Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Pfizer - ένας διεθνής επιχειρηματικός τρομοκράτης (βίντεο και κείμενο)

      Το ρεπορτάζ αυτό περιγράφει ενδελεχώς την «τρομοκρατική» επιχειρηματική στρατηγική της Pfizer, δηλαδή τους αντιδεοντολογικούς όρους με τους οποίους προωθεί το (έτσι κι αλλιώς προβληματικό) κόβιντ εμπόρευμά της.

       Παρά την έλλειψη κριτικής προσέγγισης στο εμβόλιο, το ρεπορτάζ εντοπίζει και επισημαίνει ικανά την αδυσώπητη νοοτροπία με την οποία η Pfizer επιδιώκει το οικονομικό της συμφέρον.

 

 

 Οι υπότιτλοι είναι οι παρακάτω:

 

ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

 

       (Δημοσιογράφος) Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό της Γιουχάν υποτίθεται ότι είναι ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Αλλά τι γίνεται όταν ένας κατασκευαστής εμβολίων αρχίζει να εκφοβίζει, οι κυβερνήσεις φιμώνονται, οι προμήθειες σταματούν και τα κέρδη υπερισχύουν της σωτηρίας της ζωής;

       Δεν περιγράφω μια υποθετική κατάσταση εδώ. Περιγράφω αυτό που κάνει η Pfizer. Ο αμερικανικός φαρμακευτικός γίγαντας τα κάνει όλα αυτά, εκφοβίζει τις χώρες για να υποταχθούν στις απαιτήσεις της. Αναφερθήκαμε σε αυτό για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Ενώ χώρες όπως η Ινδία στέλνουν δωρεάν εμβόλια σε φτωχότερα έθνη, υπάρχουν εταιρείες όπως η Pfizer που εκφοβίζουν τις κυβερνήσεις. Η Pfizer ζήτησε να αποζημιωθεί για το κόστος οποιωνδήποτε μελλοντικών αγωγών. Η Pfizer ήθελε η Αργεντινή να βάλει - ακούστε το αυτό - τα τραπεζικά της αποθέματα, τις στρατιωτικές της βάσεις και τα κτίρια των πρεσβειών της ως εγγύηση. Αυτές είναι οι απαιτήσεις της Pfizer:

       1) Η Βραζιλία απαρνείται την κυριαρχία επί των περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό υπέρ της Pfizer.

       2) Να μην εφαρμοστεί ο βραζιλιανός νόμος στην Pfizer.

       3) Να λάβει υπόψη της η Βραζιλία καθυστέρηση στην παράδοση.

       4) Η Pfizer δεν τιμωρείται για την καθυστέρηση αυτήν.

       Και 5) : Σε περίπτωση τυχόν παρενεργειών, η Pfizer να απαλλαγεί από κάθε αστική ευθύνη.

 

       Έχουν περάσει οκτώ μήνες από τότε που αναφέραμε τα προηγούμενα. Η Pfizer δεν έχει αλλάξει. Εξακολουθεί να βάζει τα κέρδη πάνω από τη δημόσια υγεία, εξακολουθεί να εξαναγκάζει τις κυβερνήσεις να υποκύψουν στη θέλησή της.

       Μια ομάδα υπεράσπισης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι κάνει η Pfizer. Είχε πρόσβαση σε κάποιες εμπιστευτικές Συμβάσεις της Pfizer. Κι έχουμε αντίγραφο. Αυτά τα συμβόλαια είναι με εννέα χώρες και συνασπισμούς. Κι οι λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές. Απελπισμένες οι χώρες αναγκάζονται να κάνουν ταπεινωτικές παραχωρήσεις στην Pfizer. Διαβάσαμε ολόκληρη την έκθεση και βρήκαμε έξι πολύ σημαντικά σημεία που αξίζει να επισημάνουμε:

       1) Η Pfizer έχει το δικαίωμα να φιμώσει τις κυβερνήσεις. Έχει αναγκάσει τις χώρες να μην μιλούν για τις συμφωνίες που κλείνουν για τα εμβόλια.

       2) Η ίδια η Pfizer ελέγχει τις δωρεές των εμβολίων της, όχι η χώρα που τα αγοράζει. Η Pfizer αποφασίζει τη χρήση των αγορασμένων εμβολίων.

       3) Η Pfizer εξασφάλισε την παραίτηση από την πνευματική ιδιοκτησία, κι αυτή η ρήτρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Αν η Pfizer κατηγορηθεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, οι κυβερνήσεις θα πληρώσουν, όχι η εταιρεία.

       4) Εάν υπάρξουν αντιδικίες, θα αποφασίζουν γι' αυτές ιδιωτικοί διαιτητές και όχι δημόσια δικαστήρια.

       5) Η Pfizer μπορεί να κυνηγήσει περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να εξασφαλίσει την αποζημίωσή της.

       Και 6) : Η Pfizer παίρνει τις αποφάσεις για όλα τα βασικά ζητήματα. Αποφασίζει πότε θα παραδοθεί το εμπόρευμα και πολλά άλλα.

       Αυτές είναι πολύ σοβαρές αποκαλύψεις. Θα σας δώσω μερικές ακόμα λεπτομέρειες:

       1. Η Pfizer φιμώνει τις κυβερνήσεις. Πώς; Μέσω συμβολαίων. Αυτά τα "αεροστεγή" συμβόλαια βρίσκονται στο επίκεντρο των πάντων. Μπορούν να σωπάσουν τις κυβερνήσεις με τρόπους που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Κοιτάξτε τι συνέβη στη Βραζιλία. Η Pfizer συμφώνησε να προμηθεύσει τα εμβόλια του κορωνοϊού στη Βραζιλία και ενσωμάτωσε κρυφά την παρακάτω ρήτρα στη συμφωνία για να αναγκάσει τη Βραζιλία να μην αποκαλύψει καμιά λεπτομέρεια σχετικά με τη συμφωνία τους. Η ρήτρα λέει:

 

       «Η κυβέρνηση της Βραζιλίας απαγορεύεται να κάνει την οποιαδήποτε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με την ύπαρξη, το περιεχόμενο ή τους όρους της συμφωνίας ή να σχολιάσει τη σχέση της με την Pfizer χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της εταιρείας.»

 

        Με άλλα λόγια, η Βραζιλία δεν μπορεί να μιλήσει [στο λαό της] για τη συμφωνία με την Pfizer αν δεν λάβει γραπτή έγκριση από την Pfizer. Πρόκειται ουσιαστικά για τη φίμωση μιας κυβέρνησης από μια ιδιωτική εταιρεία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Pfizer επίσης θα αποφασίζει ποιος θα κάνει την ένεση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να δωρίσει τα εμβόλια της Pfizer στη Βραζιλία. Μπορεί να το κάνει; Όχι. Η συμφωνία της με την Pfizer εμποδίζει τη Βραζιλία να δέχεται δωρεές. Κανείς δεν μπορεί να δωρίσει εμβόλια της Pfizer σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμβόλιο της Pfizer αν δεν έχει αγοραστεί από τον χρήστη.

       Τι θα συμβεί αν η Βραζιλία δεν συμμορφωθεί με αυτούς τους κανόνες; Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Παραθέτω ξανά από την έκθεση:

 

       «Αν στη Βραζιλία δωριστούν δόσεις χωρίς την άδεια της Pfizer θα θεωρηθεί μη θεραπεύσιμη παραβίαση της συμφωνίας, επιτρέποντας στην Pfizer να την τερματίσει άμεσα. Μετά τον τερματισμό, η Βραζιλία θα πρέπει να καταβάλει το πλήρες τίμημα για οποιεσδήποτε άλλες δόσεις περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο.»

 

       Άρα η Βραζιλία θα πρέπει να καταβάλει όλη την πληρωμή και η Pfizer δεν θα χρειαστεί καν να προμηθεύσει την πλήρη ποσότητα των εμβολίων.

 

       Τι γίνεται αν κάποιος κατηγορήσει την Pfizer ότι του έκλεψε την τεχνολογία των εμβολίων (κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας) ; Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί την Pfizer. Είναι απίστευτο. Έπρεπε να το διαβάσουμε και δεύτερη φορά για να πιστέψουμε τα μάτια μας!

       Και μαντέψτε, τουλάχιστον τέσσερις χώρες έχουν αναγκαστεί να προστατεύουν την πατέντα της Pfizer, που σημαίνει ότι αυτές οι κυβερνήσεις υπερασπίζονται την Pfizer για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ η εταιρεία είναι ελεύθερη να χρησιμοποιήσει την πνευματική ιδιοκτησία οποιουδήποτε κατά βούληση.

       Η Κολομβία είναι ένα από αυτά τα θύματα. Θα το εξηγήσω με ένα παράδειγμα:

        Ας υποθέσουμε ότι ένας τοπικός κατασκευαστής εμβολίων, ή και οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία στην Κολομβία, κάνει αγωγή κατηγορώντας την Pfizer ότι παραβιάζει την πατέντα του εμβολίου της. Ποιος είναι αυτός που θα παλέψει αυτή την υπόθεση; Όχι η Pfizer. Αν κι είναι αυτή που κατηγορείται, δεν είναι αυτή κι οι δικηγόροι της που θα είναι στο δικαστήριο. Θα είναι η κυβέρνηση της Κολομβίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί την Pfizer. Και, αν χάσει την υπόθεση, θα είναι η ίδια που θα πρέπει να πληρώσει το διακανονισμό, όχι η Pfizer.

 

       Τι γίνεται αν αυτές οι κυβερνήσεις θέλουν να βγουν από αυτές τις δριμείες συμβάσεις; Δεν θα μπορούν να μηνύσουν την Pfizer στην πατρίδα τους. Το θέμα θα πάει σε μια μυστική επιτροπή τριών ιδιωτών διαιτητών στη Νέα Υόρκη και η Pfizer θα δικαστεί σύμφωνα με το δίκαιο της Νέας Υόρκης και όχι σύμφωνα με τους νόμους της χώρας στην οποία πουλάει τα εμβόλια.

       Κι οι χώρες αυτές θα πληρώσουν ακριβά αν χάσουν μια διαιτησία. Η Pfizer μπορεί να ζητήσει από μια κυβέρνηση να μεταφέρει στην ίδια τα περιουσιακά της στοιχεία, για να αντισταθμίσει απώλειες. Για τι είδους περιουσιακά στοιχεία μιλάμε εδώ; Πρακτικά για οτιδήποτε που κατέχει ένα κυρίαρχο κράτος: ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς, ξένες επενδύσεις, εμπορικά ακίνητα, κρατικές αεροπορικές εταιρείες, ακόμα και πετρελαϊκές εταιρείες. Η Pfizer μπορεί να πάρει οποιαδήποτε ή όλα αυτά από μια κυβέρνηση. Βασικά όλα συμβαίνουν με τους όρους της Pfizer, άπαξ και μια χώρα αποφασίσει να αγοράσει τα εμβόλια της.

       Ακόμα και η παράδοση των εμβολίων αποφασίζεται από την εταιρεία. Στη Βραζιλία, στην Αλβανία, στην Κολομβία η Pfizer δικαιούται να αποφασίσει πότε θα παραδοθούν τα εμβόλια και οι χώρες θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ό,τι τους δοθεί, όποτε τους δοθεί.

       Η Pfizer φυσικά αποφασίζει την τιμή. Καθορίζει τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης. Δεν αποδέχεται την ευθύνη για τίποτα και σε περίπτωση που κάποιος μηνύσει την εταιρεία, είναι η κυβέρνηση που πληρώνει το λογαριασμό για τις ζημιές, όχι η Pfizer.

       Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς τις επιχειρηματικές πρακτικές της Pfizer: Αυτό είναι εμβολιαστική τρομοκρατία.

------------






 

μετάφραση: Κίμων Πετρόχειλος

www.YoutubeTranslations.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters