Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Θα αλλάξει ο Τράμπ το πολιτικό σκηνικό στις Η.Π.Α σηματοδοτώντας μια παγκόσμια αλλαγή ή θα τον «φάνε»...;

Χαμός επικρατεί στις Η.Π.Α παρά τους διθυράμβους που ακούγονται στα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε και τη πληθώρα επικριτικών χαρακτηρισμών προς τους διαδηλωτές που έφτασαν μάλιστα σε σημείο να τους κατηγορήσουν ότι, εκτός από «φασίστες», «ακροδεξιοί», «τρομοκράτες» κλπ είναι και «κατά των Σατανιστών» (!!!)...! Ενώ προφανώς θα έπρεπε να είναι υπέρ...; Βεβαίως να επισημάνουμε ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν αποκαλύψεις ότι ΔΕΝ ήταν όλοι όσοι μπήκαν στο Καπιτώλιο πατριώτες υποστηρικτές του Τράμπ, αλλά πολλοί από αυτούς που βανδάλισαν ήταν μέλη αριστερών οργανώσεων και ANTIFA...

Ο Μπάιντεν κατηγορεί τους υποστηρικτές του Τραμπ: «Μην τους αποκαλείτε διαδηλωτές. Ήταν εγχώριοι τρομοκράτες »

Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε ως «εγχώριους τρομοκράτες» τους χιλιάδες πατριώτες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη, αποκαλώντας την επίθεση στην έδρα της αμερικανικής κυβέρνησης «μία από τις πιο σκοτεινές ημέρες στην ιστορία του έθνους μας».

Ο Μπάιντεν καταδικάζει τους «εγχώριους τρομοκράτες» στο Καπιτώλιο καθώς η Πελόζι ζητά την απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμα πριν τη λήξη της θητείας του

«Δεν ήταν διαδηλωτές - μην τολμήσεις να τους αποκαλέσεις διαδηλωτές», δήλωσε ο Μπάιντεν σε παρατηρήσεις του Γουίλμινγκτον, Ντελαγουέρ, την Πέμπτη. «Ήταν ένας ταραχώδης όχλος. Επαναστατικοί. Εγχώριοι τρομοκράτες. Είναι τόσο βασικό. Είναι τόσο απλό.»

Ο Μπάιντεν μίλησε λίγες ώρες αφότου το Κογκρέσο πιστοποίησε επίσημα τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μια συνταγματική εντολή τελετή που διαταράχθηκε από τους ταραχές που επιδιώκουν να κρατήσουν τον Τραμπ στην εξουσία.

Στις παρατηρήσεις του, σύμφωνα με το theguardian ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Τραμπ για υποκίνηση της βίας που είχε προκύψει στο όνομά του.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαμε έναν πρόεδρο που έκανε την περιφρόνησή του για τη δημοκρατία, το σύνταγμά μας και το κράτος δικαίου ξεκάθαρα σε ό, τι έχει κάνει», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Έχει εξαπολύσει μια ολοκληρωτική επίθεση στους θεσμούς της δημοκρατίας μας.»

«Κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι αν ήταν μια ομάδα διαδηλωτών όπως αυτές του κινήματος Black Lives Matter χθες, θα τους φέρονταν πολύ, πολύ διαφορετικά από ότι φέρθηκαν στις ορδές των κακοποιών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο», είπε ο Μπάιντεν. «Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αλήθεια. Και είναι απαράδεκτο. Εντελώς απαράδεκτο.»

Ταυτόχρονα, οι ηγέτες των Δημοκρατικών ζήτησαν να υποχρεωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη λήξη της θητείας του στις 20 Ιανουαρίου σε καθαίρεση από το αξίωμα του για το «ρόλο του στην υποκίνηση της επίθεσης των ορδών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ». Η Pelosi και ο Schumer μάλιστα ανέφεραν ότι εάν ο πρόεδρος δεν απομακρυνθεί μέσω της 25ης τροπολογίας, θα πρέπει να κατηγορηθεί για αυτά.

Βεβαίως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο, καθώς η τροπολογία ορίζει συγκεκριμένα με την παράγραφο 4 τη διαδικασία μεταφοράς των αρμοδιοτήτων σε περίπτωση που ο πρόεδρος δεν μπορεί ο ίδιος να το κάνει, επειδή για παράδειγμα βρίσκεται σε κώμα ή δεν θέλει να το κάνει, επειδή βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχικής νόσου.

Ο αντιπρόεδρος με τη πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου ή ενός άλλου οργάνου που ορίζει το Κογκρέσο μπορεί εγγράφως να δηλώσει ότι ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να ασκήσει πλέον τα καθήκοντά του.

Ακόμα και αν γινόταν πραγματικότητα αυτό το πραξικόπημα, ο πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ενστάσεις και σε αυτήν την περίπτωση και η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα διότι το Κογκρέσο θα χρειαστεί σε μερικές εβδομάδες, με πλειοψηφία 2/3 να επιβεβαιώσει την ανικανότητα άσκησης των καθηκόντων από τον πρόεδρο.

Και υποτίθεται ότι στις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να παραδώσει την προεδρία ο Ν.Τραμπ. Εκτός και αν συμβεί κάτι και δεν το πράξει.

Ο Τράμπ ετοιμάζεται να ιδρύσει δικό του, νέο κόμμα που θα αντικαταστήσει το «σάπιο» ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Στο στρατόπεδο του Ν.Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες του Pronews, ετοιμάζονται πυρετωδώς, όμως για την ίδρυση νέου κόμματος, εκκαθαρίζοντας της ρεπουμπλικανική «μούχλα»: Οι 8 στους 10 Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους θέλουν ένα νέο κόμμα, καθώς θέλουν να «τελειώσει» το συστημικό ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Ο Ν.Τραμπ νιώθει ότι προδόθηκε από τους γραφειοκράτες και το «βαθύ κράτος» του ρεπουμπλικανικού κόμματος (Τ.Μπους κλπ) με κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής της προδοσίας την χθεσινή άρνηση του αντιπροέδρου Μ.Πενς να υποβάλει ένσταση στην εκλογή Τ.Μπάιντεν.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα χαράξει με την κίνησή του τη νέα εποχή της αμερικανικής πολιτικής: Τον υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, 72 εκατ. πολίτες ορκίζονται στο όνομά του και ετοιμάζει μεγάλες κινήσεις στα ΜΜE.

Ίδρυσε ήδη το τηλεοπτικό καλωδιακό δίκτυο NewsMax και προχωρά στην δημιουργία διαδικτυακών πλατφορμών ανάλογων με το facebook και του tweet ή με εξαγορά ανάλογων πλατφορμών που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ.

Ρεπουπλικανοί ηγέτες δεν υπάρχουν «ούτε για δείγμα» στις ΗΠΑ. Από την εποχή του Ρ.Ρίγκαν, (1988) του τελευταίου μεγάλου ηγέτη της χώρας μόνο η οικογένεια Μπους κυβέρνησε τις ΗΠΑ για τρεις τετραετίες, μετά από την «με το ζόρι» εκλογή του Τζούνιορ Μπους στην Φλόριδα με διαφορά μερικές εκατοντάδες ψήφων το 2000.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


https://ellinikiafipnisis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters