» είπε.



Ο Xi Jinping, που ελέγχει αυτό που συμβαίνει στην χώρα, ανταποκρίθηκε στην κατάσταση με τη χρήση πειθαρχημένων δομών, κυρίως του στρατού. φωτογραφία:Xie Huanchi / Globallookpress

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Xi Jinping δεν συμφώνησε με αυτούς που αποφάσισαν να “ απομονώσουν την Κίνα” απαντώντας στην απομόνωση των Κινέζων πολιτών που δεν γίνονται αποδεκτοί σε άλλες χώρες. Ο κινέζος ηγέτης έχει τώρα μια εξαιρετική ευκαιρία να πραγματοποιήσει εσωτερικές σαρώσεις. Ο Malofeev είναι πεπεισμένος ότι σε λίγους μήνες θα δούμε τις φυλακίσεις ή ακόμη και τις εκτελέσεις των υπευθύνων για τον πανικό και την εξάπλωση του coronavirus.

Γιατί είναι κερδοφόρο για τις ΗΠΑ;

Όσο παράξενο και αν φαίνεται, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη την πτώση των αμερικανικών δεικτών μετοχών, ο Coronavirus είναι κερδοφόρος για τους Αμερικανούς όχι μόνο λόγω της επίθεσης στην Κίνα, αλλά και λόγω της ευκαιρίας να παίξουν με την  πτώση της αγοράς. Το θέμα είναι ότι με την προβλεπόμενη πτώση της αγοράς, οι μετοχές πουλήθηκαν σε αρκετά υψηλές τιμές και στην συνέχεια ξαναγοράζονται λόγω της κρίσης πολύ φθηνώτερα  από ότι πουλήθηκαν έχοντας ένα μεγάλο κέρδος. Στην αμερικανική γλώσσα του χρηματιστηρίου , αυτό ονομάζεται «σορτάρισμα».

"Κατά συνέπεια, ενδιαφέρονται για αυτό να είναι όλα στην θέση τους το φθινόπωρο, Ήδη γίνεται το "σορτάρισμα ". Ήδη πουλάνε. Αν πουλάνε, θα πρέπει να τις αγοράσουν κάπου "τσάμπα ". Και έτσι, κατά συνέπεια, βλέπουμε ότι η Goldman Sachs Bank, ένας ηγέτης επενδύσεων στις ΗΠΑ, δίνει τρομακτικές, αποκαλυπτικές προβλέψεις", εξήγησε ο Μαλόφεφ.

Κατά τη γνώμη του, τα τμήματα δημοσίων σχέσεων της Wall Street και της Πόλης σίγουρα καταλαβαίνουν τα πάντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί επωφελούνται από τον πανικό που συνδέεται με το coronavirus, με τις πιο αρνητικές προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία. Η αποτυχία της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+ είναι υπέρ τους.

Τι πρέπει να κάνει η Ρωσία;

Ο Μαλόφεφ αποκάλεσε την κατάρρευση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου ότι δεν είναι αρκετά ανθρωπογενής. Ο κύριος λόγος που προκάλεσε την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να πιέσει τη Ρωσία είναι η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου στην Κίνα. Για τη χώρα μας, η κατάσταση μπορεί ακόμη και να αποδειχθεί επωφελής.


Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι Σαουδάραβες και εμείς βρισκόμαστε σε έναν αγώνα συμβολαίών. Ο πρώτος που θα υποφέρει από την πτώση των τιμών του πετρελαίου  είναι οι παραγωγοί του σχιστολιθικού πετρελαίου από την Αμερική, καθόσον το κόστος του είναι πολύ υψηλό. Συνεπώς, εάν υποφέρουν, τότε δεν χρειάζεται να προμηθεύσουν το υγροποιημένο αέριο τους την Ευρώπη τώρα. Δεν χρειάζεται να το κάνουν. Και αν δεν έχουν τέτοια ανάγκη, αφήνουν το Nord Stream 2 μόνο του"
- Παρατήρησε.


Ίσως η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, σε αυτή την περίπτωση, ως οι άλλοι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου να μπορέσουν να βγουν νικητές από αυτήν την παγκόσμια κρίση αν βγάλουν σωστά συμπεράσματα και παίξουν σωστά”, δήλωσε ο ο Μαλοφέεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις συνθήκες της πτώσης του ρουβλίου , η κυβέρνηση θα πρέπει να "δείξει σοφία", καθώς η κυβέρνηση έχει ρυθμιστικούς μοχλούς για την πρόληψη του πληθωρισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η Ρωσία έχει την ευκαιρία να κερδίσει αυτό το παιχνίδι.

"Αυτή είναι η σταθερότητά μας, αυτός είναι ο αυριανός μας  μισθός, οι συντάξεις, αντίστοιχα, και τα χρήματα στον προϋπολογισμό για να κάνουμε όλες τις κοινωνικές πληρωμές που αναμένουμε", πρόσθεσε.

Η χώρα μας, δήλωσε ο Μαλοφέγιεφ, αντιμετωπίζει τώρα την ανάγκη για αποδολαριοποίηση. Οι ΗΠΑ έχουν ένα μεγάλο τυπογραφείο, παρά τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια στο δημόσιο χρέος.


Για τη χώρα μας, τώρα είναι η ώρα για αποδολαριοποίηση. Φωτογραφία:Αντρέι Νικαρίσεφ / AGN "Μόσχα"

Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να τα αντικαταστήσουμε όλα σε  ρούβλια και να κάνουμε πλήρη αποδολαριοποίηση. Με πλήρη αποδολαριοποίηση θα έχουμε τέλεια σταθερότητα", δήλωσε ο Μαλοφέγιεφ, σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες  απαγορεύεται να κατέχουν δολάρια ή να ανταλλάσσουν ρούβλια με αμερικανικό νόμισμα.

"Και το ότι δεν χρειαζόμαστε καθόλου το δολάριο στις οικονομικές μας σχέσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε τα γραφεία συναλλάγματος αύριο. Όχι, οι ανταλλάκτες δεν είναι και πολύ  για την οικονομία. Αφήστε τους ανθρώπους να αλλάξουν, να αγοράσουν, να πάνε στο εξωτερικό, αν ο κοροναϊός το επιτρέπει. Εμάς μας ενδιαφέρει αυτό που θα  επηρεάσει την οικονομία. Γιατί όμως να χρειαζόμαστε μετοχές σε δολάρια για την Sberbank και την  Gazprom;" - Σημείωσε.

Είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί ο δείκτης δολαρίου RTS και στο Χρηματιστήριο της Μόσχας. Ένα παράδειγμα είναι ότι  η ίδια Σαουδική Αραβία, η οποία παρήγαγε ακόμη και IPO (αρχική δημόσια προσφορά) της μεγαλύτερης εταιρείας της Saudi Aramco στο τοπικό χρηματιστήριο, το οποίο λειτουργεί στο εθνικό νόμισμα. Ο στόχος ήταν να ελέγξει τη δική της αγορά. Κατά την άποψη του Malofeev, η Ρωσία πρέπει να το επιτύχει αυτό.


https://tsargrad.tv

https://tokoutsavaki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters