Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Ο Τραμπ υπόσχεται «μετάβαση με τάξη» μετά την επικύρωση του Μπάιντεν ως εκλεγμένου προέδρου

Του Zachary Stieber

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, νωρίς την Πέμπτη, υποσχέθηκε ότι η μετάβαση εξουσίας στον εκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θα γίνει με τάξη, ενώ ορκίστηκε να συνεχίσει να πολεμά για την βελτίωση της Αμερικής.

«Αν και διαφωνώ απολύτως με το αποτέλεσμα των εκλογών, και τα γεγονότα με στηρίζουν, παρ΄ όλα αυτά θα υπάρξει τάξη στην μετάβαση της 20ης Ιανουαρίου. 

Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να εξασφαλίσουμε ότι μόνο οι νόμιμες ψήφοι μετρώνται», είπε ο Τραμπ σε δήλωση.

«Αν και αυτό σημαίνει το τέλος της σπουδαιότερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να Κάνουμε την Αμερική Σπουδαία Πάλι!»

Το Κογκρέσο επικύρωσε τον Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο περίπου στις 3:45 π.μ.

Η κοινή σύνοδος για την καταμέτρηση ψήφων διακόπηκε από διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, και οδήγησε σε μακρά καθυστέρηση. Μια ενισχυμένη αστυνομική ομάδα που περιελάμβανε ενισχύσεις από το US Marshal Service, το FBI, και άλλες υπηρεσίες, έβγαλε εκτός κτηρίου τους διαδηλωτές και επέτρεψε τους βουλευτές να συνεχίσουν την σύνοδο και να μετρήσουν τις εκλεκτορικές ψήφους.

Ενστάσεις σε δύο πολιτείες, Αριζόνα και Πενσυλβάνια, κατατέθηκαν με την απαιτούμενη υποστήριξη, αλλά εν τέλει καταψηφίστηκαν.

Ο Μπάιντεν έλαβε 306 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ ο Τραμπ 232. Ο Τραμπ είχε καλέσει τους Ρεπουμπλικανούς να κάνουν ένσταση στις ψήφους αμφίρροπων πολιτειών στις οποίες υπήρξε απάτη, σύφωνα με αποδείξεις ή ισχυρισμούς. Αυτές περιλαμβάνουν την Γεωργία, Μίσιγκαν, και Ουισκόνσιν. Οι ενστάσεις απαιτούν υποστήριξη από τουλάχιστον έναν γερουσιαστή και γερουσιαστές υποστήριξαν ενστάσεις σε μόνο δύο πολιτείες.

Η ομάδα του Μπάιντεν επέκρινε τις προγραμματισμένες ενστάσεις ψήφου. Αφότου η Γερουσία ψήφισε 93-6 κατά της μίας προς την επικύρωση της Αριζόνα, ο Ρόναλντ Κλάιν, επιλογή του Μπάιντεν για επικεφαλής προσωπικού, αποκάλεσε την ψηφοφορία «μια τεράστια απόρριψη των αβάσιμων, αντιδημοκρατικών ενστάσεων στην θέληση των ψηφοφόρων της Αριζόνα.»

Ο Τραμπ κατά την διάρκεια συγκέντρωσης το πρωί της Τετάρτης, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για κλοπή των εκλογών και τα «μέσα των ψευδών ειδήσεων» για υποστήριξή των.

«Αυτό έχουν κάνει και αυτό κάνουν. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα το αποδεχθούμε ποτέ. Δεν γίνεται. Δεν μπορείς να αποδεχθείς ότι υπάρχει κλοπή», είπε σε πλήθος στην Ουάσινγκτον, κοντά στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ είπε ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα πρέπει, στον ρόλο του προεδρεύοντα της κοινής συνόδου, να απορρίψει τις εκλεκτορικές ψήφους σε κάποιες από τις επίμαχες πολιτείες. Ο Πενς δεν το έκανε. Είπε σε δήλωση ότι πιστεύει πως δεν έχει την «μονομερή εξουσία» να το κάνει.

Ο Μπάιντεν ήταν μεταξύ αυτών που κατηγόρησαν τον πρόεδρο για την βία που εκδηλώθηκε στο Καπιτώλιο. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στον χώρο του Καπιτωλίου.

Αυτό που έγινε «δεν είναι διαδήλωση, είναι εξέγερση», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος προς την χώρα.

«Η Αμερική έχει να κάνει με την τιμή, αξιοπρέπεια, σεβασμό, ανεκτικότητα. Αυτοί είμαστε. Αυτοί ήμασταν πάντα. Η επικύρωση της ψήφου του Εκλεκτορικού Κολλεγίου, θα πρέπει να είναι ένα ιερό τελετουργικό, το οποίο επικυρώνουμε, ο σκοπός του είναι να επικυρώσει την μεγαλοπρέπεια της αμερικανικής δημοκρατίας. Αλλά η σημερινή υπενθύμιση, μια επίπονη υπενθύμιση, δείχνει ότι η δημοκρατία είναι εύθραστη και θα πρέπει να διατηρηθεί, χρειάζεται ανθρώπους με καλή θέληση, ηγέτες που έχουν το θάρρος να αντισταθούν, που είναι αφοσιωμένοι, όχι στην επιδίωξη δύναμης και προσωπικών συμφερόντων, επιδιώξεις των δικών τους εγωιστικών συμφερόντων με κάθε κόστος, αλλά στο κοινό καλό», πρόσθεσε.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.


https://theflagreport.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters