Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

17 Ιανουαρίου, εορτάζουν: Μέγας Φλάβιος Θεοδόσιος και Μέγας Άγιος Αντώνιος

O πρώτος κόσμο έσφαξε, Ναούς γκρέμισε και σαν λάτρης του αθλητισμού κατήργησε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!, και πέθανε στις 17 Ιανουαρίου 395 Κ.Ε..

--Ο δεύτερος, για ν'αποφύγει την συναναστροφή του στο σχολείο με τα παιδιά των "ειδωλολατρών" προτίμησε να πάει στον Παράδεισο ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ παρά γραμματισμένος στην Κόλαση, έπειτα κατέφυγε σ’ένα παλαιό τάφο ευρύχωρο σαν δωμάτιο κι’απομονώθηκε εκεί, μετά καλέστηκε από τον Θεό στην έρημο όπου και την άκουσε ασκητεύοντας για 20 χρόνια νηστικός και άϋπνος κάνοντας διαλόγους με τον Διάολο, και τέλος επέστρεψε στον κόσμο και έκτοτε θαυματούργησε.

Πέθανε στις 17 Ιανουαρίου 356 Κ.Ε..
===========================================
Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ "ΜΕΓΑΣ" ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΗΝ EBΡΑΙΟΧΡΙΣTIANIKH ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
-ΤΟ 379 Κ.Ε., ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΟΥΚΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΟ 346 Κ.Ε., ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ: ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ, ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΥΤΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ "παραβάτη".
Ο "Μέγας" ευσεβής, γυναικωτός αυτοκράτορας και ο καταστροφέας των αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων και του Ελληνικού πολιτισμικού πνεύματος!!!, Θεοδόσιος, ενώ θα έπρεπε να κατατάσσεται στον εφιαλτικό πίνακα των πλέον κατάπτυστων αιμοβόρων μοναρχών, αναβιβάζεται από την Εκκλησία, χωρίς αιδώ, στο βάθρο του «αγίου» και «μέγα», του «τέλειου χριστιανού μονάρχη» και του «Πανεύφημου & Θεοφιλέστατου Βασιλέα».
.
-Ο Αυτοκράτωρ Φλάβιος Θεοδόσιος, απαγόρευσε σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία όλες τις θρησκείες πλην της Χριστιανικής, εξέδωσε το 380 Κ.Ε. μία ομοβροντία νόμων με τους οποίους τέθηκαν εκτός ισχύος οι Θετικές Επιστήμες με την πρόφαση της "Μαγείας", έκανε την θρησκεία της "αγάπης" επίσημη θρησκεία του Βυζαντινού κράτους, με βία αίματος, και προέβηκε ακόμα περαιτέρω μεταξύ άλλων και στην κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων και γενικά Πανελλήνιων αγώνων ώς υποθάλποντων την ειδωλολατρεία.
-Κατά προτροπή της Β΄ Οικουμενικής Συνόδου, δημεύθηκαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, και αφού ο Θεοδόσιος τροποποίησε κάποιους από αυτούς, τους έδωσε στους ορθοδόξους για τις τελετουργίες τους.
ΤΟΤΕ, “ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑΡΓΥΡΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ”.
-OI XΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΟΧΛΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΟΝΑΧΩΝ:
"Μαυροφορεμένα στίφη μοναχών οπλισμένα με ξύλα, πέτρες και σιδερικά, τρέχουν και χυμούν εναντίον των ναών, βωμών και ιερών, και τα γκρεμίζουν. Ήταν τόσο το μίσος τους που ακόμη και με γυμνά χέρια και πόδια κατέστρεφαν ό,τι μπορούσαν. Ξεχαρβαλώνουν τις στέγες των ναών, γκρεμίζουν τους τοίχους, ξεριζώνουν τα αγάλματα, αναποδογυρίζουν τους βωμούς. Σκοτώνουν τους ιερείς και ξεχύνονται σαν χείμαρροι κατεδαφίζοντας και λεηλατώντας τα πάντα. Οι μαυροφορεμένοι κλέβουν τα ιερά, τον χρυσό και το αασήμι των ναών”.
~Λιβάνιος - "Υπέρ των Ιερών"~
Ο θρησκευτικός φανατισμός, ή καλύτερα ο φανατισμός της μεγάλης βούτας, οδήγησε στα στυγερότερα εγκλήματα κατά του πολιτισμού στην παγκόσμια ιστορία.
Η λεηλασία και η ισοπέδωση των αρχαίων ναών, ήταν το έργο που ο Θεοδόσιος έγινε "Μέγας" καταστροφέας του πολιτισμού!
Τα μνημεία λεηλατήθηκαν και απογυμνώθηκαν, οι Ναοί κατεδαφίστηκαν ή έγιναν αποθήκες ή εργαστήρια.
Ορδές μοναχών εξορμούσαν για την λεηλασία των θησαυρών και την μεγάλη "μπάζα".
Οι ασκητές και οι ερημίτες μεταμορφώνονταν σε πλιατσικολόγους και οργανωμένες συμμορίες έκαναν επιδρομές ενάντια στα αρχαία μνημεία.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΙΕΡΑ, ΒΩΜΟΥΣ Ή ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ:
“ΚΑΙ ΓΗΝ ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ… ΙΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΛΕΓΟΝΤΕΣ” = σφετερίζονταν ακόμα και την γή που την θεωρούσαν του θεού τους "ιερή".
.
-Ο Θεοδόσιος, κυνήγησε τους "οπαδούς" της "Θεογονίας", τους γνήσιους Έλληνες, σαν εχθρούς του κράτους του και σαν εγκληματίες, απαγόρευσε τις τελετές τους και επέβαλε την παρουσία όλων των Ελλήνων στις τελετές των χριστιανών υπό την προστασία στρατού.
Όλοι οι μη χριστιανοί, χαρακτηρίζονταν στο εξής: «σιχαμεροί, αιρετικοί, μωροί και τυφλοί».
Όσους αρνούντο να αλλαξοπιστήσουν, τους έσερναν οικογενειακώς σε μακρινές εξαντλητικές πορείες εκατοντάδων χιλιομέτρων νηστικούς και διψασμένους προς την Σκυθούπολη, ένα Νταχάου της εποχής εκείνης, όπου καταδικάζονταν σε θάνατο, όσοι κατόρθωναν να φτάσουν ζωντανοί.
Ο Αλάρριχος νεοφώτιστος βασιλεύς των βαρβάρων, με εκατό χιλιάδες στρατό και με την εντολή και τις ευλογίες του αυτοκράτορα Θεοδοσίου, κατασφάζει όλους τους αρνούμενους να ασπασθούν τον χριστιανισμό και καταστρέφει τους ναούς και όποια αγάλματα από το βορρά μέχρι και την Πελλοπόνησο.
Τον συνοδεύει ο μετέπειτα μητροπολίτης Νείκων ο "μετανοείτε αδελφοί" με δύο χιλιάδες μαγκουροφόρους που έσπασαν χιλιάδες κεφάλια αρνουμένων να αποδεχθούν τη νέα θρησκεία "αγάπης".
.
-Τον Δεκέμβριο του 390 Κ.Ε., ο Γότθος στρατηγός Βοθέριχος, αρχηγός της Βυζαντινής φρουράς της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να επιβάλλει τον εκχριστιανισμό των Ελλήνων κατοίκων της πόλεως.
Αποτέλεσμα, η εξέγερση του λαού που προσπαθούσε απεγνωσμένα να διατηρήσει την ταυτότητά του. Η Γοτθική φρουρά της πόλεως στην αρχή αιφνιδιάστηκε και πολλοί αξιωματικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν.
Ο Θεοδόσιος πληροφορείται το συμβάν και με δόλιο τρόπο, τάχα για να εξευμενίσει τα οξυμένα πνεύματα, καλεί τον λαό της πόλεως στον Ιππόδρομο, για να παρακολουθήσουν την ιπποδρομία.
Εκεί μέσα, μόνο σε 3 ώρες, κατασφάζει με την βοήθεια των Γότθων 7.000 πολίτες, σύμφωνα με τον ιστορικό Θεοδώρητο, ενώ κατά τον Κεδρηνό, τον Θεοφάνη και άλλους, ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τις 15.000.
«Τους θέρισαν όλους», γράφει ο Θεοδώρητος, «σαν καλαμιές στον θερισμό».
Η σφαγή της Θεσσαλονίκης θεωρείται από τους ιστορικούς το πιο αποτρόπαιο, εν ψυχρώ έγκλημα, ενός μονάρχη της αρχαιότητας. Πραγματική θηριωδία. Το πιο βδελυρό της ιστορίας. Ξεπέρασε σε αγριότητα και διαστροφή και τα πιο ειδεχθή εγκλήματα.
.
-Έπειτα, ο επίσκοπος Μεδιολάνου Αμβρόσιος, εξουσιοδοτείται να καταστρέψει όλους τους Ναούς των εθνικών και να κτίσει επάνω στα θεμέλιά τους εκκλησίες.
Οι αρχηγοί μερικών Γοτθικών φυλών βαπτίζονται χριστιανοί.
-Καθοδηγούμενος από το μισαλλόδοξο ιερατείο, ο χριστιανικός όχλος, επιτίθεται στο ελληνικό Ιερό της Ελευσίνος, το βεβηλώνει και απειλεί να λυντσάρει τους ιερείς Νεστόριο και Πρίσκο.
Ο 95χρονος Ιεροφάντης Νεστόριος, γεμάτος θλίψη και αγανάκτηση, ανακοινώνει το οριστικό τέλος των πανάρχαιων Ελευσινίων Μυστηρίων και την απαρχή της επί γής βασιλείας του πνευματικού σκότους !!!
Ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος αποκαλεί σε διάταγμά του “παράφρονες” όλους όσους διαφωνούν με το χριστιανικό δόγμα της Αγίας Τριάδος και απαγορεύει κάθε διαφωνία με τις θελήσεις της Εκκλησίας.
.
-Στις 2 Μαϊου, εκδίδεται από τον Θεοδόσιο ο νόμος κατά των “αποστατών” που τιμωρεί με πλήρη στέρηση ατομικών δικαιωμάτων όλους τους πρώην χριστιανούς, που απογοητευμένοι από την χριστιανική μισαλλοδοξία, αποκηρύσσουν μαζικά την κρατούσα Θρησκεία και επιστρέφουν στην εθνική ζωή και στην παραδοσιακή λατρεία.
-Στις 21 Δεκεμβρίου, εκδίδεται έδικτο του Θεοδοσίου με το οποίο απαγορεύεται κάθε θυσία ή απλή επίσκεψη σε εθνικούς Ναούς. Κύμα λεηλασιών, βεβηλώσεων, πυρπολήσεων και κάθε είδους καταστροφών σαρώνει από άκρου σε άκρο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τους Ναούς, τα μνημεία και τις Βιβλιοθήκες των εθνικών.
Στην Κωνσταντινούπολη, μετατρέπεται σε πορνοστάσιο ο Ναός της Θεάς Αφροδίτης και σε αποθήκες οι Ναοί του Ηλίου και της Αρτέμιδος.
.
-ΤΟΤΕ ΕΠΗΛΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΤΑΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟ “ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ”(=ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ), Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΥ.
Ο αυτοκράτωρ της Δύσεως Γρατιανός, διατάσσει το σβήσιμο της “αιωνίας” Ιεράς Πυράς της Θεάς Βέστα και τον διωγμό των ιερειών της. Η μεγάλη περιουσία των φυλακισμένων Εστιάδων, μεταβιβάζεται στην Εκκλησία.
Οι εθνικοί Βέτιος Αγόριος Πραιτεξτάτος (έπαρχος Πραιτωρίου) και Αυρήλιος Σύμμαχος (έπαρχος άστεως), εξουσιοδοτημένοι από την Σύγκλητο, κάνουν έκκληση στον διάδοχο του Γρατιανού Βαλεντινιανό Β', να παλινορθώσει τον Βωμό της Νίκης.
Ο επίσκοπος Αμβρόσιος απειλεί με αφορισμό τον νεαρό αυτοκράτορα και το αίτημα απορρίπτεται.
Ο φωτισμένος Πραιτεξτάτος πεθαίνει από την θλίψη του λίγους μήνες αργότερα.
.
-Ο Θεοδόσιος διορίζει ύπαρχο Ανατολής τον φανατικό Μάτερνο Κυνήγιο που επιστρατεύει, σε συνεργασία με τους ανά τόπους επισκόπους, στρατιές μοναχών και λαϊκών για την καταστροφή των εθνικών Ναών της βορείου Ελλάδος και της Μικράς Ασίας.
Οι Μάτερνος Κυνήγιος και επίσκοπος (“Άγιος”) Μάρκελλος, καταστρέφουν αμέτρητα μικρασιατικά Ιερά. Ανάμεσά τους και ο Ναός της Εδέσσης, τα Καβείρεια Ίμβρου, ο Ναός του Απαμείου Διός, το Διδυμαίο Ιερό, όλα τα Ιερά της Παλμύρας, κ.ά..
-Στα στρατόπεδα θανάτου της Σκυθοπόλεως, μαρτυρούν μυριάδες αθώοι άνθρωποι:
“Και από τα πιό απομακρυσμένα σημεία της Αυτοκρατορίας σέρνονταν δεμένοι με αλυσίδες αμέτρητοι πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξεως. Και από αυτούς πολλοί πέθαιναν στη διαδρομή ή στις ανά τόπους φυλακές. Και όσοι κατόρθωναν να επιζήσουν, κατέληγαν στην Σκυθόπολη, μία απόκεντρη πόλη της Παλαιστίνης, όπου είχαν στηθεί τα όργανα των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων”...... γράφει ο Αμμιανός Μαρκελλίνος.
.
-Νόμος της 16ης Ιουνίου απαγορεύει κάθε φροντίδα των έρημων εθνικών Ιερών. Νέες συλλήψεις εθνικών και πυρπολήσεις ιδιωτικών βιλιοθηκών.
Απαγορεύονται από τον αυτοκράτορα της Δύσεως Βαλεντινιανό οι τελευταίες εθνικές εορτές των Ρωμαίων. Ο επίσκοπος Μεδιολάνων (Μιλάνου) Αμβρόσιος, αποκτά πλήρη πνευματικό έλεγχο πάνω στον αυτοκράτορα της Ανατολής Θεοδόσιο.
Απαγορεύονται από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο όλες οι δημόσιες συζητήσεις για θρησκευτικά ζητήματα.
Ο γηραιός ρήτωρ Λιβάνιος, δικάζεται μαζί με άλλους εθνικούς για... “μαγεία”, αλλά αθωώνεται από τον εθνικό δικαστή Τατιανό.
Μετά την αθώωσή του, στέλνει στον Θεοδόσιο την έκκληση “Υπερ των Ιερών” με την οποία τον παρακαλεί να σταματήσει την καταστροφή των εθνικών Ναών.
.
-Κηρύσσεται εκτός νόμου κάθε μη χριστιανική μέθοδος χρονολογήσεως. Πλήθη μοναχών της ερήμου εισβάλουν στις πόλεις της Μέσης Ανατολής και καταστρέφουν με μανία αγάλματα, βωμούς και Ιερά, λυντσάρουν εθνικούς και καίνε Βιβλιοθήκες.
ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ = ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΕΧΝΩΝ, ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, ΙΕΡΩΝ, ΝΑΩΝ, κ.λ.π..
Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΜΙΣΟΥΣΕ ΩΣ “ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ” ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ “ΕΛΛΗΝΙΖΕ”:
“ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΕΩΣ” (!!!)
ΚΗΡΡΥΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΑ: "ΠΑΡΑ ΤΟΙΣ ΕΘΝΕΣΙ ΕΙΔΩΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝΑ, ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΦΑΝΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΙΝΕΣ…ΠΑΡΑΚΑΘΕΖΟΝΤΑΙ…".
ΕΙΔΙΚΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ(!), ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑ ΔΙΩΚΤΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ 401 ΜΑΛΙΣΤΑ, ΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
.
-Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, κινητοποιεί τον φανατισμένο χριστιανικό όχλο και τον στρατό για να κάνει μεγάλους διωγμούς κατά των εθνικών.
ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ 7000,000 ΤΟΜΩΝ, μετατρέπει σε εκκλησία τον Ναό του Θεού Διονύσου, πυρπολεί το Μιθραίο και καταστρέφει τον Ναό του Διός. Ο ιερεύς του Διός, Ελλάδιος, γλυτώνει το λυντσάρισμα σκοτώνοντας 9 οχλοκράτες.
Ο όχλος διαπομπεύει ανά ομάδες τους εθνικούς ιερείς σκοτώνοντάς τους στην συνέχεια με λιθοβολισμό.
Τα ιερά σύμβολα και αγάλματα παραδίδονται στη χλεύη των χριστιανών, περιφερόμενα πάνω σε γαϊδούρια προτού καταστραφούν.
Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΕ ΑΣΒΕΣΤΗ.......
.
-Οι μισάνθρωποι μοναχοί παραμένουν στις πόλεις και τρώνε τις περιουσίες των θυμάτων τους εθνικών, αλλά επεκτείνουν την κακοποιό δράση τους και στους μη εθνικούς.
Στις 2 Σεπτεμβρίου επιχειρείται ανεπιτυχώς με διάταγμα του Θεοδοσίου η εκδίωξή τους από τις πόλεις της Μέσης Ανατολής.
-Στις 24 Φεβρουαρίου, έδικτο του Θεοδοσίου, απαγορεύει κάθε επίσκεψη στους εθνικούς Ναούς αλλά και το απλό ακόμη.... κοίταγμα των αγαλμάτων.
Νέος μεγάλος διωγμός σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία.
-Στην Αλεξάνδρεια, οι ελάχιστοι εθνικοί εξεγείρονται με επικεφαλής τον φιλόσοφο Ολύμπιο και κλείνονται στο Ιερό του Σεράπιδος. Οι χριστιανοί το καταλαμβάνουν με δόλο, το ισοπεδώνουν και πυρπολούν την ονομαστή Βιβλιοθήκη του, που φιλοξενούσε τμήμα της θρυλικής συλλογής της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας. Τα ιερά σκεύη του Σεραπείου διαπομπεύονται στους δρόμους της Αλεξανδρείας.
.
-Στις 22 Αυγούστου ανακηρύσσεται αυτοκράτωρ της Δύσεως στο Λούγδουνο από τους εθνικούς, ο ρήτωρ Φλάβιος Ευγένιος που αποκηρύσσει το βάπτισμά του κι επιστρέφει στην εθνική λατρεία. Στις 8 Νοεμβρίου ο αυτοκράτωρ της Ανατολής Θεοδόσιος, θέτει εκτός νόμου όλες τις μη χριστιανικές λατρείες, τις οποίες χαρακτηρίζει “εθνικές δεισιδαιμονίες” (gentilicia superstitio).
-Στην Γαλατία σφάζονται όλοι οι ιερείς και κατάσχονται οι περιουσίες όλων των εθνικών Ναών, που στη συνέχεια πυρπολούνται και εκθεμελιώνονται.
-Νέος μεγάλος διωγμός κατά των εθνικών σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία. Σβήνουν τα Μυστήρια της Σαμοθράκης μετά από κατασφαγή των ιερέων και όλων των θρησκευτών, από απόσπασμα “διωγμιτών” που αποβιβάσθηκε στο νησί. Ισοπεδωτική καταστροφή του Μαντείου του Άμμωνος Διός στην Άφυτο της Χαλκιδικής όπου κτίστηκε παλαιοχριστιανική επί των ερειπίων του. Στις αίθουσες των δικαστηρίων “κυλούν ρυάκια αίματος”, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Λιβάνιος.
-Στην Κύπρο, ο εβραϊκής καταγωγής επίσκοπος (“Άγιος”) Επιφάνειος και ο “Άγιος” Τύχων, εκχριστιανίζουν μαζικά και με την απειλή του φασγάνου και της πυράς, χιλιάδες εθνικούς και καταστρέφουν όλα τα Ιερά της νήσου.
Παύουν οριστικά τα κυπριακά Μυστήρια της Αφροδίτης.
Το σχετικό διάταγμα του Θεοδοσίου δηλώνει κυνικά: “όποιος δεν υπακούσει στον πατέρα Επιφάνειο, δεν έχει θέση πάνω στο νησί”.
-Στις μεσανατολικές πόλεις Πέτρα, Αερόπολη, Ράφια, Γάζα και Βααλβέκ (Ηλιόπολη), ξεσπούν απελπισμένες εξεγέρσεις των εθνικών κατά των διωγμητών, των χριστιανών οχλοκρατών και των μοναχών ροπαλοφόρων. Στην πόλη Σούφες της Β. Αφρικής, 60 χριστιανοί πληρώνουν με τη ζωή τους την προσπάθειά τους να γκρεμίσουν το εκεί άγαλμα του Ηρακλέους.
.
-Ο αυτοκράτωρ Ευγένιος φθάνει στην Ιταλία, όπου ο διανοούμενος στρατηγός Βίριος Νικόμαχος Φλαβιανός, ξαναστήνει τον Βωμό της Νίκης στην αίθουσα της Συγκλήτου κι επαναφέρει τη λατρεία των παραδοσιακών Θεών.
Στην Ανατολή, ο Θεοδόσιος καταργεί τα Πύθια, τα Άκτια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δήωση της Ολυμπίας και ισοπέδωση όλων των βωμών της.
Πλήρης παλινόρθωση του ρωμαϊκού Εθνισμού στη Δυτική Αυτοκρατορία. Ο Φλαβιανός, με το αξίωμα του υπάτου Ρώμης και υποστηριζόμενος ψυχικά από την ευσεβή σύζυγό του, αναβιώνει όλες τις καταργηθείσες από τους χριστιανούς λατρείες. Στην Όστια επανανοίγει το Ιερό του Ηρακλέους.
Στις 27 Μαρτίου, 1 Απριλίου και 28 Απριλίου έως 3 Μαϊου, οι Ρωμαίοι ξαναεορτάζουν με μεγαλοπρέπεια την Εορτή της Κυβέλης, την Εορτή της Βήνους Βερτικόρντια, τα Μεγαλήσια και τα Φλοράλια. Κατά χιλιάδες οι χριστιανοί επιστρέφουν στην εθνική Θρησκεία φοβούμενοι το οριστικό τέλος του Χριστιανισμού.
.
-Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου συγκρούονται οι στρατοί των εθνικών (υπό τον Φλαβιανό) και των χριστιανών (υπό τον αυτοκράτορα της Ανατολής Θεοδόσιο) στην κοιλάδα του ποταμού Φρίγδου.
Οι κατά πολύ ολιγώτεροι εθνικοί ηττώνται και κατασφάζονται.
Ο αυτοκράτωρ Ευγένιος συλλαμβάνεται, βασανίζεται, αποκεφαλίζεται και το κεφάλι του περιφέρεται πάνω σε παλούκι σε ολόκληρη την Δυτική Αυτοκρατορία για παραδειγματισμό.
Ο Φλαβιανός αυτοκτονεί για να μην πέσει στα χέρια των χριστιανών.
Μετά αναλαμβάνει την αυτοκρατορία ο γιός του Θεοδόσιου, ο Αρκάδιος, ο οποίος κηρύσσει νέους διωγμούς κατά των εθνικών.

1 σχόλιο:

Belis είπε...

Το σάλιο σου χαλάς.Ο Ελληνας έχει υποστεί τέτοια πλυση
Εγκεφάλου που είναι αδύνατο να καταλάβει τι του λες.

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters