Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ο στρατός της Βιρμανίας συνελαβε τους ηγέτες της χώρας για υποτιθέμενη εκλογική απάτη

Η εκλογική επιτροπή αρνήθηκε να διερευνήσει ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία για απάτη κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020.

Οι ηγέτες της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας της Μιανμάρ συνελήφθησαν από τον στρατό του έθνους για φερόμενη διάπραξη μαζικής απάτης κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020.

Η κρατική σύμβουλος της Μιανμάρ Aung San Suu Kyi και ο Πρόεδρος Win Myint συνελήφθησαν και οι

δύο στις πρωινές επιδρομές τη Δευτέρα από τις ένοπλες δυνάμεις του έθνους, μετά από εκτεταμένους ισχυρισμούς ότι διέπραξαν εκλογική απάτη.

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου στη Μιανμάρ, γνωστή και ως Βιρμανία, έδειξαν μια νίκη για το φιλελεύθερο Εθνικό Σύνδεσμο για τη Δημοκρατία (NLD), το οποίο ηγείται η Aung San Suu Kyi. Το συντηρητικό εθνικιστικό Κόμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Ένωσης (USDP), το οποίο υποστηρίζεται από πολλά μέλη του στρατού της χώρας, έχασε αρκετές έδρες.

Ωστόσο, σύντομα έγινε εμφανές, σύμφωνα με τον στρατό, ότι είχε γίνει μαζική απάτη ψήφου.

Στις 15 Ιανουαρίου, το USDP απελευθέρωσε 94.242 περιπτώσεις εκλογικής απάτης σε έξι δήμους και στη συνέχεια ζήτησε νέες, δίκαιες εκλογές υπό την εποπτεία του στρατού και της εκλογικής επιτροπής της χώρας.

«Στο χωριό Shaw Pin Kaing, ένα ανήλικο κορίτσι κατάφερε να ψηφίσει. Είναι μόλις 16 ετών », δήλωσε ο πρώην υποψήφιος του χαμηλότερου κτιρίου του USDP U Nyunt Saung, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπήρξε θύμα απάτης. «Αναγκάστηκε από τη γείτονά της να πάει να ψηφίσει.»

Ο στρατηγός Zaw Min Tun, εκπρόσωπος του στρατού της Μιανμάρ, επισήμανε ότι εντοπίστηκαν 8,6 εκατομμύρια παρατυπίες σε 314 δήμους, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων είχε ψηφίσει πολλές φορές και προέτρεψε την εκλογική επιτροπή να αναλάβει δράση.

Ο στρατηγός Zaw Min Tun είχε ζητήσει από την επιτροπή εκλογών να παράσχει τελικούς καταλόγους ψηφοφόρων για διασταυρούμενο έλεγχο, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπήρξε απάτη ή όχι.

"Το να μην επιλυθεί αυτό σύμφωνα με το νόμο σημαίνει ότι πρόκειται για πολιτική κρίση", δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα.

Η αδύναμη εκλογική επιτροπή, η οποία διορίστηκε από το NLD, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Οι αδυναμίες και τα λάθη στις λίστες ψηφοφόρων δεν μπορούν να προκαλέσουν απάτη ψήφου», δήλωσε η εκλογική επιτροπή στην απάντησή τους.

Τελικά, ο στρατός εξέδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση του NLD για την αποτυχία του «σεβασμού και τήρησης» του Συντάγματος της Μιανμάρ. Ο στρατηγός Min Aung Hlaing, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ πρότεινε ότι ο ρόλος του στρατού ήταν να εμποδίσει τις κυβερνήσεις να κάνουν κατάχρηση του νόμου.

«Εάν κάποιος δεν ακολουθήσει τον νόμο, πρέπει να ακυρωθεί ένας τέτοιος νόμος», δήλωσε ο Στρατηγός Min Aung Hlaing την Πέμπτη σε μια τηλεοπτική ομιλία σε στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Για να σταματήσει η κλοπή, ο στρατός τελικά έλαβε αποφασιστική δράση τη Δευτέρα το πρωί ενάντια σε αυτό που είχε χαρακτηριστεί ως «ανεντιμότητα και αδικία» στις εκλογές του Νοεμβρίου.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

ΠΗΓΗ: https://nationalfile.com


==========================================================

================================






Η κρατική σύμβουλος της Μιανμάρ Aung San Suu Kyi σε νοσοκομείο στο Naypyidaw την Τετάρτη. Φωτογραφία: Thet Aung / AFP μέσω Getty Images


Ο στρατιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Μιανμάρ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο στρατός έχει κηρύξει έκτακτη κατάσταση ενός έτους μετά την ανάληψη της εξουσίας και τη σύλληψη της Aung San Suu Kyi και άλλων κορυφαίων ηγετών του κυβερνώντος κόμματος.

Γιατί έχει σημασία: Το πραξικόπημα συμβαίνει μετά την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της μη στρατιωτικής κυβέρνησης και του στρατού μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία του Σουού Κίι (NLD) από μια κατολίσθηση.

  • Η Μιανμάρ κυβερνήθηκε από τον στρατό μέχρι το 2011. Ωστόσο, «γιορτάστηκε ως μια σπάνια υπόθεση στην οποία οι στρατηγοί έδωσαν πρόθυμα κάποια δύναμη στους αμάχους» αφού σεβάστηκε τη νίκη του NLD για το 2015, σημειώνουν οι New York Times .

Τι συμβαίνει: Ο στρατός είπε ότι ο αρχηγός του στρατού της χώρας, Ανώτερος στρατηγός Min Aung Hlaing, ήταν τώρα υπεύθυνος.

  • Ο εκπρόσωπος Τύπου της NLD Myo Nyunt είπε στο Reuters ότι ο 75χρονος ηγέτης του κόμματος Suu Kyi και ο Πρόεδρος Win Myint ήταν μεταξύ εκείνων που "συνελήφθησαν" σε επιδρομές νωρίς το πρωί τη Δευτέρα τοπική ώρα.
  • Οι επικοινωνίες διακόπηκαν στην πρωτεύουσα Naypyitaw και Yangon, όπου στρατιώτες ανέλαβαν θέσεις στο δημαρχείο του εμπορικού κέντρου, σημειώνει το Reuters.
  • Η κρατική τηλεόραση σβήνει ώρες πριν το κοινοβούλιο έπρεπε να καθίσει για πρώτη φορά μετά τη νίκη του NLD τον Νοέμβριο.

Οδήγηση των ειδήσεων: Το NLD κέρδισε αρκετές έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά ο στρατός είπε ότι οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες.

  • Η εκλογική επιτροπή απέρριψε τους ισχυρισμούς για απάτη, αλλά ο στρατός είπε τις τελευταίες ημέρες ότι θα "αναλάβει δράση" για το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το BBC .

Αυτό που λένε: Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken εξέφρασε "σοβαρή ανησυχία και ανησυχία" για τις εξελίξεις στη Μιανμάρ σε δήλωση αμέσως μετά το πραξικόπημα.

  • Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη δήλωσε σε προηγούμενη δήλωση ότι οι ΗΠΑ "ανησυχούσαν" από αναφορές ότι ο στρατός "έχει λάβει μέτρα για να υπονομεύσει τη δημοκρατική μετάβαση της χώρας", συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης του Σουου Κίου και άλλων.
  • Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάσταση, δήλωσε ο Ψάκη, ο οποίος κάλεσε τον στρατό να απελευθερώσει τους κρατούμενους αξιωματούχους και "να τηρήσει τους δημοκρατικούς κανόνες και το κράτος δικαίου".
  • Σε δήλωση , εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε το πραξικόπημα ως «σοβαρό πλήγμα στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις».

Σημειωτέον: Η Suu Kyi κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 1991 κατά τη διάρκεια της μη βίαιης εκστρατείας της για τη δημοκρατία, η οποία την έθεσε υπό κράτηση για συνολικά 15 χρόνια.

  • Η διεθνής φήμη της έχει καταστραφεί από την υπεράσπισή της για την καταστολή του στρατού εναντίον των μουσουλμάνων Ροχίνγκια της Μιανμάρ - την οποία ο ΟΗΕ θεωρεί γενοκτονική εκστρατεία .

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

ΠΗΓΗ: https://www.axios.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters