Την Δευτέρα, ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την καταγγελία που υπέβαλε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) και ένας συνασπισμός κρατικών γενικών εισαγγελέων, κάτι που προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών να ελέγξουν τους γίγαντες της τεχνολογίας.
Ο δικαστής James Boasberg έκρινε ότι οι αγωγές ήταν «νομικά ανεπαρκείς» και ότι δεν παρείχαν επαρκή στοιχεία προκειμένου να αποδειχθεί ότι το Facebook αποτελεί μονοπώλιο στο χώρο του. Ο Boasberg ανέφερε στην απόφαση του ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δεν έκανε αρκετά για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της ότι το Facebook κατέχει μερίδιο «60pc-plus» στην αγορά κοινωνικών μέσων. Η απόφαση απέρριψε την καταγγελία αλλά όχι την υπόθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η FTC θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει άλλη καταγγελία.
«Αυτοί οι ισχυρισμοί, οι οποίοι δεν παρέχουν καν εκτιμώμενο πραγματικό ποσοστό ή εύρος για το μερίδιο αγοράς του Facebook σε κανένα σημείο τα τελευταία δέκα χρόνια, τελικά δεν καταλήγουν να αποδείξουν ότι το Facebook κατέχει τόση δύναμη στην αγορά», ανέφερε ο Boasberg.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και 48 πολιτείες και περιφέρειες μήνυσαν το Facebook τον Δεκέμβριο του 2020, κατηγορώντας τον τεχνολογικό γίγαντα για κατάχρηση ισχύος στην αγορά κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να συντρίψει μικρότερους ανταγωνιστές. Το FTC ισχυρίστηκε ότι το Facebook συμμετείχε σε μια «συστηματική στρατηγική» για την εξάλειψη του ανταγωνισμού του, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς μικρότερων ανερχόμενων αντιπάλων όπως το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014.
Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Letitia James, δήλωσε κατά την κατάθεση της αγωγής ότι το Facebook «χρησιμοποίησε την μονοπωλιακή του δύναμη για να συντρίψει μικρότερους αντιπάλους και να εξαλείψει τον ανταγωνισμό, όλα εις βάρος των καθημερινών χρηστών». Ωστόσο, ο Boasberg απέρριψε την ξεχωριστή καταγγελία που υπέβαλε και η γενική εισαγγελέας. Ο Boasberg ανέφερε ότι οι γενικοί εισαγγελείς περίμεναν πολύ καιρό για να αμφισβητήσουν την εξαγορά του Instagram και του WhatsApp από το Facebook, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2012 και το 2014, αντίστοιχα.
«Εξετάζουμε αυτήν την απόφαση και εξετάζουμε τις νομικές μας επιλογές», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της James, μία εκ των κορυφαίων κρατικών συμβούλων σε αυτήν την υπόθεση. Η FTC δεν έχει σχολιάσει την απόφαση και δεν είναι ακόμα σαφές εάν σχεδιάζει να καταθέσει νέα αγωγή.
Σε ανακοίνωση του το Facebook ανέφερε ότι πιστεύει στον θεμιτό ανταγωνισμό. «Είμαστε ικανοποιημένοι που οι αποφάσεις αναγνωρίζει την έλλειψη στοιχείων των κυβερνητικών καταγγελιών που κατατέθηκαν κατά της εταιρείας. Ανταγωνιζόμαστε δίκαια κάθε μέρα για να κερδίσουμε τον χρόνο και την προσοχή των ανθρώπων και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα και για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Ο Alex Harman, υποστηρικτής της πολιτικής ανταγωνισμού για το Public Citizen, μία ομάδα υπεράσπισης των καταναλωτών, δήλωσε ότι η απόφαση δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς και άλλα δικαστήρια έχουν απορρίψει υποθέσεις στις οποίες οι καταναλωτές δεν έχουν χρεωθεί άμεσα για τις εν λόγω υπηρεσίες. «Τα δικαστήρια δυσκολεύονται πραγματικά με αυτόν τον ορισμό της αγοράς για κάποιο λόγο. Είναι μία απόδειξη γιατί χρειαζόμαστε την αλλαγή των νόμων».
Ενα φιλόδοξο πακέτο νομοθεσίας για την αναθεώρηση των αντιμονοπωλιακών νόμων, που θα μπορούσαν να συντελέσουν στην διάλυση του Facebook καθώς και της Google, του Amazon και της Apple, εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δικαιοσύνης του Σώματος την περασμένη εβδομάδα και στάλθηκε στην Γερουσία των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος Ken Buck του Κολοράντο, δημοκρατικός επικεφαλής και υποστηρικτής της νομοθεσίας, δήλωσε ότι η απόφαση της Δευτέρας δείχνει ότι απαιτείται επειγόντως μεταρρύθμιση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Το Κογκρέσο πρέπει να παρέχει πρόσθετα εργαλεία και πόρους στους αντιμονοπωλιακούς φορείς επιβολής του νόμου για να ακολουθήσουν τις εταιρείες Big Tech που ασχολούνται με αντιανταγωνιστική συμπεριφορά».
Κάποια μέρα η χρηματιστηριακή αξία της Apple θα μπορούσε να φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές που παρακολουθούν την πορεία της μετοχής της εταιρείας.
Ο John Zolidis, πρόεδρος της Quo Vadis Capital, είναι ένας από αυτούς. “Η Apple (AAPL) έχει τωρινή αξία 1,22 τρισ. δολ. δηλαδή είναι η πολυτιμότερη αμερικανική εισηγμένη εταιρεία”, αναφέρει.
Πώς θα φτάσει αυτόν τον στόχο; Με ισχυρή κερδοφορία. “Πιστεύουμε ότι η Apple είναι ανάμεσα στις πιο πολύτιμες εταιρείες παγκοσμίως, με τα πιο καινοτόμα καταναλωτικά προϊόντα. Επίσης, είναι πολύ κερδοφόρα, λόγω του πολύ υψηλού λειτουργικού κέρδους της, ύψους 27%, τον τελευταίο χρόνο, παράγει πλεονάζουσα ρευστότητα. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Apple έχει καταφέρει να παραγάγει περίπου 59 δισ. δολ. σε ετήσια βάση. Στο τέλος του πιο πρόσφατου οικονομικού τριμήνου, η εταιρεία είχε ρευστότητα 100 δισ. δολ.” υπογραμμίζει.
Ποιο είναι λοιπόν αυτό που θα εκτοξεύσει την αξία της Apple στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια;
Η καινοτομία, απαντά ο Zolidis.
“Πιστεύουμε πως αν η εταιρεία συνεχίσει να κατασκευάζει καινοτόμα προϊόντα θα καταφέρει να αυξήσει τα μερίδιά της και να κυριαρχήσει στις αγορές που δραστηριοποιείται ήδη, αλλά και θα επεκταθεί σε εντελώς καινούργιες. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσει να παράγει πλεονάζουσα ρευστότητα, η οποία είτε θα επιστρέφεται στους μετόχους είτε θα επενδύεται σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες. Εάν συμβούν όλα αυτά, τότε είναι πολύ πιθανόν η αξία της Apple να φτάσει τα 2 τρισ. δολ. Κάποια μέρα. Μέχρι στιγμής, είναι έξυπνη κίνηση να επενδύεις στη συνεχή επιτυχία της Apple”
Οταν οι ανθρωπόμαζες βυθίστηκαν στην ηλιθιότητα.
Η Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset) δεν είναι παρά το πιο πρόσφατο όνομα του σχεδίου που προηγουμένως είχε λάβει διάφορα άλλα ονόματα, όπως: θετικισμός, επιστημονισμός, προοδευτισμός, παγκοσμιοποίηση, νέα τάξη πραγμάτων και φυσικά μετανθρωπισμός, διανθρωπισμός (transhumanism). Ο όψιμος όρος δηλώνει μια παγκόσμια ψηφιακή τυραννία που ο στόχος των Επικυρίαρχων είναι να επικρατήσει σε όλα τα ανθρωπόζωα. Γι’ αυτό και η τόση μανία με τα εμβόλια!!!
Ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με πρόσχημα την σαπουνόπερα της “πανδημίας” του κορωνοϊού, προπαγανδίζει την έννοια της Μεγάλης Επανεκκίνησης και της αφιέρωσε μάλιστα και το γνωστό ομώνυμο βιβλίο, το οποίο διευρύνει τα πεδία εφαρμογής της σε όλους τους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και όχι μόνο στον οικονομικό. Σύμφωνα λοιπόν με τον Σβαμπ, η Μεγάλη Επανεκκίνηση όπως την οραματίζονται οι Επικυρίαρχοι, πρέπει να μετασχηματίσει οριστικά τις κοινωνίες ώστε να προκύψει μια νέα κανονικότητα, ενώ η παλιά κανονικότητα δεν πρέπει ποτέ, ούτε πρόκειται να επανέλθει.
Στην Νέα Επανεκκίνηση τα χαμστεράκια πρέπει να ζουν έγκλειστα, καρφωμένα μέσα στην αιώνια ακινησία που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος, απομονωμένα το ένα από τον άλλο, δίχως καμία σωματική επαφή και φυσικά εμβολιασμένα, μειώνοντας κάθε δυνατό ρίσκο, μέχρι να εκλείψουν. Από αυτή την συλλογιστική προέρχονται και οι απαγορεύσεις όλων των ανθρώπινων αναγκών, όπως της σωματικής επαφής, της επαφής με την φύση, της άθλησης, της μουσικής, του χορού, του γέλιου, της συναναστροφής και της επικοινωνίας.
Η Μεγάλη Επανεκκίνηση μεταχειρίζεται τον χρήστη με τον ίδιο τρόπο που ο χρήστης μεταχειρίζεται τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή που επανεκκινεί, κοντολογίς, σκοπός είναι να επιτευχθεί μια ολική και οριστική αλλαγή κοινωνικότητας και κανονικότητας της αγέλης των ανθρωπόζωων. Αυτό που επιδιώκουν είναι να τεθούν οι ζωές της αγέλης υπό την καθοδήγηση των λογισμικών τεχνητής νοημοσύνης των τεχνολογικών κολοσσών, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα αντίρρησης ή διαλόγου. Γίνεται ήδη αυτό εδώ και μερικά χρόνια. Με την σαπουνόπερα της “πανδημίας” και του εμβολίου έκαναν καλιμπράρισμα της αγέλης.
Ευκολάκι να το κάνουν, εφαρμόζουν πάνω απ’ όλα την αντιστροφή της λογικής και όλων των εννοιών, μέσω αλγόριθμων λογοκρισίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω διαγραφών βίντεο και σχολίων, ακόμα και χακαρίσματος όσων ιστοσελίδων ενοχλούν.
Οτιδήποτε θεωρείται σήμερα φυσιολογικό, άρχισε ήδη να βαφτίζεται ως παράλογο. Θεωρείται, π.χ. φυσιολογικό μια χούφτα εταιρίες να έχουν δυσθεώρητα κέρδη, μερικά τρις+ ενώ οι άνθρωποι στον πλανήτη υποφέρουν από αρρώστιες, βία, εμπόριο σαρκός, ναρκωτικά, ανύπαρκτη ποιότητα ζωής και μηδενική λογική!!
Δεν είναι καινούργιο φρούτο αυτό, Οχι, το έχουν ξανακάνει επαναλαμβανόμενα πολλές φορές. Αλλωστε δικό τους το μαντρί, δικά τους τα πρόβατα, δική τους και η χαντζάρα.
Ελάχιστα κάστρα έχουν μείνει όρθια.
Οι ανθρωπόμαζες που πρέπει να θυσιαστούν ώστε να διασωθούν Εκείνοι που πρέπει, ρίχτηκαν ήδη βορά στην τεχνολογική αρένα.
@GYPAS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου