Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Η βοηθός του Cuomo, Melissa DeRosa, παραδέχεται ότι έκρυβαν τα στοιχεία του γηροκομείου, ώστε οι Ομοσπονδιακοί να μην το μάθουν

Ο ανώτερος βοηθός του Κυβερνήτη Andrew Cuomo ζήτησε συγγνώμη από τους δημοκρατικούς νομοθέτες για την απόκρυψη του αριθμού θανάτου του νοσοκομείου της πολιτείας από το COVID-19 - λέγοντάς τους «πάγωμα» από φόβο ότι οι πραγματικοί αριθμοί θα «χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας» από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς , The Post έχει μάθει.

Η εκπληκτική παραδοχή μιας κάλυψης έγινε από τη γραμματέα της κυβερνήτριας Melissa DeRosa κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με κρατικούς δημοκρατικούς ηγέτες, στην οποία είπε ότι η κυβέρνηση Cuomo απέρριψε ένα νομοθετικό αίτημα για τον αγώνα τον Αύγουστο επειδή «ακριβώς την ίδια ώρα, [ τότε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ] το μετατρέπει σε ένα τεράστιο πολιτικό ποδόσφαιρο », σύμφωνα με μια ηχογράφηση της συνάντησης δύο ωρών συν.

«Αρχίζει να κάνει tweet ότι σκοτώσαμε όλους σε γηροκομεία», είπε ο DeRosa. «Αρχίζει να ακολουθεί τον [Κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϋ Φιλ] Μέρφι, ξεκινά μετά το [Καλιφόρνια Κυβερνήτης Γκάβιν] Newsom, ξεκινά μετά τον [Michigan Gov.] Gretchen Whitmer.»

Εκτός από την επίθεση σε συναδέλφους δημοκρατικούς κυβερνήτες του Κουόμο, είπε ο Ντερόσα, ο Τραμπ «κατευθύνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μας κάνει έρευνα».

«Και βασικά, πάγωμα», είπε στους εκπροσώπους της νομοθεσίας.

Ο κυβερνήτης Andrew Cuomo ανακοίνωσε ότι τα εστιατόρια μπορούν να είναι ανοιχτά για δείπνο στις πόρτες στις 30 Σεπτεμβρίου στο γραφείο της 3ης ave.
Ο κυβερνήτης Andrew Cuomo απέρριψε το ζήτημα της πραγματικότητας των θανάτων στα γηροκομεία.
Lev Radin / Pacific Press / Shutterstock

«Επειδή τότε βρισκόμασταν σε μια θέση όπου δεν ήμασταν σίγουροι αν αυτό που επρόκειτο να δώσουμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή αυτό που δίνουμε σε εσάς, αυτό που αρχίζουμε να λέμε, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας ενώ ήμασταν Δεν είμαι σίγουρος αν επρόκειτο να γίνει έρευνα. "

Ο DeRosa πρόσθεσε: «Αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό».

Αφού έριξε τη βόμβα, η DeRosa ζήτησε «λίγη εκτίμηση του πλαισίου» και προσέφερε αυτό που φαίνεται να είναι η πρώτη απολογία της κυβέρνησης Cuomo για τη διαχείριση των γηροκομείων εν μέσω της πανδημίας.

Ο Cuomo απευθύνεται με έκπληξη στην έκθεση του νοσοκομείου COVID: "Ποιος νοιάζεται!"

Αλλά αντί για μέτρο για τα θλιμμένα μέλη της οικογένειας περισσότερων από 13.000 νεκρών ηλικιωμένων ή των επικριτών που λένε ότι το Τμήμα Υγείας διέδωσε το COVID-19 στις εγκαταστάσεις φροντίδας με μια οδηγία του υπουργείου Υγείας της 25ης Μαρτίου ότι τα γηροκομεία δέχονται μολυσμένους ασθενείς, προσπάθησε η DeRosa να επανορθώσει με τους συναδέλφους Δημοκρατικούς για την πολιτική ταλαιπωρία που τους προκάλεσε.

«Λοιπόν ζητούμε συγγνώμη», είπε. «Καταλαβαίνω τη θέση στην οποία βρισκόσασταν. Ξέρω ότι δεν είναι δίκαιο. Δεν ήταν η πρόθεσή μας να σας βάλουμε σε αυτήν την πολιτική θέση με τους Ρεπουμπλικάνους ».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Συνέλευσης Richard Gottfried (D-Manhattan) απέρριψε αμέσως την έκφραση μετανοίας της DeRosa, σύμφωνα με την ηχογράφηση.

«Δεν έχω αρκετό χρόνο σήμερα για να εξηγήσω όλους τους λόγους για τους οποίους δεν το αποδίδω καθόλου», δήλωσε ο Gottfried, ένας από τους νομοθέτες που ζήτησαν τα δεδομένα για τα θύματα τον Αύγουστο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Γήρανσης της Γερουσίας της Γερουσίας Ρέιτσελ Μάι (D-Συρακούσες) - η οποία κτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της επανεκλογής της πέρυσι σχετικά με το ζήτημα των θανάτων στα γηροκομεία - έπεσε επίσης στη DeRosa, λέγοντας ότι ο πρώην αντίπαλός της είχε ξεκινήσει μια άλλη ευρεία νωρίτερα.

"Και το ζήτημα για μένα, το μεγαλύτερο ζήτημα από όλα είναι να νιώθω ότι έπρεπε να υπερασπιστώ - ή τουλάχιστον να μην επιτεθώ - μια διοίκηση που φαινόταν να καλύπτει κάτι", είπε.

«Και, σε μια πανδημία, όταν θέλετε το κοινό να εμπιστευτεί τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας, και υπάρχει αυτό το σαφές συναίσθημα ότι δεν έρχονται, καθώς έρχονται μαζί σας, είναι πραγματικά δύσκολο και παραμένει δύσκολο.»

Melissa DeRosa
Η Melissa DeRosa ζήτησε συγγνώμη από τους δημοκρατικούς νομοθέτες για την απόκρυψη του αριθμού θανάτου του νοσοκομείου της πολιτείας από το COVID-19.
Lev Radin / Pacific Press / Shutterstock

Ο βουλευτής Ron Kim (D-Queens), ο οποίος συμμετείχε στην κλήση, είπε στην The Post την Πέμπτη ότι οι παρατηρήσεις της DeRosa ακούγονταν «σαν να παραδέχθηκαν ότι προσπαθούσαν να αποφύγουν να έχουν κάποια ενοχλητικά στοιχεία που θα μπορούσαν να θέσουν τη διοίκηση ή το [Τμήμα Υγείας] σε περαιτέρω προβλήματα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. "

«Έτσι καταλαβαίνω το σκεπτικό τους για το γιατί δεν μπόρεσαν να μοιραστούν, σε πραγματικό χρόνο, τα δεδομένα», είπε ο Kim.

«Έπρεπε πρώτα να βεβαιωθούν ότι το κράτος προστατεύθηκε από την ομοσπονδιακή έρευνα».

Ο Κιμ, του οποίου ο θείος θεωρείται ότι πέθανε από το COVID-19 σε ένα γηροκομείο τον Απρίλιο, είπε επίσης ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με τη συγγνώμη της DeRosa.

«Δεν είναι αρκετό πόσο αντίθετα είναι μαζί μας», είπε. «Πρέπει να το δείξουν αυτό στο κοινό και τις οικογένειες - και δεν το έχουν κάνει».

Εκτός από την εκνευριστική νομοθεσία σχετικά με τον συνολικό αριθμό κατοίκων γηροκομείων που σκοτώθηκαν από το COVID-19, η διοίκηση του Cuomo απέρριψε αιτήματα από τα μέσα ενημέρωσης - συμπεριλαμβανομένης της The Post - και πολεμούσε μια αγωγή για την Ελευθερία της Πληροφορίας που κατατέθηκε από το Empire Center on Public Policy.

Αντίθετα, αποκάλυψε μόνο δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των κατοίκων που πέθαναν στα γηροκομεία τους.

Ωστόσο, όταν ο κρατικός εισαγγελέας Letitia James δημοσίευσε τον περασμένο μήνα μια καταδικαστική έκθεση που υπολόγισε ότι οι θάνατοι των κατοίκων γηροκομείων σε νοσοκομεία θα αυξήσουν τη ζοφερή κατάσταση κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό, ο Επίτροπος Υγείας Howard Zucker κυκλοφόρησε τελικά στοιχεία που δείχνουν ότι το συνολικό σύνολο ήταν 12.743 από τον Ιανουάριο 19.

Μόλις μια ημέρα νωρίτερα, το DOH αναγνώρισε μόνο 8.711 θανάτους σε γηροκομεία.

Σε επιστολή της Τετάρτης προς τους νομοθέτες, ο Ζούκερ δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κατοίκων γηροκομείων που σκοτώθηκαν από το COVID-19 είχε αυξηθεί σε 13.297. Αυτός ο αριθμός ανέρχεται σε 15.049 όταν οι υπηρεσίες υποβοηθούμενης διαβίωσης / φροντίδας ενηλίκων συνυπολογίζονται.

Η διαμάχη που δημιουργήθηκε από την έκθεση του Τζέιμς οδήγησε σε μια διαβόητη συνέντευξη Τύπου στην οποία ο Κούομο απέρριψε κατηγορηματικά το ζήτημα της πραγματικότητας των θανάτων στα γηροκομεία.

«Ποιος νοιάζεται [εάν] πέθανε στο νοσοκομείο, πέθανε σε γηροκομείο; Πέθανε », είπε.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Τετάρτης, η DeRosa είπε ότι φαίνεται ότι το DOJ δεν ήταν πλέον επικεντρωμένο στους θανάτους των γηροκομείων της Νέας Υόρκης.

«Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι δεν το βλέπουν, το έχουν πέσει», είπε.

«Δεν άνοιξαν επίσημα έρευνα. Έστειλαν μια επιστολή με πολλές ερωτήσεις και μετά ικανοποιήσαμε αυτές τις ερωτήσεις και φαίνεται ότι έχουν φύγει. "

Σε μια προετοιμασμένη δήλωση, ο εκπρόσωπος του Cuomo Rich Azzopardi είπε: «Εξηγήσαμε ότι η κυβέρνηση Τραμπ ήταν εν μέσω μιας πολιτικά παρακινημένης προσπάθειας να κατηγορήσει τα δημοκρατικά κράτη για θανάτους COVID και ότι συνεργαζόμαστε με τις ομοσπονδιακές παραγωγές εγγράφων και αυτή ήταν η προτεραιότητα και τώρα ότι τελείωσε μπορούμε να απευθυνθούμε στο κρατικό νομοθετικό σώμα. "

«Ωστόσο, εργαζόμαστε ταυτόχρονα για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο των πληροφοριών που ζητούσαν», πρόσθεσε.

Το DOJ αρνήθηκε να σχολιάσει.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

ΠΗΓΗ: https://nypost.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters