Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Γενικός Εισαγγελέας των Η.Π.Α.: Το Facebook παραβίασε τον νόμο και πρέπει να διαλυθεί

Την Τετάρτη, η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε μια αντιμονοπωλιακή αγωγή εναντίον του Facebook, υποστηρίζοντας ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει βλάψει τον ανταγωνισμό αγοράζοντας μικρότερες εταιρείες, όπως το Instagram και το WhatsApp, για να εκμηδενίσει την απειλή που αποτελούσαν για το ίδιο. 

Στην αγωγή συμμετέχουν 47 άλλοι γενικοί εισαγγελείς από αντίστοιχες πολιτείες των Η.Π.Α.

Η αγωγή επικεντρώνεται στις εξαγορές του Facebook, ιδιαίτερα στην αγορά του Instagram ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2011 με τους γενικούς εισαγγελείς να ισχυρίζονται ότι το Facebook χρησιμοποίησε τη δύναμη και την εμβέλεια της πλατφόρμας του για να υπονομεύσει την ανάπτυξη των χρηστών για ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

“Για σχεδόν μια δεκαετία, το Facebook έχει χρησιμοποιήσει την κυριαρχία του και τη μονοπωλιακή του δύναμη για να συντρίψει μικρότερους αντιπάλους και να σβήσει τον ανταγωνισμό”, δήλωσε η Τζέιμς σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης. “Το Facebook χρησιμοποίησε τεράστια χρηματικά ποσά για να αποκτήσει πιθανούς αντιπάλους προτού να μπορέσουν να απειλήσουν την κυριαρχία της εταιρείας”.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) άσκησε ξεχωριστή αγωγή κατά του Facebook για παρόμοιους λόγους, η οποία ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με τη αγωγή των πολιτειών. Η FTC καλεί το δικαστήριο να ξετυλίξει τις εξαγορές του Instagram και του WhatsApp, ζητώντας να αποσχιστούν και να πωληθούν από το Facebook.
Βέβαια σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η FTC ενέκρινε τις εξαγορές αυτές μερικά χρόνια πριν και θα μπορούσε κάλλιστα να τις είχε αποτρέψει τότε.
«Στόχος μας είναι να αναστρέψουμε την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά του Facebook και να αποκαταστήσουμε τον ανταγωνισμό, έτσι ώστε η καινοτομία και ο ελεύθερος ανταγωνισμός να μπορούν να ευδοκιμήσουν», δήλωσε ο Ian Conner, διευθυντής του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC, σε δήλωσή του.

Στα επιχειρήματα των εισαγγελέων συμπεριλαμβάνονται το μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε APIs του Facebook σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως στη περίπτωση της Vine, ενώ στη δικογραφία υπάρχει και email από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς τον Ντέιβιντ Έμπερσμαν, ο οποίος είναι πρώην επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του Facebook, το οποίο αναφέρει την πρόθεσή του CEO του Facebook να αγοράσει το Instagram ως ένα τρόπο για να εξουδετερώσει έναν ανταγωνιστή, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει το Facebook.

Η αγωγή είναι η δεύτερη σημαντική ρυθμιστική προσπάθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να “χαλιναγωγήσει” τις λεγόμενες Big Tech, μετά την αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google τον Οκτώβριο για παράνομη μονοπώληση των αγορών αναζητήσεων και διαφημίσεων στο Internet.


https://crashonline.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters